HERRJUNIOR

Referat: IK Zenith - Öckerö IF
Förlust, 1-3 borta mot IK Zenith.
2019-04-28 17:22
Dags för säsongens tredje seriematch och denna söndag var det dags att möta IK Zenith som har startat serien med två raka vinster och 14-1 i målskillnad. På väg till Hovgårdsvallen så regnade det konstant, men när vi väl skulle börja spela så hade regnet upphört. 10 grader i luften och i stort sett vindstilla gjorde att det var ganska gött väder att spela i.
Vi startade med Axel U i mål, fyrbacklinje med Linus A som högerback, Ludwig och Maxwell som mittbackar och Kevin som vänsterback. Innermitt med Linus H, Axel H och Calle. Vänsterytter Jack, högerytter Wilmer och på topp - Oskar. Vi hade avspark och Zenith satte hög press direkt. Deras konstgräsplan är både kort och smal så det är inga stora ytor. Vi hade svårt att spela oss ur deras press så det blev mest långa bollar upp mot Oskar i början av matchen. Zenith startade bäst och skapade flera hörnor i början av matchen. På en av hörnorna efter tio minuter så damp bollen ner hos en av deras spelare som drog på ett hårt  volleyskott i nättaket - otagbart för Axel i mål. 1-0.

Efter en kvart kom Zeniths målvakt väldigt långt ut i en utrusning, bara några meter från halva plan. Oskar fick tag på bollen, vände upp och drog iväg bollen med en välplacerad bredsida längs marken utan att någon av backarna hann upp bollen. Märkligt mål, men mycket väl utfört av Oskar. 1-1. Det var mycket spel på mittplan, men det var svårt att få igång ett bra spel för det var väldigt trångt. Zenith utnyttjade kanterna bättre än oss i början av matchen och kom runt ett par gånger både på vänster- och högerkanten. Axel fick göra ett par bra räddningar på både skott utifrån och skott från nära håll. Vi hade svårt för Zeniths fasta situationer och efter tjugo minuter fick de en frispark som de lyfte in i straffområdet. Vi försökte nicka bort bollen, men en Zenithspelare fick på ett skott från nära håll. Vi täckte skott nära mållinjen men en av deras spelare dök upp igen och satte 2-1.

Efter detta fick vi igång ett lite bättre spel genom ett par spelsekvenser där vi hittade varandra med ett kortpassningsspel och få tillslag. Detta gjorde också att vi tog oss upp i plan och skapade ett läge genom Oskar som tog avslut där målvakten räddade till hörna. Zenith försvarade bra på hörnan så ingen utdelning där. Men nu var vi inne i en bättre period och vi var lite aggressivare och bestämdare i vår press. Det gjorde också att vi vann fler närkamper och hade mer bollinnehav. Efter 30 minuter tog Jack en frispark ett par meter utanför straffområdet. Den tog i muren och till hörna. Linus H tog hörnan, men de nickade till ny hörna. Nästa hörna blev lite farligare, men vårt skottförsök täcktes ut. Tredje hörnan på raken tog Wilmer från höger. Han drog in den lågt och den gick igenom hela straffområdet bort till Linus H som drog på ett skott från långt håll som målvakten lyckades rädda.

Zenith tog tag i spelet igen och rullade boll riktigt bra. De skapade två farliga chanser där Axel fick göra en bra räddning efter att en av deras spelare sprungit sig fri i djupled. Även en räddning på ett skott utifrån. Backlinjen med Linus A, Maxwell, Ludwig och Ivar - som kommit in istället för Kevin, fick kämpa på rejält. Men tyvärr kom 3-1 efter en omställning där vi var på väg framåt på högerkanten, men de bröt vårt anfall och tog ett snabbt inkast högt upp på vår planhalva. En Zenithspelare fick bollen på studs i höjd med straffområdet och drog på en halvvolley som gick i en fin bana över Axel. Vi avslutade sista tio minuterna på första halvlek bra där Mohammad och Oskar hade ett fint väggspel och hittade Jack med en fin pass i djupled. Jack sprang sig fri in i straffområdet, men målvakten rusade ut och räddade hans skott. Precis innan halvlek lyckades fick Oskar iväg ett skott från långt håll som touchade en av deras försvarare och till hörna, men den blev resultatlös.

I paus så pratade vi om att vi behövde prata med för att hjälpa varandra på plan. Även använda få tillslag för att hålla ett högt passningstempo på den lilla planen och även utnyttja de ytor som finns.

Vi startade andra halvlek mycket bra med hög press och fart på benen så Zenith blev stressade och slog bort bollen. Linus B och Arvid hade kommit in på innermitt och styrde upp spelet mycket bra. Det var mycket kamp och löpningar för de som turades om på innermitten denna dag - så mycket bra kämpat från Axel H, Linus H, Calle, Arvid och Linus B. Vi fick till ett mycket bra anfall efter ungefär en timma spelad. Linus B spelade upp till Oskar som tog emot och spelade tillbaka till Linus B som fick iväg en fin pass till Jack som sprang sig fri i djupled. Återigen var Zenith målvakt långt ut och bröt anfallet. Jack fick tag i bollen igen, men då hade deras försvarare hunnit tillbaka och räddade upp situationen. Vi var på gång nu och Jack kom återigen till ett läge, men denna gång från sin vänsterkant. Han kom runt sin högerback och fick iväg ett hårt skott, men målvakten lyckades rädda.

Andra halvlek stod vi upp bättre och försökte verkligen få till en reducering. Vi hade lite mer bollinnehav, men Zenith var farliga i sina omställningar. På en av dem så sprang en av deras spelare sig fri, Axel rusade ut och gjorde en mycket bra räddning. Vi gjorde några byten och fick upp både Calle och Oskar på topp för att få lite mer tryck på deras backlinje, men de var starka i försvaret så det var ingen lätt uppgift. Vi kämpade ändå på i slutet skapade några halvchanser samtidigt som Zenith också försökte gå för 4-1. Men det ville sig inte riktigt denna dag. Det blev inga fler mål i matchen så den slutade 3-1 till Zenith. Vi skötte oss bättre än tidigare matcher på plan, så endast ett gult kort denna dag - gult kort för tjöt på Linus A. Nu tar vi nya tag på träningarna kommande vecka och ser fram emot hemmamatchen på söndag 5/5 kl . mot Kärra.

IK Zenith - Öckerö IF HJ  3-1 (3-1)  190428