HERRJUNIOR

Referat: Öckerö IF - Qviding FIF
Vinst med 7-2 hemma mot Qviding!
2019-09-01 20:14
Dags för returmöte mot Qviding. Vi vann i våras borta mot dem med 5-2 och de ligger sist i serien, men det gällde att inte underskatta dem denna söndag eftermiddag. Runt 18 grader i luften och ganska blåsigt. Vi hade medvind i första halvleken.
Startelvan såg ut så här:
Axel U---Linus A, Calle, Ludwig, Maxwell---Samuel, Linus B, Hugo---Linus U, Jack, Axel H
Avb: Edvard, Linus H, Kevin, Mahdi

Vi startade matchen klart bäst i medvinden och fick ett läge redan första minuten där Linus B fick iväg en nick efter en tilltrasslad situation, men målvakten kunde plocka ner den ganska lätt. I andra minuten så spelade vi oss runt på vänsterkanten och Jack fick iväg en fin pass i djupled till Linus U som kom fri, men tog lite för lång tid på sig innan avslutet så en försvarare hann upp och täckte till hörna. Jack tog hörnan och Linus B kom högst i nickduellen men bollen gick över. Kort därefter så tråcklade sig Linus U fram från högerkanten och kom i ett skottläge centralt utanför straffområdet. Vänsterskottet gick rakt på målvakten. Qviding skapade därefter sin första chans och det var på en frispark strax utanför straffområdet, men skottet gick högt över.

I sjätte minuten fick vi utdelning på vår fina start. Linus U hittade Jack med en fin pass i djupled. Jack tog sig in i straffområdet till vänster och runt en back och drog till med ett stenhårt skott i nättaket - 1-0! Starten var riktigt bra med många fina anfallskombinationer, men backlinjen skötte sig mycket bra också med ett lugn i uppspelen och med hjälp av mittfältet så tog vi oss fram med fint kortpassningsspel. Efter tio minuter så skapade vi nästa farlighet och det var Linus B som kom in i straffområdet efter fint väggspel och nere vid kortlinjen spelade han in till Jack som sköt över från nära håll. Efter detta så hade Qviding en bra period med lite mer bollinnehav och försök till anfall, men defensiva innermitten med Samuel och Hugo tillsammans med backlinjen Linus A, Calle, Ludwig och Maxwell stoppade alla försök. De gånger som Qviding försökte spela sig upp från backlinjen så pressade vi dem högt så oftast kom det en lång boll som vi kunde ta hand om i motvinden.

Efter tjugo minuter skapade vi en ny fin chans efter bra kombinationsspel och det var Linus B som fick ett bra skottläge några meter från mål, men skottet gick över. Vi hade spelövertaget med Qviding var inte helt ofarliga och ibland tappade vi lite i positionerna mittfältet. Detta utnyttjade Qviding vid ett tillfälle och tog sig runt på vår vänsterkant. En spelare sprang sig fri, Axel rusade ut och räddade lobbförsöket. Istället för kvittering för Qviding så kom 2-0 till oss i tjugosjätte minuten. Linus U tog sig runt på högerkanten och spelade in till Jack i straffområdet. Han fick god tid på sig och kunde bestämt skjuta bollen i mål otagbart för målvakten. Nu hade vi ett rejält spelövertag och skapade ett par chanser till med flera hörnor. Hugo fick iväg ett bra skott från långt håll, men skottet gick tätt över. Hörnorna blev lite för långa och ett par gånger kunde Qviding rensa undan. Efter 35 minuter kom Linus H in istället för Samuel på innermitt och Edvard högerback istället för Linus A. Linus H fick kort efter sitt inhopp ett skottläge strax utanför straffområdet, men skottet gick över. Det sista som hände i chansväg i första halvlek var att Linus B kom in i straffområdet och i kamp med en försvarare såg ut att bli neddragen, men fick ingen straff. Qviding hade lite mer boll än oss de sista minuterna, men skapade inga chanser.

I halvtidspausen kunde vi konstatera att vi hade haft ett klart spelövertag med chans på fler mål. Vi hade bra rörelse och fina uppspel med väggpasslösningar. Framåt hittade vi ofta fina spelkombinationer och med lite mer skärpa i avsluten så hade vi haft en större ledning. Vi ledare ville helt enkelt att vi skulle fortsätta spela vårt spel i andra halvlek även om det nu skulle vara motvind.

Vi startade andra halvlek bäst och redan efter två minuter så hade Linus U, Jack och Linus B ett bra samspel utanför straffområdet och Linus B hittade till slut Axel H med en fin pass i straffområdet till vänster och han sköt stenhårt, men målvakten lyckades på ena handen på bollen och sedan gick den i ribban och ut. Nära 3-0. Efter detta så gick vi ner oss lite i rörelse och speltempo. Vi låg lite för långt ifrån våra motståndare så de fick för mycket tid på sig. I femtiotredje minuten så fick en Qvidingspelare iväg ett bra långskott, men Axel var med på noterna och räddade nära ribban och plockade ner bollen. Några minuter senare så sprang en Qvidingspelare sig fri mot Axel i misstänkt offsideläge. Axel rusade ut, men spelaren placerade bollen lågt till vänster om honom in i mål. 2-1. Axel U får gult kort för protest efter målet. Innan avspark byttes Mahdi in istället för Linus U på högeryttern och Kevin på vänsteryttern. Nästan direkt efter avspark så hamnade vi lågt med laget och i ett uppspelsförsök från eget straffområdet så bröt Qviding det och spelade sig fram och en spelare fick ett fritt skottläge några meter från mål som han avslutade i nättaket. 2-2. En märklig känsla med oavgjort efter 56 minuter där vi hade haft väldigt mycket fler chanser, men det finns inget som heter rättvisa i fotboll.

Vi tog oss samman på ett mycket bra sätt och började få igång ett bättre passningsspel igen och vinna lite fler närkamper. Vi fick ett par frisparkar från ganska långt håll som Calle lyfte in fint, men fick inte till några direkta avslut. Men i sextiosjätte minuten så lossnade det igen. Linus B hittade Jack med en fin djupledspass till vänster i straffområdet. Jack drog iväg ett skott med vänstern som tog i insidan målvaktens högra stolpe och gick längs mållinjen och på bortre stolpen dök Mahdi upp och satte 3-2 från nära håll. Qviding försökte få till en kvittering igen och lyfte upp mycket folk högre upp, men vi försvarade oss riktigt bra och vände spelet mycket snabbt och bra. Fem minuter senare så spelade oss in i straffområdet och i kamp med försvarare så avslutade Jack från nära håll, men skottet täckte av försvarare fast bollen damp ner till Linus B som kunde trycka in 4-2 från nära håll. Minuten senare så spelade Jack in bollen till Linus U ett par meter utanför straffområdet. Linus tog med sig bollen och satte 5-2 med ett bestämt skott till vänster om målvakten.

Med tjugo minuter kvar av matchen så tappade Qviding det mesta av sitt spel. De hade något enstaka chans, men Axel gjorde en bra utboxning på ett inläggsförsök. Det var aldrig riktigt nära reducering utan istället fortsatte vi att gå för fler mål. I sjuttiosjätte minuten så fullbordade Jack sitt hattrick (och tre assist!) och det gjorde han efter en delikatess från Kevin. Några meter in på Qvidings planhalva till vänster så ser Kevin att Jack springer i djupled och slår en perfekt pass med höger yttersida. Jack tar med sig bollen i kamp med försvarare in i straffområdet, rundar målvakten som rusar ut och rullar in 6-2. Med fem minuter kvar så har Axel H en nick på målvakten som räddas och kort därefter en chans till höger i straffområdet. Det är Mahdi som hittar honom med en bra passning och Axel kommer fri, men målvakten rusar ut bra och lyckas rädda Axels avslut. Några minuter samspelar Mahdi och Axel H igen, men denna gång utanför straffområdet. Linus U tar en löpning in till höger i straffområdet och får bollen av Axel, målvakten tror han ska avsluta, men istället så rundar Linus honom och rullar kyligt in 7-2 som också blir slutresultatet.

En mycket bra genomförd match. Eftersom vi inte var effektivare i våra avslut i första halvlek så lyckades Qviding ta sig in i matchen igen i andra halvlek, men vi visar mental styrka när vi "mal" på med vårt spel och till slut vinner stort. Vi tar oss upp på tredje plats i serien och nästa match är på lördag och då möter vi serieledarna Kärra borta på Klarebergsvallen kl 14.15. I våras hade vi en jämn match mot dem med uddamålsförlust 1-2, så vi har revansch att utkräva.

Öckerö IF HJ - Qviding FF HJ  7-2 (2-0) 190901

1-0 (6) Jack (Linus U)
2-0 (27) Jack (Linus U)