A-LAG DAM

Landvetter på besök
2019-05-19 18:37

Matcherna duggar tätt, ännu ett lag som har börjat serien bra gästar Prästängen. Dagens startelva: Tilda -Jansson-Frida-Fille och Heidi. På mitten Alva-Klara och Stina. Framåt Lisa-Tilda och Evve. På bänken Clara-Ellen och Jossan. Efter den snöpliga förlusten senast vi spelade hemma lovade vi varandra att vi skulle ta tillbaka hemmafördelen och visa att vi är starka i vår borg. I matchminut 4 får vi en hörna från höger som så många gånger förut Stina slår med millimeterprecision och det ser väldigt lätt och elegant ut när Fille kommer upp och nickar in 1-0. Efter ledningsmålet så blir resten av halvleken ett ställningskrig, det är ändå vi som håller i taktpinnen och dom målchanserna som skapas står vi för. Frida nickar precis över på ytterligare en fin hörna. Stina har ett bra skott och våra tre tjejer på topp känns hela tiden farliga.

I halvtidsvilan trycker vi på att inte göra om samma misstag som sist, det vill säga värdera rätt i försvarsspelet och lita på att våra offensiva tjejer gör jobbet där framme. 5 minuter in på andra halvlek hittar Tilda igenom med en fin passning till Evve som inte gör någon besviken 2-0 och det kändes riktigt skönt. Halvleken rullar på och Landvetter försöker att jobba sig in i matchen, men i dag släpper vi inte till något bakåt. Backlinjen tillsammans med framför allt Alva som för dagen löser den defensiva delen helt strålande. I matchminut 64 får vi ytterligare en hörna som resulterar efter att Evve vinner tillbaka bollen och serverar Frida som skickar in 3-0 via ribban. Hur snyggt som helst. Clara ersätter en för dagen mycket duktig Heidi i matchminut 73. En mycket stabil insats som vi vinner utan att förta oss. Vi är inne i en bra fas just nu känns det som. Dagens rosor går i dag till Alva-Lisa och Frida.  Nu får vi en välbehövlig träningsvecka innan vi nästa vecka tar bussen till Tvååker. Ha det gött!!