SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÖCKERÖ IF
OMTANKE, GLÄDJE & GEMENSKAP

Bli medlem i Öckerö Idrottsförening
BLI MEDLEM
Välkommen till Öckerö IF!

I Öckerö IF visar vi omtanke, delar glädje och gemenskap.
Vi är trygga med varandra och visar ömsesidig respekt.
Tillsammans utvecklas vi sportsligt och socialt.

På denna hemsida hittar du allt du behöver veta om Öckerö IF och våra lag! Välj laget du söker efter i toppmenyn för att hitta matcher, truppen, resultat mm.
Ny träningstid PF16
2022-11-03 08:46

PF16 kommer få en ny träningstid. Den nya tiden är måndagar 18:00-19:15 med start den 7 november. Orsaken till ändringen är att de som anmält sitt intresse att vara ledare hade ingen möjlighet att träna på onsdagar.

 

Välkomna på måndag!

Uppstart pojkar och flickor födda 2016
2022-08-29 09:47

I början av september brukar vi starta upp en ny årskull i fotbollen, i år är det dags för pojkar och flickor födda 2016. Detta ska vi göra i år också men det kommer bli lite senare i september. Orsaken till detta är att vi lägger in ett nytt konstgräs i Göstahallen och vi trodde det skulle vara färdigt nu. Tyvärr har det blivit försenat pga strul med maskinen som skulle ta upp granulatet.

Nästa måndag den 5 september kommer de börja arbetet men de kan inte säga hur lång tid det tar innan planen är träningsklar. 

 

Håll utkik här på hemsidan och sociala medier https://www.facebook.com/OckeroIF 

så återkommer vi så fort vi vet när vi kan starta upp.

Ett lag från Öckerö IF i Gothia Cup
2022-07-23 15:18
Spelargången till SKF arena

Cirka 3 veckor innan Gothia Cup starten så fick F06 reda på att vi fått en reservplats i Gothia Cup. Vi som tidigare tränarna började direkt att höra oss för om det var möjligt för tjejerna att ställa om sina sommarjobb och semestrar. Efter några dagars pusslande och klartecken om att få låna spelare från HBH så bestämde vi oss för att tacka ja till platsen.

 

Efter några täningar och uppladdning med Sverige vinst mot Portugal på söndagkvällen så åkte laget in till Heden för att möta isländskt motstånd. Ett ej samspelat lag mötte ett mycket bättre motstånd och efter det första 10 minutrarna stod det 0-4. Spelet blev något bättre allt eftersom matchen gick men förlusten skrevs till hela 0-7. Laget samlade ihop sig duschade och gick på invigningen. Ny tag direkt.

 

Tisdagen bjöd på match på Guldheden mot ett lag från Uppsala. Vi förstod att även denna match skulle bli tuff efter vad vi viste innan. En välspelad match där Upsala var det spelförande laget men där chanserna var lika många åt båda hållen. Förluste med 1-2 men ett stort kliv framåt i värmen.

 

På onsdag morgon hade vi fått äran att spela mot ett lag från San Fransisco på huvuarenan på heden (SKF arena). Nu ställde vi upp ett lag med betydligt större självförtroende på planen som verkligen njöt av att få spela fotboll i värmen på Heden. Vi viste att det skulle bli svårt innan och förlusten skrevs till 0-1 men spelet var bra och laget ska vara klart nöjda med insatsen.

 

Sist i gruppen innebär spel i B-slutspel där vi inledde på torsdag morgon mot ett lag från Norge som hade haft det ännu tuffare än oss i gruppspelet. Det märktes att vi hade mött bättre lag och spelat endel försvarspel så nu när vi skulle föra spelet hade vi lite svårt att komma igång. Till slut lossnade målskyttet och segern skrevs till 6-0. Ny match senare på eftermiddagen mot ett isländskt lag igen väntade på Gröna Vallen. Det visade sig att lagen var helt jämna och matchen slutade 2-2 så det hela fick avgjöras på straffar. Tyvärr avgjorde det isländska laget straffavgörandet på den tioende straffen och därmed var Gothia över för Öckerö denna gång.

 

Det vi tar med oss som styrka hos laget är att efter 0-7 förlusten så släpper vi in 5 mål till på fyra matcher och vi gör 9. Så laget tätade läckan bakåt mycket bra. En ny komponerad backlinje där främst Ellen, Moa J och Elma fick spela mittbackar ihop i olika konstilationer. Ytterbackarna Olly, Doris, Thelma och Lisa fick slita ont i värmen med de långa löpningarna men ju längre turneringen gick allt blev mer delaktiga i spelet. Våran starttrio i mitten, Clara, Ebba och Ester med Leia som inhoppare behövde två matcher eller kanske en stor arena för att helt komma till sin rätt. Det var ett helt annat spel som visades upp när de fick kliva in på huvudarenan och de spelet höll i sig de följande matcherna. Längst fram är det som alltid i detta lag fullfart framåt. Tyvärr ganska mycket offiside löpningar och lite stressade avslut i viljan att göra något bra i de första matcherna. Det är alltid fullinsats av Dagmar, Tova, Sigrid, Louva och Hilda. Sigird blev bästa målskytt i laget på fem mål totalt. Det möste ju också nämnas att Tilda var med i match 3 och 4 och bidrog med en trygghet för hela laget och även några mål. Längst bak vaktade Amelia målet och växte in i turneringen och laget då hon i vanliga fall spelar i Hjuvik (HBH), bra jobbat och starkt att på så kort tid både styra och lyssna på backlinjen.

 

Det är alltid en ära att få leda detta lag då de alltid är goda representanter för Öckerö IF både på planen men även utanför. Nu får spelarna två veckors ledigt innan deras vanliga serier börjar igen i de lag som de hör hemma i.

 

Stort tack till de spelar som lånades in från HBH. Bra jobbat och roligt att ni snabbt blev endel av laget och lärde er ett nytt spelsystem.

 

Extra roligt för oss som tränar flick/damfotboll var att se hur många lag det är som spelar Gothia och att både Öckerö och Björkö hade lag som till största delen består av flickor födda 2006 och 2007 som deltog i Gothia.

 

Tack för denna vecka!

Jill, Svempa och Johan

 

 

BLI MEDLEM
Nyheter från vår verksamhet
Damjuniorer, 22/11 07:24 
F-11/12, 17/11 16:35 
F-11/12, 10/11 14:50 
F-11/12, 02/11 07:48 
A-lag Dam, 22/10 08:50 
F-11/12, 12/10 19:32