Kindaholm hemma
2019-06-29 19:29

Toppen mot botten, tre enkla poäng, bara att ställa ut skorna!!

Mycket av uppsnacket i dag handlade om att så får vi aldrig någonsin tänka!

Dagens startelva, Tilda i mål, fyrbackslinjen från höger Liv-Frida-Fille och Heidi.

På mittfältet fick i dag vår publik stifta bekantskap med vårt nyförvärv Madde som började som defensiv bakom Stina och Tilda. Framåt Ida-Lisa och Evve.

På bänken Elin-Alva och Clara.

Matchen börjar och tidigt kan vi glädjande nog konstatera att budskapet till tjejerna hade gått fram, vi tar tag i spelet omgående. Alla är påkopplade och vi har väldigt mycket boll och spelar helt rätt och flyttar bollen från kant till kant och våra motståndare får lägga all sin kraft på att jaga boll. I den tionde matchminuten fyller Fille på i ett av våra många anfall, och hamnar i skottsektorn efter några fina kombinationer och skickar iväg ett kanonskott som sitter där det ska, 1-0, väldigt vackert och helt rättvist. Vi fortsätter att spela väldigt bra fotboll och Madde på mitten kommer väldigt bra med i spelet. Hon är en väldigt klok och bolltrygg tjej och den kombinationen är aldrig fel. Vi får också se några väldigt bra slagna hörnor av Stina som sånär resulterar när våra ständiga hot Fille och Frida är väldigt nära att komma till.

I den 31:a får vi en vänsterhörna som Ida nickar in från sin position framför deras målvakt fram till 2-0, så gott. Vi spelar av resten av första halvleken och bjuder egentligen inte våra motståndare på någonting, och tack vare vårt stora bollinnehav så känns det som vi inte behöver förta oss utan kan spela ganska "ekonomiskt".

I pausen är vi väldigt nöjda med hur matchen ser ut, det vi kan göra lite bättre är att värdera bättre i anfallsspelet så att vi inte blir stillastående där framme, vilket är lätt hänt när vi anfaller så mycket som vi gör.

Andra halvleken börjar och vi inleder lite ofokuserat som gör att Kindaholm faktiskt tillbringar några minuter i närheten av vårt straffområde.

Det blåser dock ganska snabbt över och vi tar åter över initiativet.

Resten av matchen blir en väldigt bekväm resa för oss ledare i alla fall.

I den 54:e matchminuten får den för dagen glödheta Ida åter ett läge och hon är iskall när hon behärskat rullar in bollen i mål. Hade våra motståndare några förhoppningar om poäng på Prästängen så dog dom i samband med 3-0.

Clara ersätter Liv på högerbacken och Elin går in istället för Tilda. Elin går in på defensivt mittfält och Madde tar ett steg upp.

I den 65:e minuten fullbordar Ida sitt hattrick efter ett mycket vackert förarbete av Lisa fram till 4-0.

Efter tre mycket vackra mål har Ida sprungit färdigt för idag, Alva kommer in på mittfältet och Stina avslutar matchen som anfallare.

I den 73:e matchminuten fastställer just Alva slutresultatet till 5-0 efter att Evve på en mycket fin boll av Frida skjuter ett skott som målvakten räddar och Alva är först på returen. (Gott Alva, det var du värd!).

En ruskigt stabil och väl genomförd match, nu återstår en bortamatch nästa lördag då vi tar bussen till Borås, innan vi tar semester.