Herrjunior
Referat: Älvängens IK HerrJunior - Öckerö IF
Förlust, 0-2, borta mot Älvängen i 1/16-final i Junior DM.
2019-03-28 23:52, Herrjunior
Första matchen i Junior DM - borta mot Älvängen i 1/16-final på Älvevi IP. Eftersom vi har fullt med träningsmatcher och seriematcher kommande helger så blev det en vardagskväll. Stilla och fint väder, men lite kallt. Ganska perfekt för fotboll. Junior DM-matcher spelas 2x30 minuter fram till finalen som är 2x45 minuter.
Vi hade 16 friska och pigga spelare som var laddade för match. Älvängen hade stort publikstöd och det var ett mycket duktigt lag vi mötte - tufft motstånd. De började att rulla bollen i sin backlinje och vi pressade inte alltför högt. Vi höll uppe spelet bra i början även om vi inte hade mycket boll. De lyckades inte riktigt komma igenom med kortpassningsspelet utan fick dra ett par långa bollar som mittbackarna Ludwig och Oskar eller ytterbackarna Hugo eller Calle plockade ner. På innermitt startade Linus H, Axel H och Mahdi. Axel U i mål. Yttrar Jack och Linus U, Aligool som forward. Avbytare: Arvid, Mohammad, Samuel, Rickard och Ivar.

Först efter tio minuter så fick en av Älvängens mittfältare komma igenom rättvänd med bollen centralt. Vi kunde rensa bort bollen, men Älvängen fick ett par hörnor efter denna situation, men ingen som blev direkt farlig. Efter detta så började vi rulla boll lite bättre och fick igång ett väggspel på vänsterkanten ända från Hugo, vidare till Linus H och Jack. Han hittade sånär till Aligool men deras spelare rensade till hörna, men den blev resultatlös.

Det var mycket kamp på mittplan och stundtals tufft spel. Älvängen vann lite fler närkamper än vi gjorde i början av matchen och fick då lite fler anfallslägen. Ett läge skapade de genom en fin djupledspass till deras forward, men Axel lyckades rusa ut och rädda. De fick ett läge till där vi fick frispark mot oss, men vi redde ut den situationen också. Vår första riktiga chans skapade vi efter 20 minuter. Det var Aligool som fick iväg ett skott i höjd med straffområdet, men skottet täcktes av en back och målvakten kunde enkelt ta hand om bollen. Ett par minuter senare tappade vi boll i backlinjen och deras högerytter sprang sig fri, men Axel kom ut bra och täckte målet, så han satte skottet utanför från nära håll.

Vi tog oss in i matchen mer och mer och nästa läge var det Jack som spelade fram Aligool. Han fick skottläge utanför straffområdet och sköt, men skottet gick tyvärr utanför. En jämn halvlek där Älvängen började bäst, men vi - som sagt - fick igång bättre och bättre spel i slutet av halvleken. Det var en helt okej första halvlek.

I andra halvlek gjorde vi några byten. Calle kom in på innermitt och Linus U in på offensiv innermitt. Samuel och Ivar in på deras positioner. Rickard avlastade Aligool på topp. Vi skapade en chans i början efter en hörna, men ett skott från Linus U gick utanför. Vi hade några fina spelkombinationer på högerkanten med Ivar, Samuel, Linus U och Calle. Även spelvändningar efter fint kortpassningsspel. Så det såg lovande ut och vi fick lite oftare komma rättvända med boll mot deras backlinje. De löste tyvärr de mesta situationerna och hade ett par vassa omställningar, men även vår backlinje och innermitt gjorde ett stort hemjobb och de skapade inga större farligheter. De hade ett par hörnor till, men om inte utespelarna rensade undan bollen så var Axel där och boxade bort den.

Bästa målchansen kom med en kvart kvar av matchen. Linus U tog sig förbi ett par spelare centralt och vi straffområdeslinjen drog han på ett skott. Det täcktes av en försvarare, men studsade vidare till Aligool som fick ett friläge till vänster i straffområdet. Han petade bollen förbi målvakten och bollen gick...precis utanför stolpen. Otroligt nära...

Istället för ledning för oss så fick Älvängen en frispark några meter utanför straffområdet till vänster. De lyfte in bollen högt mot mål och tyvärr lyckades inte Axel hålla bollen utan den gick i mål. 1-0 till dem med fem minuter kvar. Nu lyfte vi upp Oskar som forward för att försöka få till en kvittering. Vi var inte riktigt nära utan istället kontrade Älvängen med två minuter kvar och i en situation där en Älvängenspelare och Ludwig kämpade om bollen löpningar mot Axel i mål så kom Axel utrusande och försökte få iväg bollen, men den fastnade på deras spelare och studsade vidare till en annan spelare som från långt håll lobbade bollen mot mål. Bollen tog insida höger stolpe och rullade längs mållinjen, men sedan stolpe in vid vänster stolpe. 2-0. Där hade vi inte marginalerna på vår sida tyvärr. Vi gjorde ett tappert försök att vända matchen i slutet, men det var för kort tid kvar.

En match som var en jämn tillställning där Älvängen började bäst, men vi både försvarade oss bra och förbättrade anfallsspelet ju längre matchen gick. Vi hade inte de berömda marginalerna på vår sida denna kväll så det blev tyvärr förlust. Nu bryter vi ihop och kommer igen i nästa match som är sista träningsmatchen innan serien börjar. Älvsborg hemma på Prästängen kl 12.00 på lördag. Laget kommer under fredag förmiddag.

Älvängen IK - Öckerö IF  2-0 (0-0)  190328 (2x30 min)