SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÖCKERÖ IF
OMTANKE, GLÄDJE & GEMENSKAP
A-LAG DAM

Välkommen till Öckerö IF damseniorer och damjuniorer!
 
Träning måndagar
2020-03-11 17:53
Vi lägger ca 30 minuter på matchgenomgång och teori i omklädningsrummet innan träningen. 19-19.30.
Kindaholms FF/Svenljunga IK borta
2019-10-06 11:43

Då var dagen framme som avslutar säsongen 2019, i strålande solsken förflyttar vi oss med pålitliga Öckerö buss till Svenljunga och Högvalla IP. Förutsättningarna för vår del var glasklara, vinst för att hålla drömmen om serieseger vid liv. Laget för dagen - Lisa i mål-fyrbackslinjen från höger Liv-Frida-Fille och Heidi. Mittfält Madde-Klara och Tilda. Framåt Evve-Johanna och Ida. På bänken Stina-Elin och Linnea.

Inför match lovar vi varandra att avsluta med flaggan i topp, en förlust sista matchen finns inte på kartan, säsongen som vi för övrigt är väldigt nöjda med måste krönas med en seger.

Med dom orden, mer eller mindre, lovar vi varandra att det här ska vi bara ha!

Matchen börjar väldigt bra för vår del, med bra fart på bollen och hög aggressivitet tar vi ganska snabbt tag i taktpinnen. Våra motståndare får lägga all sin kraft på att försvara sig, och gör det till en början ganska bra. Dom gångerna vi skapar farligheter är när vi kommer runt på kanterna, men när vi hamnar  centralt framför deras mål kör vi fast gång på gång. Efter en bra period runt matchminut 20 får vi en hörna från höger. Tilda slår en bra hörna som Fille kommer högst på och nickar in 0-1.

Nu spelar vi väldigt bra fotboll och kontrollerar händelserna på ett bra sätt. Våra motståndare har nog bara ett avslut i första halvleken, ett skott utifrån som Lisa lugnt och behärskat lägger vantarna på.

Resultatet står sig halvleken ut.

Vi är givetvis nöjda med spelet, kanske att man vill ha ut lite mer efter ett så konstant spelövertag.

Vi kommer överens om att försöka skruva upp allting ett snäpp, och att ytorna finns på kanterna.

Startelvan får fortsatt förtroende, och andra halvlek blir snarlik den första. Vi fortsätter att spela bra, och har full kontroll på det som sker på planen.

Det enda Kindaholm  kan hoppas på är deras långbollar, men våran backlinje ihop med Lisa tänker inte släppa in nåt mål idag.

I matchminut 60 får vi se dagens vackraste anfall som resulterar i 0-2 då vi kombinerar oss fram på högerkanten och Ida skickar in bollen till Evve som i och med detta målet vinner årets skytteliga.

Grattis Evve!

I samband med målet byter vi in Stina mot Johanna. Stina går in på mitten och Tilda tar Johannas plats.

Matchen spelas av på ett bra sätt och utan att ljuga tror jag att vi vinner bollinnehavet med minst 80-20.

Elin kommer in och ersätter Klara. Linnea ersätter Heidi på vänsterbacken.

Vi vinner årets sista match och gör en fantastisk säsong, all heder till tjejerna som gör det här laget väldigt roligt att vara tränare för, och det goa är, att jag vet att det finns ännu mer att hämta från det här gänget, vilket ni kommer bli varse om säsongen 2020!


HA DET BÄST!!!!Tollered hemma
2019-09-29 09:41

Sista hemmamatchen säsongen 2019, det går fort när man har roligt. Vaknar upp till värsta ovädret och tänker att det fattades ju bara detta, men det skulle ju också lösa sig till det bästa. Inför dagens match visste vi att vi skulle få klara oss utan våra skadade spelare Tilda i mål och Lisa som kör rehab, trodde även att vi skulle få klara oss utan Tilda som hade en Osloresa inplanerad men sjukdom i familjen satte stopp för resan. Tråkigt för dom bra för oss.

Med detta som grund kom jag fram till följande startelva. Hilda i mål-backlinjen från höger Liv-Frida-Fille och Heidi. Mittfält Madde-Tilda och Klara. Framåt Evve-Johanna och Ida. På bänken startar Stina-Alva-Tilda N och Elin.

Inför match trycker vi på att direkt dra upp ett högt tempo och vara det laget som driver matchen.

Vi vill bjuda våran hemmapublik på en härlig match helt enkelt.

Första halvlek skulle jag kunna skriva om alla nästan chanser som vi skapar, men jag sparar på bläcket och hoppar till pausvilan istället.

