Förlust 0-7 hemma mot serieledarna Lindome
2020-10-10 19:21
Då var det dags att möta serieledarna Lindome som hittills vunnit nio matcher och vunnit två (Sävedalen och Mölnlycke). Lindome har haft match både måndag och onsdag i denna vecka i vår serie. De har tre lag - ett i varje division. De har roterat på en del spelare under veckan, men just denna dag ställde de det bästa laget på benen... (enligt en ledare) så det skulle bli en stor utmaning för oss. Det var 11 grader, i luften, nästan vindstilla och uppehåll. Ganska gött väder för fotboll ändå hemma på Prästängen.
Även denna match saknade vi flera spelare pga skador/sjukdomar, jobb och bortresta, men vi lyckades ändå ställa ett starkt lag på benen.

Startelvan var Hampus B i mål, Linus A högerback, Ludwig och Axel H mittbackar, Jacob vänsterback. Hugo, Calle och Axel U innermitt. Alex högerytter, Hampus N toppforward, Jack vänsterytter. Ersättare: Arvid, Alexander, Elliot, Wilmer.

Vi har avspel, men blir ganska omgående av med bollen på egen planhalva. Lindome visar att de är ett mycket spelskickligt lag och har ett stort spelövertag direkt med det mesta bollinnehavet så vi får mest jaga på egen planhalva. De första tio minuterna sticker vi upp en gång och får till ett bra uppspel genom Axel U till Hampus som hittar ut till Linus A på högerkanten, men inlägget går till inspark. Lindome har en resultatlös hörna och ett skott långt utifrån som går ganska nära krysset, men vi försvarar oss bra.

I tolfte minten slår Lindome ett inlägg mot bortre delen av straffområdet. Bollen tas ner av en friställd spelare som får fritt skottläge och placerar bollen bredvid Hampus in i mål. Hela backlinjen ropar på offside, men det var det inte enligt linjedomaren. 0-1. Lindome fortsätter sedan att dominera med stor rörelse och pressa ut spelet på kanterna för att sedan ta sig in på ytorna i mitten. Vi får kämpa rejält och i nittonde minuten hittar de sin vänsterytter med en djupledspass som gör att han kommer fri mot Hampus och placerar bollen i mål till vänster om Hampus. Nu har vi det tungt och direkt på avspel så tappar vi boll och de får ett nytt friläge, men nu gör Hampus en räddning med en fin benparad.

Efter detta samlar vi kraft och får upp spelet lite oftare på Lindomes planhalva. Wilmer kommer in istället för Alex efter drygt tjugo minuter. Hugo kommer sedan runt på vänsterkanten ända ner på kortlinjen och slår i ett trångt läge en snettinåtbakåtpass mot straffpunkten, men ingen dyker upp så bollen rinner ur straffområdet. Några minuter senare har vi en bra hög press på högerkanten och Lindome försöker spela sig ur situationen och försöker hitta sin målvakt med en pass, men den bryter Jack. Hans skottläge täcks och han hittar Axel U istället som skarvar vidare till Calle, men hans instick går sedan till inspark.

Lindome dominerar spelet och har fint kombinationsspel med väggpass och kommer ofta runt på våra kanter och hittar inspel/instick som hotar. Linus A, Ludwig, Axel H och Jakob i backlinjen gör ändå ett stort jobb. Ludwig täcker ett skott till hörna efter ett bra läge efter en halvtimme, men hörnan blir resultatlös. 0-3 kommer istället efter att de kommer runt på vår vänsterkant och spelar snettinåtbakåt till en spelare som direktskjuter till höger om Hampus. I fyrtionde minuten blir Hugo neddragen några meter till vänster om straffområdet. Hampus och Jack ställer sig på varsin sida. Hampus tar hand om frisparken och får iväg ett bra skott mot första stolpen och målvakten får sträcka ut sin fulla längd för att lyckas rädda bollen. Därefter händer inte så mycket innan halvtidspausen.

