P-02
Referat: Azalea BK Svart - Öckerö IF
Förlust med 1-4 borta mot Azalea
2018-08-19 20:31, P-02
Höstsäsongen inleddes med bortamatch mot Azalea på Majvallen. 18-19 grader och lätt regn - ganska bra förutsättningar. Vi har varit igång med träningar de senaste två veckorna, men flera killar har varit på semester och jobbat - så det var ett ganska "ringrostigt" gäng inte kört så många träningar ihop efter sommaruppehållet som ställde upp. Dessutom var det lite svårt att få ihop lag denna gång då matchen krockade med 04 och juniorlagets matcher - men vi var ändå tolv killar. Något som var väldigt positivt var att se Kevin Alderblad göra comeback efter tre år i Tanzania och dessutom gjorde Mohammad Rafiyi (P03) från Hönö debut för oss.
Laget som ställde upp var: Axel U i mål, backlinje med David, Calle, Oskar, Kevin. Innermittfält Arvid, Samuel och Axel H. Yttrar Linus H och Wilmer. Forward Mahdi och avbytare Mohammad. Killarna startade matchen bra med och Wilmer kom runt på högerkanten. Hittade in till Mahdi i straffområdet som fick till ett skott, men det gick i burgaveln. Bara ett par minuter senare så fick Azalea hörna som oturligt nog nickades i mål av oss själva - så 0-1 efter några minuter. Efter detta blev vi lite stressade och hade svårt att hitta igång med ett eget spel. Azalea hotade oss på kanterna och skapade flera hörnor, men de lyckades vi stå emot och Axel U fick göra ett par fina räddningar på skott utifrån.

Halvvägs in i första halvlek så börjar vi ändå få igång lite bättre spel där vi rullar runt bollen emellan oss, men har svårt att få till det anfallsspelet. Mahdi har ett skott till, men mitt på målvakten denna gång. Dryga halvtimmen in i matchen så får vi en frispark utanför straffområdet till höger. Linus H stegar upp och lägger den på bortre ytan och där dyker Mahdi upp och nickar in 1-1. Efter detta så tar vi över lite av spelet innan halvlek. Det var många trötta ben så det blev ett antal olika byten och en del positionsbyten, men efter en bra start - mindre bra mellandel - och ett bra avslut på första halvlek, så får vi ändå var nöjda med 1-1.

Vi ändrar lite i andra halvlek och tar upp Wilmer på topp och ner med Mahdi på innermitt. Första tio minuterna är det mycket spel på mittplan och inget av lagen skapar några direkta chanser. Vi kommer ändå upp lite högre på deras planh.alva och får till en hörna, men den blir resultatlös. Istället får Azalea till en kontring och får stora ytor på vår högerkant. En spelare kommer fri med Axel och trots att Axel är på den så går skottet in vid bortre stolpen i mål. 1-2. Nu får Azalea ny energi efter målet och dessutom har de fem avbytare, så vi får det tufft när det blir omställningar med mycket löpningar utan boll i försvarsläge för oss. Backlinjen med David, Oskar, Calle och Kevin kämpar på bra ändå och både täcker skott och stänger ytor. Tyvärr får Azalea ett läge till där de får till ett bra inlägg som en spelare nickar in från nära håll. 1-3 efter 55 minuter. Nu har vi lite tunga huvuden och får svårt att hitta varandra i passningsspelet eftersom Azalea får ännu mer energi efter senaste målet. Axel får göra en riktigt bra räddning på ett nytt friläge på vår vänsterkant efter 60 minuter.

Med kvarten kvar så gör vi ett byte och tar ner Axel H på mittbacken och upp med Calle på innermitten. Nästa direkt så spelar vi oss upp i plan ända från backlinjen upp till deras straffområde och då väggspelar Calle med Mahdi och tar sig förbi den siste försvararen i straffområdet. Han blir nästan fälld, men står upp och kommer fri mot målvakten - men målvakten har kommit ut och gör sig stor så Calles skott går rakt på målvakten. Bra spel och nära mål. Kort därefter så kommer vi runt på högerkanten och efter ett inlägg så får Mahdi iväg ett skott som går i stolpen... Nära igen. Men istället för reducering för oss så kommer Azalea upp och gör 1-4 med fem minuter kvar av matchen efter ett långskott utanför straffområdet otagbart för Axel i mål. Det blev också slutresultatet.

Killarna kämpade verkligen på bra denna match men det blev för tungt med bara en avbytare och det ville sig inte riktigt idag. Efter fem raka segrar i serien så kom nu första förlusten. Nu laddar vi med två träningar kommande vecka och ser fram emot att ta emot Lerum hemma på söndag kl 16.00.

Azalea - Öckerö IF P02 1-4 (1-1)  180819