Vi är rörande överens om att gör vi allt det vi gjorde i första halvlek lite snabbare, lite rakare, lite enklare så kommer det. När man summerar hela matchen kan man säga att det vi planterade i första halvlek skördade vi i andra. I matchminut 49 inleder Klara målskyttet men en fint placerad frispark som Martinsson på bänken vill ha en assist för. Tre minuter senare Håller sig Johanna påpassligt framme på en ribbretur efter Tildas fina skott och rakar in 2-0. I samband med det målet har Johanna spelat färdigt, Stina går in på mitten och Tilda tar ett steg fram i banan. När klockan står på 59 minuter får vi se ett vackert mål signerat radarparet Frida-Fille. Frida smeker iväg en frispark som Fille tajmar perfekt i djupled och trycker in 3-0. Efter Tollereds enda avslut på mål i andra halvlek står det 3-1, ska jag vara ärlig såg jag inte vad som hände innan Tolleredtjejen var helt ren framför Hilda som kommer ut och gör en kanonräddning på första avslutet, oturligt nog så går returen rakt ut till nästa Tolleredtjej som enkelt kan rulla in reduceringen.

Det var enda plumpen i protokollet denna dagen, Alva ersätter Heidi på vänsterbacken. I matchminut 65 får vi se matchens anfall signerat Liv-Madde -Ida och Evve. Bollen går som på ett snöre på högerkanten och avslutas med ett vackert inlägg som Evve nickar i mål.  Fem minuter senare gör Evve 5-1 och i samband med det har hon sprungit färdigt för idag. Med 20 minuter kvar luftar vi åter framtiden, idag i form av Tilda Nilsson som är en spännande ung talang som faktiskt kan bli hur bra som helst. Nervöst och pirrigt naturligtvis men debuten gick som en dans, bra jobbat Tilda.

Vi får se två mål till idag signerat Tilda A i 77:e och Stina i 88:e.

Det blev tillslut en värdig avslutning på säsongen för våran hemmapublik, nu återstår Kindaholm borta nästa lördag innan vi summerar dam/säsongen 2019. Juniorerna har några matcher kvar.

Ha det bäst!!!!

Lilla Träslövs FF borta
2019-09-23 20:20

Efter herrarnas lyckosamma lördag var det vår tur att hålla drömmen vid liv.

Bussen tog oss till ett soldränkt och idylliskt beläget Övrevi i Varberg. Alla förutsättningar fanns för en underbar söndagseftermiddag när olyckan är framme tio minuter före matchstart. Tilda, vår enda och duktiga målvakt landar illa på tummen och får kasta in handduken. Efter några minuters kaos i mitt huvud så faller lotten på Heidi som frågar om jag skojar, innan hon lojalt ikläder sig den gröna målvaktsdressen. Tack Heidi.

Laget som startar Heidi i mål-backlinjen från höger Liv-Frida-Fille och Alva. Mittfält Elin-Stina och Madde. Framåt Evve-Tilda och Ida. På bänken börjar Klara och Johanna.

Matchen börjar och våra motståndare pressar oss högt och gör det ganska bra, och vi försöker att rulla och spela oss ur pressen precis som tränaren vill att vi ska göra. När vi tappar boll några gånger så märker man hur vi bli lite skärrade och tappar tron på det vi ska göra. Efter ca tio minuter får vi vara med om en otäck skada på en motståndartjej som fastnar och får en vridning med någon form av knäskada som följd. Hedda får släppa behandlingen av Tildas tumme och springa ut och assistera den skadade Träslövs tjejen. Efter ett längre speluppehåll är vi åter igång och hinner väl spela fem minuter innan Fille och en motståndare skallar ihop och Heddas förstahjälpen skills åter sätts på prov. Fille och den andra tjejen får komma av och känna efter en stund, glädjande nog är båda tillbaks på plan efter någon minut.

I matchminut 22 tappar vi bollen när vi är på väg framåt och går bort oss något i ivern att återta bollen vilket leder till fritt skottfält och skottet år välplacerat vid stolproten, inget för Heidi att göra på den och 1-0.

 Nu följer några mindre bra minuter från vår del och 2-0 kommer som ett brev på posten. Nu kanske man tror att dom spelade på våran planhalva hela tiden, så är inte alls fallet utan vi har skapat väldigt många nästan-läge utan att fått till det sista. I den 29:e matchminuten kommer reduceringen efter ett inspel  från Ida som Evve nickar i mål. Väldigt viktigt och väldigt skönt med en så snabb replik. Direkt efter vårt mål så känns det som vi återigen börjar tro på det vi gör och stundtals spelar vi väldigt bra fotboll. Nu skapar vi målchanser varje gång vi anfaller, våra tre anfallare turas om och radar upp chans efter chans, innan Evve återigen nätar fint assisterad av Tilda. 2-2 och klockan står på 38. Innan första halvleken tar slut hinner Stina skada sig lindrigt och ersätts av Klara.

Efter en väldigt händelserik första halvlek försöker vi på något sätt nollställa oss i pausen och trycka på det positiva att vi har hämtat in ett tvåmåls underläge och haft bud på mycket mer än så. Efter deras 2-0 mål så skapade faktiskt inte våra motståndare några riktigt farliga lägen och det lilla som rann igenom våran duktiga backlinje tog Heidi hand om som om hon aldrig gjort något annat. Andra halvlek är vi markant spelförande och det känns bara som en tidsfråga innan vi tar ledningen, å andra sidan har man ju känt så  många gånger med detta gänget och istället inkasserat ett baklängesmål. Vi skulle få ytterligare en tvåmålsskytt I dag, Tilda gör två snarlika mål i matchminut 58 och 78 och segern är ett faktum. Är det något som vi måste bli bättre på så är det att inte hamna i underläge varje match innan vi börjar ta tag i grejorna och med lite mer skärpa i avsluten så hade vi nog fördubblat våra målskörd.

Å andra sidan så länge vi försöker och fortsätter skapa så är jag nöjd.

Avslutningsvis återigen Tack Heidi.

Ha det gott!!

Landvetter borta
2019-09-08 19:27

Efter ytterligare en bra träningsvecka känner vi oss starka och förväntansfulla inför mötet med ett mycket formstarkt Landvetter, och jösses vad jämnt och spännande detta blev.

Dagens startelva- Tilda i mål-fyrbackslinjen från höger Liv-Frida-Jansson och Heidi. Mittfält Tilda-Madde och Stina. Framåt Ida-Lisa och Evve. På bänken Elin-Alva och Alice.

Vi är bra med från början och har några nästan lägen utan att få till det sista. Våra motståndare använder sin målvakt i spelet ganska mycket och lockar på det sättet upp oss ganska högt i banan, några gånger är vi nära att stjäla bollen och straffa dom men den sista mottagningen eller den sista passen med kvalitet vägrar infinna sig.

I matchminut 15 händer det som numera känns som en del av våran vardag, snabb omställning -pang- pang och 1-0.

Känslan hos tjejerna är ändå att vi har nåt på gång bara vi fortsätter att tro på varandra och fortsätta jobba.

Jobbar gör verkligen tjejerna och vi försöker verkligen utan att få till det. Vi spelar ändå ganska bra fotboll och intalar varandra att förr eller senare så kommer det. Resultatet står sig halvleken ut.

I halvlek är det precis detta vi trycker på, samt att vi måste göra det själva, dagens motståndare kommer inte bjuda oss på något.

Startelvan får fortsatt förtroende samtidigt som jag och Hedda börjar planera för byte om det inte skulle gå våran väg.

Det känns som vi kommer fram lite bättre och spelar på rätt spelare och skapar på det sättet bättre lägen. Planen vi bestämmer oss för är att vi drar ner Lisa på vänsterbacken där hon ersätter Heidi och ska vara tokoffensiv samtidigt som vi sätter in våran kloka och defensivt skickliga Elin på hennes favoritposition och flyttar upp Tilda på topp. Precis när jag ska sjösätta detta genidrag kommer Ida loss centralt och trampar runt både försvarare och målvakt och rullar in kvitteringen till 1-1 i matchminut 57. Tack vare detta avvaktar vi några minuter med bytet för att se vart matchen tar vägen. Samtidigt så måste vi ju gå för att vinna matchen så i matchminut 60 gör vi det bara. Dom följande 20 minuterna så blir det mycket Hawaii-fotboll med läge åt båda hållen. Evve är mycket nära att komma igenom, Tilda plockar ner bollen i bra läge men kommer aldrig till skott, Jansson snubblar till som sista tjej och Landvetter får friläge från halva plan. Dålig vecka att sluta snusa på om man säger så...

I den 84:e matchminuten blir Evve avvinkad för offside och vad som sedan händer är för mig lite oklart, Landvetters duktiga mittback och Astrid (domaren) har en ordväxling som resulterar i ett andra gult kort och färdigspelat för henne och frispark för oss i bra läge. Sen sker ren och skär magi för oss med Öckerö sympatier- Madde petar bollen 27cm och Frida rammar bollen som likt en projektil söker upp målvaktens vänstra kryss och vi har återigen vänt ett underläge till seger när det behövdes som mest.

1-2 målet gjordes i den 86:e och våra motståndare med en tjej mindre lyckades inte hota oss nämnvärt det sista.Stolt glad och tacksam styr jag hemåt för att bevittna Sverige-Norge.

Ha de gott!!

Spelade matcher
Lör 9/10 14:00
3 - 1  
Lör 2/10 13:00
1 - 1  
Lör 25/9 14:00
2 - 3  
Lör 18/9 13:00
1 - 1  
Lör 11/9 15:30
0 - 2  
Lör 4/9 14:15
5 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen