Matchnummer: 060240092
Samling:14:00
Vinst med 3-1 hemma mot Utsikten/Näset!
2020-09-06 20:21
Efter förra söndagens blytunga förlust med 0-7 borta mot Mölnlycke så var det ett gäng revanschsugna killar som samlades kl 14.00 på Prästängen inför matchstart kl 15.00. Vädret var sol och 15-16 grader så det var ju bra, men det blåste rejält - 9-10 m/s och lite sned medvind/motvind på plan. Så lite svårspelat skulle det bli.
Vi startade med Hampus i mål. Lukas och Linus A som ytterbackar, Calle och Axel H som mittbackar. Linus B, Hugo och Linus H på innermitt. Axel U och Jack som yttrar och Oskar på topp.

Utsikten/Näset (Kiken) fick medvind och satte hög press direkt efter vårt avspel. Första tio minuterna hade vi svårt att komma över på deras planhalva, men försökte jobba oss fram i plan med kortpassningsspel som vi hade kommit överens om innan start. Samtidigt så skapade Kiken inga större farligheter i början av matchen. Vi försvarade oss bra och de enda chanserna var två frisparkslägen från långt håll som lyftes in, men den ena gick utanför och den andra över.

Efter tio minuter kom vi upp i vår första chans som startade med fint kombinationsspel av Axel U, Hugo och LInus H som till slut hittade Jack med en djupledspass in i straffområdet, men målvakten kom ut räddade. Kiken fick en omställning och kom runt på vår vänsterkant med ett fint inlägg mot bortre ytan och en av deras spelare kom upp bra och nickade, men över. Nu hade Kiken en stark period där vi fick jaga boll mycket. De släppte mycket på en och två touch och hittade varandra bra, men vi fortsatte att försvara oss bra och Hampus hade något enstaka skott på sig men det var lätt att plocka. Efter tjugo minuter var det istället en långboll i medvinden som gav resultat för dem. Den lyftes över vår backlinje, Hampus kom ut mot straffområdeslinjen - men deras toppforward kom först och kunde lobba bollen över Hampus i mål. 0-1.

De kommande tio minuterna så var det mycket spel på mittplan. Vi stod upp bra och vann många närkamper, men Kiken hade ett spelövertag och fortsatt hög press. Axel H och Calle gjorde ett grymt bra jobb som mittbackspar och löste många svåra situationer. Det farligaste de hade var en frispark direkt mot mål som Hapmpus räddade och en hörna som blev resultatlös. Under denna period kom Wilmer in istället för Axel U på högeryttern och Linus S istället för Lukas på högerbacken.

Sista kvarten av första halvlek så mattades Kikens höga presspel av och vi tog tag i spelet på ett bättre sätt. Vi vann lite fler bollar på mitten och hittade fram till Oskar på topp och ut till Jack och Wilmer på kanterna. Vi skapade två halvchanser på kort tid genom Linus H och Jordan, men inget skott på mål. Därefter kom Kiken upp och skapade tre bra chanser där Hampus räddade en och två skott utanför i ganska bra läge. Spelet böljade fram och tillbaka nu och vi hade en bra spelsekvens där Linus H hittade Linus B med ett fint instick i straffområdet. Målvakten kom ut, men Linus B hann tåa bollen precis innan han tog den - bollen tog i bröstet och studsade ut på en liggande Linus som försökte passa en medspelare, men Kiken lyckades rensa undan bollen. Oskar kämpade på bra i slutet och stressade deras mittbackar så de inte fick till sina uppspel. Vi hade klart bäst spel i slutet och Linus B fick ett frisparksläge från höger som han lyfte in. Axel H kom högst och bollen damp ner till Jack men Kiken täckte och rensade. 0-1 stod sig halvleken ut.

I halvtidspaus så uppmuntrade vi ledare att hålla bollen på marken så mycket som möjligt i början för att försöka ta oss fram i plan. Långbollar i andra hand som läge fanns eller det var nödvändigt. Nu skulle vi ha medvind och försöka dra nytta av det genom att försöka komma mer till skottläge och pressa Kiken lite högre än i första halvlek. Ett byte - Wilmer ut och Alex in på högeryttern.

Killarna startade andra halvlek riktigt bra och Lukas på vänsterbacken hittade fram till  Oskar på vänsterkanten som hittade vidare till Hugo som kom runt sin spelare ner mot kortlinjen. Han såg LInus B i ett bra läge vid målområdet och la en snettinåtbakåtpass som Linus sköt på ett tillslag, men bollen gick tätt utanför målvaktens vänstra stolpe. Minuten senare så har Jack kommit över på högerkanten och efter att Alex varit i kamp med ett par Kikenspelare så tar Jack bollen och driver mot mål. Han springer sig fri på högerkanten och kommer nära målvakten när han sätter bollen förbi honom i mål i bortre burgaveln. 1-1 i 47:e minuten! Härlig start på andra halvlek.

Kiken kom därefter upp i två lägen. Ett där deras vänsterytter kom långt in i straffområdet och sköt från nära håll, men dåligt vinkel, ett bra skott som Hampus räddade. Efter det tappade vi boll två gånger om vid ett par uppspel men vi försvarade oss bra i lägena efter. Istället för ny ledning för Kiken var det vi som skulle skapa en trippelchans och det var Jordan helt på egen hand. Först sköt han ett långskott som målvakten touchade i ribban och sedan till hörna. Första hörnan tog Jordan från vänster och fick iväg den riktigt bra mot mål och målvakten fick rädda i höjd med ribban igen - till en ny hörna. Även nästa hörna tog Jordan hand om och nu utnyttjade han medvinden perfekt och fick en bra träff på bollen som gick rakt i mål i bortre delen av målet. Hur snyggt som helst - 2-1 i 55:e minuten.

De kommande tio minuterna så har Kiken ett spelövertag. Vi blir lite nöjda med vår ledning och de försöker sätta fart framåt för att få till en kvittering. Axel H på mittbacken räddar upp ett par svåra lägen där de hittar sin toppforward i djupled - fantastiskt bra försvarsspel. Samspelet med Calle på mittbacken var lysande denna match. Hampus plockar ner en hörna från höger och Kiken har ytterligare en chans, men ett långskott som går över. Nästa läge skapar vi genom Alex som bryter ett uppspel och får iväg ett bra skott strax utanför straffområdet, men skottet gick över.

Med tjugo minuter kvar så byter en tröttkörd Oskar med Axel U. Jack går upp på topp och Linus H på vänsteryttern och Axel U på offensiv innermitt. En av våra 04:or - Linus S - har sedan en liten uppvisning några meter in på Kikens planhalva. Från sin högerback så kommer han upp i plan och snurrfintar upp några spelare ett par gånger innan han blir nedtryckt och får frispark. Linus H lyfter in den med sin vänsterfot mot bortre stolpen i medvinden och målvakten får göra en bra räddning för att ta hand om bollen. Nu är det en period med mycket kamp och spel på mittplan. Kiken har mest bollinnehav några minuter, men hela vårt lag försvarar sig bra och står emot bra. De har en hörna där en av deras spelare kommer högst, men nicken går över.

I 78:e minuten får Jack iväg ett bra skott från långt håll som går direkt i ribban och över. Nästa läge skapar vi också. Det är Alex som kommer in i straffområdet på sin högerkant och blir rejält kapad, men domaren blåser inte straff. Bollen går vidare till Hugo som drar till ett bra skott i mål invid målvaktens högra stolpe - 3-1 med tio minuter kvar av matchen! Sista tio minuterna kämpar vi på bra och spelet böljar fram och tillbaka. Jordan och Linus A drar på sig varsitt gult kort för hårt spel. Kiken har ett skott på mål som Hampus räddar. Jack springer sig fri med tre minuter kvar och lägger bollen förbi en utrusande målvakt. Bollen ser ut att rulla in vid bortre stolpen, men går tätt utanför. Kiken trycker upp sista minuterna, men återigen står vi bra emot - täcker skott och kämpar på så äntligen tar vi första segern för säsongen i serien denna dag! Välförtjänt efter en mycket bra insats av killarna. En tuff start, men en stark laginsats gjorde att vi fick med oss tre poäng och tar oss upp på nionde plats (av 12) men med samma poäng som Kiken fast sämre målskillnad - med en match mindre spelad.

Öckerö IF - Utsikten/Näset  3-1 (0-1)