SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÖCKERÖ IF
OMTANKE, GLÄDJE & GEMENSKAP
HERRJUNIOR

Välkommen till Öckerö IF herrjuniorer!
Ett gött gäng killar från Öckerö-öarna!
Dagens träning
2021-02-08 14:46
Halloj
Vi kör dagens träning inomhus istället. 
Vi ses i Göstahallen 20.30 ombytta och klara 👍⚽️
// Tränarna
Uppstart 2021
2020-12-15 22:55
Halloj
2020 går mot sitt slut och snart tar 2021 vid 🎅⚽️
Från och med den 14/12 kom Folkhälsomyndigheten med nya direktiv som gör det möjligt för oss att börja träna igen 👍⚽️❤️
Här är ett utdrag från Svenska Fotbollsförbundet som sammanfattar läget ganska bra 

”””För de som är födda 2004 och tidigare, och som inte omfattas av undantaget avseeende yrkesmässig idrott, kan viss gemensam träning bedrivas. I enlighet med Folkhälsomyndighetens allmänna råd rekommenderar SvFF förening att tillse att deltagarna:
• kan hålla avstånd till varandra (förutom den närkontakt som är en naturlig del av spelet),
• inte delar utrustning med varandra,
• när det är möjligt genomför aktiviteten utomhus,
• undviker gemensamma omklädningsrum,
• reser till och från aktiviteten individuellt, och
• utför aktiviteten i mindre grupper.
Om träning bedrivs inomhus – t.ex. futsal – är SvFF:s rekommendation att hänsyn tas till träningslokalens storlek, där högst tio spelare (åtta utespelare och två målvakter) i en fullstor idrottshall är ett riktmärke. Lag som består av många spelare bör delas upp i mindre grupper. Grupperna bör inte blandas och individuella övningar är att föredra.”””
Utöver dessa ”regler” vill vi tillföra några till...
• Vid minsta tecken på förkylning stannar vi hemma
• Vi använder vantar/handskar under träning

Med dessa nya restriktioner har vi för avsikt att börja träna vecka 2. Träningarna kommer i största mån att bedrivas utomhus. Skulle kung Bore mot förmodan få grepp om Västsverige får vi väl tänka om och se om det är lämpligt att köra i Göstahallen istället... 

Det är bestämt att vi kommer att träna måndagar, onsdagar samt söndagar. Tre gånger i veckan tills serierna drar igång är ambitionen. 
Vi har inte fått helt klart med vilka tider som vi blivit tilldelade så där får vi återkomma...

Läget i truppen då? Jo som det ser ut nu så blir det en stoooor trupp :-)  Det ser ut att bli drygt 30 killar som kör 2021. Vi saknar fortfarande en målvakt till. Om det är någon som känner för att skola om sig får ni höra av er... 

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!!!
// Tränarna JuniorerAllmän info
2020-11-22 00:21

2020-11-21 23:23
Halloj
Hoppas ni har det bra trots ”andra vågen”... Vi får hoppas att puckeln plattas ut snart så att vi kan återgå till normala rutiner. Efter ett par veckors ofrivilligt träningsstopp så börjar man mer eller mindre klättra på väggarna hemma :-) Tyvärr så verkar tillståndet hålla i sig ett par veckor till. 

Ny info från region Västra Götaland gör gällande att vi inte får träna förrän tidigast den 14/12. 
Som sagt var.., vi får hoppas att läget då ser bättre ut så att vi kan dra igång med träningar igen. Hur är det man säger?  Den som väntar på något gott...

Här kommer lite annan info:
I slutet av december kommer vi att anmäla oss till seriespel för juniorlaget. Som vi skrivit tidigare så vill vi gärna veta hur ni tänker inför säsong 2021.  Om allt går enligt plan så är vi tillräckligt många i truppen för att kunna anmäla två lag, ett i en svårare serie och ett i en lättare...De flesta har redan svarat och alla har hittills sagt att de satsar även nästa säsong 👍⚽️ Det är faktiskt ingen som sagt att de lägger av med fotbollen vilket vi är stolta över...
Ni som ej svarat än kommer inom kort få frågan igen via sms. Då är det bra om ni kan lämna besked relativt snabbt :-)
Däremot så har två killar valt att ta steget att byta klubb nu i höst. Jordan kommer nästa säsong att tillhöra ÖIS U17 och Hampus B kommer man hitta i GAIS U16-trupp. Vi önskar båda ett stort LYCKA TILL!!!
Nu till en viktig sak... I och med Hampus flytt till GAIS blir vi väldigt tunna på målvaktssidan... VÄLDIGT TUNNA FAKTISKT!!!
I dagsläget har vi ingen målvakt tyvärr. Vi jobbar på det och vi hoppas kunna ha åtminstone två målvakter i truppen till säsong 2021. Om det är så att någon av er killar som spelar ”ute” funderat på att bli målvakt är detta rätt läge för er 👍⚽️ 
Med andra ord:
VI SÖKER MÅLVAKTER TILL VÅRAT JUNIORLAG!!!!  TVEKA INTE NI SOM ÄR FÖDDA MELLAN 01-05!!! 
Hör av er isåfall så fort som möjligt så vi ledare kan slappna av lite :-) 
Styrelsen vet om problemet och förhoppningsvis kommer en målvaktssatsning igång någon gång efter årsskiftet. 
Det skulle ju även kunna vara så att ni har någon klasskompis som skulle vara intresserad. De flesta av er 04:or har ju fått många nya klasskamrater nu i höst... Kolla gärna 👍⚽️

Ha det gött 
// Tränarna ÖIF Juniorer

Träningsuppehåll
2020-11-01 18:39
Hej!

Med anledning de nya allmänna råden som gäller Västra Götalandsregionen pga Covid-19 så får vi inte träna de kommande tre veckorna (45-47).

Tanken var att vi skulle börjat med Futsalträningar på måndagar i Bergagårdshallen 19-20 och träningar i Göstahallen tisdagar och torsdagar 20.30-21.45. 

Vi återkommer framöver när det ändras.

/Olof 
Futsal intresse ?
2020-10-29 18:00
Hej! Ryktet om våra goda resultat med 01-02 laget sprids fortfarande. Vi var ju obesegrade i serierna under 2,5 år i vår åldersgrupp, vunnit flera Futsal cuper och kommit till final till flera också genom åren. 

I Skol SM för årskurs 9  i Futsal, vann vi Brattebergsskolan den efter slagit Änglagårdsskolan och andra kända fotbollsgymnasium i Sverige och kan titulera oss Svenska Mästare! 

Senaste bravaderna under förra säsongen var final i Torslanda cupen i November  2019 där vi förlorade knappt i Sudden Death. Sen vann vi Ytterby cup i Januari 2020 efter en spännade final där Jack avgjorde i Sudden Death. 

I seniorcupen Gustav cup 2020 mötte vi Öckerö IF toppade A- lag i en spännande finalmatch där vi förlorade knappt med 1-2. Dessförinnan hade vi slagit ut flera A- lag från Björkö, Donsö, Hönö, Hälsö och starka  Bagglebo efter grymt bra spel i hela Gustav cup. Detta är ju bara några av meriterna genom åren. 

Eftersom vi inte har något Futsal lag från ÖIF i seriespel, har frågan kommit från Torslanda IK Futsal om några killar från oss vill testa att träna med deras juniorlag? Och eventuellt vara med seriespelet också? Vi har godkännande från ÖIF styrelse att köra på detta för dem av er som är intresserade. 

Träningstiderna för Torslanda junior Futsal är onsdagar 21:00- 22:30 i Torslandaskolan och lördagar 13:30- 15:00 i Lundbystrand hall 3. På onsdagar är det inga problem att avsluta lite tidigare för att hinna hem med lämpliga färjor som 22:10 eller 22:40 till Öckerö eller 22:30 till Björkö enligt deras ledare. 

Jag som följt er grymma insatser i Futsal skulle tycka det var väldigt kul om helst alla, eller i alla fall några av er ville testa på att träna med Torslanda för att känna på det åtminstone. Ni skulle när ni blir seniorer nästa säsong säkert kunna platsa i Torslanda A- lag som ligger i Futsal Allsvenskan. 
Så bra är ni !!! 

Måste speciellt nämna Axel Utbult i målet som blivet finalens bästa spelare flera gånger i olika cuper, hoppas du kör på med Futsal! Men som sagt, alla ni 01-02 har goda utsikter att bli riktigt bra i Futsal, så hoppas ni tar chansen och testar på nu. 

Diskutera gärna detta under helgens avslutningsläger. Och ni som vill testa på att träna med Torslanda , meddela mig nästa vecka. Ni är bara BÄST! 

// Börje 

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 11/4
Sön 25/10 15:00
3 - 2  
Sön 18/10 13:00
2 - 2  
Lör 10/10 12:00
0 - 7  
Ons 7/10 19:30
4 - 1  
Sön 4/10 16:00
6 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Start, 11/03 11:19 
Start, 04/03 11:12 
Start, 04/03 08:57 
Start, 12/02 10:52 
Start, 22/01 16:53