Serie:Träningsmatcher 2019
Samling:13:00
2-2 hemma mot Torslanda i andra träningsmatchen för säsongen.
2019-03-17 17:40
Då var det dags för träningsmatch igen och precis som förra helgen så var det rent ut sagt - skitväder. Blåsigt, växlande regn och hagel (med korta glimtar av uppehåll) och 7-8 grader i luften. Inga optimala förutsättningar för fotboll, men det var ändå 16 spelsugna spelare i Öckerö IFs herrjuniorer och fyra förväntansfulla tränare.
Torslanda stod för motståndet och de har en stor trupp med många spelare. Förra året vann herrjuniorerna en träningsmatch mot dem med 6-0 så vi misstänkte att de hade ett något bättre lag med denna gång.
Laget som startade var: Axel U i mål. Marcus, Ludwig, Oskar och Linus A i backlinjen. Hugo, Axel H och Mahdi på innermitt. Linus U och Lukas (debut i Öckerö IF!) som yttrar och Aligool som forward. Avbytare: Wilmer, Mohammad, Arvid, Rickard och Jack.

Torslanda började med avspel och fick rulla runt bollen i sin backlinje i början eftersom vi tränare ville testa att inte ligga för högt upp i press i första halvlek. När de närmade sig mittlinjen satte vi press och gjorde det bra i början. De hittade förbi oss någon gång med väggpass och djupledspass, men backlinjen löste det bra så inga farliga chanser för Torslanda de första minuterna. Istället var det vi som skapade första farligheten. Ludwig slog en fin frispark från mittplan till Mahdi som tog emot bollen alldeles utanför straffområdet. Han frispelade sedan Aligool, men blev samtidigt fälld. Tyvärr så lät domaren inte spelet gå utan blåste frispark. Aligool fick ett väldigt bra läge till vänster i straffområdet. Linus U tog istället friparken och fick iväg ett bra skott, men bollen gick strax över ribban.

Det var Torslanda som hade mest boll den första halvtimman och vi hade svårt att få igång så mycket eget spel för de pressade oss ganska högt och vi hade svårt att lösa det genom kortpassningsspel - något som vi tränare helst vill se - utan det blev ofta lite längre bollar upp i plan och det var svårt att hantera för forward och yttrar i blåsten. Men vi skapade ändå några chanser när vi bröt Torslandas uppspel och Ludwig hade  ett skott från långt håll, men inga problem för målvakten. Aligool kom runt på vänsterkanten långt in i straffområdet efter 25 minuter och spelade snett-inåt-bakåt och bollen hittade till slut fram till Mahdi, men han blev hårt pressad och skottet han fick iväg blev för löst och plockades upp av målvakten.

Några gånger fick vi ändå igång lite spel runt backlinjen och sedan via innermitten upp till forward eller yttrar, men ett par gånger så ställde Torslanda om snabbt och vi hamnade på efterkälken. Ludwig och Oskar på mittbacken fick kämpa rejält ett par gånger för att få stopp på dem och lyckades de flesta gångerna. Även Axel U i mål fick göra en fin räddning med en benparad på ett skott från nära håll, men i ett omställningsläge så kom de 2 mot 1 och spelade fri en spelare som direktsköt från nära håll i straffområdet förbi Axel. 0-1 efter 29 minuter - inte helt orättvist. Vi gjorde några byten efter 30 minuter och hela avbytarbänken kom in nästan samtidigt. Jack kom in på vänsterytterpositionen och tillsammans med debutanten Lukas Sörensson (som flyttades ner till vänsterback) kom de runt bra på vänsterkanten. Efter en bra spelsekvens så fick Jack iväg ett bra skott, men målvakten räddade.

I halvtidspausen så ville vi tränare se lite mer rörelse utan boll och lite bättre "prat" - det var alldeles för tyst på plan i första halvlek. Vi ändrade också taktik och ville nu att killarna skulle ligga högre i press och inte låta deras backlinje spela runt för mycket.

Torslanda startade bäst i andra halvlek och gjorde precis som vi tänkte - startade med en hög press - efter att vi hade avspel och började spela runt i vår backlinje. De bröt ett av våra uppspel på vår planhalva och en spelare sköt bollen i kryssribban...nära 0-2. Vi fortsatte att försöka hitta varandra med ett kortpassningsspel i uppspelsfaserna, men hade fortsatt svårt att komma lite högre upp i plan. Innermitten - där Mahdi, Axel H, Arvid, Mohammad och Hugo turades om -fick kämpa på rejält och gjorde det bra, men Torslanda låg med flera spelare högt upp i plan så det var svårt oss att hålla markeringarna. Nästa läge för Torslanda kom efter ett långskott där Axel gjorde en kanonräddning i höjd med ribban. På efterföljande hörnan gick han upp och limmade bollen.

Kort efter detta blev det lite bråk mellan en Torslandaspelare och Wilmer, så Wilmer fick rött kort. Vi spelade med tio man några minuter innan vi fick kollat med Torslandas tränare om det var okej att vi satte in en ny spelare så att vi ändå kunde spela 11 mot 11 i denna träningsmatch. Det var ändå 25 minuter kvar. De tyckte det var okej och när vi väl hade fått kallat till oss domaren så att han också var med på noterna så gick det ett antal minuter. Men killarna löste det bra under denna period även om högerkanten blev tunn. Men istället för ett baklängesmål till så var det istället vi som kvitterade när vi var bara 10 spelare på plan. Det var Jack som bröt ett av deras uppspel högt upp på deras planhalva och sprang sig fri mot målvakten och placerade bollen säkert till vänster om målvakten - 1-1 med drygt tjugo minuter kvar - gött!

Bara två minuter senare så fick Torslanda en hörna. Vi försökte rensa undan bollen, men en Torslandaspelare tryckte in bollen - 1-2 efter sjuttio minuter. Sista tjugo minuterna svängde spelet rejält. Det började bli lite trötta huvuden och trötta ben, men vi hade bra vilja att försöka vända denna match. Båda Lukas och Linus A som turades om på vänsterbacken i slutet fyllde på bra framåt och vi skapade chanser där både Aligool och Linus U kom till avslut i bra lägen, men det var skott på målvakt och utanför. Vi vann lite fler närkamper än i början av matchen och det brukar ge resultat. Med drygt en kvart kvar så kämpade Jack till sig bollen strax utanför Torslandas straffområde. Han fick fram bollen till Axel H som i sin tur hittade vidare till Aligool som tagit sin in i straffområdet. Han letade passningsalternativ, men tog sig in mot mål och sköt bollen förbi målvakten i mål från nära håll - 2-2!

Sista kvarten hade vi lite spelövertag, men inga större farligheter åt något håll. Det var en jämn match mot ett bättre motstånd än förra matchen, så en bra värdemätare inför serien som drar igång 7: april (Gunnilse borta kl 16.00 på Hjällbovallen). Spelprogrammet för serien är preliminärt än så länge, men så fort den är bekräftad lägger vi upp den på hemsidan.
Men dessförinnan har vi två träningsmatcher till - båda hemma på Prästängen. Kärra lördag 23:e mars kl 10.30 och Älvsborg lördag 30:e mars kl 12.00.

Dessutom ska vi spela Junior DM borta mot Älvängen torsdag 28/3 kl 19.45. Kallelser till nästa träningsmatch och Junior DM-matchen kommer inom kort.

Öckerö IF Herrjunior - Torslanda Herrjunior  2-2 (0-1)  190317