SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÖCKERÖ IF
HJÄRTA, RESPEKT & SAMMANHÅLLNING

Öckerö IF
7 - 0
Lindholmens BK
Öckerö IF7 - 0Lindholmens BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 18 augusti, 16:00
Plats:Prästängen 3 9M9 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 060235046
Samling:15:00
7-manna Dam
Referat: Öckerö IF - Lindholmens BK
Referat aug 2019 - Öckerö-Lindholmen
2019-08-18 20:42, 7-manna Dam

7- 0

-Det känns som ett hån, sa Blidis. -Solen skiner och ingen vind till skillnad från gårdagens Swimrun med kuling och regn,

Med det hånande vädret på vår sida har äntligen serien vänt, vi välkomnar den första matchen. I toppform, vältränade och lagom utvilade kör vi igång med ett högt bolltempo, eller kanske inte precis så utan mer så här: Med gott mod, stor längtan och mycket rutin kör vi otränade igång höstserien med ett bolltempo.

Stridis är tillbaka på planen efter sjukhusvistelse, akutoperation och återhämtning. Hon välkomnas med en applåd sedan skickar vi ut henne för att kona upp planen så att Minizlatan kan få lite egen tid medan hon får på sig benskydden.

Blidberg sprang och simmade över två mil igår, men är ändå på plats med höga ambitioner. Matchen inleds med vår trupps ordinarie uppvärmningsprocedur. Fille måste fixa tejpen, Ida väntar på liniment, Zlatan har glömt Bh. Karinx2 kör en liten passningsövning som uppvärmning där Karin B försöker få Karin S att cirkulera runt henne i en båge genom att upprepade gånger slå bollen lite mer åt höger. Vi håller på en stund och sedan har nästan hela laget samlats i en passningsring. Publiken är på plats. Vår goa lagkompis/supporter Emelie har laddat med kaffe och fotbollssnack flera timmar före match. Och hejar idogt på under hela tillställningen.

 

Lindholmen som står för dagens motstånd möter upp med 8 starka tjejer och vi är lite nervösa till och med muntorra. Vi vet att de är ett spelande lag som vi ibland haft det tufft mot. Men skit i det.

Vi virrar omkring en stund, sedan lossnar det. Vi spelar stundtals fint, och ibland fult. Men i halvlek leder vi med 4-0. Ändå är det med ett fantastiskt engagemang och ett intensivt kackel, som vi försöker hitta en förbättring i vårt spel. Vi enas om att styrning och understöd är det rätta.

Förresten kommer ni ihåg domaren Osman, han som blåste offside för Oss i en match i våras även om det inte finns offside, idag blåste killen frispark  i straffområdet, kanske är det så att han tar jobbet med en nypa salt, det gjorde i och för sig inte så mycket för oss eftersom det var Lindholmens straff som blev frispark. Eller så är världen upp och ner för I domarprotokollet står det att vi gjorde det 7:e målet före det 6:e. Det ska vara en damveteran för att klara det.

 I andra halvlek gör vi 3 mål till. 7- 0 i premiären 6 till Zlatisarna och 1 till en något sargad Blidberg. Minizlatan leder höstens målliga, men någon viskade i mitt öra att Zlatan var inblandad i 6 av målen. Vi bör nog passa oss när transferfönstret öppnar för hon är het på marknaden.

Glöm nu inte mina damer att det ska vara skoj att spela boll och det var det idag.


//Karin Solbräcke



<< Tillbaka