Öckerö IF P02
Laget i Ålborg City Cup 2017!
Ett gött gäng killar födda 2002-2003 som gillar att spela fotboll och ha kul. 
Referat: Gunnared KIF - Öckerö IF
Vinst med 3-1 borta mot Gunnared!
2017-09-16 19:51
Dags för säsongens näst sista match - borta mot Gunnared. Vädret var riktigt bra när vi tog färjan från Hönö. Vindstilla, soligt och 19-20 grader. Men när vi börjar värma upp på planen så börjar regnet falla. Det ser mörkt ut väster över också och åskan mullrar, men vi hade väldigt tur med vädret och under hela matchen så kom det knappt en droppe. Planen däremot var en gammal nedtrampad konstgräsplan där planen på vissa delar var söndrig. Men det var ju lika för båda lagen. 
Vi vann mot Gunnared i säsongspremiären med 4-0. Gunnared ligger sist i tabellen och vi leder. En given vinst? Nej det fick vi ledare säga till killarna att givna vinster existerar inte. Så det gällde att gå in och jobba på som vanligt och kämpa för laget och ha rätt inställning.
Laget imorgon borta mot Gunnared.
2017-09-15 07:58
Hej!

Imorgon lördag har vi bortamatch mot Gunnared kl 14.00. Vi samlas kl 11.50 och siktar på 12.05-färjan. 
Bilar: Bengt, Svenne och Olof. Vi hade behövt en bil till. 

Laget: Axel U, Axel H, Arvid, Calle, David, Melvin, Samuel, Joel, Linus H, Saman, Mahdi och Jordan. Förhoppningsvis en till, men inte klart ännu. 

/Olof 
Seger med 3-0 mot Fässberg!
2017-09-09 18:04
Då var det dags för säsongens sista hemmamatch på Prästängen och motståndet stod Fässberg för. Vi förlorade mot dem i våras med 0-1, men då spelade vi med en man mindre i halva matchen och gjorde en riktigt bra match - så vi ledare såg fram emot en jämn match idag.

Vi startade bäst och första fem minuterna pressade vi Fässberg i deras uppspel och ett par gånger så fick vi tag i bollen. Våra offensiva spelare - Rickard, Mahdi och Wilmer hade ett par halvchanser men vi fick ingen utdelning. Sedan tog Fässberg över spelet en del och Axel U i mål fick göra en frilägesräddning och en räddning på en frispark. Försvaret med David, Calle, Axel H och Melvin gjorde också ett gott jobb så vi lyckades hålla tätt bakåt. Nästa chans fick David efter en kvart. Han fyllde på bra från sin högerbacksplats och fick ett skottläge strax utanför straffområdet, men skottet gick tyvärr över. Fässberg hade ändå ett litet spelövertag i första delen av matchen. De kom upp i ytterligare ett anfall där de fick frisparksläge i ett farligt läge, men Axel räddade igen. Vi hade ett ganska nykomponerat innermittfält med Arvid, Linus H och Saman och det tog lite tid innan de började hitta rätt i positioner. Men när de väl kom igång så såg det riktigt bra ut. Alldeles innan pausvilan hittade Linus H ut till Rickard på vänsterkanten. Han spelade in till Mahdi som i sin tur spelade vidare till Saman strax utanför straffområdet. Saman fick ett skottläge och drog på, men fick halvträff så målvakten lyckades rädda.

I andra delen av matchen (vi spelar 3 x 25 min) så fick vi igång ett betydligt bättre passningsspel än i första delen. Vi släppte bollen oftare på ett och två tillslag och våra duktiga 04:or Jordan och Linus S är föredömen på detta och snurrade upp Fässbergs spelare på vänsterkanten. I 30:e minuten så lossnade det också målmässigt. Vi rullade upp Fässbergs högerkant och till slut hittade Linus H Saman med en bra pass och Saman tog sig förbi en försvarare och drog på ett stenhårt skott rakt upp i nättaket från nära håll - 1-0! Vi fortsatte att rulla bollen bra mellan varandra och höll ihop lagdelarna så Axel U i mål hade inte mycket att göra i andra delen utan det var vi som skapade de flesta chanserna. Wilmer hade ett skott över och även Saman hade ett bra läge, men hans skott gick också över. Vi fick ett bra frisparksläge, men även den drog Axel H över mål. Klart övertag spelmässigt men inga fler mål i andra delen.

I sista tjugofem minuterna av matchen så gjorde vi en mycket bra insats. Fässberg hotade ganska ofta med att ligga högt med 3-4 spelare, men vi löste det mycket bra försvarsmässigt och lät dem inte komma till avslut. Istället var det vi som utökade ledningen och det var på en frispark ett par meter utanför straffområdet till höger. Axel H stegade fram igen och denna gång gick det bättre än förra gången. Han bredsidade in 2-0 bredvid muren i målvaktens högra hörn i femtiosjunde matchminuten. Nu fick vi nya krafter och bara ett par minuter senare så stack Wilmer iväg i djupled när han såg att Arvid hade bollen på mittplan. Arvid såg löpningen och slog en perfekt pass över Fässbergs backlinje så Wilmer kom fri mot målvakten och gjorde inget misstag utan använde sin patenterade höger yttersida av foten och placerade bollen förbi målvakten in i mål. 3-0 med kvarten kvar! Fässberg gjorde några försök i slutet av matchen att få till en reducering och skapade ett par hörnor, men vi försvarade oss mycket bra och denna dag lyckades vi hålla nollan!

I och med segern gick vi upp i serieledning på 21 poäng. Hovås Billdal har en match mindre spelad och ligger tvåa på 18 poäng. Vi har två bortamatcher kvar och det är borta mot Gunnare nästa lördag 16/9 och sedan Hovås Billdal onsdag 4/10. Så vi har möjligheten att med egen kraft ta hem seriesegern.

/Olof

Öckerö IF - Fässbergs  170909  3-0 (0-0, 1-0)

1-0 (30) Saman (Linus H)
2-0 (57) Axel H
3-0 (59) Wilmer (Arvid)

Laget:
Axel Utbult (mv)
Arvid Adolfsson
Axel Holmlund
Calle Boney
David Csajbok Johansson
Edvard Utbult
Linus Holgersson
Linus Solbräcke
Jordan Arnesson
Melvin Widiyaratne
Saman Safir
Wilmer Wendelin
Mahdi Ghoulami
Rickard König

Ny träningstid på onsdagar och inomhustider.
2017-09-08 18:25
Hej!

Eftersom det blir mörkare snabbt nu på kvällarna så ändrar vi träningstiden på onsdagar till 17.30-19.00 med start nu på onsdag 13/9. 

Efter sista matchen onsdag 4/10 så går vi in i Göstahallen och tränar. Det blir alltså start vecka 41 och vi har fått tilldelat oss tisdagar och torsdagar kl 19.15-20.30. Och första gången är alltså tisdag 10/10.

/Olof 
Laget mot Fässberg på lördag.
2017-09-07 18:02
Hej!

På lördag är det dags för årets sista hemmamatch och det är mot Fässberg kl 11.30 på Prästängen. Samling kl 10.30. 
Sedan har vi två bortamatcher kvar innan säsongen är slut. Gunnared lördag 16/9 kl 14.00 och Hovås Billdal onsdag 4/10 kl 20.15. 

Laget på lördag: Axel U (mv), Arvid, Axel H, Calle, David, Elmer, Linus H, Melvin, Wilmer, Saman, Rickard, Mahdi, Jordan och Linus S. 
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 16/9 14:00
1 - 3  
Lör 9/9 11:30
3 - 0  
Lör 2/9 14:00
1 - 2  
Lör 26/8 13:00
3 - 1  
Sön 20/8 16:00
4 - 1  
Tor 8/6 19:30
4 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen