SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÖCKERÖ IF
OMTANKE, GLÄDJE & GEMENSKAP
DAM 7-MANNA

Välkommen till Öckerö IF damveteraner!
Välkomna till Öckerö IF 7 manna (Damveteraner). 
En veteran har ingen ålder, vi har roligt och rör på oss. Vi är mellan 15 och 100 år.
Med olika mått av rutin. Om du tidigare spelat fotboll och vill sätta bollen i rullning så comealong :0)
Säsongen 2021
2021-02-05 10:26
Här är lagen 2021, säsongen startar i slutet av april....
Uppstart med träning efter sportlovsveckan lörd. 27/2 kl. 12.00?
Kom gärna med egna tankar/förslag...
Är vi flitiga med bra närvaro får vi 6-7 träningstillfällen!!!
Referat okt 2020 - Öckerö-Bergum
2020-10-12 08:37
Öckerö -Bergum 0-8
Katjas debut, Johannas medverkan och Kajsas comeback blev kanske som någon sa inte den mest omskrivna matchen i historien, och tur är väl det, kontrade Glenn i eftersnacket.
Men vilken publik vi hade, konstigt att inte styrelsen var där och spärrade av.
Det var ett som vi redan visste starkt, serieledande och välspelat lag , som idag mötte vårt lite sargade damveteranlag.
Vad ska man säga vi startar lite avvaktande och det har man inte tid med ens i den här lite skojiga serien. Det är därför vi håller på? För att det är skoj?
Bergum visar direkt att de är samspelta, har en spelidé och kan spela snabbt på ett tillslag. Vi hänger inte med.
0-1, straff, 0-3, 0-4 sedan tickar det på. I nästan samtliga anfall löper de korslöpningar har en smygare bakom vårt försvar som drar ut på kanten, Spelar snett inåt bakåt, smack! effektivt!
Några flashbacks från matchen:
Microzlattens “nästan” klackmål, avancerat lite skojigt och kreativt.
Glenns kommentar -”det målet kan ju inte gillas”, efter Den oturliga målgivande utsparken.
Domaren Osman var orubblig, Minizlatten undrar varför han inte är på vår sida idag:0)
Samma Glenns (Lenas) positiva tillrop, i alla möjliga och omöjliga situationer. Tack vi behöver dig!
Johannas intensitet i spel och energi i framför allt första halvlek.. Bra jobbat!
Lottas “Hej! Henrik” när vi fokuserar på hörna mot eget mål. Lite oväntat
-"Åhh jag hatar att titta på tabellen i år". Minizlattens reflektion efter matchen.
Instämmer men de som leder har spelat 10 matcher och vi 7, så chansen till avancemang finns.
Till slut var i alla fall matchen slut
Det är bara att glömma och gå vidare
Några små träningar ibland hade inte skadat vårt nygamla gäng
Referat sep 2020 - Qviding-Öckerö
2020-09-10 09:03
6-0 (2-0 egentligen, tycker vi)
På Onsdagskvällen var det dags igen för vårt numera sargade Damveteranlag. En match som vi rättvist förlorade mot ett piggt, ungt, samspelt och trevligt motstånd.
Kristine och Alva (ny tjej) räddar sent på tisdagskvällen upp en trolig wo från vår sida. Det är ju alltid roligare att få sparka lite boll än att få stryk utan match. Sägs det i alla fall.
Anne som fick mersmak efter söndagens match kom direkt från tåget till Härlandapark,sina egan hoods. Hemmaplan borta så att säga.
Kryckcoacherna Zlatan och Louise ramlar in en kvart före matchstart och morfar är oxå på plats. Det börjar likna något, men ändå inte som vanligt. För många ställningar och kryckor…..och vi har vita matchställ,skitsnygga tycker micro, sådär säger Jossan.
Jossan är förresten tillbaka på plan och det tackar vi för.
Ticitaca passningsspelet som skissats upp i vår kommentarrika facebookgrupp, kom igång så snart matchen startade. Vi passade sedan varandra oanat mycket matchen igenom. Hit och dit och upp en liten bit. Sedan tar det stopp och hem igen.
Undra om det var de vita tröjornas fel. Qvidings två första mål var nog undertecknads fel i alla fall, den första bollen som rullade in syntes inte, blind date med bollen så att säga och det andra så var det många att markera. Kanske att vi hade kunnat hålla undan lite bättre i matchen om vi markerat hårdare och då kanske de vinröda spelarna som idag tillhörde motståndarna. Det var lite förvirrande ibland med vinrött motstånd. En liten skojig rekvisita vid denna högprioriterade sammandrabbning var att någon hade med sig en högtalare och satte på en Glad segerlåt vid alla lyckade avslut…. kanske vi borde copycata detta någon match framöver. Idag hade en högtalareinte gjort något ljud då målen uteblev. Våra nyförvärv skadar sig lite halvt och några minuter in i andra är vi utan avbytare.. bara att jobba på…… heja oss, Energin tryter för vissa gnälliga tanter, inga namn nämnda. Men när domaren sa åt mig att gå av plan och gå hem och lägga mig, så jag gör det nu.
Tack för matchen tjejer. Bra kämpat och krya på alla sträckningar, fler matcher kommer. Förresten en glädjande nyhet, våra bollar förökade sig ikväll och
det är ändå ganska skoj att spela boll

/Karin Solbräcke
Referat sep 2020 - Öckerö-L8marta
2020-09-07 09:23
3-3
Ikväll spelar vi årets tredje oavgjorda match, dags att ge tränarstaben sparken…..?
Skyller på det faktum att vi inte haft en enda träning tillsammans sedan januari. Förresten så hade det inte hjälpt för idag har vi inte mindre än fyra nya spelare.
Anne, Lena, Sussie och Viktoria välkomna till Dvets
Allt känns lite nytt.
Våra ”vanliga backar” ligger hemma i något virus…… inte Covid -19, så Covid-20 kanske? Blidis har vridit knät och linkar lite stelt omkring på plan för att supporta oss under matchen. Glädjande är att Therese bestämt sig för att sätta gasen i botten och komma hem från Estockolmo i tid till match. Bra där!
Alltså börjar uppladdningen med att artigt hälsa på varandra,mingla omkring och leka namnlekar i omklädningsrummet. Detta lite drygt 30 minuter för matchstart. Stämningen är god och vi snackar lite taktik, uppställning och speltankar. Herregud vi har nästan en plan.
Ouups tiden ja! På tjugo min ska vi kona planen, flytta målen och slå några prövande passningar. Och Fille ”ska bara” hitta nyckeln till omklädningsrummet, när hon letat efter vaktis en kvart får hon veta att den sitter i dörrlåset. Bra uppvärmning ändå, både vår och Filles!
Plötsligt är matchen igång, det visar sig vara energifyllda och positiva tjejer som berikar damvettisarna idag, vi är inte direkt samspelta men vi krigar och försöker. L8M stänker oväntat in första målet. Aningen frustrerande men såklart inte hela världen vi har ju Zlatans båda döttrar numera kallade Zlattarna, på plan.
Ingen mindre än Wilma Microzlatten sätter snyggt vårt första mål på Minizlattens retur. I halvlek har vi 1-1.
Några av våra nyförvärv behöver extremt linimentbehandling i paus. Ett deoderantliknande stift vandrar runt bland våra nyförvärv, tabubelagda regioner behandlas. När detta är klart bestämmer att vi ska sätta högre press, göra snabbare byten och så går vi in och kör igen. Det blir inte alltid vad man bestämt men typ
Om inte pressen finns där, så finns det i alla fall skön positiv energi på plan, Anne hävdar att det är för att det är Hönötöser med. Därom tvistar de lärda.
Efter lite spel hit och dit med halvbra press från vår sida så är det Minizlattens tur att sätta dit en retur. Vi leder:o) inte så länge men ändå. 2-1 blir snart 2-2. En olycka kommer sällan ensam.
Zlatan som idag spelar mittback vrider tyvärr knät, det knakar till, och går i sönder, vi behöver tillkalla ambulans det blir lite oroligt i ledet. Men vi har bra support av flera professionella sjukvårdare i publiken. Tack till er. Hoppas verkligen inte att det är allvarligt Jessica. Bra jobbat där bak idag:0)
Zlattar visar sedan vägen, de gjorde du bra Zlatan. Micro tar en av de tusentals hörnorna vi hade idag och Mini sätter dit den distinkt, hårt och snyggt.!!
