Värdegrund Öckerö IF
I Öckerö IF visar vi omtanke, delar glädje och gemenskap.
Vi är trygga med varandra och visar ömsesidig respekt.
Tillsammans utvecklas vi sportsligt och socialt.

Ö-Bollen Vinter
2018-10-16 19:30
153 lag har anmält sig till Ö-Bollen Vinter, för att anmäla sig eller bara se vilka lag som är med går man in på www.procup.se/cup/32217.htm
Vissa klasser börjar bli fulla så det gäller att anmäla sig inom kort för att vara säker på en plats.
Öckerö knep överraskande andraplats
2018-10-14 10:48
Förra året fick de fira uppflyttning från division 3 – i år är Öckerös bedrift nästan ännu större. I sista omgången lyckades nykomlingen bärga andraplatsen i division 2.
– Det har varit ett riktigt roligt fotbollsår och det är fantastiskt att sluta på topp, säger avgående tränaren Joakim Elvinsson.

Han har varit aktiv i föreningen i 16 år, först som spelare och sedan tränare för de flesta herr- och damlagen från juniorer till seniorer. Efter den här säsongen tar han ett break från fotbollen på obestämd tid – och han kunde knappast ha fått ett bättre avslut.

Som nykomling lyckades skärgårdslaget knipa andraplatsen i tabellen i den sista omgången efter seger med 6-0 mot redan nedflyttade Fjärås – tre poäng som tog Öckerö förbi Utbynäs då de förlorade sin sista match hemma mot Landvetter med 1-2.

– Min förhoppning inför säsongen var topp-5 så jag är jättenöjd med lagets prestation, det har varit ett riktigt roligt fotbollsår, säger Joakim Elvinsson.

Nyckeln till framgången är en stabil symbios mellan ungt och erfaret. Ungefär hälften av spelarna från juniorlaget är startspelare i A-laget och det vägs upp av flera rutinerade rävar, som Josefin Englund, 44, och Johanna Englund, 42, som fick GP:s hederspris tidigare i år.

– Vi har behållit hela stommen från division 3 och fått bygga på den det här året. I och med att vi mixar vårt juniorlag med seniorerna har hela truppen fått testa på spel och det har gett de unga spelarna ett rejält lyft. Sen tillför de äldre spelarna energi och en smarthet på plan som visar de yngre vad som krävs, säger Joakim Elvinsson.

– Det finns absolut chans till uppflyttning nästa år, kan 01:orna och 02:orna fortsätta med samma utveckling som i år kan de vara med och slåss i toppen igen, säger Joakim Elvinsson.Under första halvan av säsongen hette lagets nyckelspelare Tilda Andreasson – 19-åringen gjorde 13 mål på elva matcher innan hon i somras flyttade till USA för att spela fotboll på college. I hennes plats klev två 16-åringar fram och såg till att Öckerö även under hösten fortsatte att vara ett av seriens offensivt starkaste lag. Ida Alexandersson och Evelina Egenwall gjorde tillsammans 21 av Öckerös 65 mål under säsongen och visade att framtiden är ljus för Göteborgs fjärde bästa lag.

Och hur fortsätter du följa laget?

– Fotbollen finns alltid kvar och jag kommer vara en trogen supporter på matcherna framöver. Sen har jag fortfarande en månad kvar med juniorlaget, där har vi fyra matcher kvar och är hittills obesegrade och det ska vi fortsätta med.

Öckerö IF Profilkläder - Utprovning
2018-09-20 09:28
Hej!

Nu har ni chans till att prova vår kollektion av Öckerö IFs träningskläder.
Tisdag den 9/10 mellan 18:00-20:00 i Pingisrummet nere vid planerna i Göstahallen.
Vill man titta redan nu vilka kläder vi har, klicka på länken: https://www.stadiumteamsales.se/ockeroif/fotboll#

Efter beställningen är lagd tar det ca 6 veckor innan kläderna finns att hämta på Göstahallen.

Väl mött!
Malin & Johanna