A-LAG HERR

Västra cupen färdigspelad
2020-03-03 00:43
Tyvärr har inte tiden räckt till för referatskrivande från de två sista matcherna i västra cupen men nu kommer det en sammanfattning från de två matcherna, bättre sent än aldrig.

Efter segern i första gruppspelsmatchen mot Önnered väntade match mot förra årets seriekollega Askims IK på deras hemmaplan Kobbegården.
Sen matchen mot Önnered utgick Jonatan (bortrest), Fredde (ljumskar), Niklasson (avstängd) och John.A (jobb) ur truppen.
In kom istället Koffe, Noah, Koller och Jack.

Laget:
Koffe---Alex,Gröndahl,Axel,Noah---Jeppe,Wilmer,Ludde---Nystedt,Hampus,Gurra
Avb: Koller,Wilhelm,Jack

Matchen spelades i kraftig vind i planens längdriktning vilket gjorde det riktigt svårspelat. Vi startade med motvind i första halvlek men trots det så bedrivs 98% av spelet på Askims planhalva då dem direkt från start lägger sig i försvar lågt framför eget straffområde och har inga intentioner på att försöka bedriva något anfallspel förutom någon enstaka omställning.
Vi har väldigt mycket boll i backlinje och på mittfältet men stora svårigheter att skapa något av värde på sista tredjedelen mot ett disciplinerat Askims-försvar.
I den 13:e minuten kommer motståndarna för första gången in på vår planhalva med bollen under kontroll och ett slår ett inlägg in i boxen som vi ska nicka bort men missbedömer och bollen dimper ner till en Askimspelare som får på ett märkligt högt lobbskott som går via stolpen och i mål till 1-0.
Efter målet skruvar vi upp tempot något men matchbilden är densamma med mycket bollinnehav utan spets.
Vi har en bra målchans när Ludde spelar fram Nystedt i straffområdet som avslutar från nära håll men målvakten gör sin stor och räddar bra till hörna.

Underläge i paus där vi gör två byten. Wilhelm in som vänsterback istället för Noah och Jack in istället för Gröndahl där Jeppe flyttar ner som mittback, Hampus ner på mitten och Jack in på topp.

Andra halvlek i medvind startar vi positivt med bra energi där vi skapar en bra chans omgående när Wilhelm spelar fram Nystedt i boxen men återigen kommer målvakten ut kvickt och räddar till hörna.
Lite senare har Wilhelm ett inlägg som når Nystedts panna men målvakten kan tippa nicken över ribban.
Utöver detta så skapar vi inte mycket i andra halvlek heller trots att vi konstant spelar på motståndarnas planhalva men ju längre halvleken går ju sämre blir kvaliten på vårt spel.

Vi förlorar matchen med 1-0 vilket kändes märkligt då motståndarna knappt befann sig på vår planhalva på hela matchen men samtidigt tog dem tillvara på ett tillfälle och kämpade disciplinerat i försvarspelet mot ett Öckerö som för dagen var helt uddlöst framåt och vi kan verkligen inte vara nöjda med denna prestationen.

Matchfakta:

Askims IK - Öckerö IF   1-0 (1-0)
1-0 13min

Sista gruppspelsmatchen spelades sedan mot Div.2-laget V.Frölunda IF på deras hemmaplan Ruddalen.
Sen Askims-matchen utgick Koller, Jack och Wilhelm ur truppen.
In kom istället John.A, Krille och Niklasson.

Laget:
Koffe---Alex,Jeppe,Axel,Ludde---Niklasson,Wilmer,Krille---Nystedt,Hampus,Gurra
Avb: John.A,Gröndahl,Noah

I denna matchen ställdes vi mot ett helt annat motstånd än vi mött innan vilket vi också pratade mycket om inför matchen.
Trots det så känns vi lite tagna på sängen av VF tempo och höga press i inledningen på matchen.
Vi blir tillbakatryckta på egen planhalva och har fullt upp med att försvara oss.
VF första chans kommer på en andraboll efter hörna som där ett skott går igenom alla spelare i straffområdetoch tar i stolpen.
Trots dominans av VF skapar dem inte så klara chanser så därför var deras ledningsmål snöpligt då Axel ska spela hem bollen till Koffe men den blir alldeles för lös så deras forward hinner imellan och rundar Koffe och kan från kortlinjen få in bollen i mål till 1-0.
VF är konstant farliga på sina hörnor och nickar lite senare i ribban på en av dessa.
Efter 20min skapar vi vår första chans och den blir riktigt farlig då vi vinner boll i deras uppspelsfas och kommer 2 vs 1 där Gurra spelar fram Nystedt till ett friläge där han får väldigt mycket tid på sig att bestämma sig var han ska avsluta (kanske för mkt) och skjuter till sist utanför första stolpen.
Istället får VF utdelning på en hörna som snyggt skallas in i bortre krysset fem minuter före paus.

0-2 underläge i paus där vi gör ett byte då John.A ersätter Axel som mittback. Dessutom sätter vi upp Krille på topp och Hampus går ner på mittfältet.

Andra halvlek ser mycket bättre ut från vår synvinkel. Vi har snackat i paus om att ändra vårat press-spel vilket får god effekt då vi allt som oftast kan vinna boll tidigare eller får VF att slå bort den i uppspelsfasen.
Detta ger oss mer självförtroende och vi kan nu ha mycket längre stunder med eget bollinnehav än i första halvlek då vi klarar att spela oss ur VF:s första press.
Dock har vi fortsatta problem att skapa chanser på sista tredjedelen istället fastställer VF slutresultatet till 3-0 i slutminuterna återigen på ett snöpligt sätt då vi inte kommunicerar på en långboll från dem och Koffe kommer ut utanför straffområdet och ska nicka bort den men inte bättre än rakt på foten på en VF-spelare som kyligt lyfter in bollen i det tomma målet från avstånd.

Klar och rättvis seger för VF i en match där vi dock kan ta med oss en rejäl höjning i andra halvlek då vi klarar att hänga med i VF:s tempo på ett helt annat sätt och också etablerar mycket eget spel.
Individuella plus till John.A som gör ett stabilt inhopp, Ludde som har många fina aktioner längs vänsterkanten samt till Niklasson som var vår klart bästa spelare.