Välkommen till Öckerö IF Herr seniorer
Laget 2016

Oavgjort igen
2017-09-17 23:44

Igår gästades vi av Velebit hemma på Prästängen. Sen förra matchen utgick Murr och Jonte ur truppen och in kom istället Eken och Nystedt.

 

Laget:

Koffe---Simonsson,John.A,Koller,Fredde---Krille,Erik,Matte---Larsson,Fernando,DD

Avb: Eken,Ralle,Noah,Herman,Nystedt

 

Vi startar matchen bra och får direkt ett stort övertag på ett segt och trögstartat Velebit. Första chansen kommer efter att Larsson lyfter fram bollen till Matte som precis hinner före målvakten men avslutet når aldrig fram till målet.

Efter knappa 10min har vi ett inkast i höjd med deras straffområde, bollen ramlar ner utanför straffområdet där DD vinner den och vänder runt och avslutar med ett fint högerskott som sitter intill stolpen och vi leder med 1-0.

Några minuter senare kommer vi i ett nytt bra anfall där vi kommer runt på högerkanten och Matte slår ett fint inlägg som DD nickar ner till Larsson som lägger upp bollen för Erik framför mål men skottet blockeras och går utanför.

Strax efter slår Matte ett nytt inlägg från höger, denna gången nickar Larsson ner bollen till DD som vänder bort sista backen men avslutar tyvärr denna gången utanför stolpen.

Efter 20min gör vi det vi pratat om att absolut inte göra innan matchen nämligen slarva i uppspelsfasen och Velebit snor bollen av oss och spelar sig igenom till ett avslutsläge som sitter stolpe in.

Efter kvitteringen höjer sig Velebit markant och vi känns lite oförberedda på detta. Vi har fortfarande mycket boll men tappar den för ofta och har då ingen balans vilket ger Velebit fina kontringslägen.

Dom har en hörna som skarvas mot bortre stolpen där dom nickar den i utsidan stolpen.

10min före paus kommer dom igenom vårt försvar lite för lätt och deras spelare rundar Koffe men kommer ur vinkel och inspelet framför mål kan vi ta undan genom John.A och Fredde.

Några minuter senare har vi ett nytt bolltapp som leder till en farlig omställning för Velebit där dom får ett friläge som dock rullas utanför.

Starx innan paus kommer Velebit runt på högerkanten och ett inspel hittar en av deras spelare som får på ett bra skott men Koffe är med och räddar.


1-1 i paus efter en halvlek där vi var klart bättre i första delen och klart sämre i den andra.

Vi pratar om att vi måste gå ut och höja nivån på en rad olika områden i andra halvlek om vi ska ta hem denna matchen.


Dock så startar den andra halvlek precis som den första slutade med att Velebit får en fin omställning på oss där ett inspel skarvas strax utanför stolpen.

Strax efter är det istället vi som får till en omställning där Larsson lägger fram en fin boll till Erik som avslutar men målvakten klarar.

Sen har vi en bra chans på en frispark utifrån som Simonsson slår med bra fart till Koller som nickar strax utanför stolpen.

10min in på andra kommer vi ett snabbt anfall där Larsson tar emot bra och lämnar över bollen till Fernando som kommer i hög fart och sätter ett fint instick till DD som kommer fri i straffområdet och försöker dra målvakten som dock följer med fint och räddar.

En kvart in på andra halvlek gör vi första bytet då Nystedt ersätter Larsson på topp. Strax efter tar Velebit ledningen efter att en av deras spelare kört döende svanen vid straffområdeslinjen och domaren belönar det med en minst sagt billig frispark som deras kille snyggt drar över muren och in i mål till 1-2.

Vi gör då ytterligare ett byte då Herman kommer in på mittfältet istället för en haltande Matte.

Herman kommer in med pigga ben och efter bara ett par minuter på plan kommer han fram på vänsterkanten och slår ett perfekt inlägg till Fernando som snyggt nickar bollen i mål till 2-2.

I mitten på halvleken kommer Eken in som mittback istället för John.A

Med tjugo minuter kvar har Velebit en hörna som dom slår snabbt och vi är inte riktigt på plats i markeringen vid bortre stolpen där deras spelare får fritt läge på volley men bollen går utanför.

Med 10min kvar kommer Ralle in som vänsterback istället för Fredde.

Ingen av lagen lyckas vaska fram ett segermål på den sista tiden och matchen slutar 2-2.


Efter de första 15-20min då vi dominerade stort och Velebit var väldigt tröga så tycker jag inte vi riktigt får till vårat spel som vi vill i dagens match. Vi kändes lite för bekväma för att ta den där sista löpningen både offensivt och defensivt.

