SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÖCKERÖ IF
OMTANKE, GLÄDJE & GEMENSKAP
A-LAG HERR

Välkommen till Öckerö IF herrseniorer!

Sista matchen spelad
2021-11-21 23:45

Idag slutförde vi årets seriespel i Div 3 Mellersta Götaland.

Vi ställdes på bortaplan mot Landvetter IS som spelade för serieseger.

En något stukad trupp plågad av skador och sjukdomar som längtade efter semester men som ville avsluta bra var det som åkte upp till ett nollgradigt Landvetter.

 

Sen förra matchen utgick: Fabian (sjuk), Fredde (avstängd), Mathias (knäskada), Hampus (fotskada) och Krille (knäskada) ur truppen.

In kom istället Koffe, DD, Samuel och Axel.

 

Laget:

 

Jacob Aduama

-------------------------------------------

Alexander Simonsson

Hugo Ringeby

Wilmer Simonsson (K)

Firat Ergin (ut 88)

--------------------------------------------

Anton Dahlgren (ut 65)

Truls Lindkvist Andell (ut 82)

Ludvig Wiklander

---------------------------------------------

Victor Nystedt

Daniel Larsson

Gustav Claeson

 

Ers:

Kristoffer Gregenäs

Samuel Källefors

Linus Solbräcke (in 82)

Elliot Ingemarsson (in 65)

Axel Johansson (in 88)

 

Matchen startar och vi har pratat innan matchen om att försöka spela ett lägre försvarsspel där vi låter LIS ha bollen i ytor vi väljer och sedan vara vassa i omställningsspelet.

Detta genomför vi väldigt bra under den första halvleken där vi ligger väldigt bra i positionsspelet hela tiden och även kan hota stötvis med omställningar där LIS inte alltid tar fullt hemjobb och vi kan komma i 3vs 3 lägen.

Vi har första chansen efter bara 3-4 min där vi med ett fint anfall tar oss fram och Ludde kommer runt på vänsterkanten och spelar in i straffområdet till DD som tar emot och avslutar med en tåpaj som målvakten dock gör en fin räddning på till hörna.

Bakåt ligger vi som sagt bra och Landvetter får mest komma till inlägg/inspel från kanterna där Jacob och mittbackarna tar undan rubbet samt till några enstaka skott utifrån som inte orsakar Jacob några problem.

Förrän i 43:e min vill säga då en motståndare får på en kanonträff från distans som går över Jacob och tar i stolpen och ut där dem slår in returen men i offsideposition.

 

0-0 i halvlek där vi är nöjda med att följt vår matchplan.

 

Dryga tio minuter in på andra halvlek spräcker hemmalaget nollan när dem spelar in en boll till höger i boxen där ex-allsvenske Victor Sköld får bollen i ett ganska ofarligt läge men han visar sin kvalite när han ur dålig vinkel lyckas få bollen förbi Jacob och via stolpen in i mål.

Efter 20min är vi riktigt nära en kvittering då Anton lägger fram en strålande boll som friställer Gurra men avslutet går ngn centimeter utanför stolpen.

Första bytet kommer direkt efter det då en tröttkörd Anton går ut och ersätts av Elliot.

Elliot in på topp och Gurra flyttar ner på mittfältet.

Andra delen av halvleken öppnar spelet upp sig och det böljar fram och tillbaka mycket mer än tidigare.

Med dryga 20min kvar vaskar vi fram en hörna som Nystedt slår hårt inåtskruvad förbi förstaytan där den är påväg att gå direkt in men målvakten får upp händerna men returen går till Wilmer som med en behärskad halvvolley högerbredsida placerar in 1-1.

Matchen fortsätter sen bölja in i slutminuterna, LIS har en del bra chanser där Jacob får visa vilken bra målvakt han är, Ludde har ett par skott men får aldrig den riktiga träff som sätter deras målvakt på prov. DD är på väg att bryta sig igenom till ett friläge men en back får en tå imellan i sista stund till hörna.

Med knappa 10min kvar kommer Linus in på mitten istället för Truls.

Med fyra minuter kvar får LIS en hörna efter att Wilmer blockerat två skott i straffområdet med några sekunders mellanrum.

Hörnan nickas undan men deras mittfältare drar till på halvvolley på distans och får på en yttersida träff som seglar över Jacob och tar i insidan stolpen och i nät för 2-1.

Vi byter in Axel istället för Firat och spelar 4-2-4 de sista och vaskar fram en jättechans när Nystedt lägger upp bollen för Gurra vid straffområdeslinjen och han får på en kanonträff med vristen men återigen har inte Gurra centimeterna på sin sida då den går precis utanför kryssribban.

 

Sista matchen slutar med förlust 1-2 men ändå en klart godkänd insats från oss inte minst med tanke på vilka spelare vi saknade och hur vi fick möblera om i laget.

Indivduella plus idag till:

Jacob som gör en ny stabil insats i målet.

Wilmer är felfri på mittbacken matchen igenom.

Ludde är som vanligt svår för motståndarna att hantera utan att använda oschyssta metoder.

DD gör en kanonmatch på topp där han vinner otroligt mycket kamper och skapar yta för sig själv och andra.

För Landvetter räckte inte segermålet då även Tölö vann i slutomgången och därmed högst välförtjänt tar hem seriesegern, stort grattis!

Själva tappade vi en placering i sista omgången då Hestrafors tack vare ett sent segermål ihop med vårt sena insläppta mål passerade oss med samma poäng men ett måls bättre målskillnad.

Därmed slutar vi 5:a i årets serie vilket är en förbättring från fjolåret och ett klart godkänt resultat.

 

Matchfakta:

 

Landvetter IS - Öckerö IF   2-1 (0-0)

 

1-0 (56)

1-1 (69) Wilmer Simonsson (Victor Nystedt)

2-1 (86)

 

Tre poäng
2021-11-15 23:26

I lördags spelade vi sista hemmamatchen för säsongen när Hisingsbacka FC gästade Prästängen.

Sen förra matchen utgick Koffe (tentaskrivning), Axel (bortrest) och DD (sjuk) ur truppen.

In kom istället Krille och Gurra.

 

Laget:

 

Jacob Aduama

---------------------------------------

Firat Ergin (ut 59)

Fabian Magnusson

Fredrik Hansson

Mathias Nilsson (ut 59)

----------------------------------------

Wilmer Simonsson (K) (ut 84)

Hugo Ringeby (ut 28)

Ludvig Wiklander

-----------------------------------------

Alexander Simonsson

Hampus Nilsson

Victor Nystedt (ut 84)

 

Ers:

Anton Dahlgren (in 84)

Linus Solbräcke

Christian Karlsson (in 28)

Truls Lindkvist Andell (in 59)

Elliot Ingemarsson (in 84)

Gustav Claeson (in 59)

 

Matchen startar och precis som i förra hemmamatchen då vi också mötte ett bottenlag så känns vi inte helt påkopplade.

Motståndarna kommer ut med energi och löpvillighet medans vi ser loja och okoncentrerade ut.

Trots detta så kommer vi till chanser utan att behöva anstränga oss jättemycket.

Det är också vi som skapar matchen första chans efter ett par minuter när Hampus vinner boll högt och spelar till Ludde som släpper vidare bollen in i straffområdet till en fri Nystedt som avslutar men målvakten klarar till hörna genom att rädda med överkroppen (huvudet?)

Men vi är fortsatt okoncentrerade och efter 10min rinner HBFC igenom till ett friläge som dock skjuts utanför.

Efter en kvart så vinner Wilmer bollen i bra läge och spelar fram Ludde som rycker förbi deras sista försvarare och säkert rullar in 1-0.

Direkt efter målet kommer dock HBFC fram igen och ett inlägg nickas mot mål och ändrar riktning på vägen men Jacob gör en fantastisk räddning när han slänger sig mot stolpen och precis når bollen och kan tippa den till hörna.

Matchen är sedan ganska händelsefattig en stund.

Efter knappa halvtimman får vi göra vårt första byte då Hugo känner sig hängig och Krille ersätter honom på mittfältet.

Strax efter spelar Nystedt fram Ludde som avslutar precis utanför stolpen.

Lite senare kommer HBFC fram och får på ett fint skott som går i ribban.

Precis före paus borde vi utökat ledningen då Alex snyggt tar sig fram till höger i straffområdet och spelar in bollen framför mål till en helt ren Hampus som från nära håll bara ska lägga in bollen men en liten studs precis innan tillslaget ställer till det och bredsidan flyger högt över ribban.

 

Ledning 1-0 i paus men vi är långt ifrån nöjda med prestationen.

 

Vi kommer ut med lite bättre energi i andra halvlek men det är fortsatt obeslutsamt och HBFC kommer till två stora lägen de första 10 minuterna men Jacob räddar båda på ett förstjäntfullt sätt.

Vår första chans i andra halvlek kommer efter knappa kvarten då Ludde spelar fri Hampus men då är det deras målvakt tur att rädda.

Kvarten in på andra gör vi ett dubbelbyte då Firat och Mathias går ut och Gurra och Truls kommer in.

Gurra går in på topp och Alex flyttar ner till sin vanliga högerbacksplats och Truls går in på mitten och Ludde flyttar ner som vänsterback.

Bytena får nästan omgående effekt då först Alex sätter fram bollen till Nystedt som till höger i straffområdet avslutar på kraft men över ribban.

Minuten senare spelar Krille fram Gurra som vid straffområdeslinjen vänder upp och snyggt böjer bollen förbi målvakten men klockrent i kryssribban och ut.

Matchen svänger fram och tillbaka i andra halvlek, med tio minuter kvar spelar Gurra fram Nystedt som helt ren i boxen bredsidar bollen förbi målvakten men också utanför stolpen.

Med knappa tio minuter kvar gör vi ett nytt dubbelbyte då Anton ersätter Wilmer på mittfältet och Elliot ersätter Nystedt på topp.

I slutminuterna har vi chanser att stänga matchen då Ludde spelar fram Gurra som återigen böjer bollen förbi målvakten men denna gången går den i insidan stolpen och ut, Truls är först på returen och lägger in den i mål men blir avvinkad för offside.

Inhoppande Elliot får sedan ett läge i straffområdet men skottet räddas av målvakten till hörna och på den är Fredde nära att nicka in vårt andra mål men målvakten hinner med och tippar till ny hörna.

Även HBFC skapar några hörnor på övertiden och trycker på men Jacob fortsätter övertyga i målet.

 

Vi vinner med matchen enda mål och tar med oss tre poäng från matchen men prestationsmässigt är vi inte nöjda då vi är en bit ifrån vår normala standard.

Inte många som når godkända betyg i denna match men bäst betyg till:

Jacob som storspelade i målet och räddade oss flera gånger.

Krille & Gurra gör ok inhopp där de kommer in med lite energi och pigga ben.

 

I och med dagens seger kan vi räkna ihop ett fint hemmafacit i årets Div.3-säsong där vi endast förlorade en hemmamatch (mot Landvetter) i övrigt blev det 6 segrar och 4 oavgjorda på Prästängen.

Nästa helg avslutar vi serien borta mot just Landvetter som då spelar för serieseger (en poäng efter Tölö inför sista omgången).

 

Matchfakta:

 

Öckerö IF - Hisingsbacka FC   1-0 (1-0)

 

1-0 (15) Ludvig Wiklander (Wilmer Simonsson)

 

 

Fin skalp!
2021-11-07 11:48

I fredags kväll åkte vi upp till Ytterns IP.

Vi anlände till en helt nedsläckt anläggning, det var kallt och dystert, konstgräset hade drabbats av något problem med dräneringen så planen var liksom bubblig på vissa ställen.

Men trots ovan förutsättningar så blev det en rätt trevlig kväll ändå.

Motståndarna som placerar sig precis före oss i tabellen på en tredje plats mötte vi efter sommaren hemma på Prästängen i en jämn match som slutade 1-1.

Sen förra matchen utgick Gurra (skadekänning) och Krille ur truppen.

In kom istället juniorerna Linus och Elliot.

 

Laget:

 

Jacob Aduama

-----------------------------------

Alexander Simonsson

Fabian Magnusson (ut 66)

Fredrik Hansson

Mathias Nilsson (ut 66)

--------------------------------------

Wilmer Simonsson (K)

Hugo Ringeby

Hampus Nilsson (ut 84)

--------------------------------------

Ludvig Wiklander (ut 79)

Daniel Larsson (ut 79)

Victor Nystedt

 

Ers:

Kristoffer Gregenäs

Firat Ergin (in 66)

Linus Solbräcke 

Anton Dahlgren (in 66)

Truls Lindkvist Andell (in 79)

Elliot Ingemarsson (in 79)

Axel Johansson (in 84)

 

Hemmalaget startar matchen piggt och tempostarkt med ett rörligt anfallsspel.

Vi ligger bra i positoner men känns lite loja i närkamper och andrabollsspelet inledningsvis.

Ytterby vaskar fram en möjlighet när vi står och sover lite i markeringen men avslutet blir felriktat och de har även ett hårt skott från distans som dock går någon meter utanför.

Ytterby ligger högt i pressen med hela laget och från sidan försöker vi få ut att straffa dem för detta med spel bakom vilket vi inte gjort de första minuterna.

i den 8:e min provar Fabian med en boll mot deras backlinje där Ludde efter duell vinner nadrabollen och kan hota i fart mot deras backlinje.

Han släpper sen ett perfekt instick mellan två backar till en löpande Hampus som avslutar hårt via målvakten i nät för 0-1.

Efter målet kommer vi in i matchen på ett mycket bättre sätt. 

Lagen turas om att ha bollinnehavet men medan vi lyckas stänga ner Ytterbys uppspelsvägar på ett bra sätt där dem allt som oftast får börja om så känns det mycket vassare när vi kommer fram.

Vi har en bra variation mellan att hota dem med bollar bakom och att hålla i den med kombinationsspel för längre anfall på offensiv planhalva.

10min före paus sätter Hampus fram en fin boll till Ludde som får ett 1vs1 läge vid straffområdeslinjen där han tar sig förbi sin gubbe och avslutar precis utanför stolpen i gaveln.

Istället ökar vi på ledningen strax före paus då Ytterby anfaller med mycket folk, Alex bryter en passning driver bollen framåt och sätter sedan en lysande genomskärare till Ludde som avancerar in mot straffområdet där han osjälviskt spelar diagonalt in framför mål till DD som lugnt placerar in 0-2 invid stolpen.

 

Tvåmålsledning i paus och vi har några smådetaljer som vi vill korrigera men annars är vi nöjda.

 

Andra halvlek startar och det ser ut ungefär på samma sätt som i första.

Efter knappa tio minuter får Ludde bollen strax utanför straffområdet och viker sin vana trogen in i plan för avslut men slår nu en känslig chip som går i en perfekt båge över målvakten men tar i ribban och ut, rakt till Nystedt som ska nicka in returen men får inte rätt träff med pannan och bollen går istället ett par meter utanför stolpen.

Bara ett par minuter senare pressar vi Ytterby högt och dem spelar hem till målvakten som blir fortsatt pressad av Ludde och slår bollen på Ludde som i nästa moment kan tåa bollen i mål till 0-3.

I mitten på halvleken gör vi ett dubbelbyte då Firat kommer in som högerback, Alex går över som vänsterback och Mathias går ut.

Anton kommer in på mitten, Hugo går ner som mittback och Fabian med lite olika känningar går ut.

Även Ytterby byter in pigga ben och slutet på matchen blir lite hawai där det finns chanser åt båda håll.

Ludde är på väg att skaffa sig ett läge men halkar på det fukthala konstgräset, DD har ett friläge i boxen men slår knut på sig själv i läget och får nöja sig med hörna.

Ytterby har ett par riktigt stora chanser att spräcka nollan.

Vid ena tillfället är det flipperspel nära mållinjen där YIS-spelarna ropar på straff för hands men ingen signal från domaren.

Vid två andra lägen står Jacob för superräddningar för att behålla sin "nolla"

Med dryga tio minuter kvar fastställer vi slutresultatet till 0-4 när DD spelar fram Nystedt som fint böjer bollen runt målvakten och in i nät.

strax efter gör vi vårt andra dubbelbyte då Elliot ersätter Ludde på topp och Truls kommer in istället för DD.

Truls tar plats som off.mf och Hampus flyttar upp på topp där han i slutet byts ut mot Axel.

 

Vi vinner matchen med klara 4-0 mot en bra motståndare på bortaplan.

En riktigt bra och solid insats från alla inblandande.

Individuellt så ska alla ha beröm idag men lite extra plus delas som vanligt ut och idag går det till:

 

Fredde som inte sätter en fot fel på hela matchen och dessutom styr resten av laget med bravur.

Hugo som gör en kanonmatch på mitten där han vinner i stort sett samtliga kamper.

Hampus har också en riktigt fin match där han fortsätter vara stark på boll och rör sig över stora ytor.

 

Matchfakta:

 

Ytterby IS - Öckerö IF   0-4 (0-2)

 

0-1 (8) Hampus Nilsson (Ludvig Wiklander)

0-2 (42) Daniel Larsson (Ludvig Wiklander)

0-3 (57) Ludvig Wiklander 

0-4 (78) Victor Nystedt (Daniel Larsson)

 

Klar seger i sömning match
2021-10-31 13:50

Näst sista hemmamatchen spelades igår och för motståndet stod ett Skene IF som var tvungna att vinna för att ha kvar chansen att hänga kvar i Div.3

Själva kom vi från en svit av tre matcher utan seger som vi såklart var sugna på att bryta.

Sen förra matchen utgick Erik (bortrest), Linus och Samuel ur truppen.

In kom istället Mathias, Firat, Wilmer, Anton, Truls, Ludde och DD.

 

Laget:

 

Jacob Aduama

----------------------------------

Alexander Simonsson (ut 82)

Fabian Magnusson

Fredrik Hansson (ut 89)

Mathias Nilsson

-----------------------------------

Christian Karlsson (K)

Wilmer Simonsson (ut 65)

Hampus Nilsson

------------------------------------

Ludvig Wiklander (ut 65)

Daniel Larsson (ut 82)

Victor Nystedt

 

Ers:

Kristoffer Gregenäs

Hugo Ringeby (in 65)

Firat Ergin (in 82)

Anton Dahlgren (in 89)

Truls Lindkvist Andell (in 82)

Gustav Claeson (in 65)

Axel Johansson

 

Vi hade pratat mycket innan matchen om att vi antagligen kommer möta ett taggat motståndarlag som måste vinna denna matchen och att det gällde att vi stod upp mot det.

Ändå känns vi lite loja på många håll i inledningen på matchen där Skene är mycket hetare i närkamper och kamp om andrabollar osv...

Med det sagt så är det oftast vi som har bollinnehavet men vi har lite får dålig och framförallt för få rörelser för att skapa ordentliga problem för Skene.

Bakåt har vi bra koll, Skene satsar konsekvent på att sätta upp bollen tidigt på sin stora forward som ska försöka skarva vidare på löpande spelare men Fabian matchar han bra i de momenten.

Chansmässigt så känns det som vi borde haft en straff tidigt i matchen då Nystedt fint frispelar Ludde som får en dåligt förstatouch men åndå hinner före målvakten och petar den förbi honom och blir fälld men domaren friar.

Efter fem minuter har vi en hörna där andrabollen dimper ner perfekt hos Fabian vi straffpunkten men halvvolleyn går långt över ribban.

Efter en halvtimma sätter Fabian in en boll bakom backlinjen som Ludde plockar han upp, han utmanar sen inåt i banan och en bit itanför straffområdet drar han till men ett skott som curlar sig perfekt över målvakten och in i närheten av bortre krysset till 1-0.

I slutet på halvleken höjer vi intensiteten och det ser bättre ut i det avseendet.

 

Halvtidspaus och vi pratar om att vi bara kommer upp i lite bättre intensitet och bättre rörelse offensivt så ska vi kunna avgöra det här. Bakåt hotar Skene oss väldigt lite.

 

Direkt i starten på andra ser vi mer löpvilliga ut och spelar med bättre fart.

Nästan omgående kommer Ludde fram i bra läge men avslutet går precis utanför stolpen.

Fem minuter in på andra fångar Fabian upp en andraboll efter hörna och sätter in ett hårt inspel som Hampus tar emot, bollen går upp lite i luften och Hampus drar till på volley med ett klassavslut i burgaveln till 2-0.

Några minuter senare har Skene sin bästa chans i matchen när dem får fritt läge i boxen men det resulterar inte.

Minuten senare spelar Nystedt fri Ludde i straffområdet och han drar bollen stenhårt i stolpen och ut.

En kvart in på andra flyger Alex fram till höger i straffområdet och avslutar med ett skott som målvakten räddar men DD är först på retuten och lägger in 3-0.

20min in på andra gör vi ett dubbelbyte då Hugo ersätter Wilmer på mitten och Gurra ersätter Ludde på topp.

Slutet på matchen blir avslagen då vi ganska lätt kan kontrollera den mot ett Skene som dessutom får en utvisning med kvarten kvar då en av deras spelare tjatar till sig ett andra gult kort.

Både DD och Nystedt har fina chanser att utöka ledningen utan att lyckas.

Med 10min kvar gör vi ett nytt dubbelbyte då Firat ersätter Alex som högerback och Truls ersätter DD där Truls tar plats på mittfältet och Hampus flyttar upp på topp.

Med fem minuter kvar sätter Krille fram en delikat boll runt deras mittbackar mot en löpande Hampus som i friläge sätter bollen mellan benen på målvakten till slutresultatet 4-0.

I slutminuterna gör vi oxå vårt sista byte då Anton ersätter Fredde.

 

Solklar seger trots att vi aldrig riktigt behövde eller lyckades komma upp i vår vassaste standard.

Tråkigt för Skene som i och med denna förlust nu får lämna Div.3 och ta nya tag i fyran, vi önskar dem lycka till.

Individuella plus idag till:

Fabian som är stabil bakåt och dessutom står för två assist.

Krille som förser laget med struktur från sin mittfältsposition.

Hampus är som vanligt stark på boll och löpvillig och kryddar också med två mål idag och skuggar nu DD och Ludde i skytteligan.

 

Matchfakta:

 

Öckerö IF - Skene IF   4-0 (1-0)

 

1-0 (31) Ludvig Wiklander (Fabian Magnusson)

2-0 (50) Hampus Nilsson (Fabian Magnusson)

3-0 (60) Daniel Larsson (Alexander Simonsson)

4-0 (86) Hampus Nilsson (Christian Karlsson)

 

Tuff uppgift
2021-10-24 20:57

Idag ställdes vi mot serietvåan Tölö IF på Tingbergsvallens konstgräs.

En tuff uppgift på förhand att möta ett väldigt skickligt lag som dessutom slåss med Landvetter om seriesegern.

Men dessutom fick vi till denna match slåss med en mängd frånvaro och återbud där de senaste kom ngn timme innan vi skulle åka iväg.

Så matchtruppen idag var mer en lovligt tunn då den innehöll 14 spelare där bänken bestod av målvakten Jacob, Erik som pga problem med vaden helst inte skulle spela något samt Gurra som gjorde comeback efter lårskada och också hade tidsbegränsning på sin speltid.

Tre debutanter från start idag också då Axel ihop med juniorerna Linus och Samuel för första gången fick chansen i startelvan.

 

Sen förra matchen utgick Mathias (jobb), Ludde (jobb), Wilmer (avstängd), Truls (sjuk), Elliot (sjuk) och Anton (skadad) ur truppen.

In kom istället Krille och Gurra.

 

Laget:

 

Kristoffer Gregenäs 

---------------------------------------

Alexander Simonsson

Fabian Magnusson

Fredrik Hansson

Samuel Källefors

-----------------------------------------

Christian Karlsson (K)

Hugo Ringeby

Hampus Nilsson

------------------------------------------

Linus Solbräcke (ut 71)

Axel Johansson

Victor Nystedt

 

Ers:

Jacob Aduama

Erik Gustafsson

Gustav Claeson (in 71)

 

Med tanke på förutsättningarna inför dagens match så valde vi att frångå vårt vanliga spel lite och lägga kraften på att ligga i ett lågt och kompakt försvarsspel.

Mycket bollinnehav från start för hemmalaget men vi jobbar hårt och bra i det låga försvarsspelet och håller dem utanför oss allt som oftast vilket gör att dem inte kommer fram till några chanser.

Vi har väldigt svårt att hålla bollen inom laget och får oftast söka en längre chansboll i tidigt skede.

Vi har en hyfsad chans på hörna där Fabian kommer högst men nickar över.

Efter dryga halvtimman löper Linus på en längre boll bakom deras backlinje målvakten kommer ut utanför straffområdet och stöter bollen till hörna med armen vilket uppmärksammas av domarteamet som visar rött kort för deras målvakt och frispark precis utanför straffområdet till oss.

Krille tar frisparken som målvakten räddar men lämnar retur på men försvararna kan täcka undan returen till hörna.

Efter utvisningen ser det ut som spelarna tänker att nu kan vi gå upp i högre press men då blir vi direkt straffade när Tölö snabbt och distinkt spelar igenom oss till ett läge i straffområdet som avslutas kliniskt i bortre hörnet till 1-0.

 

underläge i paus efter en halvlek där vi vart disciplinerade i försvarsarbetet förutom vid deras mål.

 

I andra halvlek ligger Tölö med en man mindre lägre i försvarsspelet och vi får mer bollinnhav men har fortsatt svårt att ta oss fram i banan utan har mest bollen i våra bakre lagdelar.

Tölö kontrollerar matchen på ett ganska komfortabelt sätt.

Med 20min kvar byter vi in Gurra istället för Linus på topp.

Efter bara ett par minuter på plan får Gurra en gyllene chans när han efter en strålande boll från Fabian kommer fri in i straffområdet där han skär in framför försvararna men får sen inte ordning på bollen i avslutningsläget och målvakten kan ta hand om bollen.

Sista kvarten trycker vi upp mer folk i pressen och öppnar upp oss bakåt, vi skapar en hel del hörnor där bollen flipperspelas runt i straffområdet men får aldrig det där rena läget.

Vårat högre utgångsläge ger Tölö mer ytor i omställningaran och ganska omgående utnyttjar dem det i en snabb kontring som leder till läge i boxen och återigen ett kliniskt avslut i bortre betyder 2-0.

Direkt efter målet spelar deras målvakt bollen rakt på fötterna på Axel som kan avancera in i straffområdet där han har möjlighet att både asvluta och passa men dröjer för länge med beslutet och deras back kan bryta.

Tölö har sen ett par bra omställningslägen som rinner ut i sanden innan dem kommer till avslut.

 

Matchen slutar 2-0 till hemmalaget som vinner klart rättvist. Vi kämpar på och gör så gott vi kan denna match men fick mest koncentrera oss på försvarsspel.

individuellt ungefär samma där alla tog jobbet ordentligt, plus idag till:

Krille som höll ihop det centralt samt till Nystedt som var den som hotade framåt samtidigt som han la ett enormt jobb defensivt.

 

Matchfakta:

 

Tölö IF - Öckerö IF   2-0 (1-0)

 

1-0 (37)

2-0 (78)

 

Utv: Tölö (32)

Spelade matcher
Sön 21/11 14:00
2 - 1  
Lör 13/11 13:00
1 - 0  
Fre 5/11 19:00
0 - 4  
Lör 30/10 13:00
4 - 0  
Sön 24/10 14:00
2 - 0  
Lör 16/10 13:00
1 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen