Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Öckerö IF Herr seniorer

Inhopparna avgjorde derbyt
2019-05-20 13:43
I lördags var det dags för årets första derby när vi begav oss till Björkö för årets första match på naturgräs.
Bara en ändring i truppen sen senaste matchen då Wilhelm utgick och Koffe kom in istället.

Laget:
Jonatan---Simonsson,Fredde,Simon,Mathias---Niklasson,Krille,Ludde---Carl,DD,Nystedt
Avb: Koffe(mv),Koller,Erik,Hampus,Gurra

Derby och naturgräs på det gjorde att vi förväntade oss en matchbild med mer kamp och duellspel än vanligt och så såg det också ut inledningsvis på matchen.
Visserligen hade Ludde en lurig nick efter frispark som damp ner precis över ribban i första minuten men annars var det tunnsått med målchanser och två lag som spelade med låg risk bakåt första kvarten på matchen.
Efter ca 15min börjar vi dock få grepp om matchen där vi kan få ner bollen på marken längre stunder och etablera längre anfall på Björkös planhalva och även börja skapa lite chanser.
Efter knappa 20min spelar DD loss Nystedt i straffområdet i fritt skottläge men han väntar lite för länge med avslutet och en back hinner slänga sig fram och blockera skottet.
Efter 25min slår Ludde in en lysande och oväntad boll bakom deras backlinje mot en löpande Carl, Björköbacken är inte med och tar tag i Carls arm och drar ner honom, straff enligt oss men ingen signal från domarteamet.
Efter en halvtimma vinner Krille en andraboll utanför deras straffområde och avancerar in i boxen alla väntar på ett skott men Krille spelar istället in bollen till DD som tar emot med vänstern och vänder runt och avslutar med högern perfekt intill första stolpen för 0-1 till oss.
Fem minuter senare spelar Mathias fram bollen på vänsterkanten till Ludde som slår ett fint inlägg på bortre ytan till en helt fri Carl som nickar men Jack i Björkömålet kan utan större problem TV-rädda nicken.
Fem minuter före paus kommer Nystedt loss på högerkanten och spelar in centralt till Carl som kommer helt fri med målvakten, Carl väntar och försöker gå förbi målvakten som dock står upp hela vägen och kan täcka ut avslutet.
Strax efter spelar DD in bollen till Ludde strax utanför straffområdet där han får på ett bra avslut som får nätet att rassla men tyvärr på fel sida stolpen.

Ledning med 1-0 i paus efter en jämn första kvart men där vi tog över sista halvtimman och skapade chanser som motiverade en större ledning.
Det kändes positivt inför andra då Björkö kändes trötta och vi pratade om att hålla uppe tempot och mala på.

