Herrjunior
Referat: Öckerö IF - Ytterby IS
Härlig 3-2-seger hemma mot Ytterby IS!
2019-06-09 21:17, Herrjunior
Efter nästan fyra veckors matchuppehåll var det dags igen. Sjätte matchen för säsongen och nu skulle vi möta Ytterby IS hemma på Prästängen. De låg 3 poäng före oss i tabellen. Efter regn och blåst på förmiddagen och långt in på eftermiddagen så klarnade det upp och stillade av så vädret blev ganska optimalt med 16-17 grader i luften, sol och nästan vindstilla.
Starten av matchen är ganska jämn. Båda lagen försöker hålla bollen längs marken, men båda lagen pressar varandra ganska högt så det blir ofta långbollar som lösning för att komma ur situationerna på egen planhalva. Startelvan är kapten Ludwig och Calle som mittbackar, Lukas vänsterback och Linus A högerback. Linus B och Hugo defensiva mittfältare och Oskar offensiv mitt. Jack vänsterytter, Mahdi högerytter och Rickard på topp. Avbytare: Mohammad, Aligool och Ivar. Vi lyckas efter några minuter få igång ett bra kortpassningsspel på vänsterkanten. Lukas väggspelar med Hugo som hittar Jack på kanten och han blir neddragen några meter in på deras planhalva. Frisparken tar Jack och lyfter in den bra, men Ytterby nickar bort den. På rensningen så dyker Linus A upp och skjuter ett skott, men det täcks av deras försvarare. Kort därefter får vi ett nytt läge där Rickard får iväg ett bra skott från nära håll i straffområdet, men tyvärr går det över. Vi skapar en halvchans till när Linus B kommer runt på vänsterkanten och spelar in bollen i straffområdet, men Ytterby lyckas rensa bort igen.

Efter en kvart så får en av Ytterbys innermittfältare komma rättvänd med fart och drar på ett skott från långt håll, men det går över. Ytterby har en bra period nu där vi tappar lite boll i uppspelen och de kommer runt på våra kanter. Försvaret sköter sig mycket bra och släpper inte till några chanser, men de får två hörnor på kort tid. En blir farlig, men båda blir resultatlösa. Vi sticker upp i en omställning och Oskar får en hög boll in i deras straffområde där han drar på direkt på volley, men bollen går utanför. Nästa läge får Ytterby efter att en av deras spelare blivit fälld några meter utanför vårt straffområde. Det är ett mycket bra läge centralt, men skottet går över. Spelet fortsätter att bölja ganska mycket fram och tillbaka. Vi skapar nästa läge efter en halvtimme och nu får Ludwig iväg en fin långpass som hittar Jack nära straffområdet. Jack hittar vidare till Linus B till vänster och han får iväg ett lågt och bra inspel, men Ytterby försvarar sig bra och rensar undan. De får en omställning på rensningen och Calle gör ett bra hemjobb som sista man och i kamp med deras forward nickar tillbaka bollen till Axel i mål. Därefter får vi igång ett bra uppspel på vänsterkanten där Jack tar sig runt igen, men blir neddragen igen och får frispark några meter utanför straffområdet till vänster. Denna frispark blir den farligaste hittills och på Jacks lyftning mot mål nickas på mål och målvakten räddar, men lämnar retur. Vi försöker nå returen, men han får frispark.

I trettiofjärde minuten så felpassar vi i ett uppspel på högerkanten och en av deras spelare kommer rättvänd med fart mot våra mittbackar och tar sig förbi och sätter 0-1 med ett välplacerat skott till höger om Axel i höjd med straffområdet. Sista tio minuterna av första halvlek blir mycket händelserik. Vi hänger inte med huvudet efter det slumpmässiga målet för dem utan istället gör vi 1-1 bara ett par minuter senare efter en mycket fin upprullning på vänsterkanten. Lukas börjar uppspelet till Jack på kanten. Hugo tar en djupledslöpning längst kanten och får bollen av Jack.  Hugo tar sig in i straffområdet och hittar Aligool med ett perfekt lågt inspel som Aligool sätter bredsidan till på och från nära håll gör 1-1! Efter avspelet så tar Ytterby sig runt på vår vänsterkant och Axel kommer ut för att stänga av vinkeln. Ytterbyspelaren chippar, men bollen går utanför Axels högra stolpe. I fyrtionde minuten vinner Mahdi boll högt upp på högerkanten och spelar in till Jack som runt straffpunkten kan stå och sikta in sig och skjuta 2-1 med ett välplacerat skott till höger om deras målvakt! Ett par minuter senare så orsakar Hugo en frispark och får gult kort. Den är till höger och några meter in på vår planhalva. Ytterby lyfter in den och i kamp med många spelare försöker Axel boxa bort bollen, men en Ytterbyspelare kommer högst och nickar in 2-2.

