A-LAG HERR

Seger i Gustafs cup och första träningsmatchen spelad
2020-02-09 11:31
Förra helgen spelades den årliga inomhusturneringen för ö-lagen Gustafs cup i Hedenhallen på Hönö.
Vi ställde upp med två lag i årets cup som avgjordes i sin helhet under lördagen.
Gruppspelsmatcherna spelades 1x12min och slutspelsmatcherna 2x10min precis som vanligt.

Först ut var vårt förstalag som spelade i Grupp 2 och representerades av följande spelare:
Daniel DD Larsson

Öppningsmatchen spelades mot Knippla och här höll motståndarna sin nolla ganska långt in i matchen innan Wilmer spelade ner bollen till kortlinjen där DD tog sin in framför mål och elegant chippade in 1-0.
Strax efter lobbade Krille bollen över målvakten till Alex som från nära håll kunde nicka in 2-0 i öppet mål innan Carl fastställde slutresultatet till 3-0.
Andra matchen gick mot Hälsö där vi dominerar stort från början och vinner matchen med klara 4-0.
Tyvärr är största minnet från denna matchen att Carl ådrar sig en allvarlig knäskada tidigt i matchen och inte kan spela mer under turneringen och kanske är det så att hela säsongen ligger i farozonen för fjolårets skyttekung.
Sista matchen i gruppen går mot Bagglebo där vi redan är klara för slutspel men behöver oavgjort för att säkra gruppsegern.
En match vi dominerar stort även denna men Mackan till vardags i Qviding storspelar i målet för Bagglebo och med 10 sekunder kvar får dem en frispark som dem kan slå in returen på och vi förlorar med 0-1.

Efter detta var det dags för lag 2 att gå in i turneringen med följande spelare:
Gustav Claeson

Första matchen spelas mot Donsö vilket blir en jämn match men vi vinner med 1-0 efter en fin individuell prestation från Gurra.
I andra matchen väntar Kalvsund och här var det klasskillnad mellan lagen där vi vinner med 5-0 som var i underkant. Matchen behållning stod Hampus för när han cykelsparkade in turneringens snyggaste mål.
Tredje matchen går mot Öckerö C och det blir en ganska sömnig match som vi ändå vinner komfortabelt med 2-0 innan vi avslutar med att även besegra Fotö med 1-0 i sista gruppmatchen.
Därmed vinner Lag 2 gruppen med fyra raka segrar och 9-0 i målskillnad.

Båda lagen till kvartsfinal därmed där Lag 1 var först ut i ett rivalmöte mot Björkö.
DD ger oss ledningen med 1-0 i första halvlek och vi har ett ganska kompakt övertag matchen igenom men har svårt att sätta våra chanser och stänga matchen.
Med 5min kvar tappar vi boll högt och Björkö kan kontra in 1-1, vi trycker på och med 10 sekunder kvar får vi till ett riktigt fint anfall som avslutas med att Nystedt spelar fram Alex som trycker upp bollen i nättaket och vi vinner med 2-1.

Lag 2 spelar kvartsfinal mot Knippla och här blir det en ensidig matchbild med oss som bollförande mot ett lågt försvarande Knippla.
Andralaget som inte släppt in ett enda mål fram till nu står dock för lite lojt försvarspel vid två omställningar för Knippla som gör att vi helt plötsligt ligger under med 0-2 i paus.
Tung uppförsbacke i andra halvlek därmed där vi med 5-6 minuter kvar tar ut Jonatan i målet och spelar med Hampus som extra utespelare.
Vi gör det riktigt bra och skapar mängder med chanser och reducerar till 1-2 genom Gurra men får aldrig till kvitteringen där Mathias får läget i slutsekunderna med öppet mål i dålig vinkel men skjuter över.

Därmed får Lag 1 möta Knippla i semifinalen där vi kan vinna utan större bekymmer med 5-2 efter att både Krille och Wilmer blivit tvåmålsskyttar och DD gjort det femte.

Finalen spelas mot Öckerös juniorlag som överraskat genom att övertygande slå ut både Donsö och Bagglebo på andra sidan.
Vi har ett extremt stort bollinnhav i finalen där juniorerna dock kämpar frenetiskt i försvaret och försöker få till kontringar genom långa utkast från Axel i målet.
DD ger oss ledningen med 1-0 men sen kvitterar juniorerna när ett långt utkast från Axel når Jack som lobbar över Koffe i målet, Wilmer försöker få undan bollen på mållinjen men lyckas inte.
Andra halvlek ser samma ut men tillslut får vi utdelning på en frisparksvariant som vi pratat om innan där Krille spelar fram DD som sätter segermålet 2-1.

Så vi försvarar guldet från förra året efter en gedigen insats. i förstalaget blev DD och Wilmer uttagna i All-star team och i andralaget blev Hampus uttagen, där tycker jag även Jeppe och Gurra stod för fina insatser.

Första matchen

Igår lördag var det dags för årets första träningsmatch då vi gästade IK Zenith på deras hemmaplan.
Tyvärr hade vi väldigt mycket frånvaro till denna matchen:

Skador på: Simon, DD, Carl, Anton och Sundström
Jobbade gjorde: Alex, Ludde, John.A och Noah
Bortresta: Erik och Wilhelm

Därmed fick vi ringa in junioren Linus Börjesson i truppen som tackade ja trots att han inte gjort någon träning utomhus ännu då juniorerna fortfarande kör inne.

Laget:
Jonatan---Axel,Gröndahl,Jeppe,Mathias---Niklasson,Wilmer,Hampus---Krille,Gurra,Nystedt
Avb: Koffe,Fredde,Koller,Linus.B,Jack

Första matchen för året och det märkte stundtals då det var lite ringrostigt på sina håll och en del spelare som fick testa lite ovana positioner och inte spelat ihop tidigare.
Zeniths konstgräsplan är väldigt liten och framförallt smal vilket gör att det finns lite yta att spela på och Zenith ville utnyttja detta genom att sätta oss under hög press i första halvlek men jag tycker vi hanterar det bra och kan spela oss ur press allt som oftast.
Chansmässigt händer det inte så mycket, Zenith har ett halvbra läge tidigt i matchen som dem skjuter utanför och sedan tar vi ledningen mitt i halvleken efter ett fint anfall där vi spelar oss igenom deras försvar med många passningar inom laget innan Hampus skottpassar in bollen framför mål där Nystedt kan stöta in bollen i öppen kasse till 0-1.
Resten av halvlek har vi ganska mycket bollinnehav på deras planhalva utan att komma fram till målchanser utan den sista passningen/inspelet fastnar ofta på en Zenithspelare vilket ger oss en mängd hörnor men ingen är riktigt nära att resultera.

Ledning 1-0 i paus efter en helt ok halvlek. Alla fem avbytarna in i paus där Koffe ersätter Jonatan i målet.
Fredde och Koller in som mittbackspar istället för Gröndahl och Jeppe.
Linus in som vänsterback istället för Mathias och slutligen Jack in istället för Wilmer där Jack tog plats som forward och Krille flyttade ner på mittfältet.

Andra halvlek är bara ett par minuter gammal när Zenith lite för lätt får sätta fram en boll på högerkanten där vi inte hänger med i löpningen och sedan sätter dem ett inspel in i boxen där vi är för veka och inte får undan bollen trots två chanser vilket mynnar ut i att Zenitspelaren från nära håll kan sätta 1-1.
I andra halvlek har vi större problem i uppspelsfasen där vi ofta spelar fast oss eller får sätta upp bollen utan adress.
När vi kommer upp på offensiv planhalva har vi ofta ganska långa anfall med bollinnehav men för lite rörelse för att skapa farliga chanser.
Med dryga 10min kvar får Zenith ett friläge efter att vi stått högt med backlinjen och deras högerback löper igenom men avslutar utanför.
Strax efter skapar vi vår bästa chans i andra halvlek efter ett längre anfall som avslutas med att Axel sätter ett fint instick i boxen till Gurra som avslutar men målvakten kan tippa bollen till hörna.
i slutminuterna får Zenith en sista chans när Fredde sätter en för snäv bakåtpassning som ger dem en chans men Koffe kommer ut och täcker undan avslutet.

Matchen slutar 1-1 vilket får anses rättvist i en ganska torftig fotbollsmatch med väldigt få målchanser där jag tycker vi gör en helt ok första halvlek men inte riktigt får till det lika bra i andra.
Indivuella plus idag till Jeppe och Mathias som gör stabila insatser de 45min de spelade samt till Niklasson som håller bra nivå i 90min.