P-02
Referat: Öckerö IF - Fässbergs IF Vit
7-0-vinst hemma mot Fässberg!
2018-04-30 19:34, P-02
Då var det dags för säsongens andra match och även denna gång på hemmaplan på Prästängen. Söndag kväll, 12-13 grader i luften, halvklart och inte så mycket vind. Väldigt bra väder att spela fotboll i helt enkelt.
Förra säsongen så förlorade vi med 0-1 borta mot Fässberg och vann med 3-0 hemma. Fässberg har två lag - ett i klass 2 och ett i klass 3 där vi spelar. Vi är en femton killar stark trupp och Fässberg hade svårt att få ihop lag så de dök upp med 12 killar.
Matchens första tio minuter var ganska jämna. Fässberg hade ett skott på mål som Axel U räddade och ett skott utanför. Vi spelade en fin fotboll där vi byggde upp spelet från vår backlinje och rullade runt bollen upp till mittfältet och vidare till vårt anfall. När vi väl kom upp mot straffområdet så fick vi inte riktigt till avsluten i början, men det skulle lossna framöver...

Första farligheten skapade vi när Axel H kom runt på vänsterkanten och spelade in till Calle och Mahdi som var i straffområdet, men Fässberg lyckades rensa bort bollen och på rensningen dök David upp och sköt, men högt över. Ett par minuter senare så hittade Hugo Mahdi med en fin djupledspassning på vänsterkanten. Mahdi sprang förbi sin försvarare och placerade bollen i snäv vinkel förbi målvakten och 1-0 satt efter stolpe in efter 16 minuter! Nu kom vi in i en riktigt bra period där Oskar, Edvard, Hugo och David hela tiden gjorde sig spelbara för Axel U i mål så att vi kunde starta igång spelet med ett kortpassningsspel. Innermittfältet med Calle, Linus H och Arvid var spelbara, yttrarna Axel H och Jakob höll bredden och på topp var Mahdi ständigt på språng. Bollen gick oftast längs marken, men när läge kom så hittade vi fina djupledspass i höjden också. Nästa läge kom även den från vänsterkanten när Axel H kom runt sin back och spelade in till Calle som fick ett bra skottläge från straffpunkten, men skottet gick tätt utanför målvaktens vänstra stolpe.

2-0 kom istället i 24:e minuten. Calle drog på ett skott strax utanför straffområdet. Det var så hårt så han kunde inte hålla bollen utan han släppte retur och där dök Mahdi påpassligt upp och enkelt rullade in 2-0 i öppet mål. Vi fortsatte att spela bra och vinna många närkamper, vilket också gav oss spelövertaget. Backlinjen tog hand om alla försök till anfall från Fässberg. På högeryttern kom Wilmer in efter dryga 20 minuter och satte full fart och hade bra sampel med Mahdi på topp och David på högerbacken. Även Melvin och Jordan kom in i slutet av halvleken som vänsterback och innermittfältare. Nästa mål kom i 35:e minuten. Axel H på sin vänsterytter hittade Mahdi med en djupledspassning och fri mot målvakten sköt Mahdi ett stenhårt skott i mål från nära håll - 3-0. Äkta hattrick av Mahdi! Nu började det märkas att Fässberg bara hade en avbytare. De blev tröttare och tröttare och eftersom vi hade mest bollinnehav blev det inte lättare för dem. De hade något enstaka försök till anfall, men då samarbetade backlinjen och Axel U i mål bra och avstyrde försöket. Istället för reducering för dem så var det Jordan som fick nästa läge med ett bra skott strax utanför straffområdet, men det gick strax över. 4-0 kom istället i sista minuten (39:e) i första halvleken. Det var Mahdi som var på hugget igen och denna gång så spelade han fram till Calle som dribblade sig förbi en försvarare och satte 4-0 från nära håll - otagbart för målvakten.

I halvlek var vi tvungna att göra ett målvaktsbyte eftersom Axel U hade stukat ett finger. Melvin ställde upp och tog på sig målvaktshandskarna. Enda bytet vi gjorde nu var att Linus S kom in på Melvins vänsterbacksplats. Vi ledare var helt klart nöjda med killarnas första halvlek och stämningen var också såklart god på bänken. Så nu var uppmaningen att fortsätta att spela lika fin fotboll i andra halvlek som vi lyckats göra hittills. Det är lätt att slappna av och släppa in motståndarna i matcher som denna så det var fortsatt fullt fokus som gällde.

Killarna lyssnade på oss ledare och fortsätter andra halvlek med att göra sig spelbara och ta löpningar så att vi kan hitta varandra med enkla pass i uppbyggnaden av spelet. Fässberg hänger med ganska bra i början av halvleken efter att de fått vila några minuter, men det är ändå vi som sätter fart på spelet igen och skapar flest chanser. Mahdi kommer runt på högerkanten och spelar in till Linus H in i straffområdet och Linus får gott om tid på sig, men skottet går mitt på målvakten. Nästa mål kommer istället i 60:e minuten. Det är Axel U som ersatt Mahdi på forwardsplatsen som skarvar bollen till Wilmer i djupled några meter in på Fässbergs planhalva. I kamp med en försvarare som försöker fälla Wilmer så fortsätter han stå på benen och får med sig bollen mot mål. Det dyker upp en ny försvarare när han kommer in i straffområdet och i kamp med honom sätter han bollen mellan benen på målvakten och in i mål - 5-0!

Trots underläget för Fässberg så är stämningen på planen god. Mittbacksparet Edvard och Oskar har oftast det lugnt då det mesta av spelet pågår mellan vårt mittfält och anfall på Fässbergs planhalva. Enligt de själva så har de trevliga samtal med deras anfallare i väntan på att bollen ska dyka upp igen. När den väl dyker de upp så är de båda alerta och avvärjer varje försök till anfall. Det är istället vi som utökar vår ledning till 6-0 efter 65 minuter. Det är Jordan som startar ett anfall på Fässbergs planhalva med att väggspela med Axel U på topp och sedan spelar Jordan vidare bollen till Hugo i djupled in i straffområdet. Där gör Hugo inget misstag utan sätter bollen snyggt i målvaktens bortre kryss. Fässberg skapar en riktigt farlig chans med tio minuter kvar av matchen och då gör Melvin en kanonräddning när en spelare kommer fri till höger i straffområdet.

I matchen sista tio minuter så är Fässberg rejält trötta och alla våra killar är hur spelsugna som helst. Inte så konstigt när det rullar på så bra. Vi skapar flera hörnor och Wilmer har ett bar bicykleta-försök, men inget lyckas. David kommer upp från sin högerbacksplats och får iväg ett bra skott med målvakten räddar. Istället för mål för David så får han göra assist. Han slår en hög hörna från höger och Axel H tajmar perfekt och nickar in 7-0 i målvaktens bortre hörn i 72:a minuten. En kanonmatch av våra killar mot ett tröttkört Fässberg. Äkta hattrick av Mahdi, fem olika målskyttar och sju olika killar som assisterade. Stor bredd i detta lag! Nu väntar Hisingsbacka borta på Backavallen kl 20.15 redan på torsdag.

Öckerö IF P02 - Fässberg IF Vit  7-0 (4-0)  180429

1-0 (16) Mahdi (Hugo)
2-0 (24) Mahdi (Calle)
3-0 (36) Mahdi (Axel H)
4-0 (39) Calle (Mahdi)
5-0 (60) Wilmer (Axel U)
6-0 (65) Hugo (Jordan)
7-0 (72) Axel H (David)