Samling:14:00, Öckerö hamnplan
Förlust, 0-4, i seriepremiären borta mot Gunnilse (Angered BK).
2019-04-07 21:50
Äntligen dags för seriepremiär! En fin söndagseftermiddag på Hjällbovallen, lite vind, soligt och runt 10 grader i luften. Premiärmotståndet stod Gunnilse för - nyligen ändrat namn till Angered BK. En sextonmannatrupp var vi denna premiär.
Gunnilse hade avspark och började rullar runt bollen i backlinjen. Vi hade en bra press från början och släppte inte igenom de i något läge första minuterna. Vi startade med Axel U i mål. Maxwell högerback, Ludwig och Oskar mittbackar och Lukas vänsterback. Axel H, Hugo och Calle på innermitt. Jack och Linus U som yttrar och Aligool som forward. Avbytare: Wilmer, Mohammad, Mahdi, Arvid och Rickard. Det var ändå Gunnilse som skapade första läget och det var efter en frispark långt in på vår planhalva. De lyfte in bollen och en spelare kom med hög fart in i straffområdet. Vi hängde inte med utan han fick språngnicka bollen, men som tur var gick den utsidan av Axels vänstra stolpe.

Gunnilse är ett spelskickligt lag och vi har svårt att få tag i bollen när de rullar runt den inom laget. När vi väl får tag i den så sätter de hög press. Vi försöker spela oss upp i ett par situationer ända nerifrån Axel i mål och upp på vänsterkanten genom Ludwig, Lukas, Hugo, Calle och Jack - men Gunnilse lyckas få stopp på våra speluppbyggnader. Intentionerna är bra och med lite bättre kommunikation spelarna emellan så löser vi det bättre och bättre ju längre matchen går. Vårt första läge kommer efter en situation när vi tagit oss högre upp i plan och fått frispark strax utanför deras straffområde till vänster. Ludwig tar frisparken, men den utanför målvaktens högra stolpe.

Efter detta är det mycket spel på mittplan och matchen står och väger. Båda lagen försöker kortpassa sig upp i plan. Gunnilse skapar nästa chans efter en kvart då vi tappar boll på vår vänsterkant och en spelare kommer in i straffområdet och skjuter, men skottet går utanför. Efter tjugo minuter så får vi till vår bästa spelsekvens. Vi får en omställning och Jack kommer rättvänd med fart på mittplan. Han spelar vidare till Linus U på vänsterkanten som tar sig ner mot Gunnilses straffområde. Han hittar Aligool med en chip-pass och han utmanar två försvarare, men de lyckas täcka hans skottförsök. Nu har vi en bra period där vi pressar Gunnilse högt upp på deras planhalva. Det gör att vi får en frispark nära straffområdet till höger efter att Axel H blivit nerdragen. Jack tar den, men skottet går över. Kort därefter hittar Jack Aligool med ett fint inspel i straffområdet, men återigen täcker deras försvarare och på returerna dyker vi upp igen. Tyvärr ingen utdelning denna gång. Det bästa läget får Linus U kort därefter då han kommer runt på vänsterkanten och får iväg ett skott från nära håll, men målvakten lyckas rädda.

Efter får Gunnilse igång sitt spel bättre igen och vi gör några byten - in med Mahdi, Rickard och Wilmer. Vi står ändå upp bra och fortsätter försöka hålla bollen längs marken med passningarna. Tyvärr har vi lite otur och ett par av våra spelare halkar i ett läge strax utanför vårt straffområde. De lyckas med en sidledspass och en spelare drar på ett stenhårt direktskott i nättaket till vänster om Axel - otagbart i trettioandra minuten. 0-1 I slutet av halvleken så skapar vi några halvchanser genom Linus U som kommer runt på högerkanten och spelar in bollen, men målvakten lyckas rädda. Vi får också till en hörna, men den blir resultatlös. Totalt sett i första halvlek så är den ganska jämn. Vi försvarar oss bra som lag både i backlinje och mittfält. Vi får inte till det riktigt heta avsluten, men förutom målet och första frisparksläget så släpper vi inte till mycket heller.

