Match med två ansikten
2020-09-06 11:23
Bussen på väg hem
Igår åkte vi upp till Ulricehamn för match mot IFK.
Väldigt viktig match då vi inför matchen låg 6:a och UIFK låg 9:a men det skiljde bara en poäng mellan oss.
Dem kom från en riktigt stark insats där dem klarade 1-1 borta mot serieledande Angered (deras första poängförlust).
Även vi kom från en oavgjord match hemma mot Landvetter.
Vi tog bussen upp till en mycket fin anläggning, Lassalyckans idrottsplats där det fanns flera fotbollsplaner, ishallar och inte minst området för längdskidor som arrangerar världscupen vartannat år.
Vi spelade på huvudarenan som hade en konstgräsplan ganska lik våran egen med några år på nacken men som ändå håller ok kvalite fortfarande.

En ändring i truppen sen förra matchen då Ploghed utgick och istället kom Erik som är tillbaka från Umeå in i truppen.

Laget:

Koffe—-Alex, Axel, Jeppe, Ludde—-Niklasson, Wilmer(ut 71), Hampus—-Nystedt(ut 83), DD, Gurra(ut 66)
Avb: Gröndahl, Fredde, Koller( in 83), Krille( in 71), Jordan, Erik( in 66), Jack

Vädret var väldigt växlande och bara under uppvärmningen fick vi uppleva både störtskurar, hård vind och strålande sol.
Störtskurarna som vart från och till under morgonen och förmiddagen gjorde planen riktigt snabb och hal.
Vi startar matchen mycket bra och får ganska omgående kontroll på motståndarna.
Vi får ofta fast dem tidigt i deras uppspelsfas med vårt press-spel och vi kan ganska lätt spela oss ur de gånger dem försöker sätta hög press på oss vilket inte är så ofta.
Vi har ett bra anfall tidigt som avslutas med att Gurra viker in i boxen från vänster och avslutar bra men strax över ribban.
Lite senare har Ludde en bra aktion där han flyter förbi några motståndare in i straffområdet där han avslutat med ett hårt skott ur liten vinkel som målvakten klarar med en benparad till hörna.
UIFK har en farlig situation på en hörna där bollen dimper ner framför Koffe och det blir lite kalabalik där ett avslut räddas med ansiktet av Koffe innan han oxå får en arm i ansiktet och vi får frispark.
Efter knappa kvarten växelspelet sig Gurra och Nystedt fram fint precis vid straffområdesgränsen men i sista stund kommer en av deras spelare imellan och ska stöta hem bollen till egen målvakt men den blir för lös och Hampus har vaket löpt med och hinner före målvakten och kan peta bollen förbi honom till 0-1.
Bara några minuter senare har vi ett bra anfall där vi håller bollen länge på vänsterkanten innan Jeppe hittar över med en fin cross till Alex på högerkanten som spelar in bollen hårt i boxen där deras spelare får en fot på bollen först men inte bättre än att den blir fri mitt i straffområdet där både Hampus och DD är först framme men det är den förstnämnde som tar ett distinkt avslut intill stolpen för sitt och vårat andra mål och en tidig 0-2 ledning.
Vi har sen total kontroll på resten av halvleken även om vi inte kommer fram till den stora målchanserna så kontrollerar vi bollinnehavet och UIFK tillåts väldigt sällan komma in med bollen under kontroll på vår halva.
Två minuter före paus slår dem en långboll som blir missriktad och är på väg till inspark men Koffe går ut för att ta den men tappar bollen rakt ut till en motståndare som avslutar utanför stolpen.
Jag ser inte det men tydligen har Koffe efter avslutet sprungit in i spelaren som avslutade och domaren dömer straff.
Straffen sitter säkert och det kändes lite tungt att ”bara” gå till paus men en 1-2 ledning.

Andra halvlek är bara fem minuter gammal när vi får en hörna från vänster som vi tar kort där Niklasson slår in bollen mot bortre ytan där den seglat rakt in i bortre krysset via målvaktens händer och ribban till 1-3.
Vi har nu bra momentum och bara ett par minuter senare spelar DD fram Gurra som blir helt fri från nära håll i straffområdet men avslutar utanför stolpen.
UIFK byter in några fyrtorn efter detta och börjar konsekvent mata långbollar mot vår backlinje där deras stora spelare är jobbiga att hantera i luftspelet.
20min in på andra får dem en hörna som vi tar undan men andrabollen slås mot mål och vi tar undan den på mållinjen, spelare går vidare några sekunder innan domaren upptäcker att den assisterande vinkat för att bollen varit över linjen och det är reducerat till 2-3.
Vi gör vårt första byte då Erik kommer in på topp istället för Gurra och fem minuter senare kommer Krille in på mitten istället för Wilmer.
Matchen blir sen ensidig med ett hemmalag som så fort dem får chansen drar långbollar mot vårt straffområde och vi blir låga och får ligga på kontring.
Det blir många luftdueller i vårt straffområde där det skulle kunnat bli ngt men UIFK får aldrig till det sista riktigt.
Närmast är dem med ett skott från utkanten av straffområdet som Koffe tippar till hörna.
Nystedt är nära att stänga matchen med ett hårt skott 10min innan slutet som går i gaveln där dem tillresta Öckerö-supportrarna jublade högt då dem trodde den gick in.
Sista minuterna kommer Koller in istället för Nystedt när vi går ner på fembackslinje och i slutet kan vi hålla bollen en del djupt på deras planhalva och till slut ta hem segern.

En match där vi gör en riktigt bra första halvlek där vi kontrollerar matchen men har problem i slutet på andra när UIFK helt överger att försöka spela boll utan bara trycker upp långbollar mot stora spelare.
Individuella plus det dag till:

Axel som gör en väldigt stabil insats som mittback.
Niklasson som återigen är oerhört viktig på mittfältet.
Hampus som alltid lägger ner ett stort jobb för laget får idag även sätta två mål.