Märklig match
2018-06-18 16:43
Som sagt väldigt tätt mellan matcherna just nu och i lördags var det dags igen då vi ställdes mot serieledande Dalen/ KFF på bortaplan.
Tyvärr en hel del frånvaro nu i slutet på vårsäsongen vilket påverkar både matcher och träningar.
Denna matchen var den första i år där vi inte lyckades få ihop full matchtrupp utan åkte med 14 man + Hedda som målvaktsreserv.
Sen förra matchen utgick Koffe (avstängd), Niklasson (avstängd), Noah (bortrest) och Rickard (jobb).
In kom istället Simonsson, Gröndahl och Hedda.

Laget:
Jonatan---Fredde,Eken,Sundström,Simonsson---Krille,Ture,Hampus---Nystedt,DD,Erik
Avb: Hedda,Gröndahl,Ralle,Jonte

Vi startar matchen strålande och direkt på avspark rullar vi upp Dalens lag där Hampus hittar fram till Ture som snyggt släpper vidare bollen in i straffområdet till vänster där han chippar in bollen framför mål där både DD och Nystedt finns mot en ensam Dalenback som dock heroiskt slänger sig och får huvudet först på bollen ut till hörna.
Första 7-8 minuterna dominerar vi totalt vilket jag tror varken vi eller Dalen hade räknat med för dem kändes väldigt frustrerade.
Efter 8min kommer Dalen fram för första gången, får en frispark en bit in på våran planhalva som dem lyfter in i straffområdet där vi nickar undan men dem vinner andrabollen och lägger bak den till en framstormande försvarare som klipper till på rullande boll från 20-25 meter och får drömträff som sitter otagbart i gaveln till 1-0, typiskt.
Efter målet blir det en annan matchbild med Dalen i förarsätet och vi blir lite passiva.
Men då efter en kvart är det istället vi som hittar en omställning där Erik fint hittar ett genomspel till DD vars skott blir blockerat men bollen går tillbaka till DD som spelar bak till Erik vid straffpunkten som är vaken och inte avslutar mot de två Dalenförsvararna som står på mållinjen utan spelar istället vidare bollen till höger i straffområdet till Nystedt som kan fläka sig och bredsida in 1-1.
Efter kvitteringen tar vi tillbaka kommandot i matchen och spelar väldigt bra fotboll där vi har en stor chans att ta ledningen efter ett fint anfall som avslutas med att Krille slår in ett inlägg till en helt ren Hampus som nickar men målvakten klarar.
Lite senare lägger Krille fram en perfekt boll till en löpande Nystedt mot en Dalenbacklinje som står på mittlinjen.
Tyvärr stannar Nystedt upp lite istället för att hålla farten vilket gör att en av deras backar hinner ikapp och bryter till hörna.
Strax efter sticker Dalen upp och får ett jätteläge i straffområdet men det skjuter dom över ribban.
Efter en halvtimma tar vi ledningen efter ett nytt fint anfall med hög fart, Erik gör en fin individuell prestation när han går förbi sin motståndare vid mittlinjen och sedan löper ifrån han med boll och väntar till rätt tillfälle att släppa bollen till DD som avslutar på ett tillslag via målvakten och in i mål till 1-2.
Tyvärr dröjer det bara 3-4 minuter innan vi slår en indian-pass utanför eget straffområde som leder till ett inlägg som olyckligt tar på Tures hand och domaren blåser straff.
Straffen sitter säkert till 2-2 och var början till en katastrofal period för oss.
Två minuter efter straffen får dem en frispark mitt på vår planhalva som slås in i straffområdet där vi helt tappar markering på en av deras spelare som från nära håll kan nicka in 3-2.
Ytterliggare två minuter senare förlorar vi en närkamp mot Bita Bångens på mittplan och han får sedan vandra fram till straffområdet och skjuta in 4-2 alldeles för enkelt.

Tvåmålsunderläge i paus kändes konstigt då vi i stora delar av halvleken spelat riktigt bra offensivt och skapat mycket chanser men fallerat bakåt under 5-6 minuter i slutet på halvleken.
Vi pratar om att fortsätta tro på det i andra och att fortsätta på samma sätt framåt men fila bort de defensiva misstagen.

Tyvärr blir det en mycket mer låst match i andra där Dalen bevakar sin ledning på ett skickligt sätt.
En kvart in på andra ska Jonatan sätta igång spelet men får en felträff som går rakt i gapet på deras spelare som kan vandra fram och skjuta in 5-2.
Efter detta målet blir det en ganska avslagen historia där vi försöker framåt och har ganska mycket bollinnehav på deras halva utan att hitta de riktigt vassa chanserna.
Ralle kommer in istället för Fredde och Jonte istället för Erik och med kvarten kvar kommer även Gröndahl in istället för Sundström.
I slutminuterna kan Dalen spika slutresultatet till 6-2 efter att vi nog skulle haft en frispark för Krille på mittplan men där deras kille sen väldigt vackert lobbar in bollen från 30 meter.

Konstig match där det kändes som vi spelade bra och skapade mycket i första men att sen Dalen gör mål på "allt" med god hjälp av oss.
I andra bevakar dom rutinerat sin ledning och kan även utöka med två mål till vilket gav ett resultat som kändes missvisande över 90min även om det till slut var en rättvis seger.
Individuellt plus till Krille och Erik som trots sina skavanker spelade och dessutom var bland de bästa i vårt lag. Hampus gör en väldigt bra första halvlek där han är mycket involverad i vårt offensiva spel.