A-LAG HERR

Bekväm seger
2019-04-14 12:40
Igår var det dags för första hemmamtatchen i årets seriespel när Mölndal gästades oss på Prästängen.
Mölndal förlorade sin första match hemma mot Sandarna med 0-1 medan vi vann borta mot Eriksberg med samma siffror.
Sen förra matchen utgick Nystedt och DD (avstängda) samt Rickard (sjuk) ur truppen.
In kom istället Noah, Fabian och Wilhelm där de två sistnämnda valt att återvända till Öckerö från Hälsö BK.

Laget:
Jonatan---Fredde,Simon,Koller,Mathias---Niklasson,Krille,Hampus---Ludde,Carl,Gurra
Avb: Fabian,Ralle,Wilhelm,Noah,Jack

Direkt när matchen startar så känner man att det här kommer bli en match där vi kommer dominera klart.
Det är spel mot ett mål första delen av halvleken och redan efter fem minuter bryter Simon ett anfall och går iväg mot motståndarnas straffområde där han väggar sig igenom med Ludde och avslutar säkert med en bredsida till 1-0.
Efter dryga 10min uppstår en märklig sekvens efter att vi haft en hörna som nickas undan så fångar vi upp andrabollen och spelar in den mot Simon som blir nergjord bakifrån, bollen går dock vidare till ett friläge för Ludde som sätter den i mål men då har domaren redan blåst för frispark till Simon.
Niklasson slår frisparken över muren och via målvaktens händer i stolpen och ut, vi är tre spelare först på returen, Simon,Gurra och Ludde.
Gurra försöker först men målvakten klarar men på andra försöket sätter Ludde bollen i mål.
Efter alla spelare ställt upp för avspark så springer domaren ut till sin assisterande och samtalar en bra stund innan dem kommer överens om att döma bort målet för att Simon stått i offside-position och stört målvakten när Ludde la in bollen i mål.
Inget mål där alltså men vi fortsätter trycka tillbaka Mölndal och vinner ideligen tillbaka bollen på offensiv planhalva.
Strax efter det bortdömda målet snirklar sig Gurra igenom till ett friläge men sätter avslutet tätt utanför stolpen.
I mitten på halvleken vinner Hampus boll utanför deras straffområde och spelar in till Carl som skjuter precis utanför stolpen.
Strax efter har vi en ny bollvinst högt av Gurra och sen går bollen sanbbt och bra mellan Krille och Hampus till Carl som perfekt spelar fram en löpande Niklasson i straffområdet som behärskat avslutar förbi målvakten till 2-0.
I slutet på halvleken går vi ner i motståndarnas tempo och får inte den farten i spelet som vi vill ha.
Mölndal får ha lite mer boll men dem har den mest i sin backlinje.
När vi vinner bollen så går det lite för långsamt och alla vill göra lite för mycket med bollen.
Vi skapar ännu en bra chans när Carl spelar fram Gurra till ett friläge men han skjuter rakt på målvakten.

2-0 ledning i paus och vi pratar om att hitta tillbaka till tempot vi hade första 25min och komma rätt i press-spelet igen.

Direkt när andra halvlek startar så anfaller Mölndal men Simon bryter och driver in på deras planhalva där han sätter en boll mot Carl, deras back kommer på bollen men inte bättre än att Carl kan få med sig den till ett friläge där han kallt håller farten och driver förbi målvakten och lägger in 3-0 i öppet mål.
5min in på andra vinner Krille bollen på deras planhalva och växelspelar sig fram med Carl innan han spelar in bollen till en helt fri Ludde vid straffpunkten som säkert sätter bollen intill stolpen för 4-0.
Direkt efter målet får Carl gå ut för att fixa med ett skoskavsplåster och Jack kommer in på topp.
Ett par minuter efter målet spelar Krille fram Gurra till ett fint läge men avslutet går över.
Lite senare får Gurra ännu en chans efter att ha blivit frispelad av Niklasson, Gurra försöker kopiera Carls mål genom att dra målvakten men denna gången är målvakten med och kniper bollen framför fötterna på Gurra.
En kvart in på andra kommer Carl in igen istället för Ludde.
Strax efter spelar Hampus fri Jack som dock sätter avslutet rakt på målvakten.
i mitten på andra halvlek gör Fabian debut i A-laget då han ersätter Simon som mittback.
Lite senare kommer Ralle in som högerback istället för Fredde och sista kvarten ersätter Noah, Niklasson på mitten och Wilhelm gör också debut när han kommer in som vänsterback istället för Mathias.
Sista delen på matchen går vi ner i motståndarnas tempo igen vilket ät lite synd men samtidigt förståeligt.
Vi skapar dock en hel del chanser som vi borde gjort ett antal mål till på, främst Gurra och Jack hade sina lägen men det ville sig inte.
Vi spikar slutresultatet till 5-0 med tio minuter kvar då Carl blir fälld i straffområdet och sätter straffen själv via målvaktens hand.

Det blev en bekväm hemmapremiär där vi vinner med 5-0 och är nöjda med första delarna i respektive halvlek då vi håller uppe tempot bra.
Indivduellt står alla för godkända insatser. Extra plus idag till Simon som är säker där bak och samtidigt ett hot offensivt.
Mathias som inte gör ett misstag idag samt till Carl som jobbar hårt och är inblandad i mycket av det vi skapar framåt och får också utdelning med 2 mål + 1 assist.