Sen förra matchen mot Kållered utgick Arnesson och Noah ur truppen.

In kom istället Murr,Sundström och Nystedt.

Laget:

Koffe---Nystedt,John.A,Koller,Simonsson---Krille,Fredde,Herman---Larsson,Fernando,DD

Avb: Sundström,Murr,Samuel,Ralle,Joshua

Det blåste rejäla vindar inne i majorna i den tidiga fredagskvällen och det var hemmalaget som började med medvind när domaren blåste igång den första halvleken.

Vi hade inför matchen pratat om vikten att komma upp i samma intensitet som vi gjorde i förra matchen mot Kållered men av det syntes tyvärr väldigt lite när matchen kom igång.

GFF-spelarna stormade fram i hög press med vinden i ryggen från start medans vi stod på hälarna och hade svårt att komma rätt både defensivt och offensivt.

Trots att GFF kopplade ett klart grepp om matchen så hade dem svårt att komma till bra lägen då dem inte lyckades bemästra medvinden i sista tredjedelen vilket gjorde att många bollar rann ner till Koffe eller till inspark.

Men efter knappa 20min förlorar vi kampen om en andraboll utanför eget straffområde och ett genomspel friställer en GFF-spelare som förpassar bollen förbi Koffe till 1-0.

Målet blir starten på ett par mardrömsminuter för oss då 2-0 kommer bara minuten efter 1-0.

Återigen förlorar vi en 50/50-kamp utanför straffområdet och en GFF-spelare drar iväg ett skott som touchar på ett Öckerö-ben och ändrar riktining förbi Koffe och studsar försmädligt precis innanför stolpen.

Bara två minuter efter 2-0 målet kommer GFF i en ny framstöt där deras forward utmanar in i straffområdet, John.A försöker bryta men hakar i GFF-spelaren som faller och domaren dömer straff.

Straffen slås hårt och hyfsat högt åt Koffes vänstra sida men Koffe går åt rätt håll och hinner få upp handen och styra bollen i ribban och ut. Kanonräddning av Koffe.

Efter dessa kaosartade minuter lugnar spelet ner sig lite resten av halvleken. GFF har en stor chans efter ca en halvtimma när deras ena forward får på en riktigt bra träff på ett långskott som går i ribban och ner där vi är först på returen och kan ta undan bollen.

Med minuten kvar till pausvila kommer vi fram i vårat första riktigt bra anfall på matchen och vi äntligen lyckas med en bra spelvändning där bollen går från vänster ut till Herman som dragit sig ut på högerkanten och hittar in med bollen i straffområdet till DD som tar emot och kliniskt avslutar i närheten av krysset till 2-1.

Att "bara" ligga under med 2-1 i paus fick vi vara nöjda med sett till spel och chanser.

Även om vinden avtagit en del i slutet på första halvlek så skulle vi nu få den i ryggen i andra och förhoppningsvis kunna prestera ett bättre spel.

Vi gjorde ett byte i paus då Samuel ersatte Fredde på mittfältet. Även Murr skulle hoppat in i paus men han kände av sin ljumskskada på värmningen i pausen och fick stanna på bänken.

Andra halvlek inleder vi lite bättre. Efter 5min kommer vi fram på vänsterkanten och bollen spelas in igen in till DD i straffområdet som tar emot och skjuter ett skott som tvingar målvakten att lämna retur men ingen av våra killar är framme på den.

10min in på andra tappar vi bollen högt uppe på högerkanten och GFF ställer om snabbt.

Deras spelare tar sig runt John.A ner mot kortlinjen och spelar in bollen framför mål och trots att vi är i numerärt överläge i straffområdet är det en GFF-spelare som helt ostört kan raka in bollen i mål till 3-1.

Med 20-25 min kvar kommer Ralle in på topp istället för Larsson och Joshua som off.mf istället för Herman.

Vi försöker trycka framåt men har väldigt svårt att skapa ngt av värde. Sista 10min går vi ner på trebackslinje när Nystedt går ut och Larsson kommer in på topp.

Vi får en chans  när DD löper sig fri på en fin boll men han får ingen träff på avslutet som målvakten kan ta hand om.

Fernando har en frispark i hyfsat läge i burgaveln och Joshua får ett skottläge i straffområdet utan att få till träffen.

Förutom det skapar vi inte mycket och GFF som också har ett par halvchanser där dem inte får träff på avsluten riktigt kan kontrollera matchen ganska bekvämt i andra halvlek och välförtjänt plocka hem tre poäng mot ett för dagen väldigt blekt Öckerölag som dessutom får Larsson utvisad i slutminuterna när han får sitt andra gula kort.

Tråkigt att vi inte kunde komma upp i en bättre nivå idag. Det kändes som att GFF inte ens behövde vara speciellt bra för att ta hem segern.

Individuellt var det inte många som kom upp i sin normala nivå. Koffe gör en bra match i målet och tar det han ska plus lite extra och Joshua stod för ett bra inhopp.

Nu väntar ytterligare en bortamatch nästa vecka då vi möter Eriksberg. Då hoppas vi på en rejäl uppryckning och att vi kan visa att vi kan spela bra även på bortaplan.

GFF - Öckerö IF   3-1 (2-1)