I halvtidspausen är känslan att det är vår match. Ytterby har skapat några halvchanser utöver målen, men själva målen hade vi kunnat gjort bättre på. Vi har många bra spelsekvenser och har skapat fler chanser än våra mål. Fortsätter vi att försöka hitta varandra rättvända och med 1-2 touch och ta mycket löpningar så ska vi kunna vinna denna match känner alla.

Ivar och Mohammad ersätter Mahdi och Linus A i andra halvlek. I början av andra halvlek händer det inte så mycket. Det är mest spel och kamp på mittplan. Aligool går ett gult kort. Ytterby skapar en chans, men Axel kan ganska enkelt rädda ett långskott. Efter ett tag så får vi ändå igång ett bättre spel igen och på en frispark som Ludwig lyfter in i straffområdet så försöker Ytterby rensa bort bollen, men Linus B får tag i den och får iväg skott men det går tyvärr över. En kvart in i andra så har vi en mycket bra period där vi pressar Ytterby högt och får in bollen i straffområdet, men ingen lyckas få iväg ett skott utan Ytterby rensar igen. Vi samlar upp bollen igen och kommer runt på högerkanten. Mohammad får iväg ett bra inlägg där Oskar är nära på att få iväg ett skott, men återigen försvarar Ytterby sig bra.

Ytterby gör sina försök också att få till ett ledningsmål, men backlinjen sköter sig mycket bra och löser ett par halvfarliga omställningslägen. Vi har ett par lägen med fina djupledsbollar, men Aligool blir avblåsta för offside ett par gånger. På en hörna från höger av Jack så dimper bollen ner hos Aligool och han får iväg ett skott, men mitt på målvakten. Även Oskar får ett bra läge efter ett inlägg där han tar ner bollen och får iväg ett skott, men även det räddas av målvakten. Mitt upp i denna pressen så kommer mer Ytterby upp i en omställning och runt på vår högerkant, men deras inlägg plockar Axel ner lätt.  Vi ställer om och skapar en hörna. Jack tar hörnan och vi gör återigen ett bra försök där vi är många spelare som försöker trycka in bollen, men lyckas inte få in den utan Ytterby rensar.

Med kvarten kvar så får en Ytterbyspelare iväg ett lågt skott från ganska nära håll och Axel sträcker ut och räddar bollen lågt nere vid sin högra stolpe. Han släpper retur, men hinner snabbt upp och tar hand om bollen. Istället för ett baklängesmål så är vi nära på ett ledningsmål. Jack spelar fram till Mohammad som till höger om straffområdet lyfter in bollen till Oskar. Han får ner bollen och skjuter från nära håll, men målvakten lyckas rädda. Kort därefter så hittar vi Oskar med en fin djupledsboll till höger och han kommer in i straffområdet och letar efter en pass till Aligool, men passningsvägen är stängd och han drar på ett skott från nära håll som målvakten lyckas rädda. Nära, nära... Men till slut lyckas vi. I åttiofemte minuten så får vi en frispark till höger några meter in på deras planhalva. Calle får iväg en bra lyftning in i straffområdet och där dyker Jack upp, tar ner bollen och trycker in 3-2 från nära håll - sååå gött!!! Vi försvarar oss bra sista fem minuterna (Oskar får gult kort och avstängd näst match) och andra vinsten för säsongen är ett faktum! Redan på tisdag är det dags för nästa match - denna gång borta mot Neutrala IF kl 19.45 på Länsmansgårdens IP.

Öckerö IF - Ytterby IS  3-2 (2-2)  190609