LM Gör 3-2 och tar ledningen en stund men matchen slutar 3-3 igen
Tack för matchen alla inblandade! Nya, gamla, skadade, supportrar, Kristin för höjdläget, Elaine för glada tillrop och Hedda för bandagering.
Det ska vara skoj att spela boll och ännu en gång. Det var det!
Referat aug 2020 - Velebit-Öckerö
2020-08-31 14:24
Ett referat ska man ha!!
Velebit -Öckerö 9-2
Kristine ställer upp som målvakt med skadat knä, Lotta i sin tur avancerar till utespelare så att det ska finnas inhoppare vilket kan kännas bra och viktigt i dessa Coronatider. MiniZlatan filosoferar om hon ska ge Velebit sin hälsodeklaration och sitt antikroppstest för att slippa känna sig pestsmittad vid de återkommande hostattackerna. Dessutom välkomnar vi "Svärmor" alias Monika i laget, hon blir ett positivt tillskott.
Vi byter för säkerhets skull om på Velebits parkering och funderar på att öppna en bagageloppis och sälja av några gamla tröjdubletter med Branäsreklam, Matchbollar och ispåsar. Det var ju längesen tillskott i lagkassan nu. Stämningen är bra.
Tro det eller ej men Therese kallade till uppvärmning kl. 18:!5 och redan kl.18:30 värmer vi typ upp. en passningsring med 8 spelare i ett par minuter i alla fall. Sedan reduceras den och vi trögtänkta tre sista spelare upptäcker att vi inte har någon att ”vägga” med längre.
Ett laguppställningssnack hinns också med, ”Holymacarony”
Domarn blåser till match vi får inte välja planhalva, men börjar med boll. Vi var rätt nöjda med oss själva i denna fas av matchen, men medan vi står och snackar skit på mittlinjen så blåser domarn plötsligt igång matcheländet
Och så kom då årets bakslag………
Velebit visar i startminuten att de är fulladdade och supertaggade. Vi kanske går in med en lite mer, vad kan gå fel layback attityd. I alla fall så tänkte jag, att ett i baken tar vi lätt igen men snabbare än tåget så har Velisarna stänkt in tre mål. Och fler ska det bli.
Vi byter ganska friskt i den inledningsvis tempofulla och ganska fysiska matchen, vilken även ställer till det med positionerna. Vi tappar flera inspel där bak och de kommer gång på gång runt på kanterna och målar då och då. I halvlek leder de fortfarande med tre noll. Vi fokuserar på att samarbeta och att lägga två spelare bak. Och att snacka med varandra.
Efter en minut in i andra vinner Ida som blivit forward boll på kant och tar sig starkt förbi Velebitarna och frispelar ZLATAN som lätt kan sätta dit vårt första mål. Yes! Vi är på banan igen!
Eller kanske inte, Bara i 1 minut fick vi glädjas åt vårt återtåg innan Velebit de kommande fem minuterna gör fyra nya mål. Säkert bara för att retas..
Lite svårt att hålla modet uppe men vi fortsätter ju såklart, vad ska man annars göra??? Gå hem?
ZLATAN får iväg ett skott och vi har två mål mot sju.
Ingenting är omöjligt säger Gunde men idag kändes det faktiskt lite oooooooomöjligt.
Efter en stunds långa bollar på Bengt fotboll fick vi igång lite spel i slutet av matchen.
När deras tränare ropar att hela mittfältet i Velebit kan byta, så ropar Therese vädjande tillbaks att de gärna får avstå att sätta in ett nytt också. Vi orkar inte med fler hungriga Velebitar nu.
Ett sista anfall där Mini och Micro samspelar framåt men tyvärr kommer en Veleskit i vägen framför mål.
9 mål i baken, några smällar men inga allvarliga skador får vi med oss hem denna torsdag.
Efter matchen visar det sig att vi har en gigantisk suporterskara tillrest för att få se Öckerös bästa veteranlag spela. Snacka om att de kom på fel match.
Tack alla för matchen,
Sov, glöm och kom igen.
Kram och ursäkta om jag skällde på plan Micro, inte okej.
Spelade matcher
Sön 25/10 18:15
1 - 4  
Tor 15/10 19:15
6 - 0  
Sön 11/10 16:15
0 - 8  
Ons 9/9 20:15
6 - 0  
Sön 6/9 18:30
3 - 3  
Tor 27/8 18:45
9 - 2  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen