Igår tisdag spelade B-laget sin första match i höstserien. För motståndet stod IK Virgo som ligger i topp på div.3 med sitt A-lag och enligt egen utsago kom med ett bra lag för dagen.

Laget:
Aronsson---Simonsson,Gröndahl,Albin,Ralle---Noah,Fredde,Matte---Nystedt,Sundström,Jonte
Avb: Jacob,Arnesson,Hampus

Matchen startar och efter några minuter där lagen känner på varandra är det Virgo som tar tag i taktpinnen.
Det är ett gediget lag med mycket kvalite vi får möta i dagens match, utan tvekan det bästa motståndet för B-laget hittills under säsongen.
Dem sätter hög press på oss och stressar oss i våra uppspel så att vi har svårt att få något ordnat spel inledningsvis.
Efter knappt 10min kommer dem fram på högerkanten och slår ett inlägg / inspel in i straffområdet där Aronsson går ut och springer ihop med en av deras killar och bollen ligger fri för en annan virgoit att slå in i öppen kasse för 0-1.
Ca 5min senare kommer dem fram på andra kanten i en snabb omställning efter att vi tappat bollen högt, ett inspel snett inåt till en mötande mittfältare som i höjd med straffområdeslinjen får på en kanonträff som dessutom touchar en av våra spelare och gör Aronsson chanslös i målet, 0-2.
Efter detta spelar vi upp oss markant, vi hänger med bättre i motståndarnas tempo och spelar ett rappare och bättre passningsspel.
Vi har en jättechans strax efter deras andra mål när Noah aggressivt vinner boll högt och han och Sundström kommer mot en ensam Virgo-back.
Noah släpper bollen till Sundström som avancerar och fint passar tillbaka till Noah som får ett friläge som han sånär sätter mellan benen på målvakten men den senare lyckas rädda.
Istället får Virgo en hörna efter halva halvleken som slås med hård inåtskruv och går igenom en hög med spelare mot bortre stolpen där den trycks in i mål eventuellt via en av våra egna spelare, 0-3.
Tungt med ett Virgo som visar grym effektiveitet och kvalite när de får sina lägen men spelmässigt är vi bättre med nu och vi fortsätter tugga på.
10min före paus har vi en dubbelhörna och på den andra slår Jonte en fin hörna på bortre som Nystedt möter direkt med en volley, målvakten räddar precis på målvakten och på returen kommer Matte och en Virgospelare på bollen samtidigt så att den går upp i undersidan ribban och ner men inte över mållinjen.
Minuten efter slår Matte en utsökt crossboll till högersidan i straffområdet där Simonsson kommer perfekt och avslutar med en volley förbi målvakten till 1-3.
Tyvärr utökar Virgo ledningen ett par minuter innan paus då de enligt oss får en väl billig frispark precis i hörnet på straffområdet och den drar man sedan direkt i bortre krysset för 1-4 i paus.

Vi snackar i paus om att detta är en ypperlig maych för våra unga killar att känna på bra motstånd och få värdefull erfarenhet och att vi ska ta tillvara på det och inte vika ner oss.
Våra tre avbytare kommer in i paus då Hampus ersätter Sundström på topp. Jacob kommer in som vänsterback och Ralle flyttar upp på topp och Jonte går ut.
Samt att Arnesson kommer in på mittfältet, Noah ner som mittback och Albin går ut.

Andra halvlek ser inte alls likadan ut som den första. Vi har från start en tuffare attityd i närkamperna och ett bättre passningsspel vilket gör att Virgo inte kan sätta hög press på oss som dem gjorde i första.
Det är nu vi som för matchen och pressar efterhand ner Virgo längre och längre i banan och dem får mest inrikta sig på kontringar.
Dryga 10min in på andra slår Matte en härlig boll in i straffområdet till en löpande Ralle som kommer fri med målvakten men har också med sig Simonsson i sidled och försöker passa honom men målvakten kastar sig imellan och får en hand på bollen som går ut till inhoppande P-01:an Hampus som kommer före sin motståndare och distinkt trycker upp bollen i nättaket till 2-4.
en kvart in på andra får Jacob som fått extremt mycket boll på sin kant byta igen och Ralle går tillbaka till vänsterbacken och Jonte in på topp igen.
Efter halva halvleken slår Jonte en ny bra hörna som går över de flesta till en ensam Ralle som kan ta emot och drar en volley i gaveln.
Strax efter slår Ralle ett fint inspel där både Nystedt och Simonsson löper in bakom backen och bollen dimper ner framför fötterna på den senare som får fritt skottläge från straffpunkten men drar bollen över ribban.
Vi fortsätter trumma på och med kvarten kvar slår Simonsson en fin boll på Mattes fötter som felvänd direktskarvar fram Nystedt till ett friläge men tyvärr sätter även han bollen över ribban.
Med kvarten kvar kommer Jacob in igen istället för Simonsson som högerback.
Strax efter får Nystedt återigen ett fint läge efter bra inlägg från Matte, han tar emot bollen inne i straffområdet och avslutar med en volley men en Virgoback slänger sig fram och kan blocka skottet.
I slutminuterna har vi många trötta spelare och orkar inte riktigt vaska fram några mer chanser utan Virgo håller undan och vinner med 4-2.

Det blev en match där Virgo hade första halvlek och vi den andra. Dem vinner pga bättre effektivitet på sina chanser än va vi hade på våra.
Sammantaget en mycket bra match för framförallt våra unga killar i B-laget som löste uppgiften mycket bra.

Mycket fina insatser från Simonsson, Fredde, Matte och Nystedt som gick i fronten och drog med sig de unga killarna som alla stod upp på ett fint sätt.
Extra plus bland ungdomarna till Noah som var strålande både på mittfältet i första halvlek och som mittback i andra, nämnas måste även Hampus från P-01:orna som hoppade in i paus och visade upp fin kvalite i bollbehandling och spelförståelse samt stod upp bra i närkampsspelet och blev även enda målskytt i andra halvlek.