Aktivitetsinfo: Dags för säsongens sista match, vi spelar borta mot Hovås Billdal IF.

Säsongen sista match
2019-10-24 12:50, Damjuniorer
Guldhattarna i luften
Match mot Hovås Billdal borta

Så var det dags för säsongens sista match. Vi samlas vid Henrys och hoppar in i bilarna och börjar färden mot Hovås Billdal. Spralligt och fnittrigt som vanligt i bilen men efter färjan så blir det tystare och jag börjar fundera om alla somnat och tänker att idag blir det jobb med att få tjejerna att tagga till. Väl framme så lunkar tjejerna in i omklädningsrummet och byter om. När jag och Svempa kommer in så osar det adrenalin, en förvandling har skett och alla är taggade till tusen. Seriesegern redan färdig men det räcker inte för tjejerna, dom vill avsluta med flaggan i topp och tänker vinna denna match, känns underbart med den inställningen efter allt tjat om att mycket sitter i huvudet och att man måste tro på sig själv och laget, Inga tveksamheter här, matchen var redan vunnen i deras huvuden! Vi ska vinna för Signes skull (som brutit nyckelbenet samma dag) kommer man överens om.

Matchen startar och det känns som vi startar som kommit överens om, tar tag i matchen och visar vilka som bestämmer. Redan efter 4 minuter får Ellen en bra passning och tar sig förbi målvakten och lägger kallt in 1-0 (skön start). Efter målet blir det lite böljande spel men vi för fortfarande matchen och har det mesta av bollinnehavet, I minut 15 driver Linnea M ner mot vänster hörnflagga och lägger in bollen mot mål, bollen passerar både Ellen och Linn innan den träffar en motståndare och rullar in i mål till 2-0, lite tråkigt mål men alla mål räknas och det känns lite tryggare nu. 27 minuter in i matchen driver Hovås bollen mot höger hörnflagga och lägger in en fin boll mot straffområdet mot en löpande medspelare som kan lägga in den i mål till 1-2. Vi är inte sena att komma tillbaka då Tilda vinner boll efter fin press och serverar Linnea M som kan trycka in 1-3 som står sig till halvtid.

Vi pratar lite om att fortsätta vårt spel och göra det lätta och inte krångla till det, lite trångt ibland och vi måste försöka spela runt mer för att hitta ytor. Alla är överens om att detta kommer vi att ta.

När domaren blåser igång andra halvlek så har Hovås lagt in en högre växel men dom får inte till några riktiga chanser. 6 minuter in så får Ebba in riktigt fin boll och kommer i ett friläge, hon rundar målvakten och lägger säkert in bollen till 1-4. 10 Minuter in i andra så får Hovås Billdal frispark 10 meter utanför straffområdet, det blir en frispark som man sett många gånger tidigare, en hög boll som dalar ner nära ribban och mycket svår att nå, 2-4 är ett faktum. Hovås Billdal får nu ny energi och växlar upp, matchen består nu av mycket tjongbollar och vi har väl spelat snyggare fotboll under säsongen. I matchminut 67 så slocknar all belysning runt planen och det blir totalt svart, efter några minuters avbrott så är belysning igång och matchen fortsätter. Matchbilden är ungefär som innan mörkret men vi håller emot och trycker in ett till mål i slutminuterna via Linnea M och matchen slutar 2-5.

Säsongen 2019 är nu slut och vi kan väl bara konstatera att det varit en toppensäsong. Efter en lite trevande inledning i våras så har vi storspelat. 15 raka segrar kan inte vara en tillfällighet, tjejerna är värda allt beröm man kan uppbringa, dom är fantastiska både på och utanför plan och guldhattarna borde dom ha på sej jämt för dom är riktiga guldtjejer.

Nu ser vi fram emot nya utmaningar 2020 och hoppas på en lika rolig säsong som denna!