Välkommen till Öckerö IF Herr seniorer
Laget 2016

Lyckat träningsläger i Spanien
2018-03-17 10:09
Veckan som gått har vi spenderat på varmare breddgrader då vi besökt Spanien för ett efterlängtat träningsläger.
Söndag morgon samlades vi på Landvetter flygplats för vidare färd ner till Barcelona.
Efter ytterligare en dryg timmes bussresa söder om Barcelona var vi framme vid Salou Futbol Complex runt 18-tiden på söndag kväll.
Anläggningen höll väldigt bra klass med många planer inom gångavstånd samt möjlighet till gym, spa och spel av alla möjliga sporter.
Samtidigt som oss så befann sig t.ex FC Lahti från finska högstaligan och Falkenbergs FF från superettan på samma anläggning.
Efter att installerat oss på söndagskvällen och fått en första bekanstskap med stället och middagsbuffen samt gått igenom förhållningsreglerna under vistelsen så var det på måndagen dags för de två första träningarna (en morgon och en eftermiddag).
På kvällen hade vi ett möte där spelarna indelade i grupper fick tycka till om allehanda ämnen kopplade till vårt lag, spel och ledare.
På tisdagen körde vi en morgonträning och sedan på eftermiddagen var det dags för en prestigefylld internmatch mellan Lag Orange och Lag Svart som såg ut som följande:

Orange:
Koffe---Simonsson,John.A,Koller,Fredde---Noah,Erik,Hampus---Jonte,Sundström,Nystedt

Svart:
Hedda---Ralle,Eken,Gröndahl,Mathias---Krille,Niklasson,Christian---Anton,DD,Lukas

Domarteamet för dagen var:
John Olausson (Huvuddomare)
Marcus "Murr" Olsson (assisterande)
Daniel Larsson (assisterande)

Övriga ledare hade innan  matchen lite vadslagning om slutresultatet som vi inte behöver gå närmare in på men Martin var i alla fall nära men nådde inte ända fram.
Matchen spelades i 2x30min och började ganska jämnt där svarta laget hotade två gånger om med farliga skott från Lukas men Koffe var med på noterna.
Istället tog Orange ledningen efter drygt halva halvleken efter ett riktigt fint anfall där John.A spelade upp en boll på Nystedt som nickade ner till Noah som spelade ut bollen på Simonsson som i sin tur hittade in till Erik som på halvvolley avslutade i mål till 1-0.
Stärkta av målet tog Lag orange över matchen och hade gyllene lägen att utöka ledningen i slutet genpm frilägen av först Jonte och sen Sundström men första läget räddades fint av Hedda och andra sköts över.

1-0 i paus till orange och svarta laget försökte prata ihop sig för att vända på steken i andra halvlek.

Tyvärr drog Eken på sig en skada i knät och fick bryta matchen ett par minuter in på andra halvlek och då Larsson,Murr och Mauricio alla hade lite skavanker sen innan så var det Glenn som fick hoppa in i svarta laget som fick möblera om lite.
Ju längre matchen går så flyttar svarta upp mer och mer folk i anfallet vilket leder till stora omställningsytor för lag orange.
Simonsson lyckas skjuta över öppet mål och Jonte skjuter utanför i friläge efter att ha blivit frispelad av Hampus.
Efter drygt halva andra halvlek kommer 2-0 på ett mäktigt distanskott återigen med Erik som målskytt.
Strax efter rinner Simonsson igenom och efter att Hedda räddat första läget som kan han lägga in returen i mål till 3-0.
Varje mål var viktigt för ställningen i poängligan så svarta kunde inte ge upp men lyckades aldrig få in något mål istället fastställde orange slutresultatet till 4-0 efter en upprullning där Erik hittade Jonte som gav Sundström öppet mål där han satte bollen ribba in.

Matchfakta:

Lag Orange - Lag Svart   4-0 (1-0)
1-0 17min Erik Gustafsson (Alexander Simonsson)
2-0 47min Erik Gustafsson
3-0 51min Alexander Simonsson
4-0 60min Victor Sundström (Jonatan Adielsson)

På tisdagskvällen njöt vi sedan när vi såg Man Utd bli utslagna i CL av Sevilla.
På onsdag morgon hade vi sista träningen innan vi på eftermiddagen hade chartrat en buss som tog oss in till Barcelona city där kvällen spenderades.
Torsdag morgon var det dags för hemresa och på planet redovisades slutställningen i poängligan (en tävling där man kunde samla poäng både i lag och individuellt under varje träning på lägret)
Det visade sig att tre killar, Simonsson, Koller och Nystedt hamnade på samma poäng och en frågesport fick avgöra vart vinsten skulle hamna och efter en hård kamp stod Victor Nystedt som slutsegrare.

Nu vilar vi upp oss i helgen och sedan tar vi nya tag nästa vecka då det är genrepsvecka inför seriestarten.
Seger mot Kode
2018-03-10 20:27
Vi har haft tätt matchande under en period nu och idag var det dags igen när Kode IF från Div.4A gästade oss på Prästängen för träningsmatch.
Sen förra matchen utgick Aronsson, Simonsson, John.A, Lukas, Jonte och Noah ur truppen.
In kom istället Eken, Krille, Erik, DD, Chrstian och Sundström.
Ingen målvakt tillgänglig men Gröndahl tog asnvar och drog på sig handskarna och klarade sig utmärkt.

Laget:
Gröndahl---Nystedt,Eken,Koller,Fredde---Krille,Ture,Niklasson---Erik,DD,Hampus 
Avb: Rickard,Christian,Sundström,Jack

Vi tar ganska omgående tag i spelet mot ett Kode som avvaktar lite mer. Trots att jag inte tycker att vi får upp tempot i passningsspelet till den nivån vi vill ligga på så skapar vi en hel del chanser i första halvlek.
Vi tar ledningen efter knappa kvarten efter bra spel på högerkanten genom Nystedt, DD och Krille där den sistnämnde rycker ner mot kortlinjen och spelar in bollen till Fredde som testar med en volley som han får halvträff på, bollen studsar i marken mot DD som med ryggen mot mål nickar över målvakten i stolpen men på returen är Erik framme och lägger in 1-0.
Bara några minuter senare plockar Erik upp en lös boll på egen planhalva och sätter fart och driver förbi 2-3 motståndare innan han avslutar perfekt förbi målvakten via stolpen i mål till 2-0.
Erik testades som forward idag och svarade med två mål innan 20min var spelade.
Vi hade ytterligare en del chanser att utöka ledningen i första halvlek bl.a har Koller en bra nick på hörna som räddas, Niklasson ett ypperligt läge som han smekte strax utanför stolpen och Erik ett friläge för hattrick där han försöker chippa över målvakten men han halvklarar och innan bollen går över linjen kan en back rensa undan.
Bakåt är det ganska lugnt, Kode hotar inte speciellt mycket då ingen av deras forwardsstjärnor är med i matchen.
Bästa chansen har dom när vi ger bort bollen i uppspelsfasen men Eken kommer perfekt glidande och blockerar avslutet från deras friställda gubbe.

2-0 ledning i paus vilket kunde vart större, ändå är vi inte nöjda med spelet då det går lite för långsamt i passningsspelet samt att vi inte "sitter ihop" riktigt med lagdelarna.
Vi ändrar en hel del i paus då alla fyra avbytarna Rickard, Jack, Sundström och Christian kommer in istället för Koller, Fredde, Ture och Hampus samt att vi byter positioner på en del spelare.

Vi startar andra halvlek med följande lag:
Gröndahl---Nystedt,Eken,Krille,Rickard---Niklasson,Erik,Christian---Jack,Sundström,DD

Vi får inte riktigt igång spelet i andra halvleks början men efter 10min vinner DD bollen i Kodes uppspelsfas, driver in i plan och frispelar Jack som tar emot och placerar in bollen i mål till 3-0.
Bara några minuter senare ligger vi fel när Kode rinner igenom och Eken fäller en av deras killar i straffområdet och straffen sitter säkert till 3-1.
Resten av halvleken har vi mycket boll men mest på egen planhalva och runt mittlinjen, på sista tredjedelen har vi svårt att komma fram till de riktigt farliga chanserna.
Med 20min kvar kommer Koller in igen istället för Eken och Ture istället för Erik.
Vi skapar två stora chanser till i matchen, första är när Niklasson spelar fram DD som löper sig fri men avslutar via målvakten precis utanför och sista chansen springer sig Christian till ett friläge som han avslutar förbi målvakten men i stolpen och ut.
Sista minuterna kommer Hampus in igen istället för Sundström.
Vi vinner matchen med 3-1 vilket borde varit större segersiffror men ändå är vi inte speciellt nöjda med prestationen som inte var i närheten av dem vi gjort det senaste mot Lerum och Frölunda men så var det också väldigt annorlunda matchbilder i de matcherna.
Bäst idag var att se att Erik såg intressant ut som forward och att Krille klarade mittbacksrollen (andra halvlek) på ett bra sätt.

Matchfakta:
Öckerö IF - Kode IF   3-1 (2-0)
1-0 13min Erik Gustafsson (Daniel "DD" Larsson)
2-0 17min Erik Gustafsson
3-0 55min Jack Ahlberg Karlsson (Daniel "DD" Larsson)
3-1 58min

Utslagna på straffar i västra cupen
2018-03-09 12:35
I måndags skulle vi egentligen ha spelat kvartsfinalen i västra cupen men då ställde vädrets makter till det.
Nytt försök i onsdags och då gick det bättre även om det var lite isigt på ena kanten av Ruddalens annars fina konstgräsmatta.
För motståndet stod Div.3-laget Västra Frölunda IF.

Sen förra matchen utgick Linus, Krille, DD, Ralle, Anton och Christian ur truppen.
In kom istället Simonsson, Lukas, Nystedt, Noah och Rickard.

Laget:
Aronsson---Simonsson,John.A,Koller,Fredde---Niklasson,Ture,Lukas---Jonte,Hampus,Nystedt
Avb: Gröndahl,Noah,Rickard,Jack

Matchen startar och som förväntat tar VF tag i bollinnehavet men vi ligger bra i försvarsspelet och jobbar precis så hårt i överflyttningarna som vi snackat mycket om inför matchen.
När vi vinner boll finns det ganska stora ytor att ställa om på då VF trycker upp väldigt mycket folk högt upp i banan.
Första chansen skapar vi då Nystedt kommer igenom men når inte riktigt bollen som han vill och får fläka sig för att få en tå på bollen som målvakten klarar.
Strax efter har VF sin första chans efter en fin klack in i straffområdet men avslutet i dålig vinkel klarar Aronsson.
Efter en kvart får vi en frispark på kanten en bit in på deras planhalva, Niklasson slår in bollen på bortre ytan där Ture spelar in den framför mål till Hampus som kan stöta in 1-0.
Efter målet fortsätter vi jobbar hårt i försvarsspelet och hota ganska bra när vi ställer om på VF.
Efter lite drygt halva halvleken får Lukas en ful spark i ryggen när han ligger ner. 
Han försöker spela vidare ett par minuter men får till slut byta.
Noah kommer in istället på mittfältet.
Sista 10min på halvleken ser man att vi börjar tröttna och vi faller lägre i försvarsspelet än vad vi vill.
VF får större tryck på oss och skapar lite farligare chanser i slutet.
Bl.a ett friläge som Aronsson snyggt räddar och ett fint distansskott där han får upp en arm och klarar till hörna.

Ledning 1-0 i paus efter en fin första halvlek av killarna.
Vi pratar om att vi nog får acceptera att det kommer bli mycket försvarsarbete i andra halvlek och att alla måste ta det jobbet men att vi också ska försöka att hålla lite mer i bollen för att orka.
Vi gör vårt andra byte i paus då Rickard ersätter Nystedt.

I andra halvlek fortsätter VF trycka tillbaka oss och ju längre tiden går ju längre ner i banan faller vi.
Men killarna gör en stark kämpainsats och ihop med att Aronsson fortsätter storspela i målet så håller vi VF borta från målprotokollet.
Framåt har vi väldigt svårt att hålla i bollen under andra halvlek men vi skapar ändå några halvchanser och en jättechans när Hampus kommer fri men deras försvarare löper med hela vägen och glidtacklar precis när Hampus skjuter så bollen går i en båge till hörna.
Med 10min kvar byter vi in Görndahl istället för Jonte och ska gå ner på 5-3-2 men det blir lite strul med bytet då domarna var hårda på att dem skulle ske precis vid mittlinjen, så medan vi försöker få till bytet korrekt så anfaller VF och innan Gröndahl hunnit på plats rikitgt så sätter dom ett inlägg som vi nickar bort men andrabollen fångas upp av en VF-spelare vid straffområdeslinjen där han på halvvolley skjuter in 1-1.
Matchen slutar 1-1 och det hela får avgöras på straffar.
Straffskyttarna var inte så svårt att ta ut då det bara var 5st som ville slå, så all cred till dem som till slut tog straffar oavsett utgång.
Niklasson o Fredde sätter våra två första men det gör även VF-spelarna.
Sen räddar deras målvakt Noahs straff men VF:s nästa skytt skjuter utanför.
Deras målvakt räddar sedan även Simonssons straff och när VF:s spelare sätter deras fjärde är vi i brygga.
Rickard var tvungen att sätta våran nästa och gör så säkert upp i nättaket.
På VF:s sista straff gör sen Aronsson en enhandsräddning och det är 3-3 efter ordinarie fem straffomgångar.
Nu var dem som inte ville tvugna att ta straffar och både Gröndahl och Hampus sätter sina i mål för oss men även VF-spelarna sätter.
I åttonde straffomgången räddar deras målvakt John.A straff och sedan avgör dem på sin åttonde.

Så till slut blir det respass i västra cupen vilket kanske var lika bra då semifinalen skulle spelats på torsdag nästa vecka då vi sitter på flyget hem från träningslägret i Spanien.
En härlig inställning av alla killar i den här matchen där vi verkligen ger allt och vi är sånär att slå ut Frölunda.
Nästa match är hemma mot Kode på lördag och sen åker vi som innan nämnt till Spanien på läger söndag-torsdag.

Matchfakta:
V.Frölunda IF - Öckerö IF   1-1 (0-1) 7-6 efter straffar
0-1 16min Hampus Nilsson (Ture Widerstrand)
1-1 81min
Första förlusten
2018-03-04 21:59
Igår lördag var det efter ett par matcher i västra cupen med 2x30 min återigen dags för oss att spela en "vanlig" träningsmatch.
Vi åkte upp till LP idrottsplats i Gråbo för att möta Lerums IS. Ett lag som i år huserar i Div.3 efter att ha åkt ur Div.2 förra året.
Således en riktigt bra värdemätare för vårt unga lag.
Sen förra matchen utgick Hedda, Mathias, Lukas och Nystedt ur truppen.
In kom istället Aronsson, Linus, Niklasson, DD, Ralle och Jack.

Laget:
Aronsson---Fredde,John.A,Koller,Linus---Krille,Ture,Niklasson---Jonte,DD,Hampus
Avb: Gröndahl,Ralle,Anton,Christian,Jack

Matchen startar på den ganska halkiga planen och från start är det inte helt oväntat Lerum som tar tag i bollinnehavet.
Dock så är vi väldigt följsamma i försvarsspelet och jobbar ordentligt i överflyttningarna vilket gör att Lerum mest får ha bollen i de ytor som vi föredrar.
Istället är det vi som skapar första chansen efter 10min när Krille bryter en passning på mitten och mycket vaket slår den direkt i djupled på DD som får ett friläge mot målvakten men tyvärr sätter avslutet utanför.
Bara ett par minuter senare har vi ett nytt bra anfall när Ture lägger fram en fin boll till DD på vänsterkanten där han starkt vinner en närkamp mot sin back och avancerar in i straffområdet och spelar in till Hampus som avslutar och bollen är på väg in via målvakten men han får tag i den precis innan mållinjen.
Lerums första chans kommer på ett skott i bra läge vid straffområdet men Aronsson räddar säkert.
Det som inte riktigt stämmer i första halvlek är att vi har lite för korta stunder med bollinnehav, vi har flera sekvenser när vi inte skyddar bollen tillräckligt och blir av med den lite i onödan.
Dock så ligger vi fortsatt bra i försvarsspelet och när vi vinner boll i Lerums uppspelsfas så finns det stora ytor att ställa om på vilket vi fortsätter utnyttja.
Vi får ett nytt läge när Ture vinner boll högt och driver ända fram till straffområdet där han testar ett skott som målvakten sånär tappar in i egen kasse.
Efter knappa halvtimman är det ändå Lerum som tar ledningen när dem kommer runt på vänsterkanten efter att vi är lite för bolltittande hittar dem ett inspel till en fri gubbe i straffområdet som stöter upp bollen i nättaket.
Efter målet har Lerum en bra period där dem sätter oss under press och efter att återigen kommit runt på vänsterkanten spelar dem snett inåt bakåt till en fri gubbe vid straffområdeslinjen men avslutet går över.
Och lite senare en liknande chans som avslutas utanför stolpen.
I slutet på halvleken kommer vi tillbaka starkt och Niklasson får ett friläge men målvakten får upp händerna och räddar till hörna.
Strax efter lägger Krille fram en fin boll till DD som testar ett avslut precis utanför straffområdet som går över.
Precis innan paus har vi vår sista stora chans då Krille sätter in en fin boll till Niklasson som avslutar men målvakten räddar, returen fångas upp och spelas in till Hampus som testar med en volley men den går högt över.

Underläge 0-1 i paus vilket inte var helt logiskt om man ser till chansfördelningen.
Mycket bollinnehav för Lerum men vi försvarar oss på ett bra sätt och sårar dom gång på gång i omställningar, bara målen som fattades.
Vi gör tre byten i paus, Gröndahl in som mittback istället för Koller. Ralle in som vänsterback istället för Linus och Jack in på topp istället för Hampus.

I andra halvlek har vi mer bollinnehav vilket också öppnar upp lite mer för att vi även får omställningar emot oss.
Lerum har första chansen med ett bra skott som touchar Gröndahl på vägen men Aronsson är ändå med och kan tippa till hörna.
Vi fortsätter att skapa chanser när vi vinner boll i Lerums uppspelsfas. Ture gör så en kvart in på andra och spelar en bra boll till Niklasson som avslutar i straffområdet men målvakten klarar igen.
Några minuter senare lägger Jonte fram en boll till DD som vinner kampen med deras sista gubbe och placerar in bollen i mål men då tycker domaren att DD vart för tuff i närkampen och dömer frispark.
Kanske kan man köpa det domslutet men inte hade DD fått straff om rollerna hade vart ombytta.
Vi har en riktigt bra period i matchen i denna sekvens och bara ett par minuter senare spelar Niklasson fram Krille till fritt läge i straffområdet men avslutet sitter klockrent i stolpen.
Mitt i halvleken får John.A en armbåge i ansiktet men blodvite som följd och han tvingas byta. Medan Koller gör sig klar för att hoppa in igen får vi spela med 10 man en kort stund och det utnyttjar Lerum när dem får ett friläge där vi ropar på offside men assisterande friar och 0-2 är ett faktum.
Vi gör ytterligare två byten i mitten på halvleken då Anton och Christian kommer in på topp istället för Jonte och DD.
I slutet på matchen trycker vi på för att få in en reducering men skapar inte lika klara målchanser som tidigare i matchen.
Bästa möjligheten har Ture på en andraboll i straffområdet som han drar strax över ribban.
Istället får Lerum ett par vassa chanser på kontring i slutet men första friläget räddar Aronsson snyggt och andra chansen sitter i nät men döms bort för offside.
Sista minuterna kommer Hampus in igen på mittfältet istället för Krille.

Det slutar med förlust 2-0 men en mycket bra insats där jag tycker vi var värda ett bättre resultat.
Bra insatser från killarna överlag där ingen faller ur ramen. Extra plus idag till:
John.A som spelar mycket stabilt i backlinjen och ligger rätt för det mesta.
Krille som är väldigt bra idag och som nästan alltid hittar den passning som "hotar" mest i omställningsspelet.

Matchfakta:
Lerums IS - Öckerö IF   2-0 (1-0)
1-0 26min
2-0 66min
Straffseger mot Björkö
2018-02-25 22:20
I lördags spelade vi andra matchen i västra cupens gruppspel och det var inga mindre än våra lokal och seriekonkurrenter Björkö som stod för motståndet.
Precis som första matchen så spelade vi på Prästängen, detta var dock bestämt tidigare pga planbrist för västra cupen matcherna.
Sen förra matchen utgick Aronsson, Ralle, Niklasson, Noah och Jack.
In kom istället Hedda, Fredde, Nystedt, Gröndahl och Christian.

Laget:
Hedda---Fredde,John.A,Koller,Mathias---Krille,Ture,Lukas---Jonte,Hampus,Nystedt
Avb: Gröndahl,Anton,Christian

Vi startar matchen ok men Björkö spelar med en väldigt hög press vilket gör det svårt för oss att få igång någon rytm i spelet.
När vi klarar att spela förbi deras förstapress så finns det väldigt stora ytor på deras planhalva vilket vi utnyttjar några gånger i första halvlek.
Vi har ett par fina lägen där vi inte får fram inspelet till rätt adress, bästa chansen får Nystedt med ett rent friläge på deras planhalva men målvakten kommer ut och klarar.
Björkö har en boll i nät tidigt i halvleken i efterspelet till en hörna eller frispark men det döms bort för offside.
I övrigt har dem ett par nästanlägen inne i vårt straffområde men vi lyckas allt som oftast blockera deras försök från att nå målet.

0-0 i paus och vi pratar mest om att inte "spela fast oss" när Björkö sätter hög press utan att istället spela förbi den i ett tidigt skede.
Vi gör två byten i paus då Christian ersätter Lukas på mittfältet och Anton ersätter Jonte på topp.

Andra halvlek är ganska lik den första. 10 min in gör vi vårt tredje byte då Gröndahl kommer in istället för Hampus.
Gröndahl tar en mittbacksplats bredvid Koller, John.A flyttar upp på mittfältet och Christian upp på topp.
Björkö slår i andra halvlek många långa bollar från sina mittbackar upp mot sina två tunga forwards men våra mittbackar löser det på ett väldigt bra sätt i luftspelet.
I slutet på matchen blir det ganska öppet då många spelare börjar tröttna, Björkö har återigen några situationer i vårt straffområde där bollen far runt men vi lyckas rensa innan dem får till avsluten.
Vi har två bra chanser i slutet efter fina anfall, båda avslutas av Ture där målvakten räddar det första volleyavslutet och den andra chansen var en andraboll strax utanför straffområdet där Ture drar till på halvvolley men bollen går strax utanför stolpen.
Matchen slutar 0-0 vilket väl får anses som ganska rättvist.
Vid oavgjort i gruppspelet blir det straffar som ska skilja lagen åt ifall man hamnar på samma poäng.
Tre straffar var är det som gäller.
För vår del var det Krille, Fredde och Nystedt som fick förtroendet först och alla satte sina, men det gjorde även Björkös skyttar.
I skiljeomgången satte Mathias sin straff säkert medan Björköspelaren sköt i utsidan av stolpen och vi vinner med 4-3.

Sammantaget en helt ok insats idag där flera av dem unga spelarna får känna på bra och tufft motstånd och klarar av det på ett mycket fint sätt.
Många stabila insatser idag men topp-3 blir:

Fredde: väldigt bra match på högerbacken där han ställdes mot en svår motståndare men löste det bra och vann många kamper.

Koller: superstabil matchen igenom. Trivs när matchbilden blir som i andra halvlek med mycket dueller och huvudspel.

Ture: Återigen en riktigt fin insats där han är inblandad i mycket av det vi skapar framåt samt lägger ner en stor arbetsinsats.

Matchfakta:
Öckerö IF - IFK Björkö  0-0 (0-0), 4-3 e.str
Straffar:
1-0 Christian Karlsson
1-1
2-1 Fredrik Hansson
2-2
3-2 Victor Nystedt
3-3
4-3 Mathias Nilsson
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen