A-LAG HERR

Vi var värda mer!!
2017-06-30 01:20

Igår spelade vi sista seriematchen på vårsäsongen när vi åkte upp till Kållered för att möta de obesegrade serieledarna.

Tyvärr var vi hårt drabbade av frånvaro och det gällde framförallt på mittfältet då både Herman och Joshua saknades sen förra matchen och varken Fredde eller Erik var återställda från sina skador och Samuel fortfarande var ute på sjön och jobbade.

Det gjorde att vi fick kasta om lite i laget och bl.a fick Murr spela som mittfältare något han enligt egen utsago aldrig tidigare gjort ”inte ens i pojklaget”

Sen förra matchen utgick Aronsson (bruten tå), Herman (avstängd), Joshua (knä), och Jonte (vad) ur truppen.

In kom istället Arnesson, Jacob och Koffe.

Laget:

Koffe---Ralle,John.A,Koller,Simonsson---Krille,Murr,Matte---Nystedt,Fernando,DD

Avb: Eken,Sundström,Arnesson,Jacob

Vi pratade innan matchen om att vi de senaste gångerna vi mött Kållered på bortaplan fått dåliga starter genom att släppa in tidiga mål och att vi skulle försöka spela enkelt i början för att inte råka ut för det igen.

Och det såg ut att bli tvärtom denna gång då vi redan i tredje minuten får till ett riktigt fint anfall där vi vänder spelet fint ut till vänster där Simonsson får bollen och lägger en väl avvägd chipp-pass bakom backlinjen till en inlöpande Nystedt som snyggt tar emot bollen på bröstet och spelar på volley in till Fernando som får fritt läge vid straffpunkten och drar till med en volley som ser ut att sitta men i sista stund viker någon millimeter utanför stolpen.

Iställer sätter Kållered igång spelet snabbt och bra innan vi hinner samla oss försvarsmässigt. Dem hittar in i straffområdet med ett fint instick på en löpande spelare som har ganska dålig vinkel men ändå från ett läge långt ner till vänster i straffområdet lyckas få till ett avslut som passerar Koffe tar i insidan på bortre stolpen och in i mål för 1-0 och så hade vi det tidiga baklängesmålet likt förbannat. Små marginaler.

Första 10min har vi lite problem att hitta rätt i positionerna och ligger lite för långt ifrån Kålleredspelarna men sen hittar vi rätt och genomför den första halvleken på ett mycket bra sätt.

Mitt i halvleken jobbar vi fram en hörna som Nystedt slår med bra kvalite och Fernando kommer högst och nickar bollen i stolpen eller om den räddas av deras spelare som står vid stolpen.

Bara minuten senare snor Matte fräckt bollen av deras sista gubbe och blir helt fri från halva deras planhalva, han avancerar in i straffområdet men sätter tyvärr avslutet utanför bortre stolpen.

Efter dryga halvtimman har vi e nytt fint anfall med många spelare inblandade där Fernando skarvar fram bollen till Matte i straffområdet som i sin tur spelar in den framför mål där Nystedt är en tånagel ifrån att stöta bollen i mål men når inte ända fram.

Kållered skapar också chanser och med mindre än tio minuter kvar har dom en dubbelchans där den första kommer efter bra spel som avslutas med ett fint skott som tar i ribban och ut och i efterspelet till det spelar dom in bollen framför mål och denna gång är det deras forward som är en tånagel ifrån att stöta in bollen.

Men det är helt klart vi som skapar de flesta och bästa chanserna i första halvlek och fem minuter före paus lurar Fernando bort Kålleredsförsvaret med en lysande framspelning till DD som vinner kampen mot sin back och kommer fri med den utrusande målvakten som gör sig stor och klarar avslutet.

Underläge med 1-0 i paus vilket inte kändes helt logiskt sett till hur matchen sett ut. Kållered hade en bra period första 10min men efter det låg vi riktigt bra i våra positioner och även om Kållered vaskade fram ett par farliga chanser utöver målet så var det vi som sårade deras försvar bäst och spelade ett fartfyllt anfallsspel när tillfälle gavs vilket ledde till många fina chanser men tyvärr saknades skärpan i avslutslägena.

Vi pratar om att fortsätta som vi gjort i anfallsspelet och att försöka minimera misstagen i passningsspelet då Kållered är som farligast när de får ställa om på oss.

Andra halvlek rivstartar med att vi kommer i ett bra anfall redan efter ett par minuter som avslutas med att Matte spelar in bollen till en helt ren DD i straffområdet, DD försöker med en höger bredsida men får ingen ren träff och bollen går långt utanför.

Bara minuten senare är det Kållereds tur då deras tunga och duktige nye forward (som om dom inte hade tillräckligt med bra forwards sen innan) trycker sig förbi ner mot kortlinjen i straffområdet och spelar in ett hårt inspel som ger en retur med vad som ser ut som öppet mål för en av deras spelare men han lyckas dra bollen utanför.

Några minuter senare sätter Krille en härlig boll ut mot Matte till vänster där Matte i en position strax utanför straffområdet testar att gå direkt på volley och får på en bra träff men bollen går någon halvmeter över ribban.

Efter dessa intensiva första 10min på andra halvleken så lugnar matchen ner sig ganska ordentligt, Kållered blir lite försiktigare när det gäller att trycka fram folk i offensiven vilket ihop med att dom vilar sin stora forward en stund mitt i halvleken gör att vi får det lite bekvämare defensivt.

Tyvärr gör ju Kållereds mer försiktiga spel att vi får mycket mindre ytor i offensiven och vi har nu svårare att komma till de riktigt heta chanserna.

Vi gör vårt första byte med 20min kvar då Eken kommer in och ersätter Murr på mitten.

Med dryga 10min kvar hittar vänder Fernando upp med bollen utanför deras straffområde och spelar parallelt med detsamma till Ralle som ser ut att ha skottläge men istället tar emot bollen och lyfter tillbaka den bakom deras bortre back till Fernando som viker in och avslutar med ett bra curlat skott som smiter precis utanför bortre stolpen.

Istället kommer Kållered upp några minuter senare och jobbar fram en hörna. Hörnan slås lite halvlågt och lyckas studsa igenom alla spelare centralt i straffområdet mot bortre stolpen där en Kålleredspelare kan sätta till huvudet och stöta bollen i mål för 2-0.

Vi flyttar upp Koller på topp och går ner på trebackslinje för att försöka lyfta långt de sista minuterna, vi gör även två byten då både Matte och John.A går av med kramp och ersätts av Jacob och Sundström.

Vi får tryck på Kållered och får med oss en drös med frisparkar på deras planhalva där vi kan flytta in folk i straffområdet.

Krille slår en sådan som Koller nicktouchar precis utanför stolpen och Nystedt slår en annan som någon i vårat lag nickar mot mål från nära håll men där deras duktiga målvakt gör en omöjlig räddning då han tänjer ut för fullt och tippar bollen utanför.

I slutskedet skapar också Kållered en del giftiga omställningar genom snabbe Max och i en av dessa blir han fri från halva plan men Koffe kommer ut fint och klarar.

Vi förlorar med 2-0 men faller verkligen med flaggan i topp. Trots en hel del avbräck och folk i lite ovana positioner gör vi en riktigt bra prestation.

Det var en match som framförallt i första halvlek innehöll en mängd målchanser för båda lagen men jag tycker ändå att det idag är vi som skapar mest 100 %-iga lägen och man kände verkligen att vi var värda mer än vad vi fick med oss idag, något som både tränaren och sportchefen i Kållered påpekade efter matchen.

Men en del av spelet är också att ta tillvara på de chanser man skapar och där lyckades vi inte idag.

Individuellt idag så tycker jag återigen att alla står för fina prestationer. Det var som Larsson sa från sin läktarposition efter matchen ” Idag var det fan ingen som var dålig”

Jag ska som vanligt lyfta fram några lite extra och idag blir det en från varje lagdel.

Koller står för en mycket stabil insats idag i backlinjen och han har verkligen tagit kliv denna säsongen.

Fernando gör en mycket bra match där han skapade stor oreda för KSK-försvaret i matchen och stod för ett par fina framspelningar, tyvärr fick han inte dit sina lägen idag.

Bäst på plan igår var dock Matte som var tillbaka i en mittfältsposition. Enormt jobb i press-spelet hela matchen där han otaliga gånger vinner boll i bra lägen vilket skapade farliga anfall för vår del. Precis som med Fernando var det synd att han inte fick sätta sina lägen idag, det hade han vart värd.