Vi gör lite småjusteringar i halvlek och vill att yttrarna drar sig lite mer in i planen för att hjälpa Hampus som lite för ofta blir ensam. Så öppnar vi ytorna för våra ytterbackar på kanterna istället. Lindome är klart bättre och det svåraste motståndet hittills i år,  men vi ska ändå fortsätta försöka hitta varandra med kortpassningar för det mesta för att bara i nödfall och om läge finns - långpass i djupled. Två byten: Arvid kommer in istället för Axel U och Elliot istället för Wilmer.

Lindome har avspel och kommer direkt runt på vår vänsterkant, med ett nytt inspel snettinåtbakåt, men denna gång räddar Hampus direktskottet. Jack kommer sedan nästan runt sin ytterback på vänsterkanten, men när bollen rinner över till inspark så drar Jack i frustration iväg bollen några meter in i planen. Inte mycket till spelförstörelse, men domaren ger gult kort. I femtionde minuten så kommer Jacob upp i en offensiv raid på vänsterkanten och hittar in till Hampus med en fin pass. Hampus tar sig in centralt och i höjd med straffområdetslinjen får han iväg ett bra skott som målvakten räddar med problem.

Istället för reducering för oss så gör Lindome 0-4 minuten senare när de hittar en spelare med en djupledspass och kommer fri mot Hampus och placerar bollen bredvid Hampus i mål. Vi ger ändå inte upp utan fortsätter att försöka få till en reducering. Återigen är det Jacob som kommer fram från sin vänsterbacksposition och skapar en hörna. Calle lägger den lågt mot första stolpen och de lyckas inte rensa undan i första läget, men vi lyckas inte få till något avslut utan de lyckas rensa bort i andraläget. I sextioandra minuten kommer 0-5. Återigen en spelare som tar sig runt på kanten och spelar in bollen till en spelare som i höjd med straffpunkten ganska enkelt kan sätta bollen i mål.

Vi har sedan en halvchans där Elliot kommer upp på högerkanten och hittar in till Arvid, men skottförsöket blir resultatlöst. Lindome spelar avslappnat och rullar runt oss. Samtidigt blir de lite loja och ger oss mer tid med bollen och utrymme på mittfältet. Vi lyckas inte riktigt förvalta det när vi ställer om spelet för de försvarar sig ändå bra. De har en hörna där Alexander räddar på mållinjen, men ett par minuter senare så sätter de 0-6 efter en tilltrasslad situation där det kändes som att vi skulle få bort bollen men en spelare petar in den från nära håll.

Med tio minuter kvar får vi en hörna igen. Calle tar hand om den och målvakten plockar ner den. Han hittar snabbt ut till en spelare som spelar upp bollen och vi går bort oss lite i omställningen. En spelare blir fri från halva plan men Alexander jagar honom hela vägen och stör plus att Hampus kommer ut bra. Han rundar Hampus, men sätter bollen i burgaveln från ett hyfsat läge. Minuten senare kommer de runt på vår vänsterkant igen och inspel till en spelare som direktskjuter och denna gång räddar Hampus med en fin benparad. I åttioandra minuten väggspelar två Lindomespelare sig igenom vårt försvar och sätter 0-7. Hampus gör några minuter senare en dubbelräddning efter en ny omställning på en hörna vi hade.

Ja - detta var en tuff match mot ett mycket duktigt Lindome där flera av spelarna har känt på spel med deras A-lag som ligger i division 1. Bra kämpat av våra killar ändå och det finns mycket att lära av deras spel för att utveckla vårt egna. Vi har stundtals bra kombinationer, men vi märker också att det gäller att hålla högt passningstempo mot ett såpass mycket bättre lag. De kommer att vinna serien och förhoppningsvis så kan vi ta oss uppåt i tabellen våra två sista matcher. Vi ligger trea från slutet med åtta poäng, men har Västra Frölunda och Zenith bara en poäng framför oss och Askim bara två poäng. Vi möter Sävedalen nästa söndag och Zenith söndag 25/10. Båda matcherna på bortaplan.

Öckerö IF - Lindome GIF  0-7 (0-3)  201010