Dryga 5min in på andra får Björkö en frispark strax över mittlinjen som dem slår in i vårt straffområde, Nystedt försöker nicka bort bollen men får bara hjässan på den så den skarvas vidare in mot mål där det blir lite flipperspel innan en Björköspelare kan stöta in bollen i mål till 1-1.
Efter målet får Björkö mycket energi och vi känns lite överrumplade över det insläppta målet och hittar inte riktigt rätt i positionsspelet under en period.
Matchen blir nu väldigt flängig med två lag som ligger obalanserat och trycker fram mycket folk i omställningar fram och tillbaka.
Efter drygt 10min kommer Björkö i en sådan på vänsterkanten och får fritt läge i straffområdet men Jonatan kommer ut bra och räddar avslutet, returen spelas in mot straffområdeslinjen där en Björköspelare kommer i andravåg men drar bollen över ribban.
En kvart in på andra gör vi våra två första byten då Gurra ersätter Nystedt på topp och Erik kommer in på mitten istället för Ludde.
Efter 15-20min börjar matchen stabilisera sig igen och det gynnar oss då vi får mer kontroll på händelserna.
Med knappa 20min kvar tråcklar sig Gurra på något märkligt sätt förbi en 3-4 Björköspelare inne i straffområdet och kommer fri med målvakten som dock kommer ut bra och räddar avslutet, Björkö rensar upp bollen mot mittlinjen där Fredde står och ska nicka undan den men i sista stund ändrar han sig och tar ner bollen på bröstet och blir av med den till en Björköspelare som kommer fri från halva plan, framme vid straffområdet avslutar han inte utan spelar istället i sidled till en lagkompis som får felträff och avslutar både över och utanför med marginal.
Med kvarten kvar kommer Hampus in på mitten istället för Krille.
Med drygt 10min kvar slår Simon en boll in till höger i straffområdet mot Hampus, Björköbacken är före men Hampus går in och snor bollen från honom och avslutar med vänstern men målvakten klarar med en benparad till hörna.
Vi har nu ett konstant tryck på Björkös planhalva och ett par minuter senare bryter Mathias bollen mitt på deras planhalva och avancerar fram till vänster utanför straffområdet där han spelar in bollen till DD som inte avslutar utan tar emot och spelar vidare till Erik vid straffpunkten som tar emot och placerar in bollen förbi målvakten till 1-2.
Ett par minuter efter målet tar Björkö en snabb frispark mitt på plan ut på högerkanten där vi inte är med riktigt och slår ett inlägg som dem nickar i ribban och ner där vi är först på returen och kan ta undan bollen.
Med 6-7 minuter kvar tar vi ut DD och sätter in Koller som extra mittback och strax efter går Carl av och ersätts av Nystedt.
Med bara ett par minuter kvar vinner Simonsson bollen och avancerar in på deras planhalva där han spelar fram Gurra till ett friläge där han är kall och rullar bollen förbi målvakten med en behärskad bredsida till 1-3.
Niklasson går av sista minuterna och ersätts av Ludde.
I sista minuten är Gurra nära att bli tvåmålsskytt då han först tunnlar en Björköspelare och sedan med ett par snabba finter skickar upp Björkös kapten i korvkön men denna gång räddar målvakten bredsideavslutet.

Seger med 3-1 i en match som blev en tuff batalj. Björkö hade en bra period i samband med deras mål första kvarten på andra halvlek men i övrigt har vi hyfsat bra kontroll på matchen och sett till spel och målchanser över 90min så var det ett resultat som speglade matchen.
Björkö försökte störa oss med hårt fysiskt spel som ibland gick över gränsen, trots att domaren la ribban högt så drog dem på sig 6 gula vi inget.
Hela laget står upp idag och tar kampen hela vägen in, ingen faller ur ramen men några får som vanligt extra beröm.
Simon håller ihop försvaret ypperligt hela matchen, dominerar sitt område och nöjer sig med det idag, mycket bra!
Mathias gör i stort sett en felfri match på vänsterbacken.
Niklasson gör ett kopiöst jobb på mitten matchen igenom, ligger rätt och vinner mängder med lösa bollar.
DD har en tuff match med mycket fysiska dueller hela matchen men är avgörande med mål och assist.
Sen gör Erik (avgörande mål för andra matchen i rad), Gurra och Hampus alla fina inhopp som avgör matchen för oss.
Sen höll jag på att glömma: ETT STORT TACK TILL DET STORA BORTAFÖLJET SOM STÖTTADE OSS, HELT UNDERBART FÖR GUBBARNA ATT FÅ DET STÖDET!!

Matchfakta:

IFK Björkö - Öckerö IF   1-3 (0-1)
0-1 29min Daniel DD Larsson (Christian Karlsson)
1-1 51min
1-2 81min Erik Gustafsson (Daniel DD Larsson)
1-3 88min Gustav Claeson (Alexander Simonsson)
Nytt målkalas för B-laget
2019-05-14 13:41
I torsdags spelade vi med A-laget mot Askims IK och igår var det dags för samma lag att drabba samman med B-lagen.
Öckerö ställde upp med följande lag:

Koffe---Maxwell,John.A,Koller,Gröndahl---Noah,Ralle,Erik---Hannes,Rickard,Jack
Avb: Ludwig,Ploghed,Calle

Matchen startar lite avvaktande från båda lagen i den strålande solen.
Efter drygt 10min bryts dödläget då Askim slår en dålig hemåtpass som Jack kan snappa upp och fri med målvakten placerar han behärskat en bredsida i mål till bortaledning 0-1.
Lite senare i halvleken får vi en ny bra chans då Ralle bryter ett anfall och spelar vidare bollen till Noah som spelar in till Jack i straffområdet men skottet går över.
Mitt i halvleken så spelar Koffe och backlinjen med alldeles för små marginaler i uppspelsfasen vilket gör att vi tappar boll nära eget mål och efter ett inlägg kan Askim nicka in 1-1.
Inte långt senare kommer Askim fram igen på vänsterkanten när vi är lite för heta på att vinna boll och ett bra inspel skarvas förbi Koffe i bortre gaveln och hemmalaget har vänt till 2-1.
Vi får dock ordning på spelet mot slutet på halvleken då vi bättre börjar utnyttja Askims högt stående backlinje.
Vi får till en bra spelvändning som avslutas med att Ralle tar en djupledslöpning från mittfältet och blir frispelad med en perfekt boll från Erik.
Målvakten klarar Ralles chippförsök men han får tillbaka returen och kan lägga in 2-2.
Strax efter kvitteringen kommer Hannes helt fri med målvakten men han klarar avslutet ut till hörna.
Några minuter före paus spelar vi upp ett riktigt mönsteranfall ända nerifrån backlinjen där vi spelar bort Askims press och kommer upp på mittfältet där Ralle slår en perfekt cross mot högersidan till Maxwell som tar emot och sätter ett tidigt inspel i boxen som Rickard är först på och skarvar in 2-3 snyggt.
Strax innan paus är vi påväg att reprisera det senaste målet men Hannes stöter inspelet strax utanför stolpen.

Ledning 3-2 i paus. Alla tre avbytare kommer in när andra halvlek startar.
Ludwig ersätter Maxwell på högerbacken och Ploghed ersätter Gröndahl på vänsterbacken.
Calle kommer in på mittfältet när Erik flyttar upp på topp och Hannes går ut.

Andra halvlek startar dåligt för Öckerös del, Askim har gått ner på en trebackslinje och vi har lite problem att hitta rätt i positionsspelet inledningsvis.
Efter knappa 10min kommer också kvitteringen när dem slår ett inlägg som dimper ner i straffområdet och där vi förlorar närkampen och dem kan skjuta in 3-3.
Rickard tvingas till byte efter halva andra halvlek och Hannes kommer in igen på topp.
Askim har mitt i halvleken ett friläge som Koffe klarar snyggt med en benparad.
Istället är det vi som tar ledningen med 20min kvar när Erik vinner en nickduell till Jack som mycket oväntat testar skott från dryga 25m och det seglar över målvakten i mål till 3-4.
Efter det målet tar vi över matchen helt.
Calle sätter in ett fint instick i boxen till Jack men målvakten kommer ut bra och räddar.
Med dryga kvarten kvar spelar Erik in bollen till Ralle utanför straffområdet och han testar med ett skott som målvakten har händerna på men den studsar in i mål till 3-5.
Strax efter sätter Erik in en boll i straffområdet till Ludwig som fyllt på, alla tror han ska avsluta men istället spelar han vidare bollen i sidled till Jack som har öppet mål och blir därmed hattrickskytt.
Sista 10-15min kommer Gröndahl in på mitten istället för Noah och Maxwell på topp istället för Erik.
Sista målet kommer med 5min kvar då Hannes snyggt lyfter fram bollen på vänsterkanten till Calle som spelar in boxen till Ralle som tar med sig bollen och placerar in slutresultatet 3-7.