Vi fortsätter på den inslagna vägen med oavgjorda matcher då vi nu vunnit en och spelat tre oavgjorda på de fyra senaste seriematcherna.

Bäst betyg i dagens match till Matte som skapade mycket innan han tvingades byta samt till Herman som gjorde ett fint inhopp.


Matchfakta:

Öckerö IF - KF Velebit   2-2 (1-1)

1-0 8min Daniel "DD" Larsson

1-1 19min

1-2 62min

2-2 66min Fernando Martins (Herman Malmcrona)

INGEN B-LAGSMATCH IMORGON!
2017-09-16 12:11
Tyvärr meddelade Finlandia/Pallo IF idag på förmiddagen att de inte får ihop lag till imorgon och får lämna WO.

Seger igen för B-laget
2017-09-11 23:19

I söndags spelade B-laget hemma mot Hisingsbacka FC. Ett väldigt ungt Öckerölag denna dag precis som våra motståndare mönstrade.

 

Laget:

Simon---Arnesson,Gröndahl,Koller,Noah---Fredde,Samuel,Erik---Jonte,Hampus,Aligool

Avb: Jacob,Ture,Jack

 

Vi börjar matchen väldigt starkt och trycker direkt tillbaka Hisingsbacka med ett väldigt stort bollinnehav.

Redan i andra minuten slår Koller fram en fin boll till Jonte som ser ut att få med sig den till ett fritt läge men touchen blir lite för lång och en back kommer imellan men bollen studsar till Hampus som får friläget men målvakten klarar avslutet.

Ledningsmålet kommer istället efter knappa kvarten då Erik tar en fin djupledslöpning från mittfältet och Noah ser den och lägger fram en perfekt boll till Erik som låter den studsa innan han kallt lobbar bollen över målvakten till 1-0.

Efter 20min kommer nästan en repris på första målet då Erik tar exakt samma löpning igen, denna gång är det Fredde som slår den fina bollen, denna gång spelar Erik in till Jonte som avslutar men bollen räddas på mållinjen, på returen är Hampus framme och slår in 2-0.

Domaren för dagen som skötte sig bra tyckte det var väldigt varmt och blåste för vattenpaus i mitten på båda halvlekarna, ngt man inte brukar va med om i september.

Efter den lilla pausen mitt i halvleken kommer Hisingsbacka ut med lite ny energi och jämnar ut spelet men dem lyckas inte komma fram till några chanser vilket inte heller vi gör och vi går till paus med en 2-0 ledning.

 

Vi byter in våra tre avbytare till starten av andra halvlek.

Jacob ersätter Arnesson som högerback, Ture kommer in på mitten istället för Samuel och Jack på topp istället för Aligool.

Bara ett par minuter in på andra halvlek är det nära att vi gör självmål när en långboll kommer in i vårt straffområde, det ser helt lugnt ut men Noah och Simon missförstår varandra då Simon kommer ut samtidigt som Noah nickar hem bollen som går förbi Simon men som tur är ngn halvmeter utanför stolpen till hörna.

Andra halvlek är jämnare spelmässigt men det är ändå vi som har initiativet och driver matchen.

3-0 kommer efter dryga kvarten då Jonte tar sig runt nere på vänsterkanten och spelar in bollen framför mål där målvakten tappar den och Jack är framme och tar den i sidled förbi målvakten innan han trycker in den i mål.

Bara ett par minuter senare rycker Jack ifrån sin försvarare på vänsterkanten och slår ett perfekt inspel till Hampus som avslutar på första tillslaget i ribbans undersida och ut.

Med tjugo minuter kvar är Gröndahl nära att bli målskytt efter en hörna som han nickar strax utanför stolpen i fritt läge.

Vi gör tre byten till med 20min kvar, Samuel kommer in igen på mitten och Fredde flyttar ner som mittback när Gröndahl går ut.

Arnesson kommer in igen som högerback, Jacob upp på topp och Jonte går ut samt att Aligool ersätter Hampus på topp.

Sista kvarten på matchen är det två trötta lag och det blir lite Hawai-stämpel på spelet vilket ger Hisingsbacka sina bästa chanser i matchen.

Efter en omställning kommer dem fram på vänsterkanten, Simon är långt ute till höger i straffområdet och räddar avslutet som går tillbaka till deras spelare som lyfter bollen mot det öppna målet men utanför.

Strax efter har dem ett nytt bra läge men avslutet blir inget vidare och Simon kan rädda utan problem.

