Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Öckerö IF
2 - 1
Kärra KIF 2
Öckerö IF2 - 1Kärra KIF 2

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 13 april, 19:00
Plats:Prästängen 1 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 060303002
Samling:18:00
Trupp:Arvid Adolfson
Axel Holmlund
Axel Utbult
Carl Boney
David Csajbok-Johansson
Edvard Utbult
Elmer Utbult
Gustav Sundström
Jakob Ohlsson
Joel Martinsson
Linus Holgersson
Mahdi Gholami
Melvin Widiyaratne
Oskar Ploghed
Saman Safir
Wilmer Ingmyr Wendelin
Go 2-1-vinst mot Kärra i årets första seriematch hemma på Prästängen!
2018-04-13 21:10
Äntligen hade våren kommit så det var sol och 15-16 grader i luften denna fredagskväll när matchen drog igång kl 19.00 på Prästängen. Lite blåsigt stundtals, men väldigt bra förhållanden för en fotbollsmatch. Detta år ligger Öckerö IF P02 i klass 3 i P16-serien och den innefattar 12 lag. Det var 14 lag när serien släpptes, men tyvärr har två lag redan dragit sig ur. Det är enkelserie så det blir 11 matcher denna säsong.
Våra killar började matchen klart bäst. Vi pressade Kärra högt upp på deras planhalva och redan efter ett par minuter vann Mahdi en motläggssituation inne i straffområdet och bollen rullade förbi målvakten mot mål, men gick precis utanför ena stolpen. Några minuter senare hade Wilmer och Axel H en bra väggspelssekvens på vänsterkanten där Axel till slut fick iväg ett skott, men det täcktes av en försvarare till en resultatlös hörna. Tyvärr ingen utdelning utan istället så kontrade Kärra och i sitt första läge kom en kille fri mot Axel U i mål på vår vänsterkant och placerade bollen bredvid honom och i mål. Efter detta tappade vi lite fokus och hade svårt att få igång passningsspelet. Kärra pressade oss högt upp på vår planhalva och vi hade svårt att hitta varandra. Men nu var det vår tur att efter en period där motståndarna varit bättre att få utdelning. Saman vann en närkamp på mittplan och fick iväg en pass till Linus H. Linus drog på ett långskott från cirka 30 meter och bollen gick perfekt över Kärras målvakt och precis under ribban - 1-1 efter 11 minuter!

Efter detta var det mycket spel och kamp på mittplan. Men båda lagen skapade då och då lite halvchanser framåt. Mahdi kämpade och sprang på forwardsplatsen och var nära ett par gånger, men målvakten gjorde bra räddningar. När Kärra skapade chanser så var Axel U med bra i mål och försvaret med Calle, Edvard, Joel M, Linus S och David höll också tätt. Axel H fick med några minuter kvar av halvleken en bra chans där han väggspelade sig fram med Mahdi till ett friläge och rundade målvakten. Vi hade alla räknat in 2-1, men han placerade bollen precis utanför målvaktens vänstra stolpe. Inga fler mål efter en spelmässigt ganska jämn halvlek - kanske lite övertag för Kärra.

I halvtidspaus så önskade vi ledare lite mer rörelse av våra killar och lite fler 1-2 tillslag i passningsspelet. Och vi behövde hålla lite bättre koll i markeringen på mittfältet där Kärra ofta hade hittat tomma ytor mellan vår backlinje och vårt mittfält.

Killarna lyssnade på detta och gjorde försvarsmässigt en betydlig bättre start i andra halvlek. Innermittfältet med främst Arvid, Axel H, Linus H och Jordan stängde ytorna mycket bättre och vi bra press högre upp på Kärras planhalva. Jordan hade ett par skott från långt håll, men ingen utdelning och Mahdi hade också ett par skottläge från både nära håll och långt håll, men målvakten lyckades rädda. Calle fick två bra frisparksläge. Ett från lite längre håll där han fick iväg en mycket bra mot bortre stolpen där flera av våra killar dök och Mahdi nickade bollen mot mål, men målvakten lyckades rädda. Joel M tog hand om returen, men målvakten räddade hans skott också. 

Efter en spelmässigt bra start på andra halvlek så fick vi till slut utdelning. Efter en hörna där Kärra inte lyckades får bort bollen så hittade Linus H fram till Axel H som från nära håll satte 2-1 i sextionde minuten. Bara ett par minuter efter vårt ledningsmål så fick Linus H iväg ett nytt långskott, men denna gång var målvakten med på noterna och räddade. Med kvarten kvar så lyfte Kärra upp en av sina backar upp på topp. De tryckte upp spelet, men vi försvarade oss bra och vi fick några bra kontringsläge där Wilmer, Mahdi och Linus S var nära ett par gånger, men deras målvakt räddade dem. Kärra var riktigt nära kvittering med fem minuter kvar av matchen men då räddade Axel U oss med en mycket bra räddning. Vi kämpade på riktigt bra in i det sista och lyckades stå emot Kärras offensiv och resultatet 2-1 stod sig matchen ut.

Inte så mycket skönspel från något av lagen denna match, men stundtals bra spel från våra killar och framförallt starkt att lyckas vända ett tidigt underläge till vinst. Nu väntar en vecka med två träningar som vanligt på måndag och onsdag och sedan åker vi på träningsläger till Borås med laget fredag-söndag nästa helg.

Öckerö IF - Kärra  2-1 (1-1)  180413

0-1 (5)
1-1 (11) Linus H (Saman)
2-1 (60) Axel H (Linus H)

Laget:

Axel Utbult (mv)
Arvid Adolfsson
Axel Holmlund
Calle Boney
David Csajbok Johansson
Edvard Utbult
Jakob Olsson
Joel Martinsson
Jordan Arnesson
Linus Holgersson
Linus Solbräcke
Mahdi Ghoulami
Saman Safi
Wilmer Wendelin<< Tillbaka