Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Öckerö IF Herr seniorer
Laget 2016

Cupguld!!
2018-07-10 00:37
Bild lånad från www.skargardsfotboll.se
I lördags spelade vi finalen i årets skärgårdscup. Det var en repris på förra årets final då vi återigen ställdes mot Styrsö BK som på sin väg till finalen slagit ut Fotö (WO) och Björkö.
Förra året fick vi ju ge oss i straffläggning efter att Styrsö kvitterat i sista övertidsminuten, så det var läge för revansch med andra ord.
En ändring i truppen sen semifinalen då Hampus var bortrest och ersattes av Jonte i finaltruppen.

Laget:
Koffe---Simonsson,Fredde,Eken,Mathias---Niklasson,Ture,Erik---Krille,DD,Nystedt
Avb: John.A,Ralle,Noah,Anton,Jonte

Finalen startar och vi får precis den start vi vill ha då vi tar ledningen redan i 7:e minuten.
En fin hörna av Niklasson som DD kommer högst på och skallar in 1-0.
Det känns som vi har bra kontroll på matchen från start och vi bra koll på dem bakåt där vi inte släpper till mkt samtidigt som vi hittar fina anfall med jämna mellanrum.
Niklasson spelar fram Nystedt som flyger förbi sin motståndare och drar till med ett hårt skott som tar i insidan av stolpen och ut.
Nära där med bara ett par minuter senare kommer nästa mål då Krille spelar fram Erik som strax utanför straffområdet snyggt skruvar bollen utom räckhåll för målvakten och in i bortre hörnet till 2-0.
Vi har en ny bra chans efter en hörna när bollen dimper ner framför fötterna på Eken (som spelar sin 15:e raka final) som skjuter i bra läge men utanför.
Efter dryga halvtimman spelad drar Erik igenom Styrsös försvar i en soloräd och kommer fri mot målvakten men blir fälld bakifrån av Styrsös kapten.
Domaren dömer frispark precis på straffområdeslinjen och visar det röda kortet för deras kapten.
Med en man mer blir vårat övertag ännu tydligare och Niklasson fortsätter leverera fina bollar när han hittar Krille som avslutar men målvakten klarar till hörna.
Vi har chanser att punktera matchen innan paus då först DD och Krille växelspelar sig fram men skottet blir blockerat till hörna och sedan spelar Erik snyggt fram Nystedt till ett friläge som tyvärr avslutas rakt på den utrusande målvakten.

2-0 i paus och en man mer plus ett stort spelövertag kändes givetvis ganska säkert men vi manade på i paus att inte släppa fokuset.

Andra halvlek startar och det dröjer bara 5min innan Krille tar sig fram och spelar in bollen där Styrsöbackarna får en fot på bollen men DD är stark och tar sig fram till bollen och trycker upp den i nättaket till 3-0.
Bara två minuter senare vinner Krille bollen från deras backlinje och tar sig förbi ett par spelare in i straffområdet där han blir fälld och domaren dömer straff.
Fredde är säker från 11m och sätter 4-0 och matchen är om den inte var det innan nu avgjord.
DD får sen en chans att bli hattrickskytt när han springer sig loss i straffområdet men skjuter i ribban och ner utanför mållinjen.
Vi gör vårt första byte en kvart in på andra då Anton ersätter Erik på mittfältet.
Strax efter får Krille en jättechans då han fintar ner back och målvakt några meter från mål och ska bara lägga in bollen men på ngt sätt blockerar dom skottet, andrabollen vinner Simonsson utanför straffområdet där han väggar sig igenom med hjälp av Krille och sätter 5-0.
Efter målet får Simonsson lämna plats för Ralle på högerbacken.
Slutdelen av finalen blir av förklarliga skäl ganska avslagen men vi ökar till 6-0 på ett fint anfall där Ture spelar fram DD i djupled och hänger med in i straffområdet där han får tillbaka bollen från DD och säkert bredsidar bollen i mål.
Strax efter sticker Styrsö upp i ett sällsynt anfall och en av deras killar får på ett riktigt kanonskott utifrån som sitter otagbart uppe i krysset hos Koffe.
Vi byter även in John.A som mittback istället för Fredde, Noah som vänsterback istället för Mathias och Jonte på topp istället för DD.
Vi har några riktigt stora chanser att utöka ledningen i slutet då Ralle, Krille och Nystedt alla har jättechanser att näta men missar.

