HERRJUNIOR

Referat: Kärra KIF - Öckerö IF
Vinst med 2-1 borta mot serieledande Kärra!
2019-09-07 19:55
En fin dag för fotboll. 18-19 grader i luften, vindstilla och soligt. Klarebergsvallens fina konstgräs var det som gällde och motståndet stod serieledande Kärra för. De hade elva vinster och en förlust hittills, men vi spelade en jämn match mot dem i våras - då förlust med 1-2 på hemmaplan. Vi var sugna på revansch!
Startelvan: Ivar i mål, Linus A högerback, Calle och Ludwig mittbackar, Maxwell vänsterback. Hugo och Arvid defensiva innermittar och Linus B offensiv innermitt. Jack vänsterytter, Linus U högerytter och Oskar på topp. Avbytare: Axel H, Jordan och Samuel.

Kärra startade matchen bäst. Det märktes att de var spelskickliga och många individuellt skickliga spelare. De pressade oss högt i början av matchen och det hade vi lite svårt för. Vi kom ofta in som tvåa i situationerna och hade lite för dålig kommunikation. Vi försvarade oss ändå bra i början och släppte inte till några chanser. De fick en halvchans på en långboll över vår backlinje, men Ivar var med på noterna och kom ut bra. Efter de första minuterna där spelet mest var på vår planhalva så kom vi upp i ett bra läge på högerkanten efter fint uppspel först på mittplan där både Oskar och Linus B nickskarvade bollen vidare och sedan spelade ut till Linus U på högerkanten. Han fick iväg ett bra inlägg som Linus B försökte nicka bollen på, men den smet förbi och ut till inkast.

Första kvarten var det mest Kärra som hade spelet, men det var ganska mycket spel och kamp på mittplan. En del frisparkar åt båda håll och vi hade lite för många touch på bollen i några situationer. I sjuttonde minuten kom Kärra runt på vår vänsterkant och en av deras spelare fick bollen i straffområdet, men hans skott gick över. Minuten senare fick Oskar bollen i straffområdet och snurrfintade sig förbi en försvarare, men en annan dök upp och tog hand om bollen. Nu hade vi en bra period med hög press och Jack kastade ett långt inkast in i straffområdet som nickskarvades och deras målvakt kom ut och boxade bort bollen. Kort därefter fick Linus A iväg ett bra inlägg från höger, men återigen kom målvakten ut och boxade iväg bollen. I tjugonde minuten fick även Ivar visa att hans gamla målvaktstakter satt i. Axel U var avstängd så Ivar, som inte stått i mål på flera år, ställde upp och gjorde det med bravur. På en hörna, som han själv orsakade, så kom han högst upp och plockade ner bollen.

Nu kom en tiominutersperiod där vi hade riktigt bra spel. Vi visar att vi också är ett bra lag som inte ens serieledarna bara kan "ställa ut skorna" mot. Backlinjen med Linus A, Calle, Ludwig och Maxwell tog hand om alla anfallsförsök från Kärra och i ett läge så samspelade Calle till Ludwig som spelade vidare uppåt till Hugo. Han direktskarvade bollen till Jack på vänsterkanten och vidare till Maxwell som överlappade och slog ett inlägg. Linus U dök upp i straffområdet, men fick inte iväg något avslut utan bollen rensades undan av Kärraförsvaret. Ett par minuter senare väggspelade Linus U och Oskar på högerkanten och Linus kom ändå ner till kortlinjen med ett inläggsförsök, men det täckte till hörna. Hörnan blev resultatlös. I trettionde minuten skapade Kärra en hörna och fick ett skottläge, men Hugo försvarade bra och rensade bort bollen. Kärra tryckte på lite för ett mål de kommande minuterna och vi tröttnade lite och fick lite långt mellan våra lagdelar. Vi tog ändå alltid hemjobbet och kämpade hela vägen och störde Kärraspelarna, så de hade svårt att skapa några klara målchanser. Samuel kommer in istället för Arvid på innermitten.

I trettiosjunde minuten så tar vi ledningen med 1-0. Det kommer efter ett par fina väggspelskombinationer på högerkanten mellan Linus U och Linus B, som till slut hittar fram till Oskar i höjd med straffområdeslinjen till höger. Oskar får iväg ett lågt och välplacerat skott till vänster om målvakten och via stolpen så går bollen i mål. Även nästa chans skapar vi och det är Jack som kommer runt på vänsterkanten och slår ett inlägg in i straffområdet och Samuel dyker upp och nickar bollen, men den går utanför. Första halvlekens sista chans står Kärra för och det är vid en omställning där de kommer in i straffområdet och deras vänsterytter får iväg ett skott från nära håll, en Linus A dyker upp och täcker riktigt bra. 1-0 till oss in i halvtidspausen.

Vi ledare är nöjda med det vi sett i första halvlek. Även om Kärra började bäst och har haft mycket av spelet så har vi skapat fler målchanser än dem. Vi försvarare oss mycket bra och periodvis hittar vi varandra med fina väggspel. Det vi kan förbättra är att försöka vända spelet lite mer när det blir trångt och leta upp ytorna som finns - framförallt på innermitten hade Hugo en hel del yta flera gånger.

I andra halvlek kommer Axel H in på innermitten och Samuel går ner på högerbacken och byter med Linus A. Kärra startar i ett högt tempo och försöker få till en kvittering, men det är vi som skapar första chansen och det är Axel H som väggspelar med Linus U och får ett skottläge strax utanför straffområdet, men skottet går utanför. I femtionde minuten spelar Kärra bort oss på högerkanten och passar in till en spelare som får fritt skottläge precis utanför straffområdet. Han drar på ett högt skott och Ivar ligger som ett streck i luften, men når inte bollen - men som tur är tar bollen i ribban och studsar ut igen. Vi tar hand om returen. Men i uppspelsförsöket så bryter Kärra igen och får ett nytt skottförsök, men skottet går över.

Vi reder ut denna press och ett par minuter senare så skapar vi en mycket bra chans. Det är Linus U som hittar ut till Jack på vänsterkanten med en fin pass in i straffområdet. Jack tar med sig bollen mot mål och skjuter från nära håll, men vinkeln är lite dålig så målvakten lyckas rädda till hörna. Linus B slår en bra hörna, men målvakten lyckas boxa ut bollen. Kort därefter "brötar" Oskar sig emellan ett par Kärraförsvarare i straffområdet och får iväg ett bra skott från nära håll, men målvakten räddar till en hörna som blir resultatlös. Vi fortsätter att sätta hög press på Kärra och Linus B får iväg ett bra skott efter att ha brutit ett uppspel, men skottet gick över. Minuten senare, i femtiofjärde minuten, så får Linus B revansch. Linus U hittar Oskar med en djupledspass in i straffområdet till höger och Oskar spelar snettinåtbakåt till Linus B som sätter 2-0 med ett hårt skott från några meters håll. Gött! Jordan byter av Oskar som får vila lite. Tyvärr blir glädjen inte långvarig. Två minuter senare så får Kärra en frispark till vänster om vårt straffområde och de tar frisparken snabbt och vi är inte riktigt med på detta. En spelare får för gott om tid på sig och sätter bollen till vänster om Ivar med ett välplacerat och lågt skott. Vi hade hoppats få lite mer arbetsro men nu var det reducerat till 2-1.

Kärra fick ny energi efter målet, men det är vi som skapar nästa chans kort efter deras mål. Det är Calle som tar sig upp i banan från sin mittbacksposition. Han spelar ut till Jack som kommer runt på högerkanten och spelar in till Calle i straffområdet. Calle får inte riktigt kontroll på bollen och får inte iväg något skott utan det täcks av en försvarare. Vi behåller pressen och nästa läge får Hugo som drar på ett hårt skott från långt håll, men det går tätt utanför. Efter våra försök till att utöka ledningen så är det Kärra som får ett mycket bra läge till kvittering. Efter att de kommit runt på vår högerkant så får de över bollen till en fri spelare till vänster i straffområdet. Han får iväg ett skott från nära håll som Ivar gör en benparadsräddning på till hörna. Hörnan blir ofarlig. Nu var det tjugofem minuter kvar av matchen och vi gör en bra femminutersperiod där vi ofta lyckas hålla bollen inom laget och försvarar oss bra. Men sista tjugo minuterna blir riktigt jobbiga där det är mest Kärra som försöker få till en kvittering.

Det är ändå mycket spel på mittplan, men oftast får Kärra frispark och de har flera lägen där de lyfter in bollen i straffområdet. Vi försvarar oss mycket bra och får oftast iväg bollen, men i ett läge med kvarten kvar så kommer en Kärraspelare högst och får på en bra nick, men bollen går tätt över ribban. De har flera skottförsök från långt håll, men oftast är det i stressade situationer så bollen går högt över ett par gånger. Med fem minuter kvar drar Linus A på sig ett gult efter en neddragning och frisparken efter blir farlig. Bollen dimper ner till en Kärraspelare som får fritt skottläge från nära håll, men Ivar gör en ny bra räddning. Det sista som händer är återigen en frispark till höger om straffområdet för Kärra, men återigen så försvarar vi oss bra och får iväg bollen och domaren blåser slutsignalen.

En väldigt go seger mot ett mycket duktigt Kärra, men vi visar att vi har väldigt bra spelmässiga kvaliteter i vårt lag också och en väldigt god laganda där alla kämpar för varandra. Extra plus till Ivar som ställer upp som målvakt och gör det lysande. vår tredjeplats i serien efter denna vinst och nu ser vi fram emot att ta revansch på Zenith (tvåa i serien) nästa söndag hemma på Prästängen kl 15.00.

Kärra KIF - Öckerö IF HJ  1-2 (0-1)  190907

0-1 (37) Oskar (Linus B)
0-2 (54) Linus B (Oskar)