SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÖCKERÖ IF
OMTANKE, GLÄDJE & GEMENSKAP
A-LAG HERR

Välkommen till Öckerö IF herrseniorer!

Blåsig match
2022-05-15 10:03

Igår tog vi emot Gislaveds IS hemma på Prästängen.

Ett lag som låg på samma poäng som oss inför matchen.

Sen förra matchen utgick Hampus (bortrest), Hugo (fot) och Krille ur truppen.

In kom istället Jeppe, Tim och Wilmer.

 

Laget:

 

Jacob Aduama

---------------------------------------

Alexander Simonsson

Simon Olsson

Wilmer Simonsson (K)

Ludvig Wiklander

----------------------------------------

Victor Niklasson 

Erik Gustafsson (ut 75)

Jordan Arnesson (ut 62)

----------------------------------------

Tim Sjöström (ut 75)

Daniel Larsson

Elliot Ingemarsson (ut 62)

 

Ers:

Jesper Olofsson (in 75)

Mathias Nilsson (in 62)

Samuel Källefors

Anton Dahlgren (in 75)

Linus Solbräcke 

Victor Nystedt (in 62)

 

Dagen började med att Hugo som skulle spelat från start ringde och berättade att han ramlat i en trappa och stukat foten.

Han gjorde ett försök på uppvärmningen men det gick inte att spela.

Sen kommer motståndarna med röda dräkter, domaren godkände först detta då han synade tröjorna i omklädningsrummet men när vi klev ut på planen och skulle sätta igång matchen så tyckte domarna att färgerna var för lika och Glenn fick ta en snabb jogg för att hämta västar till Gislaved.

Den största inverkan på dagens match hade dock vinden.

Det blåste ordentligt i planens längdriktning vilket gjorde det riktigt svårspelat.

Vi väljer att börja med medvind och får direkt ett kompakt tryck på motståndarna som egentligen håller i sig hela halvleken.

Redan efter 3min spelar vi upp ett fint anfall där vi crossar ut bollen på högerkanten till Alex som sätter in den på ett tillslag till DD som avslutar i mål men assisterande har höjt flaggan för offside.

Omöjligt att se fråm min vinkel men högst tveksamt enligt dem som befann sig i linje.

Vi fortsätter trycka på och efter 10min har vi ett nytt anfall där Alex får bollen på högerkanten och snyggt dribblar sig in i banan och släpper ett fint instick till en löpande DD som avslutar men målvakten räddar.

Gislaved försöker i början sätta lite press högre upp i banan men när dem inte fick ngn utdelning på den föll dem hem med hela laget resten av halvleken.

De hade några ströomställningar och efter 20min kommer en av dem där vi själva genom några oturliga touchar sätter dem i läge att frispela en löpande ytter som rundar Jacob och rullar in 0-1.

Vi fortsätter äga matchbilden totalt och några minuter efter deras mål har vi ett bra anfall som Erik avslutar med ett skott som målvakten får fingertopparna på och kan styra i ribban och ut till hörna.

Efter en halvtimma får Elliot vända upp och bli rättvänd vid straffområdeslinjen och får på ett bra avslut men  målvakten lyckas än en gång få ut händerna och styra bollen utanför stolpen.

Några minuter före paus har vi återigen ett långt anfall som Erik avslutar med ett stenhårt skott mot bortre stolpen från min vinkel ser den solklart ut att smita in vid stolpen men målvakten sträcker sig i hela sin längd och får återigen fingertopparna på bollen och styr den precis utanför stolpen till hörna.

Hörnor har vi säkert en tio stycken i första halvlek och många blir riktigt farliga då vi slår dem med inåtskruv i den hårda vinden men målvakten och försvaret får undan de flesta men precis innan paus hittar en lite längre hörna Alex på bortre ytan och han nickar klockrent i ribban och ut.

 

Så underläge med 0-1 i paus efter en halvlek där vi istället borde haft en klar ledning med ett par mål om det inte vore för deras storspelande målvakt och hans ribba.

