AVB: Jack Ahlberg Karlsson
AVB: Mohammad Rafiyi

Tränare: Samuel Tidefors, Emil svan, Samuel Ingvarsson

Ungefär 10° C i luften, Nu åker vi!

Matchen började rulla igång med ett ”för oss” ganska lagom tempo då Mossen gärna rullade i backlinjen och inte rusade fram. Mossen hade ett antal anfall, men inget farligt. Man märkte klart och tydligt på vissa delar i laget att vi var trötta redan innan och lite lätt omotiverade till en början.

Tyvärr så gick det inte mer än ett par minuter innan vår alldeles egen Wilmer Ingmyr Wendelin fick gå av p.g.a en lätt fotskada och Jack fick springa in. Men vi klagar inte!

Linus Utbult som nu plötsligt fått energi från ingenstans, eller kanske doften av körsbärspaj, löper som aldrig förr och drar till med ett stenhårt skott från nära håll som går rätt in... i stolpen.

Jack var även han på hugget idag och fick lite senare med sig bollen ut på vänsterkanten där han sprang som en gasell, dessvärre hade han inte särskilt mycket till alternativ. Så han gör det han är bäst på och lirkar sig igenom försvaret som en “Tre-i-rad puck” som hoppar från ena sidan till den andra och går på skott. Dessvärre gick detta skott utanför.

Efter dryga halvtimmen får vi ännu ett anfall med hög potential att panga in en balja. Calle har kommit in på innermittfältet och driver bollen på kanten, den lilla bollskickliga Calle hittar passen in mot Jack som tyvärr skjuter utanför.

Nu pressar vi på riktigt bra och vi känner att vi kommit in i matchen ordentligt, och det märks. I detta läget kändes det som att Öckerö och fotboll hör ihop minst lika bra som Dr. Alban och en fånig utstyrsel från en mongolisk bergsby gör.

Med åtta minuter kvar av första halvlek får vi ännu ett fantastiskt fint anfall där det ännu en gång är Torren och Jack som hotar motståndet. Med ett fint utspel till Torren som hittar en genomskärare i världsklass där Jack återigen lägger benen på ryggen och visar att ”Denna bollen har jag”, och mycket riktigt får han tag på bollen och går på skott. En fin insats av Jack skall belönas, men tyvärr lyckades målvakten rädda detta skott.

Bara ett par minuter senare får Mossen sin första farliga chans. Det är en frispark i ett mycket farligt läge men bollen går strax utanför. Hade den gått på mål lär den dock inte ha skapat några problem ändå, då Löken (även kallad Axel) är målvakt.

Domaren är lite osäker idag och en kille som inte är förtjust i domare som tar beslut utifrån vad spelarna säger och inte vad han själv ser är Oskar.
I 43:e minuten gnäller Oskar till sig ett gult kort likt matchen veckan innan. Oskar kommer under veckan att få gå en kurs i “Hur man kontrollerar sig själv när man är förbannad” av den mycket rutinerade Wilmer Ingmyr Wendelin!

I 45:e minuten vet vi om att det här blir det sista anfallet i den första halvleken och att vi strax får en kort paus i halvtid. Nu lägger vi på ett kol och visar att det är vi som bestämmer, sagt och gjort så är självklart iskalla Jack än en gång inne och dribblar i mitten. Jack skickar upp en gubbe på läktarn. Lite som Messi gjorde mot Boateng på Camp Nou i Champions League slutspelet 2015 och spelar fram till Aligool som trots en träff där målvakten är på, med lite flyt lyckas rulla in bollen i nätet.

En fin insats skall belönas och mycket riktigt fick vi utdelning med bara sekunder kvar på första halvlek.
Nu i halvtidspausen öser tränarna på med peptalk för att vi skall hålla vårt spel liknande till vad vi haft den senaste kvarten.

Dessvärre började vi slappa lite i starten av andra halvlek och det var inte så mycket som hände. Vi tryckte på hyfsat, men det blev lite svårt då vi tappade enorma mängder energi. Avbytarbänken bestod nästan enbart av offensiva spelare, därför blev det lite lätt problematiskt när högerbacken Lillmos blir skadad och vänsterbacken Hugo behöver vila, då sticker Mohammad in på högerback och Wilmer kommer in igen och tar vänsterbackspositionen efter en dryg timmes vila. Mohammed och Wilmer har båda två mycket energi och kämparglöd kvar, men då ingen av dem är särskilt vana vid ytterbackspositionen blir det lite tunnt där bak när Mossen lyckas kvittera med ett turligt inspel från kanten. Ajdå!

9 minuter senare får Öckerölaget en déjá vu när Mossen får ett liknande inspel och tar ledningen med 12 minuter kvar av matchen. Det är inte Olof som skriver referatet idag så jag kommer inte att beskriva situationen ännu en gång. Jag hade övervägt det om det var vi som var i den sitsen för då att jag kunnat krydda lite till. Halvdålig markering och ett ”Sweatygoal” från Mossens kapten.

Men det är nu matchen blir rolig!
Vi har årets största publiksiffra och det är nu vi ska göra det våra underbara supportrar kom hit för att se. Ett underläge i just detta tillfälle gjorde på något sätt gott.

Vi spelare har privilegiet att bli tränade av den mycket karismatiska och optimistiska Samuel Tidefors som inte är rädd att prova något nytt. Nu blir det trippelklick på högerpilen och vi ändrar till en 3-5-2 uppställning som såg ut som följer:

VF: Jack Ahlberg Karlsson

Efter att vi släppt in 1-2 målet läggs avsparken på Ludwig som tjongar upp bollen ganska centralt och långt fram där både Jack, Wilmer och Mohammad är uppe och försöker få tag på bollen. När man verkligen går in för det och visar att man vill vinna, då får man tag på bollen. Men dessvärre fick målvakten greppat den.

Men som sagt, går man in för det så blir man belönad

Det var det de gjorde och mycket riktigt fick Jack tag på bollen och finta än en gång av två gubbar. Jack har ett helkasst skottläge, men nu gäller det att ta till med alla medel för att ta poäng. Men när Jack står där framme vid mål, med 10 minuter kvar, en atmosfär som man bara får uppleva i fotbollsvärlden. Jack som iskallt pangar in en balja till höger om målvakten med den snart världsberömda vänstersläggan visar sig vara värt hemliga vapen och vi har 2-2 i matchen.

Nu har vi 10 minuter kvar av matchen men som tur är har laget fått upp motivationen upp i skyarna. Om vår motivation vore konkret och staplat hade det blivit som en bro mellan Prästängens idrottsplats och Månen. Stabilitetsfaktorn var maximal!

Nu hade Mossens BK satt sin sista petäta och hade i princip inte ett enda anfall efter Jacks mål i 80:e minuten. Men det hade vi, mycket var livsfarligt för motståndet då vi fick ihop vårt presspel ypperligt när vi ändrade formation till trebackslinje. Vi försökte oss på många inlägg som var ruggigt fina men försvaret lyckades hålla tätt. Det märktes på motståndet att de hade riktigt svårt att försvara sig mot oss nu och det glädjer mig, det är nu man känner att vi lyckades.
“Anfall är bästa försvar”
Ett gammalt uttryck som stämmer än idag, trots alla strumpskor, konstgräs och global uppvärmning.

Lagkemin som vi utstrålade gjorde att andra halvlek gick från att vara en långsam match till att bli en av våra roligaste matcher någonsin. Både för laget och supportrarna men även tränarteamet trots ett X på poängtavlan.
Vi var glada efter matchen trots att vi inte vann, och det beror på att vi går efter ännu ett gammalt uttryck: “Det viktigaste är inte att vinna, det är att ha sköj”

Om jag ska sammanfatta mig lite kort här så vill jag bara säga att Öckerö IFs Herrjuniorer spelade en fantastisk match idag trots förutsättningarna, och ni läsare och supportrar vill inte missa vad som komma skall under resten av säsongen. Så fortsätt att stötta oss under matcherna och ta gärna med en vän.

Sedan får ni gärna följa oss på instagram på @ockerojuniorlag också för att vara först med att se laguppställningar innan match, slutresultat, spelarintervjuer och ibland även ett matchreferat när inte Olof är med och jag får ta över den rollen. Men vi finns även på Facebook - Öckerö IF Herrjuniorer.

Ha det fint sålänge så ses vi på Prästängen när vi spelar nästa match mot Kärra KIF kl 15:00 den 5/5 för er som inte känner för att åka in och se oss spela mot IK Zenith kl 12:45 på Hovgårdsvallen den 28/4.