HERRJUNIOR

Cupsegrare i Ytterby Futsal Cup!
2020-01-06 21:14
I finalen av Ytterby Futsal Cup så lyckades vi vinna med 1-0 mot Ytterby efter mål av Jack i sudden death!

Det hela började med ett gruppspel på lördag 4/1 där vi var ett av fem lag i gruppen och det fanns ytterligare en grupp så totalt tio lag i cupen.

Börje Karlsson

Första matchen ställdes vi mot Backatorp. Matchernas längd var 1x13 minuter. Vi rivstartade matchen med högt och bra tempo i både passningar och löpningar så de två första minuterna fick vi iväg tre skott mot mål - två av Jack och ett av Samuel - men tyvärr ingen utdelning. Istället kom första målet i tredje minuten när Linus B och Oskar väggspelade på vänsterkanten och Oskar klackpassade fram bollen till Linus som enkelt kunde sätta 1-0. Vi fortsatte att dominera matchbilden och Pontus hade kort efter målet ett väggspel på högerkanten med Jack, men hans avslut räddades av målvakten. Backatorp kom upp i några enstaka chanser och på en av dem fick Axel i mål göra en bra räddning. Mestadels så försvarade vi oss bra med Hugo och Axel H på backplatsen och framåt så fortsatte vi att skapa chanser med flera fina väggspel, men fick inte riktigt till det i sista delen. Istället kontrade Backatorp i tionde minuten och satte 1-1. Vi var verkligen sugna på seger så vi kämpade på och tryckte på för seger sista minuterna. Med tjugo sekunder kvar så hade vi flera skottförsök som täcktes och som räddades av målvakten, men till slut kunde de inte stå emot efter att Jack fick fram bollen till Linus B som tryckte in 2-1 från nära håll i nättaket - vilket också blev segermålet!

Öckerö - Backatorp 2-1

1-0 (3) Linus B (Oskar)
1-1 (9)
2-1 (12) Linus B (Jack)

----------------------------------------------
I andra matchen mötte vi Hamburgsund/Grebbestad. Vi tog tag i spelet direkt även i denna match. Vi fick snabbt utdelning genom Jack som stänkte in 1-0 i krysset redan i andra minuten efter att Axel gjorde ett långt utkast till Linus B som assisterade Jack. Vi hade ett klart spelövertag, men lite mer trevande spel än i första matchen. I femte minuten hittade Oskar Lukas med en bra pass, men Lukas skott räddades av målvakten. Hamburgsund stack upp i en kontring men Axel räddade. Därefter hade vi fler chanser genom skott från både Samuel och Lukas, men båda utanför och vi lyckades inte få in det viktiga 2-0-målet. Istället kom Hamburgsund upp och skapade två chanser i slutet av matchen där Axel gjorde två bra räddningar. Den sista gick till hörna och med 15 sekunder kvar så drog deras spelare in den stenhårt på chans mot mål och bollen tog på en av deras spelare och gick in i mål...väldigt oturligt... Så denna match slutade 1-1. Inte helt rättvist, men det gäller att sätta chanserna och det lyckades vi inte riktigt med.

Öckerö - Hamburgsund/Grebbestad 1-1

1-0 (1) Jack (Linus B)
1-1 (12)

---------------------------------------------------
I tredje matchen ställdes vi mot Vallens IF. De hade vunnit sin första match mot Backatorp med 1-0. De visade direkt vilken taktik de skulle ha och det var att ställa upp med en defensiv box nere på egen planhalva och satsa på kontringar. Vi skapade ett par chanser i början av matchen och fick två hörnor. Pontus hade ett skottförsök, men det räddades av målvakten. Därefter hade vi svårt att hitta vägar genom deras täta försvarsspel och hade inte tillräckligt högt passningstempo och inte heller löpningar som drog isär dem. Trots att vi hade det mesta av bollinnehavet, så lyckades Vallens med sin taktik och i sjätte minuten kontrade de in 0-1 efter en två mot en situation. Vi försökte och försökte andra halvan av matchen, men deras defensiva taktik lyckades och vi fick inte "hål" på dem så det blev förlust.

Öckerö - Vallens IF 0-1

0-1 (6)

------------------------------------------
I sista gruppspelsmatchen mötte vi Kärra. De hade tre raka segrar i bagaget och var redan klara gruppsegrare. För att säkra minst en tredjeplats som krävdes för att gå vidare behövde vi vinna matchen. Vi startade även denna match bra och redan i första minuten så sköt Jack i stolpen. Kärra var ett spelskickligt lag och kom upp i ett bra läge i början av matchen, men Axel gjorde en bra räddning. I tredje minuten så spelade Pontus fram till Jack som fick iväg ett skott, men på målvakten. Efter detta hade Kärra en period där de hade stort bollinnehav, men vi försvarade oss bra och släppte inte till något utan Linus B var nära att sätta 1-0, men bollen tog i stolpen. Spelet svängde i denna jämna match och Kärra hade två bra lägen att ta ledningen halvvägs in i matchen, men Axel räddade båda gångerna. Med fyra minuter kvar så hade Oskar ett skott tätt utanför, men istället för ledning för oss så tog Kärra ledningen med tre minuter kvar där de väggspelade igenom oss och satte 0-1. Vi tryckte på för kvittering, men lyckades inte få till avsluten så istället kontrade Kärra in 0-2 i sista minuten.

Öckerö - Kärra 0-2

--------------------------------------------------

Inga muntra miner efter en vinst, en oavgjord och två förluster, men vi hade fortfarande chansen att gå vidare, men då behövde Vallens vinna eller få minst oavgjort mot Hamburgsund i gruppens sista match. Vallens vann med 3-2 och därmed var vi klara för slutspel genom att bli trea i gruppen efter Kärra och Vallens.

Slutspelet kördes på måndag 6/1 och det var två slutspelsgrupper med tre lag i varje där gruppsegrarna skulle gå till final.

Vi mötte Romelanda i första matchen kl 9.00. De hade vunnit den andra gruppen genom två segrar och två oavgjorda. Nu var killarna rejält revanschsugna efter det trevande spelet i gruppspelet där vi ändå hade dominerat de flesta matcherna men inte riktigt lyckats få till avsluten och haltat lite i försvarsspelet vid några tillfällen. Vi skapade matchens första chans genom skott av Pontus, men målvakten räddade. I andra minuten kom Romelanda upp i en chans, men Axel räddade. I tredje minuten så bröt Axel H ett uppspel på mittplan och fortsatte framåt med bollen. Han väggspelade med Lukas och tryckte in 1-0! Två minuter senare så spelade Linus B fram Oskar som satte 2-0 - en väldigt bra start på matchen! Vi hade ett klart spelövertag och Romelanda skapade inga större farligheter utan istället var det vi som hade fler chanser genom Hugo med ett skott i stolpen och Jack med ett bra skott som räddades av målvakten. Men det blev inga fler mål utan vi tog en viktig seger med 2-0.

Öckerö - Romelanda 2-0

1-0 (3) Axel H (Lukas)
2-0 (5) Oskar (Linus B)

------------------------------------------------

I andra matchen var det dags för revansch mot Vallens IF som vi förlorade mot i gruppspelet. De hade avspel och vi satte hög press direkt och stressade dem. De lyckades spela sig ur pressen, men sedan tog vi hand om bollen och förde spelet precis som i förra matchen. Men det var Vallens som skapade första chansen, men med ett skott som gick utanför. De hade ungefär samma defensiva taktik som i gruppspelet och vi hade svårt även denna match, men vi hade lite högre passningstempo och efter fem minuter fick vi ett bra läge genom Jack, men hans skott gick utanför. Därefter kom Vallens upp i en kontring och var nära på att ta ledningen, men även deras skott gick utanför. I åttonde minuten kom Hugo upp högt upp i banan och fick först iväg ett bra skott som målvakten räddade. Sedan fortsatte han med hög press och Linus B spelade fram Hugo som satte 1-0 med ett bra skott. Vi hade bra kontroll på spelet efter detta, men med tre minuter kvar så tappade vi boll på mittplan så Vallens kom i ett två mot ett läge och satte 1-1. Vi tryckte på för att få till ett segermål för att vara helt säkra på att gå till final, men lyckades inte.

Öckerö - Vallens IF 1-1

1-0 (8) Hugo (Linus B)
1-1 (10)

-----------------------------------------------

Kl 11.00 skulle Romelanda och Vallens spela sista matchen i slutspelsgruppen. Romelanda var redan utslagna och Vallens behövde vinna med tre mål för att säkra finalplatsen eller två mål för att få till straffar mot oss. Det var en fruktansvärt jobbig match att titta på med ett ganska lojt Romelanda, men som ändå gjorde en bra insats. Vallens hade några hyfsade lägen i början av matchen, men var ganska ofarliga. Romelanda var nära på att göra mål i slutet av matchen när Vallens tryckte på, men matchen slutade 0-0 och vi var klara för final!

-------------------------------------------------

Kl 12.00 mötte vi Ytterby i final. De hade vunnit båda sina matcher i slutspelsgruppen. Även finalen spelades 1x13 minuter. Vi hade avspelet och Hugo lyfte upp en lång boll direkt mot Jack. Den hittade inte fram till Jack, men tog i överliggaren på ribban... Vi hade ett klart spelövertag i början av matchen och hade skott av Jack och Linus B de första minuterna, men ingen utdelning. I tredje minuten hade Oskar två bra lägen kort efter varandra, men hans skott räddades av målvakten. När Ytterby fick tag i bollen pressade vi dem bra så de skapade inga farligheter. Halvvägs in i matchen hade vi skott från Hugo och Samuel, men det var från lite för långt håll så målvakten hade inga problem att rädda. I åttonde minuten blev Axel H neddragen ett par meter utanför straffområdet. Jack fick iväg en bra frispark, men tätt över ribban. I sista minuten kom Ytterby upp och skapade egentligen sina två farligaste chanser på hela matchen. Det var riktigt bra skott de fick iväg två gånger om men båda gångerna räddade Axel. 0-0 efter full tid och nu väntade sudden deatch i tre minuter med tre spelare per lag på plan - en målvakt och två utespelare.

Vi ställde upp med Linus B som målvakt och Jack och Hugo. Ytterby vann lottningen om att få avspelet, vilket är viktigt när det är så få spelare. De spelade av och passade hem till målvakten. Han passade upp till deras spelare till höger och han spelade tillbaka mot målvakten på egen planhalva. Det är otillåtet i Futsal och det kom målvakten på så han lät bollen passera ner på högerkanten. Vi pressade upp och Hugo lyckades få tag i bollen spelade vidare till Linus B och han fick bollen vidare till Jack på vänsterkanten. Han tog sig runt sin spelare och drog iväg ett stenhårt skott rakt upp i bortre krysset! Efter att vi förlorat A-finalen i Torslanda Futsal cup i sudden death mot Zenith så var det otroligt skönt att vinna denna final i sudden death. En imponerande insats av killarna helt enkelt!