A-LAG HERR

Seger i första träningsmatchen
2018-02-12 16:09
I lördags spelade vi årets första match då vi på Prästängen gästades av Sätila SK.
Motståndarna ligger i Div.5 Västergötland och kvalade till Div.4 förra säsongen utan att lyckas ta sig upp.
Årets första trupp bestod av mycket nytt blod där många av våra unga spelare som vart med under försäsongen fick chansen att visa upp sig.
10 av 15 spelare i dagens trupp var 19 år eller yngre och laget ställdes upp som följer:

Ali---Ralle,Fredde,Koller,Mathias---Krille,Ture,Niklasson---Jonte,Sundström,Hampus
Avb: Noah,Linus.B,Lukas,Jack

Matchen börjar inget vidare för oss då vi redan efter ett par minuter hamnar i underläge efter att ett inlägg rensats för dåligt och hamnar hos en motståndare några meter utanför straffområdet som drar till direkt och får på en kanonträff som sitter högt stolpe in.
Ett par minuter efter målet ser vi lite vilsna ut innan vi tar tag i spelet på ett bättre sätt och efter dryga 10min kvitterar vi på ett fint anfall som startas av Krille som vänder bort en motståndare på mitten och fint vänder på spelet till Mathias som slår ett perfekt inspel in i straffområdet som Hampus får en fot på och bollen går i en båge över målvakten in i mål.
Vi har ett stort bollinnehav i första halvlek och vårdar bollen bra i stora delar av densamma.
Efter drygt halva halvleken slår Ture en fin pass mot högerkanten där en löpande Ralle spelar in bollen till Jonte som i sin tur spelar vidare till Sundström som med vänstern kan sätta bollen förbi målvakten till 2-1.
Bara någon minut efter målet tappar vi bollen högt och Sätila kontrar på oss, vi är alldeles för dåligt organiserade och dom kan lättvindigt spela fri en gubbe bakom vår backlinje som rundar Ali och lägger in 2-2.
I slutet på halvleken spelar vi upp ett bra anfall som ger Ralle ett fint skottläge precis utanför straffområdet, han får ingen vidare fart på skottet som går efter marken men målvakten klarar inte att hålla bollen och Sundström är påpassligt framme på den överraskande returen och kan lägga in 3-2.
Precis innan paus testar en motståndare ett skott från långt håll som tyvärr slinker in i mål och halvtidsresultatet blir 3-3.

I paus är vi ganska nöjda med vårt offensiva spel där vi klart styr händelserna på plan och har ett stort bollinnehav.
Däremot inte alls nöjda med defensiven och då framförallt de defensiva omställningarna när vi tappar boll.
Vi gör två byten i paus, Jack ersätter Hampus rakt av och Noah kommer in som mittback bredvid Koller, Fredde ut som högerback och Ralle vilar.

I andra halvlek pressar Sätila oss högre i uppspelsfasen men jag tycker vi klarar av det bra och spelar oss allt som oftast ur deras press.
Vi tappar inte heller boll på lika farliga ytor som i första och när vi väl gör det så sköter vi dem defensiva omställningarna på ett bättre sätt.
10-15 min in på andra halvlek gör vi ytterliggare två byten då Linus.B ersätter Mathias som vänsterback och Lukas ersätter Sundström.
Lukas går in till höger i anfallet och Jonte flyttar in centralt.
I mitten på andra halvlek tar vi ledningen efter en härlig boll från Ture till Fredde som löpt upp längs högerkanten och sätter ett stenhårt inspel till Jonte som kommer i fart och avslutar på volley till 4-3.
Med knappa 20min kvar kommer Ralle in igen som högerback istället för Fredde och Hampus på mittfältet istället för Ture som sprungit till sig kramp.
Med dryga 10min kvar löper sig Lukas fint loss på högerkanten och serverar ett inspel till Hampus som med en behärskad bredsida placerar in 5-3.
Lite senare får Jonte ett friläge men några meter bakom honom trasslar Hampus in sig i den jagande backen och Sätila får frispark innan Jonte kan avsluta.
Jonte springer dock sig till ett nytt friläge strax efter men blir då stoppad av backen med frispark till oss strax utanför straffområdet som följd.
Ralle tar hand om frisparken och placerar snyggt in 6-3 intill stolpen som även blir slutresultatet.

Sammantaget en ok första träningsmatch där vi som väntat blandar och ger en del i prestationerna.
Mycket roligt med alla unga som fick och tog chansen, 7st A-lagsdebutanter hade vi i dagens trupp.