HERRJUNIOR

Referat: Öckerö IF - Västra Frölunda IF
Vinst med 4-2 hemma mot Västra Frölunda
2020-09-27 20:37
Då var det dags för säsongens sjunde (av elva) match i serien. Vi låg tia (av tolv) i tabellen på fyra poäng efter en vinst, en oavgjord och fyra försluter hittills. Två poäng före oss på nionde plats låg Västra Frölunda. Denna söndag var en fin dag för fotboll på Prästängen med 19 grader, 8 m/s nordostlig vind (ovanligt för det blåser nästan alltid västlig vind på Öckerö :)) och uppehåll.
 Vi hade många spelare borta - skador/sjukdomar på Axel U, Arvid, Linus H, Linus U, Samuel, pga jobb - Linus B, Linus A, bortresta - Edvard, Lukas, avstängd - Axel H. Men tack vare vårt duktiga P04-lag så ställer vi ändå upp med ett starkt lag (sex av fjorton var 04-05).

Startelvan är Hampus i mål, Pontus högerback, Albin och Ludwig mittbackar och William (debutant) vänsterback. Calle, Hugo och Elliot innermitt. Jack vänsterytter, Oskar mittopp och Joel högerytter. Avbytare: Wilmer, Alex och Truls.

V-F hade avspark och spelade sig direkt runt på vår vänsterkant, men inlägget plockades ner lätt av Hampus. V-F tog tag i taktpinnen de första minuterna och vi tappade boll på mittplan efter fem minuter. En V-F-spelare får driva fram ända till straffområdet och skjuter ett hårt skott som tar utsida stolpe. Minuten senare får de en hörna som blir resultatlös. Vi försöker sedan spela oss upp i plan, men har svårt för deras höga press. De vinner boll på vår planhalva igen och spelar ut till en friställd spelare på vår högerkant. Han får tag sig in nära Hampus och skjuter ett lågt skott mellan benen i mål. 0-1 efter sju minuter.

Direkt på avspark så hittar Calle ut med en fin pass på högerkanten till Joel. Han spelar vidare till Jack som tagit sig in i straffområdet till höger. Han vänder tillbaka in i planen och tar sig in för skottläge med sin vänster och får iväg ett bra skott - otagbart för målvakten i hans högra hörn. 1-1 i åttonde minuten! Härligt med den utdelningen efter en trög start. Nu har vi en bra period där vi för mesta delen av spelet. V-F kom av sig lite efter en bra inledning och utdelning direkt. Vi skapar mycket på vår högerkant med Joel, men även på vänster där Jack alltid är på språng. Calle, Hugo och Elliot gör det grymt bra på innermitten. I nittonde minuten så får Joel en frispark till höger några meter utanför straffområdet. Jack tar hand om den och sätter den över muren till vänster om målvakten i mål - 2-1!

Efter vårt ledningsmål så böljar spelet fram och tillbaka några minuter. V-F skapar nästa chans efter att sen spelare fått skottläge från centralt håll strax utanför straffområdet och sköt stenhårt i kryssribban. Det är jämnt spel och mycket kamp både på mittplan, men även backlinjen prövas men står upp riktigt bra. Pontus behöver vila sin ljumske så Alex kommer in på högeryttern och Joel tar ett steg ner. Vi skapar en hörna efter 27 minuter som nickas till en ny hörna av en V-F-spelare. Nästa hörna tar Jack igen och den blir farligare, men Calles halvvolley går över. V-F vänder på spelet och skapar också en hörna, men den plockar Hampus ner lätt.  I 35:e minuten så har V-F en ny riktigt bra chans. De tar sig runt på vår högerkant och en spelare placerar bollen mot bortre stolpen och bollen tar i stolpen, studsar ut till en fristående V-F-spelare som skjuter lågt mot mål och där räddar Hampus oss genom en lysande benparad. Hugo rensar bort i nästa situation.

Efter detta lyfter vi upp spelet igen och skapar en ny hörna på högerkanten som Jack tar hand om, men en blir resultatlös. Jack är riktigt på gång nu och får en frispark med sig några meter in på V-Fs planhalva till höger. Calle stegar fram och lyfter in bollen mot mål. Målvakten kommer ut, men framför honom så nickskarvar Hugo bollen över honom in i mål - 3-1 i 39:e minuten! Sista fem minuterna av första halvlek försöker V-F får till en reducering. Backlinjen med William, Albin. Ludwig och Joel sköter sig grymt bra och trots ett par hörnor för V-F så försvarar vi oss bra och släpper inte till något - så resultatet står sig halvleken ut. En jämn halvlek där vi varit effektivast framför mål.

Wilmer ersätter Alex i andra halvlek - och den startar V-F klart bäst. De sätter hög press och har mycket rörelse och snabbt passningsspel. De varierar mellan kortpass och drar ibland långa bollar över vår backlinje. Vi får verkligen kämpa och har svårt att få igång ett eget spel. Efter några minuter kommer de runt på vår vänsterkant och på inlägget nickar deras forward tätt utanför. I 52:a minuten drar en V-F-spelare på ett bra skott från straffområdeslinjen som tar ribba ner och studsar ut till en spelare som skjuter en halvvolley som Hampus räddar. Kort därefter skapar de två hörnor på kort tid. En blir farlig som går över och igenom alla mot Hampus vänstra stolpe, men tätt utanför. I 56:e minuten tar sig deras vänsterytter in i straffområdet och blir fälld av Hugo och gult kort. Straff och Hampus läser den, men hinner inte ner utan bollen går under honom. 3-2.

Nu fortsätter V-F pressa på och jaga kvittering. Vi får försvara oss och jaga boll och det sliter hårt på killarna. Truls kommer in istället för Elliot med halvtimmen kvar. Vi sticker upp i enstaka chanser och främst genom Jack på vänsterkanten och Oskar i mitten där fram - de får kämpa mot två starka mittbackar. I 61:a minuten så kommer Jack runt på vänsterkanten och får iväg ett högt inlägg mot bortre, men vi har ingen spelare där. V-F dominerar nu klart och drar många långbollar över vår backlinje, men mittbackarna Ludwig och Albin löser situationerna som uppstår mycket bra. Med tio minuter kvar så får V-F två frisparkar på vår högerkant ute vid sidlinjen men långt in på vår planhalva. Den första plockar Hampus ner lätt, men andra blir farligare mot hans högra stolpe men även den räddar Hampus. Wilmer får gult för att han ser glad ut när han står i muren (enligt honom själv). Efter räddningen får de en hörna, men vi rensar bort den.

Sista tio minuterna är jobbiga, men även V-F tröttnar och vi får igång lite mer eget spel även om det är mest kontringsspel. Vi har ett par situationer där vi tar oss framåt med bra kortpassningsspel och får ett läge efter en frispark tätt utanför straffområdet, men ingen utdelning på den. Istället så får vi till en spelvändning där Alex hittar fram till Elliot med en fin pass in centralt vid straffområdeslinjen. Elliot vänder runt och drar på ett hårt och lågt skott som målvakten är på, men inte kan rädda. 4-2 med fem minuter kvar - så gött! V-F skapar en farlig chans till med ett par minuter kvar och det är ett hårt lågt inlägg som Hampus räddar och den studsar upp, ser ut att gå i mål - men Hampus plockar liggande ner bollen. Jack är nära på att sätta 5-2 men en minut kvar av matchen när han får iväg ett bra skott mot mål, men målvakten lyckas rädda bollen som tar mellan benen och styrs utanför hans vänstra stolpe. Ingen mer utdelning för något av lagen utan vi tar hem segern med 4-2 och går om V-F (och Zenith) i tabellen upp till åttonde plats. Nu väntar Lerum hemma redan på onsdag. Starkt jobbat killar!

Öckerö IF - Västra Frölunda IF  4-2 (3-1)  200907