SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÖCKERÖ IF
OMTANKE, GLÄDJE & GEMENSKAP

Bli medlem i Öckerö Idrottsförening
BLI MEDLEM
Välkommen till Öckerö IF!

I Öckerö IF visar vi omtanke, delar glädje och gemenskap.
Vi är trygga med varandra och visar ömsesidig respekt.
Tillsammans utvecklas vi sportsligt och socialt.

På denna hemsida hittar du allt du behöver veta om Öckerö IF och våra lag! Välj laget du söker efter i toppmenyn för att hitta matcher, truppen, resultat mm.
Äntligen dags för seriepremiär och lättade restriktioner
2021-06-01 09:24

Idag 1 juni lättas restriktionera i vårt land. För oss innebär det att vi kommer få ha publik (100 st) på våra matcher igen. Barn- och ungdomsserierna är redan igång, titta gärna i kalendern här på hemsidan när de spelar och ta en tur till Prästängen och heja på dem.

 

Våra seniorlag har inte spelat en enda match men nu är det dags. Herrarnas serie kommer spelas som dubbelserie, detta innebär att den drar igång redan på lördag och pågår till slutet av november. Damernas serie kommer spelas som enkelserie och startar först den 20 juni, de hinner med att spela träningsmatch och den första är nu på söndag 6 juni mot Torslanda.

 

Välkomna att stötta Öckerö IF!

 

 

Fotbollsskolan 2021 uppskjuten
2021-05-12 07:41

Öckerö IF har tagit beslutet att inte arrangera fotbollsskola vecka 27.

Fotbollsskolan är ju för barn som är mellan 3-6 år så det känns omöjligt att göra detta utan att föräldrar skulle kunna närvara.

 

Istället har vi funderingar att göra en fotbollsskola i slutet av sommarlovet, men vi avvaktar för att se hur smittspridning och restriktioner utvecklar sig. Vi återkommer med info under juni månad.

2021-04-29 08:41
 
Varför ett hjärta på bröstet?
2021-04-27 11:00
Damlaget besökte igår F09/10´s träning, där pratade de om vad hjärtat betyder och innebörden av orden hjärta, respekt och sammanhållning. Man avslutade träffen med en match mot varandra.

 

 

Inför säsongen 2020 bestämde föreningen att man skulle satsa på att bli en mer jämlik förening. Vi tyckte egentligen att vi var långt framme när det gäller jämlikhet och jämställdhet eftersom vi inte gör någon skillnad på våra dam- eller herrlag när det gäller ersättning till ledare, träningstider etc.

Men efter en konferens ordnad av RF-SISU så förstod vi att det fanns en hel del att göra. Vi vill få våra barn och ungdomar att känna sig inkluderade. Vi måste lära oss att normer kan skapa hinder för vissa och gräddfiler för andra och genom denna kunskap ska vi arbeta för att alla ska känna sig välkomnande och trivas i Öckerö IF.

 

En arbetsgrupp bildades med representanter från dam- och herrlag, styrelse och föreningsutvecklare. Tillsammans diskuterades med ”input” från inblandade lag vad som är viktigt för att få ett bra klimat på plan och i omklädningsrummet. Beslut togs att inte ha reklam på seniorernas matchtröjor, istället skapades en logga som är ett handslag utformat som ett hjärta och orden hjärta, respekt och sammanhållning. Loggan pryder nu seniorlagens bröst på matchtröjorna och de tre orden finns på den vänstra armen.

 

Våra seniorlag ska vara förebilder för våra barn och ungdomar. Spelarna i våra representationslag ska träffa alla våra barn- och ungdomslag och prata om ”vår” hjärtelogga och vad den symboliserar. Prata om hur viktigt det är hur man är mot sina ledare, med- och motspelare och domare.

 

Vi vill ordna föreläsningar och andra aktiviteter för ledare och spelare och även föräldrar kopplat till detta arbete och vi tror att detta kommer göra gott för våra barn och ungdomar.

Sponsorn/Partner som stöttar oss i vårt arbete med att få en jämlik förening där hjärta, respekt och sammanhållning genomsyrar från seniorlag ned till minsta spelare kommer uppmärksammas extra.

Detta genom speciella skyltar vid Prästängen, på vår hemsida och sociala medier.

 

Så häng med oss i detta arbetet som vi tror kommer bli bra för våra barn och ungdomar!

Nystartat utvecklingsutskott
2021-04-26 07:54
Från Vänster Alice Andersson, Niklas Hansson, Tobias Niklasson, Linus Mattiasson och David Jansson

Igår hade vi ett uppstartsmöte för vårt nya utvecklingsutskott.

Tanken är att våra ungdomslag skall få den hjälp som behövs för att kunna bedriva en utvecklande verksamhet för både spelare och ledare.

Många tankar som kom upp under mötet, kommer bli riktigt bra med detta gänget.

BLI MEDLEM
Nyheter från vår verksamhet
F-06, 16/06 15:19 
F-11/12, 16/06 08:18 
A-lag Herr, 16/06 00:16 
F-11/12, 14/06 20:41