Igår var det dags för vår premiärmatch i årets Div.4B Gbg. Fortsatt prekär skadesituation då samtliga åtta spelare som missade genrepet även missade premiären plus att Albins namn fick läggas till på skadelistan efter torsdagsträningen.

Med hjälp av juniorerna fick vi ihop 14 gubbar till premiärtruppen trots allt.

Laget:

Koffe---Nystedt,Fredde,Koller,Simonsson---Krille,Larsson,Herman---Ralle,Fernando,DD

Avb: Noah,Arnesson,Jonte

Vi startar matchen positivt och kopplar snabbt ett grepp med mycket spel på motståndarnas planhalva.

Efter 10min kommer också årets första mål i serien då vi får till ett bra anfall där DD får bollen utanför straffområdet och snyggt vänder bort sin försvarare innan han avancerar några meter och skjuter/passar in bollen framför mål där Fernando påpassligt stöter in 1-0.

Strax efter har vi en ny möjlighet efter en spelvändning där Simonsson kommer in i straffområdet men målvakten kommer ut bra och det blir ett motlägg istället för avslut.

Vi fortsätter föra spelet och har strax efter ytterligare ett bra anfall där vi kommer in i straffområdet och Larsson spelar snett inåt från kortlinjen men avslutet från ? med utsidan går klart utanför.

Efter knappa 20min får Dalen en frispark ungefär mitt på våran planhalva. En bra slagen frispark och en smart screen ger en av deras spelare fritt läge vid bortre stolpen och han gör inget misstag utan nickar in 1-1.

Kändes väldigt hårt att få ett mål mot oss i det läget då Dalen inte haft någonting fram tills dess men vi vet att dom är duktiga på fasta situationer.

Efter kvitteringen får Dalen ny kraft och kommer in in i matchen på ett helt annat sätt.

Dom är tunga när dom sätter upp sina långbollar mot sin forwarsduo som samarbetar bra men en som vinner förstaduellen och den andra som går i djupled men vi ligger bra med hela tiden och ser till att dom inte får vinna utan kamp och sen ligger Koffe under hela matchen bra och långt ute i straffområdet och kan plocka många bollar vid straffområdeslinjen.

Vi kommer tillbaka i matchen med två fina anfall runt halvtimman spelad. Det första är ett förstklassigt anfall som ger oss ledningen tillbaka. Genom passningar på få tillslag tar vi oss från en position djupt ner på egen planhalva ända fram till avslut i mål.

Larsson vinner boll på egen halva, spelar ut till Nystedt som sätter en fin vinkelpass in i mitten till Krille som sätter upp den på en mötande Fernando som spelar vidare till en löpande DD som spelar vidare till Ralle som rullar in 2-1 intill bortre stolpen, strålande.

Strax efter får vi en ny bra chans när vi vinner boll i bra position på mitten och hittar ut till Herman på högerkanten som slår ett inlägg på bortre stolpen där DD kommer men sätter avslutet i gaveln.

Sista 10min på halvleken sätter Dalen rejäl press på oss, vi blir alldeles för otåliga när vi vinner bollen och söker den avgörande passningen för tidigt vilket resulterar i att vi tappar den fort och hamnar under tryck.

Dalen har en fin chans att kvittera efter ett bra anfall där dom rullar upp oss och får ett friläge men Koffe kommer ut strålande och räddar.

Vi går till paus med en 2-1 ledning vilket sett över hela halvleken får betecknas som rättvist.

Dock är vi missnöjda med hur vi avslutar halvleken och pratar om att vi måste hitta tillbaka till spelet vi hade första delen av halvleken då vi varierande spelet fint mellan att gå i djupled och hålla i bollen.

I början på andra halvlek är det Dalen som tar tag i spelet och vi har fortsatt för korta anfall.

Knappa 10min in på halvleken kommer kvitteringen när vi blir lite för heta att vinna boll på mitten och Dalen spelar bort oss och får ett skottläge vid straffområdeslinjen som sitter i gaveln till 2-2.

Dalen fortsätter trycka på och efter en kvart har dom ett inlägg där Koffe ser ut att ha bollen men en av deras spelare kommer flygande och nickar bollen via Koffes händer över ribban.

I mitten på halvleken kommer vi upp bättre och kan jämna ut spelet. Vi har ett bra anfall där Krille hittar fram till DD som spelar vidare till Fernando som gör sin gubbe och avslutar med ett hårt skott som dock går rakt på målvakten som får upp händerna och boxar bort bollen.

Med 10min kvar gör vi vårt enda byte då Jonte ersätter Ralle på topp. Strax efter skapar Dalen en farlig omställning där dom vinner en andraboll och får till ett skott som Koffe kan rädda.

I slutet är det ganska utdragna lag och med mindre än 5min kvar får Dalen en ny farlig omställning som avslutas med ett skott vars studs nästan ställer Koffe som dock får upp en hand och styr ut bollen till hörna.

Sista minuterna får vi tryck på Dalen och med bara 2min kvar får vi ett jätteläge att sätta segermålet när Krille fintar sig förbi två motståndare inne i straffområdet och spelar snett inåt, en Dalenback bryter bollen men inte bättre än att den går rakt till Larsson inne i straffområdet som får på en bra träff men en back står ivägen och kan blockera skottet.

Matchen slutar 2-2 vilket tillslut var ett rättvisande resultat. Vi hade överlag grepp om matchen i första halvlek medans detsamma kan sägas om Dalen i den andra.

Vi gör en till stora delar bra första halvlek där vi får till vårt offensiva spel på ett bra sätt och ligger bra i defensiven men tyvärr släpper till ett mål på en fast situation.

I andra halvlek orkar vi inte riktigt hålla uppe kvaliten på passningsspelet på samma sätt men fightas ändå bra hela vägen in.

Ingen föll ur ramen idag utan alla tog ansvar och bidrog med sin del. Extra plus till:

DD som la ner ett stort jobb defensivt och ändå hela matchen var ett hot framåt med bra löpningar och kvalite i bollbehandlingen.

Fernando som hade bra bedömningar idag och hela tiden ger oss en offensiv spets.

Herman vars många löpmeter är otroligt viktiga för laget och ligger bakom mycket av vårt offensiva spel.

Larsson som var den som kunde matcha Dalen bäst i luft och duellspelet och gick vinnande ur de flesta av sina kamper under matchen.

Plus också till domartrion som höll en väldigt bra nivå under hela matchen idag.