ÖCKERÖ IF
OMTANKE, GLÄDJE & GEMENSKAP
HERRJUNIOR

Välkommen till Öckerö IF herrjuniorer!
Ett gött gäng killar från Öckerö-öarna!
Referat match mot Neutrala
2021-05-22 21:34

Här kommer ett referat signerat Linus Solbräcke

Referat Neutrala vs Öckerö

På en solig men blåsigt Länsmansgårdens IP startar vi matchen mot neutrala i medvind.

Laget för dagen är:
Mv Lucas DS
Axel U, Axel H, Alex A, Adam, Arvid, David, Herman, Jakob, Lowe, Lucas B, Melwin, Pontus, Samuel. Utan inbördes ordning.

Matchen startar
med mycket press från vår sida de första 15 min med några få anfall.
Adam målchans med pass från Alex.
Långskott från neutrala som går i ribban.

Sedan kommer Neutral upp i banan. Och matchen är ganska jämn. De har snabba duktiga mittbackar, som gör det svårt för oss. Men vi har ändå stundtals fint spel med stora ytor.
Sedan händer lite av varje.
David gult kort efter att ha bytt in för snabbt.
Även Axel U, Axel H, drog på sig varsitt gult kort under matchen.

Axel U tar en frispark som räddas av en osäker räddning.

Neutral dribblar förbi oss på kanten och får iväg ett farligt skott utifrån, fast turligt nog utanför bortre stolpen.

Skott av Neutrala men en fin räddning av Lucas som leder till hörna.

Hörna av neutrala men Lucas greppar den fint

En fin pass från Lucas Björkquist som går igenom backlinjen men Herman skott går utanför
I halvlek pratar vi om att utnyttja ytorna kanske inte slå avgörande pass för tidigt och att våga pröva avslut framför mål. Killarna är inte särskklt oroade för kommande motvind.

Andra halvlek startar och vi chockas delvis av vinden som dessutom verkar har tilltagit.
Men vi kör igång med atg skapa en hörna.

Axel U slår en fin hörna  och Adam hoppar högt upp o nickar in 1-0.Yeees!

Strax därefter ger Neutrala svar på tal.

Brytning på mitten och en pass upp som leder till en enkel placering i mål av Neutrala som kvitterar, 1-1

Bra frisparks läge som går utanför av Neutrala

Adam tar sig förbi via en djupledspassning avslutar med ett skott som går utanför.

Vi försöker ta oss igenom i djupled men,
Neutrala lägger lång djupledsboll tillbaka som sedan placeras in av neutralas forward, 2-1

Öckerö fortsätter kämpa och har in i det sista möjligheter att komma tillbaka till 2-2 tex så bryter Axel H igenom nästan hela vägen upp i ett anfall men stoppas brutalt.
Dessutom genom en fin hörna av Lukas B men domaren blåser av innan bollen når målområdet.

Matchen som var jämn, varm, blåsig och intensiv avslutas med seger till Neutrala.

Bra kämpat Öckerö

Av: Linus S

Referat: Öckerö Idrottsförening - Götaholms BK
Vinst med 4-2 i säsongens första seriematch hemma mot Götaholm!
2021-05-15 16:34

Då var det äntligen dags för årets första seriematch för denna säsongens herrjuniorer. Hemma på Prästängens konstgräs denna fredagskväll skulle vi möta Götaholms BK. Vädret var helt perfekt för fotboll. Vindstilla och 16-17 grader i luften under första halvlek och några grader kallare i andra halvlek och lite regn.

Årets trupp består av 30 killar i åldrarna 16-19 år (födda 02-05) och eftersom vi är så stor trupp så är vi med i två serier. Div 2 och Div 4. Denna första match var i Div 2. Nu har vi tränat tre gånger i veckan sedan mitten av januari och verkligen väntat på att få spela match igen. Förra helgen hade vi två träningsmatcher. Borta mot Hovås-Billdal (förlust 1-2) och borta mot Lekstorp (förlust 3-4). Två jämna matcher och värdemätare inför seriestarten.

Träningsmatch mot Lekstorp imorgon
2021-05-08 21:25

Gokväll

Vi kör vidare med en träningsmatch till imorgon. Denna gången möter vi Lekstorp:-)

Samling på hamnplan 11.45 och vi behöver minst en chaufför till. Hör av er till Olof på nummer 073-679 18 65 om ni tänker köra.
Coacher för dagen är Linus, Olof och Karin

// Lycka till

Träningsmatch mot Hovås/Billdal imorgon
2021-05-07 18:55

Äntligen drar det igång :-)

Imorgon drar vi till Hovås Arena och kör igång säsongen 👍⚽️
Samling nere på Öckerö hamnplan 11.00

Ha det gött

// Tränarna

Dagens träning
2021-02-08 14:46
Halloj
Vi kör dagens träning inomhus istället.
Vi ses i Göstahallen 20.30 ombytta och klara 👍⚽️
// Tränarna