Klar seger till slut i en match där vi blandar ganska mycket i prestationerna, höga toppar och djupa dalar.
Indivduella plus idag till Ralle inte bara för de tre målen utan han var väldigt delaktig i spelet på mitten och fördelade boll på ett bra sätt.
Jack gör också tre mål idag men får det mesta berömmet för att han ständigt är i rörelse och hela tiden tar nya löpningar som får saker att hända.
Ludwig.O gör ett fint inhopp i andra halvlek på en liten ovan position för honom.

Matchfakta:
Askims IK B - Öckerö IF B   3-7 (2-3)
0-1 11min Jack Ahlberg Karlsson
1-1 24min
2-1 27min
2-2 37min Rasmus Sundqvist (Erik Gustavsson)
2-3 41min Rickard Larsson (Maxwell Ungvall)
3-3 53min
3-4 69min Jack Ahlberg Karlsson (Erik Gustavsson)
3-5 74min Rasmus Sundqvist (Erik Gustavsson)
3-6 77min Jack Ahlberg Karlsson (Ludwig Olsson)
3-7 84min Rasmus Sundqvist (Calle Boney)
Märklig match
2019-05-10 13:22
Igår spelade vi vardagsmatch hemma på Prästängen då vi gästades av förra årets Div.3-lag Askims IK.
Askim hade en jobbig start på serien men kom från en oavgjord och en vinst på de två senaste matcherna.
Från förra matchen utgick Ralle, Noah och John.A ur truppen.
In kom istället Koller, Erik och Gurra.

Laget:
Jonatan---Ludde,Fredde,Simon,Mathias---Niklasson,Krille,Hampus---Carl,DD,Gurra
Avb: Koller,Simonsson,Wilhelm,Erik,Nystedt

Matchen startar med att vi går till anfall direkt och skapar en dubbelhörna.
Den andra slår Niklasson mot första ytan där Fredde kommer före målvakten och skallar in 1-0 via studs i marken.
Vi har ett totalt övertag i början på matchen och kan anfalla gång på gång mot Askim och vi tar tillbaka bollen tidigt efter att vi tappat den.
Efter dryga 5min kommer vi i ett bra anfall där Krille lägger ut en fin boll till höger i straffområdet mot Ludde som fintar bort sin motståndare och går ner mot kortlinjen där han spelar in bollen till DD som avslutar med högern via en motståndare och in i mål till 2-0.
Vi fortsätter dominera matchen och skapar bl.a en mängd hörnor.
Efter dryga 10min slår Krille en låg hörna som rensas ut tillbaka till Krille på kanten, han sätter in bollen pånytt i boxen, denna gång med fin kvalite mot bortre ytan där Simon kommer högst och nickar in 3-0.
3-0 efter dryga 10min och vi manar från bänken att inte slappna av men innerst inne så tänkte man att det här kan rinna iväg till en riktig storseger.
Inte många minuter efter tredje målet har vi en inspark där Askim går upp och pressar oss högt men vi försöker ändå spela oss ur pressen i eget straffområde men Simon slår en indianpass som dem bryter och tar sig in i straffområdet där en av deras spelare går omkull, domaren friar men bollen går vidare till en annan Askims-spelare som i dålig vinkel men fritt läge kan trycka in 3-1.
Målet gör att Askim får massor av energi och pressar oss högt upp i banan med mycket frenesi.
Vi känns lite tveksamma hur vi ska hantera detta och blir lite passiva.
Dock så är det fortsatt så att när vi tar oss upp på sista tredjedelen så finns det mycket ytor och vi har fortsatt lätt att komma till målchanser.
Efter knappa 20min så skarvar DD fint fram bollen till Carl som tar sig in i straffområdet till höger och spelar in bollen till Gurra fri med målvakten men den senare kommer ut bra och gör sig stor och räddar avslutet till hörna.
Lite senare uppstår en märklig situation då deras spelare står offside i straffområdet, assisterande höjer flaggan men bollen går i famnen på Jonatan så domaren blåser aldrig.
Jonatan tror dock det är frispark och lägger ner bollen och det ser lite förvirrat ut innan en Askims spelare får en fot på bollen innan Jonatan och bollen går precis utanför stolpen.
Efter en halvtimma lägger Gurra fram ett fint instick mellan deras mittbackar till en löpande Carl dom tar med sig bollen perfekt till ett friläge, han försker chippa bollen över målvaken som återigen gör en klassräddning och klarar.
Istället vänder spelet och Askim tar sig fram på vänsterkanten och slår in ett inlägg som oturligt studsar på Simons smalben och in i eget mål till 3-2.
Så istället för förvaltat friläge och tremålsledning så har vi 20 sekunder senare mål i baken och bara ett måls marginal.
Sista minuten i halvleken får vi ytterligare ett friläge, denna gång är det Carl som spelar fram Gurra som tar emot med vänstern och avslutar med högern men återigen står målvakten ivägen och räddar verkligen Askim kvar i matchen.

Knapp ledning i paus och vi pratar om att skaka av oss de insläppta målen och starta om matchen i andra halvlek med rätt intesitet och fokus igen.

När andra halvlek startar så kontrollerar vi matchen på ett bättre sätt. Vi håller i bollen i längre perioder istället för att söka avgörande pass i varje anfall och känns tätare bakåt.
10min in på andra kommer Ludde igenom i en fin soloprestation och avslutar med ett skott strax utanför straffområdet men målvakten klarar.
En kvart in på andra gör vi våra två första byten då Nystedt kommer in på topp istället för Carl och Simonsson ersätter Mathias.
Simonsson in som högerback och Ludde över till vänster.
Som sagt så känns det som vi har bra kontroll på matchen i andra halvlek men mitt i halvleken tappar vi boll högt upp och står lite fel med backlinjen, Askim sätter en lång boll från djupt på egen planhalva mot en av sina forwards, våra spelare vinkar på offside men spelet fortgår och forwarden hinner precis trycka sig framför Fredde och peta bollen förbi Jonatan till 3-3.
Med 20min kvar byter vi in Erik istället för Hampus som off.mf
Vi har fortsatt bra energi i laget och börjar trycka tillbaka Askim mer och mer.
Krille står för en strålande prestation när han tar sig fram på slalommaner mellan några motståndare innan han släpper en fin pass till DD som ser ut att ha målet öppet men målvakten gör en en fantomräddning när han slänger sig och stoppar avslutet.
Lite senare slår Simon fram en boll mot DD som nickskarvar fram Nystedt till fritt läge i straffområdet där han får på ett bra avslut men målvakten står i vägen igen.
Ludde får en arm i ansiktet och får gå av och Mathias kommer in igen på vänsterbacken.
Med knappa kvarten kvar spelar vi upp ett fint anfall där Krille sätter fram en fin boll på fötterna till DD som direkt spelar vidare till Erik som kommer i fart mot straffområdet där han släpper bollen till höger till Nystedt som sätter ett inlägg mot bortre ytan där Gurra tar ner bollen vrider och vänder innan han avslutar med vänstern, målvakten räddar såklart igen men släpper retur och där är Erik första och kan lägga in 4-3.
Med 10min kvar kommer Carl in igen istället för DD på topp.
Askim försöker kraftsamla men vi känns starkare i slutet och med ett par minuter kvar kommer Gurra igenom inne i straffområdet och blir fälld, domaren friar men bollen går vidare till Erik som blir kapad av målvakten och denna gången blåser domaren för straff.
Målvakten får frispel och både skriker och slår på en liggande Erik vilket kändes märkligt då straffen såg solklar ut.
Målvakten får rött kort och en utespelare får ställa sig i mål på straffen.
Simon slår den med kraft men i ribban och över.
Sista minuterna tar vi ut Gurra och sätter in Koller som extra mittback och kan hålla undan till seger till slut.

Otroligt händelserik match, framförallt i första halvlek där man efter 3-0 på 11 minuter tror att vi ska ta en storseger men där vi står för lite individuella misstag ihop med ineffektivitet i våra många frilägen gör att Askim kan ta sig tillbaka in i matchen och det blir rejält spännande innan vi kan bärga tre poäng.
Prestationsmässigt en sådär insats där vi känner att vi kan bättre men ändå skönt att vinna på sådana dagar.
Individuella plus idag till Krille och Niklasson på mittfältet som gör bra insatser samt till Ludde som håller sin fina form och återigen är bland våra bästa spelare.

Matchfakta:
Öckerö IF - Askims IK   4-3 (3-2)
1-0 2min Fredrik Hansson (Victor Niklasson)
2-0 7min Daniel DD Larsson (Ludvig Wiklander)
3-0 12min Simon Olsson (Christian Karlsson)
3-1 14min
3-2 30min
3-3 68min 
4-3 77min Erik Gustafsson (Gustav Claeson)
Utvisning: Askim (88min)
Storseger för B-laget
2019-05-07 01:19
Ikväll spelade B-laget hemma mot Sandarna BK i Reservklass 1.

Laget:
Koffe---Simonsson,John.A,Koller,Wilhelm---Noah,Ralle,Erik---Rickard,Jack,Gurra
Avb: Maxwell,Calle,Hannes

Första 20min i matchen kändes rätt jämna och spelet böljade lite fram och tillbaka men sedan började vi skruva upp tempot och löpningarna och då fick Sandarna problem att hänga med.
Ralle får ett fint frisparksläge och drar den över muren men i stolpen, returen tas undan till en hörna som Wilhelm slår mot Simonsson som nickar mot mål men målvakten klarar innan Erik kan få bollen över mållinjen till 1-0.
Efter en halvtimma vinner Erik en av många dueller på mitten och får fram bollen till Jack som spelar vidare ut på vänsterkanten till Noah som sätter in en fin boll i straffområdet till Gurra som tar sig förbi sin back och rullar in 2-0.
Några minuter senare spelar Rickard fram Gurra som återigen gör sin back i straffområdet men denna gången blir han fälld och domaren pekar på straffpunkten.
Ralle sätter straffen säkert till 3-0.
Strax efter spelar vi upp ett jättefint anfall där vi tar oss runt på högerkanten genom Simonsson som sätter ett perfekt inspel i straffområdet till Jack som stöter in 4-0.
Innan paus hinner också Simonsson med att nicka in en hörna från Wilhelm som gör att vi leder med hela 5-0 i paus.

Alla tre avbytarna in i paus. Maxwell ersätter John.A som mittback, Calle ersätter sin storebrorsa på mitten och Hannes in på topp istället för Jack.

Andra halvlek börjar illa då vi slår en "indianare" rätt i gapet på en motståndare som kan placera in 5-1.
Det tar en stund in på andra halvlek innan vi hittar rätt igen i positioner m.m
Efter ungefär halva halvleken kommer Jack in igen på topp istället för Rickard, Noah ersätter Gurra och John.A kommer in istället för Wilhelm.
I denna veva ökar vi på till 6-1 när vi vinner bollen högt och Gurra kan frispela Jack som behärskat skjuter bollen bredvid målvakten.
Lite senare fullbordar Jack sitt hattrick när Simonsson lägger fram en boll till Jack som får på ett riktigt fint avslut vid straffområdesgränsen till 7-1.
Strax efter kommer Simonsson fram igen till höger i straffområdet och spelar in bollen till Noah som står för en riktig delikatess när han bara släpper bollen mellan benen vilket ger Erik friläge som han säkert förvaltar till 8-1.
Gurra fastställer slutresultatet till 9-1 med 10min kvar att spela efter att han snappat upp en andraboll och fintat bort ett par backar innan han lägger bollen i mål.

Seger med hela 9-1 idag efter en mycket bra genomförd match. Framförallt andra delen av första halvlek var det riktigt bra fart på spelet.
Många som stod för fina insatser idag men topp-3 blir:
Simonsson som forsade upp och ner längs högerkanten och låg bakom många mål.
Erik som dominerade på mittfältet matchen igenom, samt Gurra som skojade friskt med motståndarbackarna.

Matchfakta:
Öckerö IF B - Sandarna BK B   9-1 (5-0)
1-0 22min Erik Gustavsson (Alexander Simonsson)
2-0 30min Gustav Claeson (Noah Boney)
3-0 37min Rasmus Sundqvist (straff)
4-0 39min Jack Ahlberg Karlsson (Alexander Simonsson)
5-0 42min Alexander Simonsson (Wilhelm Lidström)
5-1 48min
6-1 64min Jack Ahlberg Karlsson (Gustav Claeson)
7-1 67min Jack Ahlberg Karlsson (Alexander Simonsson)
8-1 69min Erik Gustavsson (Alexander Simonsson)
9-1 79min Gustav Claeson
Stabil vinst!
2019-05-05 10:18
Igår spelade vi femte matchen i årets serie då vi ställdes mot en av de förmodade topplagen Mölnlycke IF på bortaplan.
MIF vars ordinarie hemmaplan får nytt konstgräs under våren spelar under den tiden sina hemmamatcher på Djupedalsplan B som är en fin konstgräsmatta.
Bredvid den ligger ytterligare en plan (Djupedalsplan A) som har en konstgräsmatta som knappt borde vara godkänd för spel då den är på gränsen till farlig att spela på med massor av söndriga och släppta delar över planen.
Två dagar innan match får vi ett mail från förbundet att vår match är flyttad till denna dåliga Djupedalsplan A, anledningen får vi reda på när vi kommer dit:
MIF tror sig ha större chans att lugga oss på den sämre mattan = mer tändvätska för våra gubbar inför matchen.

Sen förra matchen utgick Koller, Gurra och Erik (alla bortresta) ur truppen.
In kom istället Simon, Simonsson och John.A

Laget:
Jonatan---Ludde,Fredde, Simon,Mathias---Niklasson,Krille,Hampus---Carl,DD,Nystedt
Avb: John.A,Noah,Simonsson,Wilhelm,Ralle

Matchen startar rätt avvaktande från båda lagen men ändå med oss som det spelförande laget.
Vi har lite oväntat ganska mycket ytor att spela på deras planhalva men vi får inte riktigt till sistapassningen i början.
Efter en kvart sätter vi in en bra press efter att ha tappat boll och återerövrar den till höger på deras planhalva genom Krille som sedan spelar fram en utsökt passning till Nystedt som tar med sig den perfekt till ett friläge med målvakten men istället för att avsluta så spelar han i sidled till DD som får öppet mål och kan enkelt lägga in 0-1.
Matchen fortsätter sedan i samma stil, vi har full koll bakåt och har en hel del boll framåt men har fortsatt svårt att sätta sistapassningen som ska leda fram till de riktigt heta målchanserna.
Efter en halvtimma tar vi en snabb kort frispark strax över mittlinjen till Krille som slår en crossboll till bortre delen av straffområdet där Simon smugit upp, han nickar bollen tvärs igenom straffområdet till Carl som i fritt läge kan trycka upp bollen i nättaket till 0-2.
Nästan direkt på avspark efter målet tar vi tillbaka bollen och Ludde slår fram en lysande boll till en löpande Hampus som sätter in den hårt efter marken i straffområdet till DD som omringad av tre motståndare starkt håller undan och placerar in bollen i mål till 0-3.
Efter tredje målet verkar det som att vi tror att seger är klar och alla spelare går ner ett par hack i intensitet och vi blir lite stående på hälarna resten av halvleken.
MIF får tryck på oss med hjälp av en hel del fasta situationer i form av långa inkast, frisparkar och hörnor.
Dem är nära att få in ett mål efter ett långt inkast som skarvas vidare in framför mål där bollen touchas precis utanför stolpen.
Dryga fem minuter innan paus kommer logiskt deras reducering efter att dem spelar upp ett fint anfall där en av deras killar fint tar sig runt på högerkanten och slår in ett inlägg som dom drar in direkt på volley.

Ledning 3-1 i paus och vi ägnar vilan åt att diskutera hur vi ska komma tillbaka till vårt spel från matchen första 30 minuter.

Andra halvlek startar och det ser bättre ut igen för vår del när vi är mer "uppe på tå" och tar jobbet och löpningarna igen.
Dryga 5min in på andra spelar vi upp ett riktigt fint anfall där Krille sätter en riktigt fin vändning ut på högersidan till Ludde som tar sig förbi sin motståndare in i straffområdet där han blir dragen i armen bakifrån och faller, assisterande domaren höjer flaggan för straff.
Simon stegar fram och slår straffen mitt i mål till 1-4.
En kvart in på andra avgörs matchen definitivt då Simon vinner boll i eget straffområde och sätter iväg på en omställning där han vid mittlinjen sätter en fin pass ut till vänster till Hampus som strax utanför straffområdet överstegar sig förbi sin motståndare innan han curlar upp bollen i bortre krysset, ett riktigt klassmål till 1-5.
I samband med målet gör vi vårt första byte då Simonsson kommer in istället för Nystedt.
När Nystedt går av planen tar han av sig tröjan ngn meter innan sidlinjen och trots att spelet inte är igång är detta tydligen ngt som inte kan förbises av domaren som ger Nystedt gult kort på bänken.
Simonsson går in som högerback och Ludde flyttar upp på topp.
Strax efter spelar Krille fram Ludde på offensiv planhalva där han spelar en perfekt boll mellan deras backar som ger Carl ett friläge, han chippar bollen över målvakten men precis utanför stolpen.
Matchen dör av lite i slutdelen av naturliga skäl och spelet blir lite svängigt i slutet.
Med kvarten kvar kommer Wilhelm in som vänsterback istället för Mathias och fem minuter senare komme Ralle in på topp istället för DD och Noah in som mittback istället för Simon.
Med fem minuter kvar får MIF lite onödigt en hörna och på den kan deras inbytte jättestora forward nicka in 2-5 som också blir slutresultatet.

En säker seger efter en stabil insats där vi dippar lite i slutet på båda halvlekarna men i övrigt gör vi det vi ska.
Individuella plus idag till Simon som har en del farliga bolltapp men oftast ordnar upp det på egen hand och i övrigt är dominant i båda ändarna av planen.
Krille blandar också lite idag men när vi skapar framåt är det allt som oftast han som ligger bakom.
Ludde gör återigen en fin match oberoende på vilken position han får spela.

Matchfakta:
Mölnlycke IF - Öckerö IF   2-5 (1-3)
0-1 15min Daniel DD Larsson (Victor Nystedt)
0-2 29min Carl Wiklander (Simon Olsson)
0-3 30min Daniel DD Larsson (Hampus Nilsson)
1-3 38min
1-4 52min Simon Olsson (straff)
1-5 59min Hampus Nilsson (Simon Olsson)
2-5 85min
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 18/5 14:00
1 - 3  
Mån 13/5 18:15
3 - 7  
Tor 9/5 19:00
4 - 3  
Mån 6/5 19:30
9 - 1  
Lör 4/5 13:00
2 - 5  
Lör 27/4 13:00
5 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Start, 07/05 06:07 
Start, 28/04 19:26 
Start, 08/04 13:08