Målvaktsträning
2018-01-12 14:39

Tisdagen den 23/2 kl.19.15-20.30 finns det möjlighet fär alla födda -04 och yngre att träna målvaktsspel.

Henrik Alexandersson kommer att hålla I träningen. Henrik har lång erfarenhet av målvaktsspel.

Ta chansen ni som vill prova på eller utveckla ert målvaktsspel.


Nya träningstider
2017-10-07 08:12
Känns som hösten är här så nu går vi in och tränar i Göstahallen.
Våra träningstider:
Måndagar 19.15-20.30
Torsdagar 18.00-19.15
Tänk på att vara ombytt och klar när träningen börjar.

Kalendern är uppdaterad här på hemsidan, vill man kan man enkelt få in tiderna i sin telefons kalender. Tryck på prenumerera högst upp på kalendern och följ instruktionen.

Påminnelse: Ingen match idag.
Sicken match!
2017-09-17 21:26
Märktes redan på torsdagens träning att detta var en match som betydde mycket. Och det var 14 taggade tjejer som kom till ett solgassande Hönö Arena idag.

Matchen började jämt. Vår backlinje sattes snabbt på prov, men idag kunde inget komma förbi denna eminenta backlinje. Linnea på ytterbacken har inga problem med att dribbla bort sin Hönöspelare och sedan leverera fina passningar till Ebba som gång på gång gör sig fri. Det är trångt och tufft ute på plan, precis som ett derby skall vara. Vi kommer upp några gånger via fint spel, men vi får inte riktigt till någon farlig chans.

 

I andra perioden får Hönö till ett riktigt bra och högt skott som fint ser ut att seglar mot en ledning för Hönö, men då gör Viviana en av många superräddningar och det blir bara hörna. Vi blir tillbakapressade men när Wilma på ytterbacken får bollen vänder hon snyggt bort motståndaren och vi får ett anfall. Clara (som alltid är spelbar) får bollen på mitten och gör ett riktigt bra väggspel med duktiga Hälsölånet Ellen och vi kommer så när fram till ett skott. Men även Hönö har en stabil backlinje. Namtarn och Juni sliter företagsamt på topp gör allt för att störa denna backlinje, men det är svårt, dom är bra. Även andra perioden slutar mållöst.

 

Tredje perioden ger Hönö allt och vi blir väldigt tillbakapressade. Elina kämpar på kanten och har alltid snabbt två motståndare på sig, men lyckas oftast få bollen till vår ytter. Elvira är stenhård på liberon och där finns inte i hennes tanke att någon skall komma förbi henne. Nora på innerbacken gör sin bästa match och det behövs. Mitt i pressen får Thyra tag i bollen och med sitt fina spelsinne ser hon Tilda. Tilda sätter fart och dribblar än en gång snyggt förbi motståndarna, hon kommer ända fram till mål och det är sånär 1-0 till oss! Men det vill sig inte. Hönö pressar igen i ett av många bra anfall men vi har Moa som snabbt är där och henne går det inte att komma förbi, och får hon väl bollen kan inte motståndaren ta tillbaka den.

Tjejerna hade bestämt sig från början att denna match inte skall förloras!! Och det gör vi inte heller. Sicken insats och match! Matchen slutar 0-0.

 

Tjejerna bjuder publiken på en riktig kämpamatch och alla är nog nöjda med oavgjort J

 

 

 

 

Matchreferat Älvsborg
2017-09-06 16:19
En blöt träning
Eftermiddagen inför denna match började lite knaggligt för oss tränare. Två stycken sjukdomsbesked var inte vad 12-manna truppen till dagens match behövde. Men våran lilla arbetsmyra Siggan ställde upp på kortvarsel och Emelies stora syster Alicia kastade sig hem och bytte om när hon fick frågan fem minuter innan samling. Mycket uppskattat!!

 

Matchen började lite förvirrat från vårt håll. Var en del tjejer som fick testa nya platser. Men Viviana var stenhård på backen och tänkte inte lägga nått emellan för att komma åt bollen. Tillsammans med mittbackskollegan Namtarn löste dom det galant.

Och Ebba som tyckte back inte var något för henne gjorde en lysande match. Uppe i anfall och sedan var hon tillbaka igen och tog bollen från Älvsborgs duktiga kantspelare. Systrarna Sjöberg, Alicia och Emelie, är stabila på högerback respektive inner mitt. Emelie får spela på en del olika platser men löser allt galant och ser bara möjligheter i att få lära sig nya saker.

 

Trots bra backspel kom vi inte upp i planen och blev väldigt tillbaka pressade. Tillslut får motståndaren in ett mål. Och det var inte lätt för dem, för Clara storspelade i mål. Rusade ut och avvärjde kontringar och gjorde en och annan TV räddning! Nästan synd att tösen även är bra utespelare :)

 

Andra perioden började mycket bättre och stabilare än första. Lilly tar sig an libro platsen med pondus. Men det blir en något tilltrasslad situation och det är 2-0. Och tyvärr måste Alicia bryta pga ryggproblem. Hoppas verkligen hon är tillbaka och kan träna i veckan igen. Men nu börjar vi komma upp i banan. Ebba och Viviana på ytterbacken kommer upp i anfall och Elina kämpar på topp och gör livet surt för motståndarnas backar. Efter en stund får Siggan bollen på kanten och då går det undan, hon får iväg ett bra skott som målvakten inte lyckas hålla. Då kommer Thyra rusande och lägger snyggt in 2-1. Thyra gjorde även en riktigt bra insats som innermitt! Vi spelar 1-1 i andra perioden.

 

Elvira börjar som libro i sista perioden och det känns tryggt. Det kommer krävas en kontring på 2 mot 1 för att ta sig förbi henne och sedan snyggt runda Clara och lägga in 3-1. Vi kämpar på, Juni springer som aldrig förr men vi får inte till det. Matchen slutar 1-4.

 

På det stora hela gör vi en ok match. Lite virrigt och det är något som vi får ta tillbaka och träna samt tänka på.

Kan tänka att alla tjejerna sov gott och att de är sugna på revansch till söndagens match!

Höstinformation
2017-08-09 13:32

Hej,


Först ett stort tack till alla som hjälpte till och hejade på under Eskilscupen, hoppas alla kom hem och tyckte det va en rolig helg.


Träningarna börjar nästa vecka, tisdagar och torsdagar 18.00 på ungdomsplan, ombyte I ishallen som vanligt.


Första seriematchen är 26/8 hemma mot Älvsborg FF, Kallelse kommer när det närmar sej.


Uppdaterat kakschema finns under dokument på hemsidan, kan ni inte er match så byt med någon.


Kallelse till den första tallangträningen arrangerad av göteborgs fotbollsförbund för dom som är födda -05 har gått ut, svara gärna så fort som möjligt. Information finns I kallelsen.


/ Tränarna