A-LAG HERR

Västra cupen igång
2020-02-19 21:53
Igår startade västra cupen för vår del då vi åkte in till Önneredsplan för match mot Div.5-laget Önnereds IK.
Matchen var den första i gruppspelet där V.Frölunda IF och Askims IK också ingår i vår grupp.
Eftersom matcherna i gruppspelet spelas 2x30min nöjde vi oss med en 14-mannatrupp.
Sen förra matchen utgick Krille och Noah (jobb), Jack och Koffe.
In kom Nystedt.

Laget:
Jonatan---Axel,Fredde,Jeppe,Alex---Niklasson,Wilmer,Ludde---Nystedt,Hampus,Gurra
Avb: John.A,Gröndahl,Wilhelm

Vi startar matchen påkopplat och bra och tar direkt ett bastant grepp om spelet.
Redan i femte minuten får vi också utdelning efter ett fint anfall som avslutas med att Niklasson lägger in en boll i straffområdet mot Ludde som tar sig förbi sin motståndare men får bollen lite för långt i från sig och istället kommer Nystedt och trycker in den vid första stolpen.
Direkt på avspelet lägger Önnered hem bollen och slår en lång boll bakom vår backlinje där vi står och sover lite och en av deras gubbar hinner fram till bollen precis före Fredde och får en fot på bollen som går över Jonatan och tar i ribban innan Alex kan ta undan returen.
Bortsett från detta så fortsätter matchen som innan med stort bollinnhav från oss där vi håller bra tempo i passningsspelet och kan flytta på ett lågt Önnered rätt bra.
När vi förlorar boll vinner vi oftast tillbaka den omgående.
I 12:e min har vi ett nytt längre anfall där vi håller boll en stund på högersidan innan Ludde vänder över spelet till vänster och sen går bollen på ett tillslag hela vägen när Alex först väggar sig fram med hjälp av Gurra och sedan gör samma sak med Nystedt och kommer in i straffområdet där han spelar in bollen till lillbrorsan Wilmer som får sitt avslutsförsök blockerat men snurrar runt och drar in bollen med högerfoten till 0-2.
Strax efter målet spelar Niklasson fram Gurra till ett läge men skottet går utanför och lite senare har Niklasson själv ett bra läge men även detta skott passerar på fel sida stolpen.
sista fem minuterna på halvleken tappar vi tempo lite och Önnered kommer upp mer i banan och får några fasta situationer men inget som resulterar i någon målchans.
Sista minuten i halvleken spelar Niklasson återigen fram Gurra som kommer fri med målvakten men lite stressad av en jagande back rullar han bollen utanför.

2-0 ledning i paus efter en helt ok första halvlek där vi är lite missnöjda med avslutningen men annars vill vi inte ändra på så mycket.

Nästan det första som händer i andra halvlek är att Önnered kommer upp på vänsterkanten och får in ett inlägg med snö på som deras forward kommer högst på och bollen dimper ner i stolpen och ut där Alex än en gång är först på returen och tar undan bollen.
Fem minuter in på andra halvlek gör vi vårt första byte då Wilhelm kommer in som vänsterback, Alex över som högerback och Axel går ut.
Andra halvlek är klart sämre från vår sida, vi slarvar mycket i passningsspelet och är inte lika aggressiva i att vinna tillbaka bollen vilket ger Önnered mer att säga till om.
Knappa 10min in på andra får dem en frispark mitt på vår planhalva som slås in i straffområdet med fin kvalite och en av deras gubbar nickar distinkt in 1-2.
Det hinner dock aldrig bli så nervöst för drygt fem minuter senare ökar vi på ledningen via ett riktigt slumpmål.
Vi har en frispark en bit in på deras planhalva som Jeppe sätter igång kort på Wilmer ute på vänsterkanten.
Wilmer sätter fram en boll mot straffområdet som deras back ofrivilligt styr vidare med smalbenet vilket ställer målvakten och bollen rullar sakta i mål till 1-3.
Med 10min kvar byter vi in John.A och Gröndahl som mittbackar när Fredde och Wilmer går ut, Jeppe tar då klivet upp på mittfältet.
Strax innan det bytet har vi en märklig situation där Önnered lägger fram en långboll mot en klart offsidestående forward men domaren låter spelet gå och han kan efter att hämtat upp bollen ute på högerkanten driva in i straffområdet där han tar sig förbi Fredde som sträcker ut benet och fäller forwarden till ngt som såg ut som en helt solklar straff men domaren friar även här till Önnereds-spelarnas och ledarnas stora frustation.
Det blir lite grinigt på slutet och matchen får ett tråkigt slut för vår del då Niklasson efter att ha fått en tryckare i ryggen får lite trashtalk från den tacklande spelaren och svarar med att han är en korpulent gudsmotsats och får då rött kort direkt av domaren.

Vi vinner matchen med 3-1 efter en helt ok första halvlek och en klart sämre andra.
Individuellt var det inte jättemånga som stack ut men Jeppe och Alex tycker jag håller en jämn och bra nivå matchen igenom.
Nästa gruppmatch spelas nu på lördag mot förra årets seriekollega Askims IK på Kobbegården.