Matchen slutar 6-1 och vi får våran revansch på Styrsö från förra året.
En konstig cup då vi i samtliga matcher avgjort tidigt och kunna defilera hem segrarna utan någon spänning.
5-1 mot Hönö, 10-1 mot Knippla, 5-0 mot Donsö och alltså 6-1 i finalen mot Styrsö blev årets resultat vilket ger en målsklillnad på 26-3 i årets cupspel vilket måste vara något slags rekord.
Väldigt bra genomförd cup från samtliga spelare som deltagit och nu kan vi ta ledigt med en god känsla och ladda batterierna för höstens seriespel.

Matchfakta:

Styrsö BK - Öckerö IF   1-6 (0-2)
0-1 7min Daniel DD Larsson (Victor Niklasson)
0-2 19min Erik Gustafsson (Christian Karlsson)
0-3 50min Daniel DD Larsson (Christian Karlsson)
0-4 53min Fredrik Hansson (straff)
0-5 63min Alexander Simonsson (Christian Karlsson)
0-6 69min Ture Widestrand (Daniel DD Larsson)
1-6 71min
Utvisning: Styrsö BK (33min) 
Storseger i semifinalen
2018-07-05 21:06
Bild lånad från www.skargardsfotboll.se
Igår var det dags för semifinal i skärgårdscupen när vi gästades av Donsö IS på prästängen.
Sen kvartsfinalen mot Knippla utgick Gröndahl och Jack ur truppen.
In kom istället John.A och Nystedt.

Laget:
Koffe---Simonsson,Fredde,Eken,Mathias---Niklasson,Ture,Hampus---Krille,DD,Erik
Avb: John.A,Ralle,Noah,Anton,Nystedt

Vi mötte ju Donsö i serien tidigare i år och låg då under i paus efter en medioker första halvlek men vände och vann med 4-2 efter en rejäl uppryckning i andra halvlek.
Inför den här matchen hade vi tagit fasta på ett par saker taktiskt samt framförallt att vi skulle "va där" från början när det gäller inställning och att alla tar jobbet och löpningarna.
Vi tar omgående tag i matchen och första chansen kommer efter ett mönsteranfall där Eken slår ut en fin boll till Simonsson på högerkanten som sätter den vidare till Krille som hittar fram till en löpande DD som serverar Erik bollen mitt i straffområdet men avslutet går över ribban.
Några minuter senare vinner Simonsson bollen i Donsös uppspelsfas och sätter en perfekt boll i djupet till Erik som blir helt ren och kan ta emot bollen och på halvolley bredsida den förbi målvakten till 1-0.
Några minuter senare får Erik sin tredje jättechans innan kvarten är spelad när han får helt fritt läge i straffområdet efter ett inkast men avslutet räddas av Donsös målvakt.
Vi har total kontroll på matchen och skapar chanser på löpande band samtidigt som vi har stenkoll bakåt och inte släpper till någonting i chansväg för Donsö.
Donsö som för dagen övergett sitt 4-4-2 spel och istället spelar 4-5-1/4-3-3 ger oss oceaner med yta på kanterna där vi gång på gång hittar fram i till farligheter.
En repris på 1-0 målet är på väg då Simonsson återigen frispelar Erik i djupled, denna gången rundar han målvakten men kommer ur vinkel vilket gör att DIS-keepern hinner tillbaka och räddar avslutet till hörna.
Krille spelar fram DD till ett bra läge men återigen klarar DIS burväktare skottet till hörna.
Efter knappa halvtimman vinner Hampus som förövrigt gör en kanonmatch på mitten två närkamper i rad och får med sig bollen in i straffområdet där han spelar snett inåt till Erik som kommer i fart men sätter bredsidan över ribban.
Man börjar tänka att alla dessa missade chanser kommer att straffa oss men 10min innan paus vinner DD bollen av en av deras mittbackar och avancerar fram till vänster i straffområdet mot målvakten men istället för att avsluta så sätter DD mycket vaket bollen tvärs genom straffområdet till en fristående Krille som kan bredsida in bollen i det övergivna målet till 2-0.

2-0 ledning i paus som borde vart flera mål större med tanke på det spel och chansövertag vi haft.
Vi är nöjda med det mesta utan effektiviteten då vi helt neutraliserat Donsös skyttekung Albert och inte släppt till en chans bakåt samtidigt som vi genom rörligt och bra anfallsspel hela tiden skapar framåt.

Andra halvlek startar och efter bara 5min vänder Niklasson spelet med en härlig boll till Krille som tar emot på bröstet vänder bort sin motståndare och vänder tillbaka bollen till en löpande Hampus som tar sig in i straffområdet där han får en rejäl tryckare av en första Donsöspelare men Hampus står på benen och kommer förbi till nästa motståndare som han chippar förbi men blir då kapad och domaren dömer straff.
Fredde tar straffen som målvakten går åt rätt håll på men inte kan hålla och det är 3-0.
Knappa kvarten in på andra studsar en boll högt djupt på Donsös planhalva deras mittbackar väntar ner den när DD kommer i fart bakifrån och nickar med sig bollen till ett friläge där målvakten kommer ut och räddar men DD tar returen och placerar in 4-0.
I samband med målet gör vi vårt första byte då Nystedt ersätter Erik.
5min senare spelar vi upp ett härligt anfall på högerkanten som avslutas med att Simonsson sätter in ett hårt inspel till DD i straffområdet som avslutar, målvakten klarar igen men denna gång är Krille först på returen, tar emot bollen och placerar in 5-0.
I samband med detta målet för vi vårt andra byte då Anton ersätter Niklasson.
Strax efter kommer Ralle in på topp istället för DD.
Med kvarten kvar gör John.A comeback efter fotskada så han ersätter Eken som mittback och sista 10min ersätter Noah Mathias som vänsterback.
Sista 20-25 min på matchen blir ganska avlagen fotboll då det är avgjort och vi mest vill spela av matchen och Donsö vill mest att den ska ta slut.

Vi vinner med 5-0 efter en mycket väl genomförd match. Alla spelare följer matchplanen till 100% samt lägger ner det nödvändiga jobbet från minut 1. Riktigt roligt att se.
Nu väntar precis som förra året Styrsö BK i finalen och vi vet alla hur det slutade då.
Ska vi få våran revansch så krävs det att alla kommer upp i samma nivå som idag och att vi inte tar någonting för givet.

Matchfakta:

Öckerö IF - Donsö IS   5-0 (2-0)
1-0 10min Erik Gustafsson (Alexander Simonsson)
2-0 36min Christian Karlsson (Daniel DD Larsson)
3-0 52min Fredrik Hansson (straff)
4-0 59min Daniel DD Larsson
5-0 65min Christian Karlsson (Daniel DD Larsson)
Tvåsiffrigt i kvartsfinalen
2018-07-01 23:18
Efter segern mot Hönö var det i lördags dags för kvartsfinal hemma mot Knippla IK.
Sen åttondelsfinalen utgick John.A (fot), Sundström (ljumske) och Rickard (bortrest) ur truppen.
In kom istället Gröndahl, Noah och Jack.

Laget:
Koffe---Simonsson,Fredde,Eken,Mathias---Niklasson,Ture,Hampus---Krille,DD,Erik
Avb: Gröndahl,Noah,Ralle,Anton,Jack

I matcher som denna som vi "bara ska vinna" på papperet är svårigheten att få alla att va fokuserade och inte underskatta motståndarna, jag tycker vi klarade det väldigt bra i första cupmatchen och likaså idag.
När Knippla sen kommer till matchen med 12 man så hade det vart lätt att hamna i den fällan men vi genomför en fokuserad och bra uppvärmning med bra tempo som vi sen tar med oss in i matchen.
Det dröjer till 9:e min innan vi får hål på Knippla då Ture vänder ut bollen till en löpande Mathias som avancerar in i straffområdet och skjuter in bollen i bortre hörnet.
Trots att vi sen kostar på oss att bränna ett antal fina lägen, bl.a en straff så rullar målen in i jämn takt och när domaren blåser för halvtid så leder vi med hela 7-0.

Vi gör tre byten i paus då Ralle ersätter Mathias som vänsterback, Anton ersätter Niklasson på mittfältet och Noah kommer in istället för Erik.
Simonsson flyttar upp på topp och Noah tar högerbacken.

10min in på andra kommer även Jack in på topp istället för DD och Gröndahl ersätter Ture.
Fredde tar steget upp på mittfältet när Gröndahl kommer in som mittback.
Andra halvlek blir av förklarliga skäl mest en transportsträcka mot slutsignalen där vi försöker hålla uppe fokuset men inte lyckas i alla lägen.
Vi släpper lite tafatt in ett mål efter en lång utspark från deras målvakt men lyckas även göra tre framåt där två av dessa är riktigt läckra solonummer från Hampus som landade på 4 mål idag.
Nu väntar vår seriekollega Donsö i semifinal hemma på onsdag.

Matchfakta:

Öckerö IF - Knippla IK   10-1 (7-0)
1-0 9min Mathias Nilsson (Ture Widestrand)
2-0 13min Daniel DD Larsson (Victor Niklasson)
3-0 28min Hampus Nilsson (Christian Karlsson)
4-0 30min Alexander Simonsson (Daniel DD Larsson)
5-0 31min Hampus Nilsson (Alexander Simonsson)
6-0 34min Ture Widestrand (Daniel DD Larsson)
7-0 39min Christian Karlsson (Daniel DD Larsson)
8-0 66min Hampus Nilsson
8-1 80min
9-1 81min Alexander Simonsson (?)
10-1 85min Hampus Nilsson (Noah Boney)
Komfortabel seger mot Hönö
2018-06-29 00:53
Bild lånad från www.skargardsfotboll.se
I tisdags drog så årets upplaga av Skärgårdscupen igång för våran del med åttondelsfinal hemma på Prästängen mot Hönö IS.
Sen förra matchen utgick Jonatan, Noah, Linus, Jack och Nystedt (jobb) ur truppen.
in kom istället Koffe, Mathias, Fredde, John.A och Sundström.

Laget:
Koffe---Simonsson,Fredde,Eken,Mathias---Niklasson,Ture,Hampus---Krille,DD,Erik
Avb: Sundström,John.A,Ralle,Anton,Rickard

Vi börjar matchen på ett bra sätt offensivt och efter knappa 10min skapar vi första chansen då Niklasson sätter en fin boll till Simonsson som i sin tur spelar fri DD som dock sätter avslutet rakt på målvakten.
Strax efter kommer Hönö i en snabb kontring där vi är lite för heta att vinna boll istället för att falla och går bort oss vilket ger Hönö ett bra läge men Fredde kommer med en perfekt brytning i sista stund som hindrar avslutet.
en stund senare tar vi ledningen då Niklasson vinner boll på mittfältet och avancerar fram innan han sätter en perfekt boll mellan deras backlinje till en löpande DD som trots att han är hårt uppvaktad kan ta emot och placera bollen förbi målvakten till 1-0.
Bara två minuter efter målet förlorar vi en andraboll högt upp i plan och Hönö ställer om snabbt med en bra boll in bakom vår backlinje som deras forward Wiseman kommer först på och petar förbi Koffe till 1-1.
Vi fortsätter ligga på framåt och efter knappa halvtimman spelad skarvar DD fram bollen till Krille som tar med sig den in i straffområdet och får på ett bra avslut upp i nättaket till 2-1.
Fem minuter senare får Hönö en frispark en vid halva plan som dem lyfter in i straffområdet där dem vinner förstaduellen och skarvar fram bollen till ett bra läge som dock avslutas över.
Strax efter har Krille en av många bra aktioner i första halvlek när han tar sig loss från ett par spelare och frispelar DD vars avslut dock räddas av målvakten.
Bara minuten efter har Krille en ny dribblingsraid ner mot kortlinjen där han sätter bollen snett inåt bakåt till Erik som tar emot vid straffområdeslinjen och spelar fram Mathias till vänster i straffområdet som tar emot och får på ett kanonskott upp i bortre krysset för 3-1.
I slutet på halvleken dominerar vi stort och vinner ideligen tillbaka bollen högt på deras planhalva när vi tappat den.
Vi skapar ytterliggare en chans efter ett fint anfall där Krille återigen sätter bollen snett inåt till Niklasson vid straffpunkten som avslutar men en Hönöback hinner slänga sig fram och blockera skottet.

3-1 i paus kändes ganska tryggt och vi pratar om att fortsätta på samma sätt i offensiven.
Vi prata också om att falla tidigare när Hönö ställer om då det kändes som deras enda chans att skapa chanser på oss.

Andra halvlek blir händelsefattigare där vi låser matchen på ett bra sätt då vi balanserar bättre och tar bort Hönös chanser till omställningar.
Vi gör vårt första byte efter en kvart då Krille går ut och Anton kommer in.
Anton in som def.mf, Niklasson upp som off och Hampus upp på topp.
20min in på andra har vi ett bra anfall där DD är på väg igenom men tappar bollen på deras sista gubbe, dock så sätter han direkt press och Hönöspelaren försöker dribbla som sista man vilket straffar sig då DD vinner bollen av honom och kommer fri med målvakten och kan säkert placera in 4-1.
5min senare slår Eken fram en lysande boll på vänsterkanten till Erik som bryter in i banan och spelar fram Niklasson till höger i straffområdet där han tar emot och avslutar säkert till 5-1.
I samband med målet gör vi två byten till då Ralle ersätter Mathias som vänsterback och Rickard kommer in på topp istället för Erik.
I 77:e min drar en Hönöspelare på sig sitt andra gula kort och blir utvisad.
Sista tiden blir det hafsigt spel där vi med en man mer blir lite övermodiga och hela tiden väljer att spela det svåra alternativet istället för det lätta men det är också förståeligt att det blir så när matchen ser ut som den gör.

Vi vinner säkert med 5-1 efter en stabil insats och går nu vidare i cupen med kvartsfinal hemma mot Knippla på lördag.
Indivduellt idag går plustecknen till Simonsson som gör en fin match på högerbacken med väldigt få misstag.
Niklasson styr spelet på mittfältet med väldigt hög procent i passningsspelet.
Krille var på fint spelhumör i anfallet där han framförallt i första halvlek hittade väldigt kreativa lösningar.

Matchfakta:

Öckerö IF - Hönö IS   5-1 (3-1)
1-0 17min Daniel DD Larsson (Victor Niklasson)
1-1 19min
2-1 28min Christian Karlsson (Daniel DD Larsson)
3-1 35min Mathias Nilsson (Erik Gustafsson)
4-1 65min Daniel DD Larsson
5-1 70min Victor Niklasson (Erik Gustafsson)
Utvisning: Hönö (77min)
Kollaps!
2018-06-21 11:44
Sista seriematchen spelades igår borta mot Mölnlycke IF.
Sen förra matchen utgick Sundström (sjuk), Fredde (bortrest), Gröndahl (bortrest), Jonte (bortrest) och Hedda.
In kom istället Noah, Niklasson, Linus, Anton, Rickard och Jack.

Laget:
Jonatan---Simonsson,Eken,Noah,Ralle---Krille,Ture,Niklasson---Nystedt,DD,Erik
Avb: Linus,Anton,Hampus,Rickard,Jack

Matchen startar och efter 5min har vi en hörna, den nickas undan och MIF kontrar snabbt till vänster och slår in ett inspel som Jonatan stöter ut i straffområdet där vi inte kan få undan bollen utan en av deras spelare kan raka in 1-0.
Efter målet höjer vi oss och har våran enda bra period i matchen då vi har lite fart och rörelse i vårt passningsspel.
Efter 10min har vi ett riktigt fint anfall där Ralle sätter in bollen på Niklasson som kan vända ut bollen på högerkanten till Simonsson som tar med sig den i fart och sätter ett instick i straffområdet till DD som avslutar, målvakten räddar men på returen kan Niklasson lägga in bollen i tomt mål till 1-1.
Vi fortsätter spela ok ett litet tag efter målet men efter 20min tar MIF åter ledningen efter en vunnen andraboll och en passning till en för oss klart offsidestående spelare som tar tillvara på friläget till 2-1.
Efter detta går vi ner oss igen och har väldigt svårt att få till de varken offensivt eller defensivt.
MIF är ett lag som inte en enda gång under 90min spelar med sitt mittfält i uppspelsfasen utan dom ligger kompakt med laget och väntar på omställningar där det går fort samt i det uppställda spelet kommer lång boll från mittback upp på Sudo som ska suga in den och fördela spelet på offensiv planhalva.
Allt detta hade vi pratat om innan men ändå så spelar vi med huvuvdet under armen och inställningen lämnad hemma under resten av matchen.
MIF har chanser att utöka ledningen innan paus men lyckas inte förvalta dessa och 2-1 står sig till vilan.

Vi snackar i pausen om att vi behöver förbättra det mesta för att vända på detta.
Vi gör också ett byte då Eriks knä inte håller och Hampus kommer in på hans plats.

Vi startar andra halvlek med lite mer energi och efter 5min skapar vi en bra chans när Simonsson tar sig fram på högerkanten och slår ett inlägg som Hampus snyggt skarvar vidare till DD som tar ner bollen i straffområdet och avslutar via ett moståndarben till hörna.
En kvart in på andra har vi ett nytt bra anfall där vi spelar oss fram på ett bra sätt med ett tillslag och sätter ett hårt inspel in i målområdet men deras kille klarar att få en tå på bollen till hörna.
Direkt efter den hörnan ställer MIF om snabbt igen och vi tar inte hemjobbet ordentligt, dom ser ut att slarva bort chansen genom att komma långt ner mot kortlinjen men får in ett inlägg som ser ut att gå över linjen men precis innan nickar deras forward in den framför mål där den tar på Ekens knä och in i eget mål.
Mitt i halvleken kommer sedan en ny omställning med inspel och skarv i mål till 4-1 och matchen känns körd.
Vi byter in Rickard på topp, ner med Hampus på mitten och Krille som mittback när Eken går ut.
Med dryga 10min kvar kommer 5-1 självklart efter en ny omställning där vi inte kommer hem på rätt sida.
Linus ersätter Simonsson och Jack ersätter Nystedt sista tio.
Vi släpper in ytterliggare ett mål med 5min kvar till 6-1 på ett inlägg där vi inte har någon markering på målnickaren.

6-1 slutar matchen och vi avslutar därmed vårsäsongen med 3-12 på de två sista matcherna vilket inte är acceptabelt.
Dock så var förra matchen mpt Dalen (2-6) missvisande gällande siffrorna och vi gjorde en hel del bra saker i den matchen men i den här mot MIF finns i stort sett inget positivt att ta med sig tyvärr.
Plus till Rickard och Linus inhopp på högerkanten där dem visade lite vilja och mod i alla fall.
Nu gäller det verkligen att vi alla tar oss i kragen för vi har en skärgårdscup kvar innan vi går på semester och till den måste vi höja oss flera nivåer annars tar den slut fort.

Matchfakta:
Mölnlycke IF - Öckerö IF 6-1 (2-1)
1-0 5min
1-1 10min Victor Niklasson (Daniel DD Larsson)
2-1 20min
3-1 62min
4-1 68min
5-1 78min
6-1 85min
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Start, 22/07 11:34 
Start, 28/05 11:10 
Start, 08/05 11:17 
Start, 15/04 14:16 
Start, 11/04 14:51