Öckerö IF 7 manna (Damveteraner)
Välkomna till Öckerö IF 7 manna (Damveteraner). 
En veteran har ingen ålder, vi har roligt och rör på oss. Vi är mellan 15 och 100 år.
Med olika mått av rutin. Om du tidigare spelat fotboll och vill sättta bollen i rullning så comealong :0)
Tisdag och match
2018-05-22 23:35

Lite ofokuserat, osynkroniserat och oproffsigt som vanligt samlas vi lite pö om pö på prästängen. Kristin undrar om hon råkar ut för ett practical-joke när hon sitter ensam och rullar tummarna kvart över sex.  Vid 18:34 är i alla fall några spelare på planen och vi konstaterar att motståndarna är nästan lika sena. 26 minuter till matchstart känns ändå ganska gott om tid.Kristin som ligger steget före konar upp en ganska lagom plan. Hela Eriksberg passa på att pinka in revir i Göstahallen detta oroar vår kassör djupt ifall de skulle stöka ner. Nåväl Vi börjar värma upp Ida genom att fläta Fille, Lotta genom att hämta compeed. Maria stressar hemmavid för att ens hinna till start. Och några springer osamlade i trupp och utför husmoderliga konster. Karin B tycker att det ser bra ut och det är ju tur då det kanske är det enda som ser riktigt bra ut Idag.  Uppvärmningen alltså!
Lite förändring i laguppställningen för dagen. Felicia får kampera med Louise,Josefine II på topp och Maria P byter med Karin S Annars ser det ut ungefär som vanligt.Visserligen saknas vår måltjuvar Zlatan och Blidis men det ska väl ordna sig, Minizlatis kan ju göra mål.. Eller hur! välkommen till matchen där inget gick som det skulle.
Minzlatis skadad. Bollar till höger bollar till vänster. Ida på topp Karin B på ytter, mitt eller var det mittback? Förvirringen var uppenbar och långa bollar på ingen var vanligt förkommande. Någonstans i mitten på andra konstaterar undertecknad i samspråk med Maria P att vi kommer nog att åka på däng. Strax därefter får Ida en stämpling på handen. Ok Maria P på mittback Solis på topp. Ja där har ni det. Inte mycket gick vår väg och faktiskt så var vårt ofokuserade, Oproffsiga och osynkroniserat beteende befogat för en gång skull. Här sitter vi nu på akuten och firar vår första förlust med en härlig röntgenkväll i glada vänners lag.
Väster-Öckerö
2018-05-20 22:19

Uppladdningen började redan i fredags på återvinningscentralen där jag (Emelie ) möter Karin B som i det sista anmält sig, Hon berättar för mig att jag kan vara barnvakt under matchen!!-Ja! ropar jag, livrädd att hon ska se när jag lägger fel i återvinningen .
En het lördag och färden mot Önneredsplan går väl långsamt för min smak. 
Men väl i omklädningsrummet så finns det en massa energi! Allt från mini barn- teenages- and milfs😉.
Laget med Lotta i mål- Ida som libro- framför våra starka yttrar och våra heta forwards- och våra kämpande , jagande mittrar❤️.
Har glömt av vad alla heter😉
Det dröjer inte länge förrän Fille får in ett starkt skott från ingenstans och målar in 0-1, vi har flera fina,vassa chanser under matchen men bollen vill inte in. Väster är svårspelade och förstör mycket spel för oss!
Lotta styr laget med järn hand och står för fina räddningar och en magrullning😘.
Ida är en klippa där bak och reder upp många svåra situationer.
Blidis står för vår ”nästan” första girls fight, efter att Västers back tryckt ner henne med ansiktet före i marken😤
Heta känslor både i luften och i kroppen.
Marias taktik var att ”tjejer vi kör på många korta pass idag” , när hon sagt detta så tror hon jag är en Väster spelare som hört taktiken, vilken blick jag fick🙈😉, hon blev så rädd att taktiken vart avslöjad.
Vi var allt värda några mer mål (som alltid) men 3 poäng kan la vi se som vinst😉,( om ni kommer ihåg min kommentar en gg?)

Ni slet och kämpa idag💪🏻 och utdelning blev det...
Gött jobbs
ANMÄLAN match den 19/5 kl.12.30
2018-05-14 13:19

ANMÄLAN till match på lördag den 19/5 kl.12.30

IF Väster/Näsets SK - Öckerö IF, Önneredsplan 11, konstgräs.

Färja kl.11. 05

Gilla på FB = spelar


(GLÖM INTE TRÄNING PÅ TISDAG KL. 19.00)

Velebit - Öckerö 3-3
2018-05-09 08:35

Velebit - Öckerö 3-3
Vi saknar halva laget, jag saknar shorts, Kristine saknar kaptensbindel och Jessica saknar sport-bh. Abrakadabra och jag trollar fram både en och två och tre sport-bh-ar, nästan alla i laget trollar fram sig själva och vi går ut på gräsplanen. Just riktigt gräs va längesen och dagens värme är det mycket snack om innan start. Lagom till matchstart är laget fulltaligt!

Tolv starka brudar är taggade att möta tuffa Velebit. Vi har höstens vinst mot dem i gott... minne! Ann-Charlotte vaktar målet och har Ida framför sig och mig/Therese på ena kanten och Louise/Elin på andra. Josefin och Karin har ansvaret på mitten med Jessica, Kristine, Felicia och Blidberg framför sig på topp!

Planen är liten och av gräs och Velebit tillåts spela runt. Vi är lite röriga och fega till en början. De får ett mål men vi jobbar, jobbar och jobbar och vågar gå till, ta ett steg till och helt plötsligt är vi laget med övertag! Vilket resulterar i mål strax innan halvlek av Blidberg. Snygg raid efter kanten och en säker placering!

Halvlek och vi pratar om att vi måste bara fortsätta jobba, inte haka på deras tråkiga språk och taskiga attityd och gärna köra långbollar på den korta planen. Andra halvlek startar och vi som sitter på bänken är förvirrade, byter vi inte håll? Var ska vi göra mål? Efter en liten stund inser vi att det bara är Ida och Felicia som bytt plats, nu är längst fram bak och längst bak fram.

Velebit får ett enkelt mål men vi kan det här med att kämpa oss tillbaka. Jessica gör ett inlägg som Kristine hoppar över och bollen går in i mål, mycket snyggt! 2-2 och snart gör Louise ett till mål efter hörna av Solis och vi leder matchen! En av Velebitarna spräcker ögonbrynet och det blir ett längre avbrott. 7 minuter kvar och vi kanske blir lite väl säkra på att vinsten är hemma. Solbräcke pausar tillexempel i eget straffområde och sätter sig på en motspelare, inget konstigt alls?! Velebit verkar ha använt pausen till att snacka ihop sig och de gör 3-3 målet med typ 1 min kvar. Surt men ändå ska vi va hyfsat nöjda med en poäng idag!

En ny regel kom till i bilen på väg hem; om ni vill kunna prata med varandra så låt inte Kristine prata i telefon. Vi andra vet numer allt om F08orna och om hur de lånas ut till 06orna och om Mollie ev får huvudvärk och vilka som ska snapas mm mm. Tack till alla idag för riktigt väl utfört jobb! Humöret och kämpaglöden uppe hos alla hela matchen, mer än så kan vi inte göra! Extra tack till Josefin som tipsa om extrafärjan! Tack och hej leverpastej! //referat: Karin Börjesson

ÖIF-LottaMarta 6-2
2018-05-05 23:05
ÖIF - LottaMarta 6-2
Andra matchen spelad och andra storvinsten inkasserad! Vinden ven och solen sken när vi sparkade igång matchen idag. Lotta kom byxlös till planen 2 minuter innan avspark, som tur var hade hon varit på vattengymnastik så hon var uppvärmd och klar! När hon fått på sig shorts alltså. 

Jessica var ensam back och löste det galant, så galant att hon vid en brytning utanför vårat straffområde sprang genom hela deras lag och satte bollen bakom deras målvakt, mycket snyggt! Det var ett av målen och typ det enda jag kommer ihåg... Jag, Therese, Karin och Louise sprang på våra kanter och drog isär och försvarade. Louise hade en finfin nick på mål som tyvärr räddades. 

I mitten regerade Maria och Josefin, de fick deras bästa spelare att hålla koll på och gjorde det på bästa sätt! Josefin satte även ett av våra mål! Himla kul med vårt nyförvärv, bra jobbat till mig själv som värvade henne! Varmt välkommen Josefin!

På topp varvade Felicia, Moa, Kristine och Blidberg. Fille gjorde i vanlig ordning mål, denna gången ett. Moa kämpade på och hade ett par fina lägen men bollen ville verkligen inte in. Blidberg målade tre gånger och hade en ribbträff, reeeespect! 

Väldigt roligt som vanligt att spela fotboll med er och domaren var mycket bra idag! Funderingar efteråt är varför de andra laget ropade på en och samma spelare HELA matchen? Stackars Lotta kan inte vara överallt och göra allt, hon gör säkert så gott hon kan.....

Tack för idag! //referat: Karin Börjesson