 

Andra förutsättningar i andra halvlek då vi istället spelar i den hårda motvinden.

Men vi har sagt att vi ska hålla uppe spelet och det är fortsatt vi som driver matchen.

Den stora skillnaden är att Gislaved stör oss högt upp hela tiden och det gör att vi ibland spelar oss förbi till fina ytor men ibland ställer till det för oss och tappar bollen i uppspelsfasen.

Gislaved skapar en del lägen som kunde blivit något på dessa tapp men vi reder oftast upp det eller så kan vi blockera avsluten.

Framåt har vi dock svårt att ta oss fram till de riktigt heta målchanserna, vi spelar oss ofta ur deras press men har för många felpass och felbeslut på sista tredjedelen.

En kvart in på andra gör vi ett dubbelbyte då Nystedt ersätter Elliot på topp och Mathias kommer in istället för Jordan.

Mathias in som vänsterback., Ludde upp på topp och Tim ner i en offensiv mittfältsroll.

Med kvarten kvar gör vi ett andra dubbelbyte då Anton ersätter Erik på mitten och Jeppe kommer in istället för Tim.

Jeppe in som mittback och Simon upp som extra forward.

Matchbilden ser liknande ut vi trycker på mer och mer ju längre klockan tickar men får inte mer än hörnor och inspel som tas undan av Gislaved.

Men i 94:e min kommer vi fram på vänsterkanten genom Mathias som spelar fram till DD som i sin tur hittar Ludde som tar sig ner mot kortlinjen i straffområdet där han sätter ett hårt inspel efter marken som styrs i mål av en Gislaved-spelare.

Ngn minut senare blåser domaren av.

 

Matchen slutar 1-1 och kvitterar man i 94:e ska man väl vara nöjd men känslan efteråt var ändå att det var två förlorade poäng då vår känsla var att vi var det klart bättre laget och borde stängt denna match redan i första halvlek.

Indivduella plus idag till:

Alex som gör en gedigen match,

Simon som återigen tillhör de mest framträdande på planen.

Erik som framförallt i första halvlek är mycket involverad i det vi skapar framåt.

Mathias som gör ett fint inhopp i andra halvlek.

 

Matchfakta:

 

Öckerö IF - Gislaveds IS   1-1 (0-1)

 

0-1 19min

1-1 94min Självmål (Ludvig Wiklander)

Första förlusten
2022-05-10 07:00

I fredags åkte vi till Zenithgården för möte med det serieledande hemmalaget.

Matchen skulle spelats på naturgräset men då det inte höll måttet flyttades den till konstgräsplanen bredvid som är en väldigt tight plan inte minst på bredden.

Sen förra matchen utgick Koffe (skadad), Wilmer (sjuk), Truls (sjuk) och Fredde ur truppen.

In kom istället DD, Elliot och Nystedt.

 

Laget:

 

Jacob Aduama

----------------------------------------

Alexander Simonsson

Simon Olsson (K)

Hugo Ringeby

Mathias Nilsson (ut 61)

----------------------------------------

Victor Niklasson

Christian Karlsson (ut 80)

Hampus Nilsson (ut 61)

----------------------------------------

Ludvig Wiklander 

Daniel Larsson

Elliot Ingemarsson (ut 61)

 

Ers:

Samuel Källefors

Linus Solbräcke

Anton Dahlgren (in 80)

Jordan Arnesson (in 61)

Erik Gustafsson (in 61)

Victor Nystedt (in 61)

 

Matchen startar och Zenith kommer verkligen ut med raketbränsle under fötterna, de är intensiva i sitt press-spel och har en fin rörelse framåt samt en otroligt duktig forward där framme i nr.19 Isaac Shears.

Vi fick kämpa för att hålla emot och såg själva inte alls lika påkopplade och rappa ut.

Ett hemmamål hängde i luften och efter 20min kommer det också när Zeniths två forwards samarbetar och Shears flyger förbi vårt försvar och rullar bollen förbi Jacob till 1-0.

Zenith är väldigt offensiva i sin balans så när vi vinner boll mot de så har vi ganska fina ytor att ställa om på.

Ludde har ett par lägen som kunde blivit farligt men stoppas ofta upp innan avslutet eller en sista passning kan komma och de avslut som går igenom vållar inte målvakten några jättebekymmer.

Dock så känns det som vi växer in i matchen på slutet av halvleken, därför kommer deras 2-0 mål precis innan paus väldigt olyckligt.

Ett inkast nere vid vid vår hörnflagga mynnar ut i att vi är alldeles för veka och låter Zenith slå in bollen framför mål där den passerar alla fram till en fristående spelare på bortre ytan som kan trycka in bollen i mål.

 

2-0 underläge i paus och vi är inte nöjda med mycket men bestämmer oss för att ge det en chans i andra halvlek med högre press och allmänt försöka höja vår prestation.

 

Vi startar med bra energi men vårat högre utgångsläge öppnar också upp ytor bakåt och det dröjer bara 7 minuter så utnyttjar Shears de ytorna när han trots många av våra spelare runt sig får upp farten är han svårstoppad och rinner igenom och avslutar i mål till 3-0.

Vi gör ett trippelbyte kvarten in på andra då Nystedt kommer in på topp istället för Elliot, Jordan ersätter Hampus på mitten samt att Erik går in på topp. Ludde flyttar ner som vänsterback och Mathias går ut.

Sista halvtimman tar vi över spelet men då är också Zenith ganska nöjda med att ligga lågt och försvara sin nolla.

De har också utökat till 4-0 efter att ha nickat in en hörna.

Vi har en del chanser på slutet av matchen där både DD, Erik, Nystedt och Ludde har lägen att spräcka nollan men det vill sig inte.

10 min från slutet gör vi vårt sista byte då Anton ersätter Krille på mitten.

 

Första förlusten kom alltså i omg 5 och det blev en ordentligt sådan, 0-4!

Zenith var ett riktigt bra lag samtidigt som jag inte tycker vi kom upp i vår bästa nivå men om det var dem som gjorde oss dåliga eller vice versa eller ett mellanting är alltid svårt att säga.

Vi kan bara knyta näven och komma tillbaka starkare.

individuellt idag får de fyra inhopparna Nystedt, Erik, Jordan och Anton extra plus då de alla kom in och höjde vår nivå.

Trots de fyra insläppta målen så gör Jacob i mål och Simon/Hugo i mittlåset godkända insatser.

 

Matchfakta:

 

IK Zenith - Öckerö IF   4-0 (2-0)

 

1-0 (19)

2-0 (44)

3-0 (52)

4-0 (68)

 

Nästa match spelas hemma på Prästängen lördag den 14 maj kl 14:00 mot Gislaveds IS.

Jämnt igen!
2022-04-30 19:41

Idag spelade vi hemma mot Bergdalens IK.

Ett lag som forsat genom divisionerna de sista säsongerna och nu som nykomlingar i Div.3 placerade sig på en andra plats i serien efter att ha vunnit två av sina tre inledande matcher.

Själva kom vi till matchen obesegrade efter en vinst och två oavgjorda.

Sen förra matchen utgick DD (avstängd), Elliot (sjuk) och Schröder (hjärnskakning) ur truppen.

In kom istället Aste, Anton, Fredde, Krille och Truls.

 

Laget:

 

Kristoffer Gregenäs

------------------------------------------

Alexander Simonsson

Simon Olsson

Wilmer Simonsson (K)

Mathias Nilsson (ut 83)

-------------------------------------------

Victor Niklasson (ut 69)

Jordan Arnesson (ut 83)

Hugo Ringeby

-------------------------------------------

Ludvig Wiklander

Hampus Nilsson

Anton Dahlgren (ut 69)

 

Ers:

Jacob Aduama

Fredrik Hansson

Samuel Källefors

Linus Solbräcke (in 83)

Erik Gustafsson (in 69)

Truls Lindkvist Andell (in 83)

Christian Karlsson (in 69)

 

Matchen startar och Bergdalen väljer att byta sida för att spela med medvind i första akten.

Vi tar ganska omgående ett grepp om spelet och kan kontrollera matchbilden på ett bra sätt.

Vi klarar gång på gång spela oss ur deras förstapress och kan ta oss fram i banan på fina ytor men på sista tredjedelen tar det lite stopp då vi har för dålig rörelse och därmed blir lite statiska.

Motståndarna försöker mest med längre bollar men där har backlinjen + Koffe stenkoll och de flesta bollar rinner ner till inspark eller Koffes händer.

De gånger det känns lite farligt för motståndarna är när vi tappar boll i fel lägen och de kan ställa om innan vi hinner organisera oss.

Vi har ett par nästanlägen där inspelen inte når rätt adress och några blockerade skott m.m men den första stora chansen kommer efter ett fint anfall där vi tar oss fram till höger i straffområdet genom Ludde som sedan frispelar Anton vid straffpunkten men avslutet går över ribban.

Bergdalens första stora chans kommer dryga fem minuter innan paus när ett inspel från höger når deras spelare i boxen men avslutet touchar egen spelare och går ngn meter utanför stolpen.

Vi borde fått en straff när Ludde tar sig förbi två spelare inne i straffområdet varav den andra tacklar omkull honom men domaren friar.

Två minuter före paus har vi en jättechans att ta ledningen efter att Hampus står för en riktigt fin prestation till höger om straffområdet där han starkt och skickligt tar sig förbi två motståndare innan han spelar in till Ludde som går i sidled förbi försvarare och målvakt men avslutet blir för löst och en annan försvarare kan ta undan bollen framför mållinjen.

 

0-0 i paus efter en bra halvlek från oss där vi kontrollerar och styr spelet men kan bli lite vassare på sista tredjedelen.

 

Andra halvlek och nu medvind i ryggen för vår del.

Halvleken startar likartat som första men efter hand börjar vi stå för fler felpass och därmed bolltapp.

En kvart in på andra tappar vi boll på egen halva och Bergdalen går fram där en spelare får på en fin träff från distans där bollen går över Koffe tar i ribban och ner och på returstudsen är dem framme och nickar in bollen.

Assisterande domaren har höjt flaggan för offside men efter en stunds förvirring kommer domarteamet överens om att bollen tydligen varit över linjen redan på ribbträffen och att det därmed ska dömas mål och vi är i underläge.

Efter målet har vi ett par minuter där vi ser riktigt ostrukturerade ut, vi sitter inte ihop som lag och ser ut som om vi bara har fem minuter kvar att spela så stressat vi uppträder.

Med dryga 20min kvar gör vi ett dubbelbyte där Krille ersätter Anton på topp och Erik ersätter Aste på mittfältet.

Några minuter innan bytena har vi börjat skapa press mot Bergdalen och Ludde har ett bra avslut mot första stolpen efter att blivit framspelad av Jordan men målvakten gör en fin enhandsräddning till hörna.

Vi skapar en mängd hörnor och direkt efter bytena har vi en ny hörna som Ludde slår hårt inåtskruvat och Simon kan nära mål nicka den i nät för 1-1.

Andra halvlek fortsätter att va ostrukturerad och det är mycket hawaispel fram och tillbaka.

Dem har en fin möjlighet men Simon stoppar avslutet med en fantastiskt fin brytning.

Med 10min kvar tappar vi igen boll på egen halva och ligger utspritt där dem lägger in en boll bakom backlinjen mot en till synes offsidestående spelare men domarna friar igen och han driver bollen långt in i straffområdet med Simon i ryggen och kan nära mål fösa bollen förbi Koffe till 1-2.

Vi planerar för byten och en forcering men innan vi hinner genomföra dessa spelar Jordan fram Ludde till ett friläge bara ett par minuter efter deras mål och han kan kallt rulla in 2-2.

Med dryga fem minuter kvar gör vi ett andra dubbelbyte då Linus ersätter Mathias på vänsterbacken och Truls ersätter Jordan på mittfältet.

Båda lagen försöker få till ett avgörande men ingen är riktigt nära och matchen slutar 2-2.

 

Ännu en oavgjord match alltså. 

3 av 4 har slutat så för oss hittills vilket också gör att vi fortsatt är obesegrade.

Dagens match tycker jag vi spelar riktigt bra i första halvlek men saknar lite spets på sista tredjedelen, vilket kanske inte är så konstigt när vi saknar 5 av 6 anfallare i truppen till denna match och spelare får spela på positioner de inte är supervana vid men gör det ändå bra.

I andra halvlek tappar vi strukturen och det blir en hawaimatch vilket inte gynnar oss. Starkt ändå att komma tillbaka från två underlägen.

 

Individuellt så gör alla en stark arbetsinsats, plusbetyg idag till:

 

Simon som återigen är stark i båda ändarna av planen.

Aste som gör comeback idag efter lång frånvaro, Har en bit kvar till sin högstanivå men så länge han orkar så visar han hur viktig han är för vårt spel.

Ludde får inte till det riktigt som han kan men är ändå den som oftast är med och skapar våra mål och chanser.

 

Härnäst väntar en tuff bortamatch mot IK Zenith på deras naturgräs fredag den 6 maj.

 

Matchfakta:

 

Öckerö IF - Bergdalens IK   2-2 (0-0)

 

0-1 60min 

1-1 70min Simon Olsson (Ludvig Wiklander)

1-2 78min

2-2 81min Ludvig Wiklander (Jordan Arnesson)

Dramatisk avslutning i Jönköping
2022-04-25 07:30

I lördags tog vi bussen till Jönköping för match mot serieledande IK Tord.

De åkte ur Div.2 förra säsongen och har ett uttalat mål om att ta sig tillbaka dit direkt.

De hade också inlett serien på bästa sett genom att som enda lag ha full pott efter två omgångar.

Själva kom vi också obesegrade efter att ha följt upp premiärkrysset med en storseger hemma i omg 2.

Sen den matchen utgick Anton (jobb), Truls (sjuk) och Krille ur truppen.

In kom istället Mathias och Schröder.

Eftersom återbud kom sent så fick vi nöja oss med en 16-mannatrupp.

 

Laget:

 

Kristoffer Gregenäs

---------------------------------------

Alexander Simonsson

Simon Olsson (ut 88)

Wilmer Simonsson (K)

Mathias Nilsson (ut 96)

-----------------------------------------

Hugo Ringeby

Jordan Arnesson

Hampus Nilsson

------------------------------------------

Ludvig Wiklander

Daniel Larsson

Elliot Ingemarsson (ut 72)

 

Ers:

Jacob Aduama

Samuel Källefors (in 88)

Linus Solbräcke (in 96)

Erik Gustafsson (in 72)

Alexander Schröder

 

Matchens spelades på Rosenlunds IP:s naturgräs.

En ok matta men utan en sekunds träning på naturgräs i år så blir det såklart en omställning att hantera skillnaderna som ändå blir.

Det i kombination med att vi visste att Tord är ett lag som sätter konstant och hög press gjorde att vi valde att frångå vårt vanliga spel till viss del och istället oftare spela rakare fram i banan för att inte låta Tord få fast oss med sitt press-spel.

Matchen startar jämnt men i sjunde minuten bryts dödläget då Ludde tar sig in i plan från högerkanten och tråcklar sig förbi ett par gubbar innan han spelar vidare till Jordan som sätter ett fint instick i straffområdet till en löpande DD som avslutar förbi målvakten och vi leder med 0-1.

Direkt efter målet håller vi på att ställa till det för oss då vi ändå på ett fint sätt spelar oss ur deras press med kortare pass men sen missar ett enkelt pass när vi är på väg fram i planen.

Tord kontrar och Hugo jobbar hem och bryter men bollen går ända fram till en motståndare i fritt läge men Koffe kommer ut fint och räddar.

Fem minuter senare är Tord framme igen, denna gången kommer man runt på vänsterkanten och slår ett fint inspel som skarvas vid främre stolpen men Koffe är återigen alert och kan med en snabb benparad styra bollen till hörna.

I mitten på halvleken kommer kvitteringen då vi 2ggr i rad rensar bollen på motståndare när vi ska ta undan den.

Andra gången går den rakt i huvudet på en av deras spelare som blir däckad men domaren låter spelet gå vidare och den höga bollen tas ner i boxen av deras forward som sedan får bli rättvänd alldeles för lätt och kan ur snäv vinkel trycka in bollen förbi Koffe till 1-1.

Strax efter har vi ett bra anfall där Ludde lyckas behålla bollen trots att han borde haft frispark en 2-3 ggr och sedan spelar fram en löpande Alex i straffområdet som sätter ett inspel framför mål där DD är en tånagel ifrån att bli tvåmålsskytt.

Precis före paus spelar hemmalaget upp ett riktigt mönsteranfall där dem väggar sig in i straffområdet och avslutar hårt men ganska rakt på Koffe som står för en fin räddning.

 

1-1 i paus efter en halvlek där Tord har haft de flesta chanserna men vi står ändå upp helt ok.

 

Andra halvlek tycker jag vi återigen startar bra och har en tidig chans när Jordan spelar loss Ludde till vänster i straffområdet men avslutet går en bit utanför stolpen.

Tord styr spelet men vi kan relativt ofta ta spelet till deras planhalva.

En kvart in har dem en chans där en boll studsar fram till deras forward som inte får ngn riktigt träff på bollen som går i burgaveln.

I mitten på halvleken har dem en bättre chans då de kommer runt på vänsterkanten och slår ett inlägg som nickas på mål men Koffe är med och tippar bollen till hörna.

Matchen tickar på och Tord har kommandot men vi håller de borta från de farliga chanserna.

Med 20min kvar byter vi in Erik istället för Elliot.

Både vi och Tord ropar på straff, dem vill ha hands i straffområdet på ett avslut som blockeras ut till hörna av Simon. Bollen tog nog på handen men sen hur det ska bedömas med arm intill kropp och avstånd från boll till hand osv är ju omöjligt att veta vad som är hands eller inte nuförtiden.

Straff blev det iaf inte till Tord-spelarna och ledarnas stora ilska.

Vi skulle absolut haft en straff med oss när Simon spelar fram Ludde som kommer 1 vs 1 till höger i straffområdet och tar sig förbi och viker in framför sin försvarare som trycker ner honom bakifrån men domaren friar.

Med fem minuter kvar vinner Ludde en hörna som han själv tar hand om.

Han slår i den mot Simon som hänger fint i luften och nickar mot mål där målvakten lyckas få en hand på bollen som stannar precis framför mållinjen där Hugo och DD är framme och efter lite kalabalik kan DD trycka in bollen i nät och vi leder med 1-2.

Full satsning framåt för Tord de sista minuterna, Simon tvingas gå av med kramp och Samuel kommer in samtidigt går vi ner på en 5-3-2 uppställning.

Den får vi inte hålla så länge för i 90:e min får DD sitt andra gula kort och får lämna planen.

Ludde blir ensam på topp i ett 5-3-1.

I 92:a minuten slår dem en lång boll mot straffområdet som går förbi spelarna i luftduellen och hamnar hos en löpande spelare till höger i straffområdet som slår in bollen stenhårt framför mål där deras forward kommer med fart och får en fot på bollen som går ribba in och det är kvitterat 2-2.

Domaren lägger till inte mindre än 7 minuter och även Mathias får gå av med kramp i slutet och ersätts av Linus.

Vi lyckas iaf hålla undan de sista övertidsminuterna och matchen slutar 2-2.

 

En bra bortapoäng mot ett starkt IK Tord som jag skulle bli mycket förvånad om dem inte är ett topplag i denna serien.

Vi hade en matchplan med ett rakare spel men det blev lite för mycket av den varan och vi fick sällan längre anfall.

Dock en riktigt stark arbetsinsats där vi står upp mot dem i 97min och är sånär att få med oss en seger.

Alla står för ett gediget jobb men plusbetyg idag till:

 

Simon och Wilmer som håller ihop laget fint från mittbackspositionerna.

DD som får ta ett ruggigt arbete där framme och även gör båda våra mål.

Ludde som trots att han inte får ngt med sig från domarna denna match är ett hot varje gång han får bollen.

 

Matchfakta:

 

IK Tord - Öckerö IF   2-2 (1-1)

 

0-1 7min Daniel Larsson (Jordan Arnesson)

1-1 22min

1-2 86min Daniel Larsson (Simon Olsson)

2-2 92min

 

Utvisning: Daniel Larsson ( 90min)

 

Härnäst väntar hemmamatch lördag den 30 april mot Bergdalens IK.

Påskfirande på Prästängen
2022-04-16 10:00

På skärtorsdagen var det dags för hemmapremiär i seriespelet då vi gästades av Ulricehamns IFK.

Motståndarna stötte vi på 2020 i seriespelet då det var enkelserie.

Vi mötte de borta och vann med 3-2 och dem åkte sedemera ur serien men tog sig direkt tillbaka och är återigen en seriekollega.

IFK inledde serien med förlust hemma mot Gislaved (1-4) medan vi som bekant spelade 0-0 borta mot Hestrafors.

Sen den matchen utgick Schröder (sjuk) och Jakob ur truppen.

In kom istället Hugo, Erik och DD.

 

Laget:

 

Kristoffer Gregenäs

----------------------------------------

Alexander Simonsson

Simon Olsson

Wilmer Simonsson (K)

Hugo Ringeby

----------------------------------------

Christian Karlsson (ut 88)

Jordan Arnesson

Hampus Nilsson

----------------------------------------

Ludvig Wiklander (ut 81)

Daniel Larsson (ut 81)

Elliot Ingemarsson (ut 84)

 

Ers:

Jacob Aduama

Samuel Källefors

Linus Solbräcke (in 81)

Erik Gustafsson (in 81)

Truls Lindkvist Andell (in 88)

Anton Dahlgren (in 84)

 

Matchen inleds i ett lätt regn men ingen vind och en hyfsat behaglig temperatur.

Motståndarna startar i ett högt tempo och blir de som tar tag i matchbilden.

De spelar med väldigt hög press i försvarsspelet och mycket folk som trycker fram i banan vid deras eget bollinnehav.

Vi har lite problem inledningsvis att sortera ut hur vi ska ligga i försvarsspelet för att själva få press på motståndarna samt att finna tid för vårt egna spel.

Men vi sitter ihop bra och håller positioner vilket gör att vi inte släpper till speciellt mycket chanser bakåt.

IFK:s höga press gör att de gånger vi kan spela förbi den så finns det väldigt mycket yta för oss att utnyttja på offensiv planhalva.

Tyvärr lyckas vi inte med det så jätteofta under första halvlek, vi har ett par bra lägen där både Elliot. Ludde och Alex tar sig in i straffområdena men avsluten blir blockade.

Även IFK har ett par sådana lägen där istället vi lyckas stå i vägen för deras försök.

De har en bra chans efter en längre boll bakom vår backlinje där Koffe kommer ut utanför straffområdet men deras forward är före och kan runda Koffe och slår bollen mot målet men då har Wilmer hunnit ner och kan slå undan bollen till hörna.

10min före paus får bortalaget en stor chans efter att de ställt om på oss och ett inspel från vänsterkanten slås mot första ytan där Krille jobbat hem fint men missar rensningen som gör att bollen går fram till deras forward som är fri men kommer i dålig vinkel och Koffe är blixtsnabbt nära honom och räddar avslutet till hörna.

5min före paus vinner Jordan fint bollen på offensiv planhalva och driver den fram mot straffområdet där han perfekt släpper en passnings till Elliot som i friläge behärskat rullar bollemn förbi målvakten till 1-0.

 

Ledning i paus är vi nöjda med då gästerna startade starkt men vi växte in i matchen mer och mer under halvleken och fick koll på dem.

Vi pratar om hur vi ska straffa dem då de går högt med väldigt mycket folk både i anfall och försvar.

 

Vi startar andra halvlek med ett bra anfall där Simon avslutar med ett tungt skott från distans som målvakten kan tippa till hörna.

Men sen är det IFK som återigen startar piggast och har ett rörligt anfallsspel.

De har en riktigt bra chans dryga fem minuter in på halvleken men Koffe bra med och räddar.

10min in på andra har dem en hörna som vi nickar undan och sen sätter vi fart i en ruggigt snabb omställning där Jordan driver upp bollen och spelar vidare på vänsterkanten till Simon som driver ner nmot straffområdet där han tar sig förbi sin motståndare och spelar in bollen i boxen till Elliot vars avslut blir blockerat men returen går till Ludde som på volley trycker bollen i mål för 2-0.

Bara några minuter senare bryter Simon fram igen och växelspelar med DD som får fritt läge i straffområdet men sätter bollen i insidan stolpen och ut.

IFK fortsätter försöka men nu har vi bra kontroll på matchen där vi jobbar bra bakåt och får fina ytor framåt där vi varierar omställningar och bollinnhav.

IFK spelar sig fram till ett bra läge i straffområdet men avslutet blir tamt och Koffe kan lätt rädda.

I mitten på halvleken gör Alex en strålande raid på högerkanten där han både motläggar och fintar sig förbi ett antal motståndare innan han avancera inåt i banan och släpper ett perfekt instick till Hampus som fri med målvakten kallt bredsidar bollen intill stolpen för 3-0.

Med knappa kvarten kvar är det återigen Alex som tar sig fram på högerkanten och vänder över spelet till Elliot som från vänsterinnerposition tar ett väl avvägt avslut som skruvar sig runt målvakten och in vid bortre stolpen till 4-0.

I samband med det målet gör vi ett dubbelbyte då Linus och Erik kommer in på topp istället för Ludde och DD.

Ett par minuter senare kommer Anton in istället för Elliot och i slutminuterna ersätter Truls, Krille på mittfältet.

IFK har en gyllene chans att spräcka nollan men Simon lyckas på ngt sätt rädda bollen på mållinjen till hörna.

Istället kan vi spika slutresultatet till 5-0 på övertid när Alex spelar in bollen från högerkanten till Anton som kan ta emot bollen i straffområdet skottfinta sig förbi den första försvararen och sedan avsluta via den andra förbi målvakten in i mål.

 

Så det blir tillslut en storseger med 5-0.

Men Ulricehamn var på intet sätt ofarliga, ett i mitt tycke bra lag med några riktigt duktiga spelare men dem spelade kanske lite väl naivt och obalanserat så när vi hittade ytorna kunde vi straffa dem hårt och var också effektiva.

Bra insatser från samtliga idag där jag skulle vilja plussa varenda en men då det blir för långdraget får jag begränsa mig till följande:

 

Alex gör som vanligt en ruggig arbetsinsats längs högerkanten och kryddar det med tre assist idag.

Simon gör återigen en riktigt starkt insats där han även bidrar offensivt.

Jordan har utvecklats enormt de sista veckorna och står för en strålande match.

 

Nu firar vi påsk innan det är dags för match igen nästa lördag då vi beger oss till Jönköping för match mot seriefavoriterna & ledande IK Tord.

 

Matchfakta:

 

Öckerö IF - Ulricehamns IFK   5-0 (1-0)

 

1-0 (40) Elliot Ingemarsson (Jordan Arnesson)

2-0 (56) Ludvig Wiklander (Elliot Ingemarsson)

3-0 (67) Hampus Nilsson (Alexander Simonsson)

4-0 (78) Elliot Ingemarsson (Alexander Simonsson)

5-0 (90) Anton Dahlgren (Alexander Simonsson)

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 14/5 14:00
1 - 1  
Fre 6/5 18:45
4 - 0  
Lör 30/4 14:00
2 - 2  
Lör 23/4 14:00
2 - 2  
Tor 14/4 19:00
5 - 0  
Lör 9/4 14:00
0 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen