A-LAG HERR

Misstag straffade oss mot GFF
2019-04-18 17:28
Igår spelade vi tredje matchen i seriespelet då vi åkte till Majvallen för möte med GFF.
Sen förra matchen utgick Mathias (sjuk), Ralle och Noah ur truppen.
In kom istället Nystedt och DD. Eftersom Mathias ringde sig sjuk på matchdagen så var vi bara 15 man i truppen.

Laget:
Jonatan---Nystedt,Fredde,Simon,Ludde---Niklasson,Krille,Hampus---Carl,DD,Gurra
Avb: Koller,Fabian,Wilhelm,Jack

Matchen startar och GFF:s matchplan blir ganska tydlig direkt då dem så fort vi har bollen drar hem hela laget på egen planhalva och ger oss väldigt lite ytor att spela oss igenom. När dem vinner boll så går dem hårt med mycket folk i omställningar.
Vi får första chansen redan efter knappa 5min då Simon vinner boll och gan avancera mot ett osamlat GFF-försvar.
Han spelar fram bollen mot en löpande Carl som precis hinner före den utrusande målvakten och rundar honom men kommer ur vinkel, han spelar in bollen mitt i straffområdet till DD som avslutar mot mål men två GFF-försvarare har hunnit ner imellan och en av dem kan täcka avslutet över ribban till hörna.
Några minuter senare får GFF en frispark mitt på vår planhalva där bollen slås in i boxen, Jonatan ropar och går ut för att plocka den men förlorar duellen mot GFF-spelaren som kan nicka in bollen i mål till 1-0.
Matchbilden fortsätter med att vi får ha boll framför GFF:s samlade lag och vi har svårt att ta oss igenom, vi spelar lite för långsamt och söker för svåra bollar för att hitta chanser.
Efter en kvart kommer en lång boll ner mot vårat mål som Simon är först på med en GFF-spelare i ryggen, Simon försöker nicka hem bollen till Jonatan men nicken är för lös och deras spelar får ett friläge som han lugnt förvaltar till 2-0.
GFF kan nu självklart fortsätta hålla sig till sin matchplan som funkat fint för dem hittills.
Vi fortsätter också på samma sätt istället för att försöka spela lite mer rakt och direkt och vi fastnar ofta på deras sista tredjedel genom en brytning eller felpass.
Efter en halvtimma spelas en boll in centralt till Gurra som tar sig förbi en gubbe utanför straffområdet men fastnar på nästa, han har fortsatt bollen och lägger bak den till Krille som avslutar med ett fint skott utanför straffområdet som går över målvakten men i ribban och ut.
Sista kvarten får vi upp rörelsen lite bättre och kommer in bakom deras backlinje lite oftare, med knappa 10min kvar får Gurra en boll inne i straffområdet där han går förbi en spelar men ramlar, våra spelare ropar på straff men domaren friar, Ludde vinner dock tillbaka bollen från deras spelare och glider sen förbi två motståndare inne i straffområdet innan han avslutar med ett kanonskott upp i nättaket till 2-1.
Det sista som händer i första halvlek är att dem slår en längre boll mot vår backlinje som Simon ska ta hand om som sista gubbe men han missar och deras spelare kommer förbi, Simon tar tag i forwarden som faller och domaren visar ut Simon för frilägesutvisning.
Den efterföljande frisparken slår GFF långt utanför och sen blåser domaren för paus.

Vi strukturerar om laget inför andra halvlek i och med utvisningen, Koller kommer in som mittback och Gurra går ut.

När andra halvlek börjar väntar vi oss ett GFF som ska störa oss högre upp i banan då vi är en man mindre men dem håller sig till taktiken från första halvlek med att skydda egen planhalva och vi får fortsatt ganska mycket bollinnehav.
Från början i andra halvlek så hittar vi rätt i hur vi ska spela med en man mindre medan GFF inte riktigt får till det som dem vill.
Efter fem minuter får vi en bra chans då Carl fint kommer runt till höger i straffområdet och spelar snett inåt bakåt till DD som avslutar med högerfoten över ribban.
Vi styr sedan matchbilden men har med vårt numerära underläge svårt att skapa målchanser tillräckligt frekvent.
Med kvarten kvar dribblar sig Hampus förbi två spelare inne i straffområdet och spelar in bollen till DD som denna gång får avsluta med vänstern men skottet går rakt på målvakten.
Sista 10min sätter vi upp Koller på topp och försöker forcera med lite längre bollar men får ingen jättebra effekt på detta utan GFF får mer kontroll på matchen i slutet och har ett stort läge att avgöra med knappa 5min kvar men deras spelare lyfter bollen utanför i fritt läge.

Matchen slutar med förlust 1-2 efter en första halvlek där GFF får matchen precis dit dem vill och vi är lite för oskarpa och långsamma för att skapa tillräckligt.
Trots det har vi utöver målet en ribbträff och ett skott mot öppet mål samtidigt som GFF inte skapar ngt mer än sina mål som vi tyvärr bidrar till med individuella misstag.
I andra halvlek får vi spela med en man mindre och gör det riktigt bra och hade med lite tur kunna fått in en kvittering mot ett GFF som blev passivt och stillastående med en man mer.
Trots allt en godkänd insats men den där sista spetsen saknades..Extra plus idag till Fredde som gör en stabil match, Koller som gör ett fint inhopp i andra halvlek samt till Ludde som är vår bäste spelare över 90min idag.