Istället kan vi faställa slutresultatet till 4-0 med fem minuter kvar efter ett fint anfall där Jack vänder fint på spelet ut på högerkanten till Jacob som spelar bollen snett bakåt till Samuel som tar med sig den fint och får på ett kanonskott som sitter otagbart i gaveln bredvid en chanslös målvakt.

 

Fint genomförd match som vi vinner rättvist med 4-0. Riktigt roligt att se våra unga spelare ta för sig som dom gör.

Plusvarianter idag var Fredde som leder laget fint som kapten och Jack som återigen gör ett mycket piggt och bra inhopp.


Matchfakta:

Öckerö IF B - Hisingsbacka FC B   4-0 (2-0)

1-0 13min Erik Gustafsson (Noah Boney)

2-0 20min Hampus Nilsson (Jonatan Adielsson)

3-0 62min Jack Ahlberg Karlsson (Jonatan Adielsson)

4-0 85min Samuel Larsson (Jacob Lidström)

Mållöst trots slutforcering
2017-09-10 00:38

I torsdags var vi uppe i Mölnlycke för att ta oss an Mölnlycke IS/Sjövalla.

Sen förra matchen utgick Nystedt (jobb) och Eken (skada) ur truppen. In kom istället Fredde och Noah.

Laget:

Koffe---Simonsson,John.A,Koller,Fredde---Krille,Erik,Herman---Matte,Fernando,DD

Avb: Murr,Ralle,Noah,Larsson,Jonte

 

Vi börjar matchen på ett bra sätt. Vi kommer runt fint på kanterna och hittar även en ganska fin yta mellan deras backlinje och mittfält men som alltid så är MIS täta runt och i eget straffområde och släpper inte till många målchanser.

Efter 10min skapar vi dock en bra chans efter ett jättefint längre anfall där vi tar oss runt på högerkanten där Matte slår ett perfekt inlägg på huvudet på DD som har fritt läge men nickar utanför.

Defensivt håller vi ihop det fint, MIS är som alltid tunga på sina fasta situationer men där står vi emot strålande bra i dagens match.

MIS skapar en farlighet när ett inlägg utifrån seglar över Koffe och tar i insidan stolpen och ut.

I mitten på havleken har vi en sämre period där vi slår bort väldigt mycket passningar och MIS tar över initiativet i matchen men på slutet av halvleken kommer vi tillbaka igen.


0-0 i paus var väldigt logiskt efter en chansfattig första halvlek.


Andra halvlek fortsätter i samma spår och inte mycket att notera i chansväg. Efter 20min byter vi in Larsson istället för Herman.

Matte tar steget ner på mittfältet och Larsson går in på topp. Efter halva andra halvlek märks det att MIS börjar tröttna betänkligt och vi tar över matchen mer och mer.

Vi har ett riktigt bra anfall som avslutas med att Fredde slår ett inspel från vänsterkanten som landar hos Matte i straffområdet, han får på en bra träff med vänstern men målvakten gör en fin benparad.

Med 20min kvar vinner Larsson en nickduell fram till Fernando som i sin tur nickar vidare till en löpande DD som kommer fri med målvakten men avslutet sitter rakt på den utrusande keepern.

Vi fortsätter trycka ner MIS som ramlar längre och längre ner i knät på egen målvakt. Med dryga 10min kvar går ett långt inlägg från Matte förbi alla spelare i mitten på straffområdet inklusive målvakten som tagit steget ut och bollen hamnar hos Larsson som provar en volley i svårt läge mot det övergivna målet men bollen seglar högt över ribban.

I matchen sista minut sätter Krille ett fint inspel som hamnar hos DD alldeles framför mållinjen men målvakten lyckas va i vägen igen och rädda ut till hörna.

Hörnan slår Krille och återigen är DD högst och nickar bollen mot mål men den räddas på mållinjen av en försvarare, våra killar ropar på hands men från min position vid mittlinjen var det omöjligt att se om så var fallet.

Matchen slutar mållöst och med tanke på våra avslutande 20-25min kändes det lite som två tappade poäng när vi inte fick in bollen, fram till dess var det en helt jämn match.

Stabila insatser överlag idag, John.A / Koller gör det väldigt bra i mittförsvaret mot deras stora killar och står för en fläckfri insats.


Matchfakta:

Mölnlycke IS/Sjövalla - Öckerö IF   0-0 (0-0)

Seger för B-laget
2017-09-05 16:26
Igår spelade B-laget borta mot IK Zenith.

Laget såg ut som följer:

Aronsson---Ralle,Murr,Gröndahl,Noah---Albin,Fredde,Hampus---Fernando,Larsson,Jonte
Avb: Arnesson,Jack,Aligool

Första 5-10min på matchen ser man att vi är lite ovana vid naturgräset som dagens match spelas på.
Motståndarna spelar lite mer direkt och kraftfullt och vi får inte riktigt ordning på boll och passningar.
Men efter 10min så kommer vi in i matchen på ett mycket bättre sätt, vi gör oss klara tidigare och kan nu rulla runt bollen i laget på ett mycket bättre sätt.
Båda lagen bränner några fina chanser innan ledningsmålet kommer efter drygt halva halvleken.
Vi spelar oss upp fint på vänsterkanten där Fernando lägger en bra boll bakom deras backar till en löpande Jonte som tar med sig bollen fint och använder sin snabbhet till att trycka sig förbi deras försvarare och med en snygg yttersida lägger han bollen förbi målvakten i bortre gaveln för 0-1.
Bara minuten senare får vi en frispark vid mittlinjen, Fredde är vaken och tar den snabbt och lägger en boll mellan deras backar till Ralle som löpt från sin högerbacksplats och blir fri med målvakten där han lugnt placera bollen bredvid honom med en bredsida till 0-2.
Vi fortsätter spela bra resten av halvleken och har ett par fina lägen till som inte resulterar, även Zenith kommer till några lägen efter omställningar och har bl.a en nick i ribban men inga fler mål i första halvlek.

I paus byter vi in våra tre avbytare. Arnesson ersätter Albin som def.mittfältare.
Aligool kommer in på topp istället för Larsson och Jack kommer in istället för Hampus.
Jack tar en forwardsplats och Jonte flyttar ner på den offensiva mittfältsplatsen.

Vi börjar andra halvlek piggt där våra tre inhoppare visar framfötterna direkt.
Jack skapar oreda för motståndarna på vänsterkanten med sin snabbhet och efter knappa 10min löper han ifrån sin motståndare och spelar in bollen i straffområdet där Jonte blir nergjord och domaren pekar på straffpunkten.
Fernando tar straffen men skjuter den i stolpen och ut.
Istället går Zenith direkt till anfall och en hög boll in i straffområdet tas ner av deras forward som kan lägga in den mellan benen på Aronsson till 1-2.
Gröndahl får problem med sin fot efter ca 10min och får byta och Albin kommer in som mittback.
Vi låter oss inte nedslås av baklängesmålet utan fortsätter styra matchen och strax efter tar sig Fernando in i straffområdet till höger och spelar in bollen till Jack som fläker sig fram och stöter bollen i mål via målvakten till 1-3.
Precis som Hampus förra veckan så gör Jack mål i sin debut i B-laget.
Efter halva andra halvlek kommer Hampus in igen istället för Jonte.
Jonte får dock bara vila ett par minuter på bänken innan Noah måste byta och Jonte får komma in på vänsterbacken.
I slutet på matchen är det två utdragna och slitna lag på den tunga naturgräsplanen, båda lagen skapar och missar riktigt fina lägen.
Aronsson står för två fina räddningar på frilägen och för oss så har Jack ett friläge som målvakten räddar och Aliggol har två fina lägen som båda går ngn centimeter över ribban. Framförallt har Fernando en handfull lägen att bli målskytt men idag ville det sig inte för honom (kanske borde han passat vid något läge också :-)
Det blir dock ett mål till i matchen och det är riktigt snyggt. 
Ralle lägger en fin frispark in i straffområdet som Hampus tar ner och på första tillslaget distinkt trycker in i bortre hörnet till slutresultatet 1-4.

En bra genomförd match från samtliga. Väldigt skoj att se killarna från P01 och juniorlaget ta för sig så bra som dem gör mot seniormotstånd.
Extra plus idag till Murr som var väldigt stabil i backlinjen, Ralle som var väldigt aktiv från sin högerbacksposition.
Fredde som i mitt tycke var planens bästa spelare med både mycket bollvinster och vårdat passningsspel.
Sen gör alla tre inhopparna: Arnesson, Jack och Aligool fina insatser i andra halvlek.

Matchfakta:
IK Zenith - Öckerö IF   1-4 (0-2)
0-1 27min Jonatan Adielsson (Fernando Martins)
0-2 28min Rasmus Sundqvist (Fredrik Hansson)
1-2 55min
1-3 58min Jack Ahlberg Karlsson (Fernando Martins)
1-4 78min Hampus Nilsson (Rasmus Sundqvist)
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen