Aktivitetsinfo: Kvartsfinal i Junior DM
Referat: Öckerö Idrottsförening - Stenkullen
Vinst med 4-0 mot Stenkullen i kvartsfinalen i DM!
2020-09-09 21:50
Efter vinst i mars (innan Corona-utbrottet) mot Kode borta med 1-0 i sextondelsfinal och vinst med 2-1 hemma mot Bergum i augusti i åttondelsfinal var det denna onsdagskväll dags för kvartsfinal mot Stenkullen. De leder sin serie Division 2B efter fem raka vinster med 20-0 i målskillnad. Vi ligger nia (av tolv) i Division 1. Vi anade att vi skulle möta ett bra lag. Matcherna i DM spelas 2x30 minuter.

Vädermässigt kunde förutsättningarna varit bättre. 15 grader i luften och stjärnklart var ju helt okej, men det blåste kraftiga västliga vindar - 15 m/s och upp till 20 m/s i byarna. Men båda lagen var inställda på att vi kör och gör det bästa av situationen. Det gällde att försöka spela bollen längs marken i mesta möjliga mån och undvika långbollar i höjden - främst i motvinden, men även i medvinden.
Vi hade många spelare borta denna kväll pga jobb och sjukdom. Skadelistan är Linus U, Samuel och Pontus. Jobb och sjukdom - Hugo, Linus A, Edvard, Ludwig, Lukas, Maxwell, Oskar. Därför är vi väldigt tacksamma för våra duktiga spelare från P04-laget. Denna kväll hade vi med Joel, Truls, Elliot, Linus och P05:an Hampus.

Startelvan var: Hampus i mål. Wilmer-Calle-Axel H-Linus S i backlinjen. Linus B-Linus H-Axel U på innermitt. Alex-Joel-Jack i anfallet. Ersättare: Arvid, Elliot, Truls.

Kapten Linus B vann slantsinglingen och valde - enligt vår plan om vi fick chansen - planhalvan med medvind i första halvlek. Stenkullen hade avspel och vi satte press direkt. Vi stängde ytorna på mitten och de tvingades lägga höga bollar och de tog vi hand om. Efter tre minuter så kom fick vi ett inkast på högerkanten som Wilmer hittade fram till Alex med. Alex kom förbi ett par spelare och i kamp med dem får han fram bollen till Joel som drar till med sin höger och får en klockren träff som går stenhårt upp i nättaket - helt otagbart för målvakten. 1-0 hur snyggt som helst! Efter avspel så pressar vi högt igen och Stenkullen har svårt att spela sig igenom och försöker dra ett par långbollar, men det funkar ju dåligt i motvinden. När fem minuter har gått kommer domare ut till oss ledare och tycker att vi borde avbryta matchen pga han tyckte att förutsättningarna var så dåliga med de hårda vinden eftersom Stenkullen inte hade lyckats ta sig över halva plan. Vi ledare var samstämmiga med att fortsätta för vi var överens innan matchen att köra och förutsättningarna hade inte försämrats.

I sjunde minuten så tar Jack en löpning med boll på vänsterkanten och tar sig runt deras högerback och kommer ner mot kortlinjen och letar pass och drar in ett hårt och lågt inlägg som en av deras försvarare stöter in i mål från nära håll. 2-0 - vilken start! Efter detta fortsatte vi att dominera spelet och hittade varandra bra med fint kortpassningsspel och även spelvändningar. Stenkullen hade svårt att ta sig över på vår planhalva. Det dröjde femton minuter innan de skapade sin första halvchans med en fin pass i djupled till deras toppforward, men Axel H var snabbare och räddade upp situationen.  Nu är det en period av ganska jämnt spel med mycket kamp på mittplan, men övertaget är fortfarande vårat och delvis beroende på medvinden men framförallt för att vi spelar bra. I tjugonde minuten tar Alex sig förbi deras vänsterback och får på ett bra inlägg som rensas till hörna. Jack tar hörnan från höger, men den går över. Direkt på deras inspark så bryter Jack deras uppspel, spelare vidare till nyinsatte Truls som kommer runt sin back på vänsterkanten och spelar in till Axel U som sätter bollen i öppet mål från nära håll. 3-0! De sista tio minuterna av första halvlek så gör Stenkullen några försök och hittar ett par gånger igenom vårt mittfält, men backlinjen med Wilmer, Calle, Axel H och Linus S försvarar sig otroligt bra så Hampus har knappt något att göra i mål. De skapar en hörna, men skottförsöket går utanför. Så vi går till halvtidsvila med en stabil 3-0-ledning.

I pausen så vill vi ledare att killarna fortsätter att vara lika aktiva och aggressiva i spelet i andra halvlek. Vi ska försöka spela bollen längs marken så ofta vi kan och skulle vi behöva så leta långbollar ut mot kanterna och inte i mitten.

Andra halvlek har vi avspel och vi blir av med bollen direkt efter en felpass av Wilmer in i planen från hans högerbacksposition. Stenkullen kommer runt på vår högerkant och spelar in bollen i ett farligt läge, men där dyker Wilmer upp och rensar undan bollen i sista stund och reparerar sitt misstag. Efter detta så hittar vi ett bra uppspel på högerkanten och får en frispark långt ut på högerkanten. Linus H stegar upp och lyfter in den mot mål - där dyker Axel U upp och nickar in bollen helt ostört i mål. 4-0 - det var ett viktigt mål! Stenkullen försöker efter detta lyfta upp spelet och kommer periodvis in på vår planhalva, men vi försvarare oss mycket bra och vi rensar inte bara undan bollen utan spelar oss upp i planen mestadels med kortpassningar. Axel U har nästa läge också , men skotten från långt håll går över. Spelet innan är riktigt bra där Truls, Linus B, Arvid och Axel U kombinationsspelar sig framåt på vänsterkanten.

I 37:e minuten så gör Hampus ett bra ingripande när han kommer ut och plockar ner ett högt inlägg från vänster. Vi sticker upp i en kontring och Alex är nära att komma igenom i djupled in i straffområdet, men en av deras backar hinner upp och bryter. Spelet böljar fram och tillbaka nu när Stenkullen lyfter upp fler folk, men vi hittar varandra bra i omställningarna. Stenkullen skapar en hörna, men den blir resultatlös. Alex kommer runt på högerkanten och får iväg ett skott från nära håll, men målvakten räddar. Med tjugo minuter kvar kommer Arvid in istället för Axel U och Elliot istället för Alex.  Spelet fortsätter att svänga fram och tillbaka - men inga större farligheter från Stenkullens sida. Med tio minuter kvar så får Linus B olyckligt ett rött kort direkt. Domaren bedömde det som våldsamt spel trots att Linus och motståndaren båda sparkade på bollen med Linus träffade först bollen och sedan hans fot.

De sista tio minuterna med en man mindre så tryckte Stenkullen på för reducering, men trots några halvchanser och ett riktigt bra skott som räddades av Linus S på mållinjen så stod vi emot på ett fantastiskt bra sätt och försvarsspelet var klockrent. Hampus fick göra en bra räddning i slutet och trots lämnad retur så kom han upp och räddade igen. Hampus fick hålla nollan efter en mycket bra insats och nu väntar Angered MBIK eller Sävedalens IF i semfinal. De möts 20/9 och semifinalen ska spelas senast 4/10.

Öckerö IF - Stenkullen GOIK  4-0(3-0)  200909

1-0 (2) Joel (Alex)
2-0 (7) Självmål (Jack)
3-0 (20) Axel U (Truls)
4-0 (33)  Axel U (Linus H)