Herrjunior
Referat: Öckerö Idrottsförening - Älvsborg FF
4-4 mot elitsatsande Älvsborg i sista träningsmatchen innan seriestarten.
2019-03-30 17:29, Herrjunior
Nu var det dags för vårsäsongens sista träningsmatch. Två vinster och en oavgjord hade vi i de tidigare matcherna och nu stod elitsatsande Älvsborgs U17 (ska spela nationell serie i år - inte Göteborgsserien), men enligt deras tränare saknade de några killar. Det gjorde vi också - Ludwig och Jack var med A-laget - plus några skador och sjukdomar på flera spelare. Men vi har en bred och stark trupp så trots detta ställde vi upp med 14 killar denna lördag där vädret var ganska perfekt för fotboll. Vindstilla, 8-9 grader och stundtals hittade solen fram bakom molnen.
Vi startade med Axel U i mål. Marcus, Oskar, Maxwell och Hugo i backlinjen. Axel H, Arvid och Calle på innermitt. Wilmer vänsterytter, Linus U högerytter och Mahdi på topp. Avbytare: Linus H, Rickard och Samuel. Älvsborg hade avspark och fick igång ett anfall direkt, men Axel i mål plockade ner bollen efter ett inlägg. Direkt efter detta så startade vi igång spelet från backlinjen och hittade fram till Axel H som väggspelade med Mahdi. Han i sin tur hittade ner till Linus U som kom runt på högerkanten tillbaka till Mahdi fick iväg ett skott, men målvakten kunde rädda. Matchen rivstartade alltså åt båda håll , men efter detta blev det mer spel på mittplan. Vi hittade ofta igång med ett fint kortpassningsspel på kanterna också och spelvändningar. Nästa chans kom efter tolv minuter då vi efter fint samspel på mittplan tog oss in i straffområdet och Linus U kom runt på vänsterkanten denna gång och ända nere vid kortlinjen spelade snett-inåt-bakåt till Mahdi. Han fick iväg ett direktskott, men det gick tyvärr precis utanför målvaktens högra stolpe.

Älvsborg var ett spelskickligt lag, men vi störde de väldigt bra i både deras uppspel och även när de kom högre upp i plan och försökte etablera ett anfallsspel. Vi försvarade oss mycket bra och första kvarten hade de några lägen framåt, men Oskar rensade bort en farlig boll vid straffpunkten och Axel fick rädda ett par skott. Efter femton minuter så kom vi runt på högerkanten och Calle dribblade sig förbi vänsterbacken vid kortlinjen och spelade vidare till Linus U som sköt. Skottet täcktes men studsade till Mahdi som också sköt. Även detta skott täckte, men nu gick bollen mot bortre stolpen och där dök Wilmer upp och dunkade in 1-0 i nättaket från nära håll - glädje!

Älvsborg spelade av och var lite tveksamma i sitt uppspel. Vi störde dem med en ganska hög och bra press på vår vänsterkant. Bollen gick in centralt vid straffområdeslinjen där vi pressade bra och efter en närkamp så dök bollen upp hos en friställd Wilmer som hur lugnt som helst bredsidade in 2-0 till höger om målvakten. En väldigt bra start på matchen helt enkelt. Spelet var jämnt men vi hade bästa viljan i närkamperna och vid målchanserna - det uppskattar vi tränare!

Efter detta fick Älvsborg igång ett bättre spel och skapade några hörnor och fick iväg ett och annat skott, men försvaret var stabilt och Axel fick göra räddningar. Tyvärr höll det inte hela halvleken ut utan i tjugonionde minuten så tappade vi boll på mittplan och i omställningen kom de runt på vår högerkant och frispelade en kille som från nära håll reducerade till 2-1. De fortsatte att pressa oss efter detta och Axel fick göra en bra räddning på ett långskott. Men istället för kvittering så var det vi som utökade ledningen i trettiofjärdeminuten. Denna gång var det Linus U som hade en egen dribblingsraid när han gick förbi 4-5 Älvsborgsspelare och avancerade mot mål. Han hittade Mahdi med en fin pass och Mahdi fick iväg ett bra skott i målvaktens högra hörn och satte 3-1.

Första halvlek var väldigt händelserik och innermitten med främst Linus H, Arvid och Calle gjorde ett grymt bra jobb. Älvsborg spelade upp sig i slutet av halvleken, men backlinjen fortsatte spela bra försvarsspel tillsammans med innermitten och Axel fick göra fler bra ingripanden i mål. Tyvärr tappade vi boll på mittplan igen och efter den omställningen så fick en av deras spelare iväg ett hårt skott som gick precis intill Axels högra stolpe och in i mål. 3-2 med fem minuter kvar. Älvsborg tryckte på för kvittering men resultatet stod sig halvleken ut.

Andra halvlek var inte lika händelserik i starten. Älvsborg hade lite bättre spel de första minuterna och på nytt fick Axel plocka ner en boll efter frispark och rädda ett närskott. Men vi fortsatte med bra försvarsspel och det var verkligen hela laget som tillsammans försvarade sig. När vi fick tag i bollen så försökte vi hitta varandra med kortpassningsspel för att ta oss upp i planen och lyckades bra med detta flera gånger. Efter en sådan situation så fick vi också till en fin djupledspass i höjden från backlinjen som hittade fram till Linus U som sprang sig fri. Han placerade bollen förbi målvakten - som rusade ut - men den gick strax utanför målvaktens vänstra stolpe. Istället för utökning av vår ledning så kvitterade Älvsborg till 3-3 efter sextio minuter. Det var vid en omställning där de lyckades vända spelet och hitta en spelare som sprang sig fri till höger in i straffområdet och fick iväg ett hårt skott mot mål. Även om Axel var på bollen så lyckades han inte rädda.

Fem minuter senare så hittade Linus H fram till Linus U på vänsterkanten. Linus U tog sig runt högerbacken in i straffområdet och spelade in till Calle som sköt från nära håll, men skottet täcktes. Bollen gick tillbaka till Calle och han sköt igen och nu gick bollen i mål - 4-3! Efter detta så stod vi upp bra, försökte hålla bollen inom laget och skapade ett par hörnor - men utan resultat. Med kvarten kvar så fick Älvsborg straff efter att Axel i mål blivit påsprungen, men efter det rev ner spelaren. Straffskytten gjorde inget misstag utan satte 4-4. I slutet av matchen var det jämnt spel och vi skapade ett par halvchanser efter att Oskar slagit ett par fina frisparkar från långt håll upp mot straffområdet. Tyvärr ingen utdelning, men vi släppte inte till något mer heller så vi ska vara helt klart nöjda med denna match. Härlig inställning och bra spel. Nu ser vi fram emot seriepremiären mot Gunnilse borta 7/4 kl 16.00 på Hjällbovallen.

Öckerö IF HJ - Älvsborg U17  4-4 (3-2)  190330

1-0 (15) Wilmer (Mahdi)
2-0 (17) Wilmer