A-LAG DAM

Tollered borta
2019-06-11 17:02

Ännu en magisk fotbollsplan som man får äran att uppleva om man håller på med fotboll. Spinnarvallen i Tollered hamnar även den högt upp på min lista över natursköna och framför allt fina naturgräsplaner. Kanske var därför det dröjde ca 15 minuter innan tjejerna vaknade...

Laget för dagen... Tilda i mål-fyrbackslinjen från höger Jansson-Frida-Fille och Heidi. Mittfält Tilda-Klara-Stina, framåt Evve-Lisa-Ida. På bänken Elin-Alva och Moa.

Som sagt matchen börjar väl inte jättebra med Öckerö ögon sett, mycket fel pass och mycket fel beslut och Tollered vinner alla "lösa" bollar. I matchminut 7 bryter motståndarna vårt uppspel och vi hamnar väldigt tokigt i försvarsspelet vilket leder fram till 1-0 för Tollered. Spelet blir inte bättre dom efterföljande minuterna, men efter ca 15 minuter börjar vi få ordning på grejorna och sakta men säkert tar vi över mer och mer. I matchminut 28 jublar vi för mål efter Fridas frispark som hittar Filles panna och hamnar i mål, men linjemannen ville annat (tveksamt) offside tyvärr. Vi fortsätter att vara det spelförande laget utan att vaska fram dom där riktigt heta målchanserna. Resultatet står sig halvleken ut.

Snacket i halvlek mynnar ut i att vi ändå är nöjda med hur vi spelar i slutet på halvleken, och att när lägena väl dyker upp, ska vi vara beredda att offra en tand för att göra mål.

Andra halvleken börjar och vi är på gång, redan i den 48:e minuten är det kvitterat efter ett mäktigt skott av Fille 1-1 och det kändes väldigt bra. Fortsättningen ser väldigt bra ut och vi börjar vaska fram fler och bättre lägen ju längre tiden går. I matchminut 59 är våra motståndare på ett sällsynt besök på våran planhalva och hamnar långt ner på våran höger kant, vi blir lite passiva och ett inlägg kommer, som overkligt nog seglar över alla och tar i stolpens insida och in i mål. Otroligt jobbigt att våra motståndare gör mål på oss så lätt, medans vi behöver väldigt många lägen för att få utdelning. Direkt på avspel går vi framåt igen och när jag står och noterar i mitt block tar sig Ida fram på vänsterkanten och skickar in bollen med vänsterfoten och den går IN I MÅL. Vet inte hur men oj vad gott 2-2.

Nu följer en period där vi ligger på och trycker och Tollered får ägna sig åt kontringsspel. Vi är markant spelförande men deras kontringar känns giftiga och med tanke på vad som hänt tidigare känns det lite jobbigt varje gång dom sticker upp. I den 72:a minuten ersätter Elin-Lisa som hade 90 minuter fotboll i benen sen dagen innan, bra jobbat Lisa. Elin tar sin defensiva mittfältsposition och vi skickar upp Tilda på topp. Alva ersätter Stina efter 76 minuter och får som direktiv att hoppa i byxorna på Tollereds meriterade mittfältare som står för det dom har i andra halvleken. Ryktet säger att man fortfarande kan höra träffen från Elins vänsterdoja som träffar ribban i trakterna runt Spinnarvallen, hade så unnat dig att den hade gått in Elin. I matchens slutminuter får Ida ett friläge som tyvärr smiter utanför. Ida spelar 90 minuter i dag och ser bättre och bättre ut. Summa summarum spelar vi ganska bra och sett till 90 minuter ska vi såklart vinna i dag, tror dock att fler lag kommer få det jobbigt på Spinnarvallen så förhoppningsvis kan denna poäng bli värdefull när sammanfattar säsongen. Ha det gött.  PS vi syns på Prästängen på torsdag!