I andra halvlek gör vi två byten till. Mohammad kommer in på högeryttern och Arvid på innermitt. Gunnilse rullar boll i sin backlinje i starten och vi sätter press. Stundtals pressar vi lite för ensamma, men ibland lyckas vi som lag press och i ett sådant läge får Mahdi bollen och får iväg ett skott, men målvakten kan rädda utan större problem. Gunnilse kommer efter detta upp i ett par skottlägen, men då är Axel i mål beredd och får göra ett par räddningar. Spelet svänger ganska rejält nu och kort därefter får Mahdi ett skottläge på nytt, men denna gång går skottet utanför. Istället för kvittering så får Gunnilse till en omställning efter att vi försökt oss ta oss fram på vänsterkanten. En spelare får löpa med bollen från halva plan och vi backar hem med backlinjen och hamnar lite för lågt, så spelaren får ett skottläge strax utanför straffområdet och sätter bollen i högra krysset - återigen otagbart... 0-2. Nu får vi ett par gula kort på kort tid. Arvid och Aligool för tufft spel. Vi har en tung period, men försöker ändå få till en reducering. Oskar kommer högt upp i banan från sin mittbacksposition och snurrfintar strax utanför deras straffområde. Han passar fram bollen till Mahdi som kommer in i straffområdet och får iväg ett hårt skott som målvakten har svårt att hålla, men vi hinner inte fram på returen utan han räddar.

Några minuter senare så tappar vi boll efter en hörna strax utanför vårt straffområde och Gunnilse passar in bollen till en spelare i straffområdet. Vi tycker det är offside och slutar spela, men Gunnilsespelaren tar avslutet och sätter 0-3 i sextiosjätte minuten. Det gäller att köra tills domaren blåser. Oskar får gult kort för tjöt. Nu blir vi lite uppgivna och Gunnilse får tvärtom mycket energi. De skapar också nästa chans genom ett bra skott, men Axel räddar. Vi försöker ändå samla kraft och energi för att få till ett mål. Men istället får Gunnilse på nytt komma rättvända i en omställning där vi hamnar på efterkälken och återigen får en av deras spelare iväg ett kanonskott i nättaket otagbart för Axel. Riktigt bra avslut - tyvärr för oss. 0-4 med kvarten kvar.

Kort därefter får Calle gult kort för en neddragning och Axel för tjöt. Sista chansen som dyker upp står Ludwig för som kommit högt upp i plan på vänsterkanten. Han tar sig förbi ett par spelare, tar sig in i straffområdet och fintar inåt i banan. Han kommer nästan till ett skottläge nära straffpunkten, men halkar till. Då dyker Mahdi upp och får iväg ett skott trots ett trångt läge, men skottet går över. Lite typiskt för denna match. Vi får inte till det riktigt i sista tredjedelen. Spelmässigt så var en 0-4-förlust väl stora siffror, men de hade några mycket duktiga skyttar och vi får gå hem och slipa på avsluten. Det var ett spelskickligt lag vi mötte och vi stod ofta upp bra emot dem, men hade svårt för deras omställningar. Vårt egna spel var stundtals bra, men vi kan utveckla och bli bättre såklart - så nu gäller det att komma på träningarna och visa vad vi går för. Fem gula kort var ingen höjdare. Speciellt inte nu när det är en s.k. Fair Play-liga där minst antal gula och röda under säsongen gäller. Gunnilse hade tre gula och det var en relativt snäll match, men vi får ta denna match som en läxa på hur det kan gå när allt inte flyter på som vi vill.

Nu är det ny träningstid på måndagar som gäller - 20.30-22.00 - fr.o.m. imorgon. Onsdagar som tidigare 19.30-21.00. Vi jobbar på att få bättre träningstid på måndagar, men får köra på det så länge. Sedan är vi fjorton spelare och två ledare som åker på träningsläger fredag-söndag nästa vecka. Det avslutar vi med nästa seriematch - nästa söndag 14/7 kl 17.00 hemma på Prästängen mot Mossen.

Gunnilse (Angered BK) - Öckerö IF  4-0 (1-0)