A-LAG DAM

Sjömarkens IF gästar Prästängen
2019-03-24 17:59

Innför dagens match var budskapet att vårat mittfält skulle bli mycket mer involverat i vårat uppbyggnadsspel.

Dagens startelva- Tilda i mål-backlinje från vänster Heidi-Fille-Jansson och Liv. PÅ mitten böjar Jossan-Stina och Ellen och framåt startar Klara-Johanna och Linnea.

Matchen startar och vi tar ganska bekvämt tag i taktpinnen och det visar sig ganska snabbt att den här matchen ska vi bara ha.Mantrat från genomgången att mittfältet ska ha mycket boll uppfyller vi väl. Stina hamnar olyckligt i en närkamp och vrickar/stukar foten och får komma av för behandling. Clara O går in på en ytterkant och Klara N får gå in på centrala mittfältet. Efter en kvart slår Linnea en fin hörna som Fille kommer högst på 1-0 gott e de.

Efter vårat ledningsmål känns det som vi går ner oss rejält, mycket felpass inga löpningar och väldigt tempofattigt spel. I matchminut 35 brister det rejält i vårat uppspel, motståndarna kommer loss och det känns som allt går i slowmotion när ett inlägg når en helt fristående motståndare som enkelt nickar in 1-1.

I pausvilan är vi glädjande nog överens om sådana här matcher måste det vara vi som drar upp tempot och framför allt ta mycket mer max löpningar för att luckra upp ett defensivt Sjömarken. Väldigt glädjande är det precis det som händer. I match minut 46 slår Linnea en hörna som via målvakten går i mål. Sen rullar det bara på Johanna gör 3-1 i 51:a. Sen är det dags för Klara Nilssons show 4-1 52:a 5-1 63:e och 6-1 i matchminut 70.Härligt. Med ca 25 minuter kvar slänger vi återigen in framtiden i form av Elsa och Moa som ersätter Jossan och Linnea. I takt med att våra mål rasar in så tappar givetvis våra motståndare både lust och vilja att kämpa vidare. I matchens 87:e spikar Johanna slutresultatet till 7-1.

Summa summarum vi är bra när vi spelar som vi ska, mindre bra när vi fuskar.