A-LAG HERR

Tredje raka segern
2018-09-01 12:01
Igår var det dags för match igen då vi begav oss till en ny bekantskap vad gäller planer, nämligen Eriksbergs nya hemmaplan Rosenhill.
Sen förra matchen utgick Eken (avstängd), Sundström (bortrest), Ralle (bortrest), Aronsson och Arnesson ur truppen.
In kom istället Niklasson, Erik, Nystedt, Murr och Anton.

Laget:
Jonatan---Simonsson,Fredde,John.A,Mathias---Niklasson,Ture,Hampus---Krille,Erik,Nystedt
Avb: Koller,Murr,Anton,Christian,Jack

Planen på Rosenhill visade sig vara väldigt liten vilket väl inte passar vår spelmodell speciellt bra.
Vi startar ändå matchen på ett bra sätt med bra tempo i passningsspelet som ofta går på få tillslag vilket är möjligt tack vare bra rörelse.
Första chansen kommer när Simonsson kommer in i straffområdet till höger och får på ett bra avslut men målvakten klarar till hörna.
Hörnan slår Krille rakt på skallen på en helt fristående Erik som tyvärr nickar bollen över ribban.
Några minuter senare sätter Ture en riktigt fin boll som friställer en löpande Mathias på vänsterkanten, målvakten kommer långt ut och tätt inpå Mathias som precis hinner få iväg ett avslut som målvakten klarar.
Efter halva halvleken spelar vi upp ett fint anfall som avslutas med att bollen spelas in i straffområdet till Nystedt som blir nergjord och domaren pekar på straffpunkten.
Fredde tar straffen men skjuter den tyvärr ngn meter utanför stolpen så fortsatt 0-0.
Vi fortsätter dock trumma på och bra ett par minuter efter straffen spelar vi återigen igenom Eriksbergs försvar när Erik blir friställd men målvakten klarar återigen avslutet, returen går ut till Simonsson som direkt slår bollen mot målet som målvakten lämnat men en försvarare hinner ner och räddar bollen vid mållinjen, ny retur som vi slår mot målet men återigen står en Eriksbergsförsvarare i vägen och täcker.
Under första halvtimman har vi också en hel radda med skott strax utanför deras straffområde men deras utmärkte målvakt klarar dem allihop utan större besvär mer än vid något tillfälle.
Sista kvarten på halvleken hittar vi inte längre fram på sista tredjedelen på samma sätt som innan då Eriksberg gör det riktigt trångt för oss och vi alltför ofta väljer att försöka hitta igenom centralt där Eriksberg packat igen med folk istället för att söka kanterna där det finns lite mer ytor.
Fem minuter före paus har Eriksberg en frispark strax ovanför mittlinjen, Jonatan har gått ut en bit från målet för att va med på inlägget som alla väntar sig men istället så drar Eriksbergs rutinerade kapten bollen direkt mot mål, Jonatan backar tillbaka och får möjligtvis en fingertopp på bollen som sen tar i ribban och ut i straffområdet där det blir kalabalik och flipperspel en stund innan vi kan rensa undan bollen.

0-0 i paus där vi känner att vi framförallt första halvtimman ändå spelat rätt ok och med bättre utdelning borde vi haft ledningen med ett par mål.
Vi pratar om att det är tufft att hitta ytor på den lilla planen och att vi ska söka mer spel på kanterna samt komma med löpningar från mittfältet bakom deras ibland rätt höga backlinje.

Andra halvlek startar vi återigen bra och redan i andra minuten blir Nystedt helt frispelad på deras planhalva men när han ska lägga upp bollen för avslut så blir sistatouchen alldeles för lång och målvakten kan knipa bollen framför fötterna på honom.
En kvart in på andra halvlek känns det som vi börjar bli frustrerade över att vi inte hittar tillräckligt med ytor i offensiven och vi börjar spela med lite för små marginaler och väljer ofta fel alternativ vilket gör att vi tappar mycket boll på fel ställen av planen.
Oftast reder vi upp det genom bra jobb i dem defensiva omställningarna men vi tappar flytet i vårt anfallsspel.
Eriksberg får till en bra omställning på deras vänsterytter som avancerar in från vänsterkanten och ser att Jonatan står lite fel i målet och avslutar från långt håll men bollen går precis utanför stolpen.
Med knappa 20min kvar driver Fredde upp bollen och sätter en fin boll in bakom deras backlinje mot Nystedt som står för riktigt fin kvalite när han trots uppvaktning från motståndare tar ner bollen i farten och avslutar via målvakten in i mål till 0-1.
Målet ger oss ny energi och bara ett par minuter efter kommer vi fram till höger i straffområdet där Erik serverar bollen till Hampus som får fritt läge vid straffpunkten men sätter bollen över ribban.
Ledningsmålet gjorde ju också att Eriksberg var tvungna att försöka flytta fram sina positioner vilket gav oss mer ytor i anfallsspelet, fem minuter efter ledninghsmålet utnyttjar vi detta då Niklasson spelar fri Erik till vänster på deras planhalva och fri med målvakten placerar han säkert in 0-2.
Bara ett par minuter efter det får Eriksberg en frispark ute vid sidlinjen mitt på vår planhalva som dom slår in i straffområdet där deras spelare kommer högst och skarvar in bollen i bortre gaveln till 1-2 med 10min kvar.
Vi gör vårt första byte i samband med målet då Christian ersätter Krille på topp och strax efter kommer Anton in på mitten istället för Hampus.
Vi har en bra chans strax efter deras mål när vi kommer runt till vänster i straffområdet och slår in bollen där deras back fläker sig och styr bollen i en båge mot eget mål, målvakten får slänga sig bakåt och kan precis tippa bollen till hörna.
Med 5min kvar får Eriksberg en frispark från 25m som slås mot mål, Jonatan räddar med släpper retur ut i straffområdet där deras spelare är först och nickar bollen mot mål men Jonatan stårdå för en kanonräddning när han med fingertopparna får bollen över ribban.
Sista minuterna kommer Koller in istället för Nystedt när vi går ner på 5-3-2 och vi kan hålla undan till seger.

Tredje raka segern i en match där vi för spelet hela tiden men bitvis har problem att hitta vägar igenom Eriksberg som var kompakta och bra på att täppa igen ytorna på den lilla planen.
Med bättre utdelning på våra chanser borde vi dock vunnit med större marginal och sluppit den spänning som det ändå blev efter Eriksbergs reducering.
Individuellt var det väl ingen som nådde de där höga höjderna idag men inte heller ngn som faller ur ramen.