Samling:10:00, Ishallen
Referat: Öckerö Idrottsförening - Älvsborg FF
Förlust med 0-4 hemma mot Älvsborg.
2020-02-29 22:00
Dags för årets första träningsmatch hemma mot Älvsborg på Prästängen kl 11.00. En kall (3-4 grader) förmiddag med ostlig vind på 9-10 m/s, men vi slapp regnet som kom senare under dagen. Halva vår trupp saknades då flera är bortresta, skadade och sjuka, men tack var våra duktiga och spelsugna P04:or så fick vi ändå ihop 15 killar.
Vi startade med Axel U i mål, Pontus-Edvard-Ludwig-LInus A i backlinjen. Linus B-Samuel-Axel H på innermitt och Alex-Wilmer-Kevin på topp. Avbytare: Joel, Jordan, Linus S och Calle.
Vi fick motvind i första halvlek och Älvsborg satte hög press på oss från start. Vi hade svårt att spela oss ur den pressen, men vi skapade ändå en hörna efter åtta minuter som Wilmer nickade mot mål, men en försvarare kunder rensa. Älvsborg startade bäst och vi hamnade ganska lågt i vårt försvarsspel och när vi väl fick tag i bollen pressade de oss direkt. I åttonde minuten fick de en frispark ett par meter utanför straffområdet. Frisparken gick rakt igenom muren och styrdes sedan oturligt mellan benen på Axel i mål. Några minuter senare försökte vi spela oss ur deras press, men hemåtpassen till Axel blev för svag så en anfallare smet emellan och satte 0-2. Vi kämpade på och stundtals så fick vi till en del spelkombinationer på kanterna, men det mesta av spelet var på vår egen planhalva. Linus B fick en rejäl stämpling på foten och kunde inte fortsätta, så Jordan byttes in. Även Joel och Linus B kom in i slutet på andra halvlek. Några gånger stack vi upp - Calle lyfte in en fin frispark från långt håll och vi kom upp bra och fick bollen mot mål, men de rensade undan. Efter 35 min gjorde Älvsborg 0-3 efter att en boll runnit igenom i djupled och deras spelare inte gjorde något misstag vid friläget mot Axel. Ett par minuter innan halvtidsvilan så fick Älvsborg straff och satte 0-4.

Inga muntra miner på bänken från killarna i halvlek, men även om Älvsborg hade haft mest spel så var det några misstag som gjorde att siffrorna var så stora. Nu gällde det att förbättra spelet i andra halvlek och signalen från oss ledare var att sätta högre press på dem nu när vi hade medvind. Spela lite enklare, men fortfarande försöka hålla bollen på marken och ta oss fram med kortpassningsspel i första hand.

Starten på andra halvlek var betydligt bättre än första. Vi satte den press på dem i deras uppspel och även de fick tufft i motvinden att spela sig ur den. Första chansen fick Axel H efter några minuter när han fick iväg ett bra skott strax utanför straffområdet, men skottet gick över. Kort därefter så fick Joel en fin pass in i straffområdet till höger och kom fri mot målvakten. Han sköt ett lågt skott som målvakten lyckades rädda - nära, nära... Älvsborg kom upp på vår planhalva lite mer sällan än i första halvlek, men skapade ändå några farligheter. Axel fick göra en avancerad räddning på en nick. Mittfältsspelet fungerade klart bättre i andra halvlek och vi hittade också ut på kanterna på ett bättre sätt. Axel H fick en ny chans med ett skott till vänster i straffområdet, men skottet gick i stolpen. Vi skapade flera hörnor också i andra halvlek och ett par gånger kom vi högst upp och nickade mot mål, men Älvsborg plockade bort andrabollarna. Det var en sådan dag där bollen inte ville inte trots att vi skapade några halvchanser till. Vi var klart värda ett par mål. Älvsborg avslutade sista minuterna med en man mindre då de åkte på ett par skador, men trots det skapade matchens sista chans - men med ett skott som gick utanför.

En träningsmatch där vi hade en tung start, men en klart bättre avslutning. Vi tar nya tag och kommer på träningarna framöver så får vi slipa på detaljer för att utvecklas och bli bättre. Nästa lördag kör vi en träningsmatch där vi mixar våra spelare med 04-lagets spelare på Prästängen. Söndagen 15/3 möter vi Lindome borta i nästa träningsmatch. Lördagen 21/3 så möter vi Torslanda hemma i sista träningsmatchen. Onsdagen 25/3 så möter vi Kode IF borta kl 19.30 i Junior DM och sedan är det dags för träningsläger 27-29/3 i Höganäs innan seriestarten hemma mot Sävedalen 5/4. Ja nu är säsongen igång på riktigt!

Öckerö IF - Älvsborg FF  0-4 (0-4)  200229