A-LAG HERR

Vinst mot Velebit
2018-09-30 22:18
Igår spelade vi hemma på Prästängen mot KF Velebit som behövde en seger för att fortsatt ha chansen på seriesegern.
Sen förra matchen utgick Simonsson (avstängd), Mathias (sjuk), Erik (fot), Nystedt (bortrest) och Koller (hälsena) ur truppen.
In kom istället Eken, Sundström, Arnesson, Jonte och Jack.

Laget:
Jonatan---John.A,Fredde,Eken,Ralle---Niklasson,Ture,Hampus---Krille,DD,Christian
Avb: Sundström,Jack,Arnesson,Simon,Jonte

Matchen startar med regn och rusk till väder och ett motstånd i Velebit som tar tag i matchen.
Dem har bra kvalite på varje spelare och ett väldigt bra passningsspel som gör att vi får jobba hårt i försvarsspelet.
Det gör vi dock bra och vi släpper inte till speciellt mycket bakåt, däremot har vi stora problem i vårt egna passningsspel där vi slår bort alldeles för mycket bollar i onödan.
Efter 20min spelar Velebit upp ett riktigt mönsteranfall som ledar fram till ett friläge för en av deras spelare till höger i straffområdet som han utnyttjar på bästa sätt genom att lobba bollen över Jonatan till 0-1.
Halvleken fortlöper på samma sätt med Velebit som spelförande medan vi mest får koncentrera oss på försvarsspel och enstaka kontringar.
Dryga 5min före paus skjuter en Velebitspelare ett skott som tar på Ekens hand inne i straffområdet och domaren blåser straff.
Straffen skjuter fd Öckeröspelaren Modi Ibrahim i stolpen och ut.
Bara minuten innan paus snor Krille bollen från Velebits sistagubbe och kan avancera in i straffområdet där han får med sig DD och med en sidledspass serverar Krille DD ett öppet mål och han kan bredsida in 1-1.

Så istället för 0-2 så går vi in i paus med 1-1 vilket vi absolut får vara nöjda med.
Vi snackar i paus om att korrigera lite hur vi ligger i försvarsspelet samt att vi måste höja oss i passningsspelet som ju normalt sett är våran styrka.

I andra halvlekhar vi medvind och vi lyckas nu jämna ut matchbilden då vi stänger igen på mittfältet på ett bra sätt där Velebit inte får samma ytor som i första halvlek och vårt eget passningsspel stämmer mycket bättre vilket leder till ett större bollinnehav och längre anfall för oss.
Dock är det Velebit som är nära att ta ledningen knappa 10min in på halvleken då deras store kapten får stå helt ren i straffområdet på ett inlägg men han nickar i ribban och ut.
En kvart in på andra halvlek byter vi in Simon istället för Christian, DD flyttar ut till vänster och Simon går in som central anfallare.
Några minuter efter är han nära att bli målskytt då Krille och Ture snyggt samspelar på högerkanten innan den senare slår ett inlägg mot första stolpen där Simon kastar sig och nickar utanför.
Vi tar nu över matchen mer och mer och i mitten på halvleken växelspelar sig Ture och DD igenom Velebits försvar på ett mycket bra sätt där DD får läget och avslutar bra med högern men målvakten kan rädda till hörna.
På hörnan är det nära igen då Niklasson slår den hårt inåtskruvat där Velebit precis får undan bollen vid mållinjen och den går mot Ture som nickar från nära håll men precis utanför stolpen.
Vi fortsätter trycka på och strax efter står Krille för en fin vändning ut på vänsterkanten där DD sätter in bollen i straffområdet på ett tillslag till Simon som avslutar men målvakten räddar återigen till hörna.
Med kvarten kvar sätter Krille ett fint instick in i straffområdet till en löpande Simon som går förbi sin back men blir fälld och straffen är solklar.
Christian som var uppsatt som straffskytt idag var ju utbytt och varken Krille eller Niklasson ville ta den så Simon tar hand om straffen själv och det gör han på bästa sätt genom att med en stenhård vrist dunka upp bollen i närheten av krysset till 2-1.
Sista kvarten på matchen kan vi bevaka ledningen på ett mycket bra sätt mot ett frustrerat Velebit.

Fin seger mot ett riktigt bra motstånd. Första halvlek i motvinden var det mycket Velebit men vi stod emot bra i försvaret och hängde kvar i matchen.
I andra halvlek får vi till ett bättre eget spel och jämnar först ut spelet för att i senare delen av halvleken ta över och sätta segermålet.
Många bra individuella prestationer idag, Fredde styr laget bakifrån på ett utmärkt sätt, Ralle fick chansen som vänsterback idag och genomförde en felfri insats.
Ture gör en stormatch på mitten där han personefierar en tvåvägsmittfältare med att hela tiden hota framåt men ändå orka ta de defensiva löpningarna.
DD gör en stark match på topp med sitt eviga löpande som öppnar upp för medspelarna, bl.a Krille som framförallt gör en strålande andra halvlek och ligger bakom båda våra mål.
Simons inhopp lyfter hela laget en nivå och efter han kom in på planen tar vi över matchen.