HJÄRTA, RESPEKT & SAMMANHÅLLNING
A-LAG HERR

Första hemmaförlusten
2017-05-21 01:23

Idag tog vi emot Mölnlycke IS hemma på Prästängen. Bara en ändring sen förra matchen då Aronsson utgick ur truppen och Herman kom in istället.

Laget:

Koffe---Nystedt,John.A,Koller,Simonsson---Krille,Fredde,Matte---Ralle,Fernando,DD

Avb: Murr,Sundström,Erik,Herman,Joshua

MIS startar ganska piggt men det avtar ganska snabbt. Efter 5-10min tar vi tag i spelet och MIS lägger sig lågt på egen planhalva och stänger igen ytorna.

Vi spelar ganska bra med hyfsad fart på bollen men när vi kommer fram till deras straffområde är det väldigt trångt och det blir svårt för oss att komma till de riktigt heta chanserna trots vårt spelövertag.

Vi testar en del skott från distans som vi pratat om innan ifall vi skulle möta ett lägre försvar och ett av dessa blir riktigt farligt då Fredde starkt vinner en duell och får fram bollen till Matte som fint lägger upp den för Ralle som får fin träff men målvakten får fingertopparna på bollen och styr den i ribban.

Efter drygt halva första halvleken får MIS en frispark på mittlinjen som dom slår snabbt in i straffområdet till sin vänsterytter som tar sig förbi Nystedt och slår in bollen framför mål och trots att vi är i numerärt överläge därinne så är det en MIS-spelare som kommer först till bollen och stöter upp den i första krysset till 0-1.

Riktigt tungt mål då MIS fram tills dess inte hade tillbringat mycket tid på offensiv planhalva.

Strax efter målet har MIS en bra omställning när vi har mycket folk högt uppe och den mynnar ut i ett bra läge för deras forward men avslutet går utanför.

Efter en halvtimma tvingas John.A bryta matchen med vadproblem och Murr ersätter honom som mittback.

Vi fortsätter trycka på i slutet av halvleken men har väldigt svårt att tränga igenom deras försvarsmur och chanserna lyser med sin frånvaro.

0-1 i paus och vi pratar om att fortsätta trycka på men få till lite mer spelvändingar för att få isär dem och att få upp rörelsen ännu mer sista tredjedelen samt att akta oss för deras fasta situtioner.

MIS kommer precis som i första halvlek ut med energi när andra startar. Med medvind i ryggen ligger dom lite högre inledningsvis och vi ser lite obekväma ut med detta.

Ett par minuter in tappar vi boll i farlig yta och MIS spelaren får till ett bra skott från distans men Koffe räddar till hörna.

Efter 5min får dom ett inkast till höger om vårt straffområde, dem flyttar upp kastar långt och efter lite flipperspel brötar dom in bollen i mål till 0-2.

Vi hämtar oss ganska snabbt efter målet och börjar hitta ett bättre spel igen.

Efter knappa kvarten får vi till ett bra anfall där Fernando hittar fram till Fredde som slår ett perfekt inlägg mot bortre stolpen till Matte som får fritt nickläge men målvakten gör en fin räddning till hörna.

Minuten senare har vi ett nytt bra anfall där Fernando går förbi ett par gubbar och petar fram bollen till Ralle som tar med sig den och avslutar över ribban.

Nu har vi en riktigt bra period och ytterliggare någon minut senare frispelar Fernando DD som avslutar via målvakten och bollen ser ut att studsa in i mål men tar i stolpen och studsar tillbaka ut i målvaktens händer.

Dryga kvarten in på andra halvlek gör vi ett dubbelbyte då Joshua ersätter Ralle och Erik ersätter Fredde.

Strax efter kommer även Herman in istället för Koller och Krille flyttar då ner som mittback.

Mitt i halvleken får Simonsson ett läge då han fångar upp en andraboll efter hörna i straffområdet och försöker curla in bollen i bortre men målvakten är med och limmar bollen.

Resten av matchen trycker vi på mot MIS mål och vi har mängder med inlägg, inspel och instick runt straffområdet men MIS spelarna står rätt mest hela tiden och tar undan bollen gång på gång.

Sista 10min tar vi ut Murr och sätter in Sundström på topp och spelar nästan med Krille själv som back men vi får ingen utdelning denna dag och matchen slutar med en 0-2 förlust.

Vi gör en helt ok insats idag spelmässigt men saknar den riktiga spetsen offensivt för att skapa mer klara chanser.

det kändes nog som att vi hade behövt få första målet i denna matchen, då hade MIS varit tvungna att gå fram mer vilket hade gett oss ytor.

Nu kunde dom tryggt ligga lågt och vänta på att få sina chanser på fasta situationer något som dom gör väldigt bra.

Indviduellt som var det ganska jämnt idag. Ingen som faller ur ramen men inte heller någon som glänser jättemycket.

Plusbetyg får Koller som är väldigt stabil matchen igenom och även Krille som håller en bra nivå hela matchen.