Välkommen till Öckerö IF Herr seniorer
Laget 2016

B-laget avslutade med 5:e raka segern
2017-10-08 10:00

I torsdags avslutade B-laget säsongen med att möta Älvsborgs C-lag på Påvelunds IP.


Laget:

Gröndahl---Simonsson,John.A,Noah,Fredde---Erik,Herman,Hampus---Ralle,DD,Jonte

Avb: Samuel,Sundström


Två återbud på matchdagen gjorde att vi bara blev 13 man i truppen och efter att inte mindre än fyra målvaktskandidater av olika anledningar inte kunde medverka fick Gröndahl lite dra på sig målvaktshandskarna.

Älvsborgs C-lag var ett lag med några yngre men mest äldre spelare som inte alls var oävna bollspelare men hade lite mer problem när vi drog upp tempot.

Inledningen på matchen är jämn då Älvsborg trillar boll rätt fint emellanåt och det känns som ÖIF-killarna underskattar motståndet lite i början på matchen.

Efterhand som halvleken går börjar vi sätta bättre fart på bollen och det ser bättre och bättre ut.

Efter dryga 20min tar vi ledningen efter att Noah står för en fin aktion på egen planhalva och spelar upp bollen till Herman som lägger en fin genomskärare till Simonsson som drar en gubbe i straffområdet innan han spelar snett bak till Hampus som kan lägga in bollen i mål.

Lite senare är Simonsson nära att bli målskytt själv då Fredde fint spelar fram honom men skottet går i stolpen.

Minuten senare kommer dock 0-2 då vi får till en omställning där Ralle lägger fram bollen till DD som bryter sig igenom och förbi två motståndare innan han lägger in bollen i mål.

Efter en halvtimma kommer Sundström in på topp istället för Ralle.

Strax efter spelar Simonsson fram DD som denna gången tar sig förbi tre motståndare innan han trycker in bollen i bortre hörnet till 0-3.

Vi fortsätter rinna igenom Älvsborgs försvar och lite senare hittar ett genomspel fram till Sundström i straffområdet som spelar fram Erik till ett fritt läge som målvakten klarar men inte bättre än att Jonte kan stöta in returen i öppet mål.


4-0 i paus efter en halvlek där vi efter att vi höjde tempot gjorde det bra.

I halvlek kommer Samuel in istället för Jonte som fick ont i revbenen och inte kunde spela mer i matchen.

Samuel in på mittfältet och Hampus upp på topp.


Andra halvlek blir väldigt avslagen där vi trots stort spelmässigt övertag inte riktigt klarar att hålla uppe koncentrationen utan ska lite för ofta göra något extra när vi får bollen.


Vi ökar till 0-5 när vi håller uppe farten i anfallet hela vägen och ett genomspel når fram till en löpande Herman på högerkanten som sätter ett hårt inspel till en framstormande DD som stöter in bollen i mål för ett hattrick.

Strax efter reducerar Älvsborg efter att ha fått en frispark till vänster om vårt straffområde som nickas i mål.

I slutet fastställer vi slutresultatet till 1-6 när vi vinner boll på mitten och kommer fyra spelare mot deras målvakt, Sundström försöker dra målvakten som klarar halvt men bollen går till Samuel som kan promenera in med bollen i mål.


Det blir en säker seger med 6-1 och vi avslutar därmed reservlagsserien fint med fem raka segrar där vi mestadels ställt upp med riktigt unga lag. Vi får vänta och se om det räcker till serieseger.

I dagens match går plusbetygen främst till John.A som gör allt rätt i backlinjen, DD som är vass offensivt samt till Gröndahl som ställer upp och tar målvaktsrollen även om han inte var jättesugen på det och sköter det prickfritt.


Matchfakta:

Älvsborgs IF C - Öckerö IF B   1-6 (0-4)

0-1 21min Hampus Nilsson (Alexander Simonsson)

0-2 28min Daniel "DD" Larsson (Rasmus Sundqvist)

0-3 31min Daniel "DD" Larsson (Alexander Simonsson)

0-4 37min Jonatan Adielsson (Erik Gustafsson)

0-5 63min Daniel "DD" Larsson (Herman Malmcrona)

1-5 66min

1-6 87min Samuel Larsson (Victor Sundström)Seg avslutning
2017-10-04 22:54

I söndags spelade vi sista A-lagsmatchen för säsongen när vi mötte Mölnlycke IF hemma på Prästängen.

Sen förra matchen utgick Murr (ljumske), Fredde (lår), Matte (avstängd), Nystedt (sjuk) och Simon ur truppen.

In kom istället Eken, Simonsson, Sundström, Jonte, Gröndahl och Hampus där de två sistnämnda var med i A-laget för första gången.


Laget:

Koffe---Eken,John.A,Koller,Simonsson---Krille,Erik,Herman---Sundström,Fernando,DD

Avb: Gröndahl,Ralle,Hampus,Jonte,Larsson


Matchen känns från början väldigt avslagen då inget utav lagen har något att spela för.

Egentligen skapar lagen bara varsin riktigt chans  i den första havleken. MIF efter 10min när en långboll sätts bakom våran backlinje och Koffe ser ut att komma ut lite snett och deras forward försöker lobba över honom men Koffe räddar.

Och vi precis innan paus när DD vinner boll högt upp och bryter sig in i straffområdet där han slår ett inlägg som via en touch friställer Herman nära mål men nicken går över.


Logiskt 0-0 i paus och vi pratar om att försöka hitta motivationen till andra halvlek och steppa upp allt några snäpp.

Vi gör ett byte i paus då Larsson kommer in på topp istället för Sundström.


Andra halvlek fortsätter ungefär i samma stil som första där MIF känns lite hetare och vill lite mer än oss.

dom skapar en fin chans ganska tidigt efter att vi slagit en felpass som leder till en omställning där dom avslutar med ett skott i dålig vinkel som Koffe räddar till hörna.

På hörnan har dom en farlig nick som Koffe räddar ut till en ny hörna.

Vi är också nära att näta på en hörna lite senare när Fernando sånär får bollen i mål.

En kvart in på andra halvlek kommer Ralle in som högerback istället för Eken.

Mitt i halvleken spelar vi upp ett av få fina anfall i matchen när Larsson skarvar fram bollen till Herman som spelar in bollen i straffområdet till Fernando som styr bollen vidare till Larsson som avslutar vid straffpunkten efter marken men målvakten hinner ner och gör en fin räddning.

Med 20min kvar får en av deras spelare på ett kanonskott från 25 meter men Koffe är med fint och räddar till hörna.

Strax efter tappar vi en närkamp på mitten och deras forward får helt plötsligt ett friläge från nästan halva plan men han får inte riktigt ordning på bollen och Koffe kan komma ut och rädda.

Med kvarten kvar får MIF en hörna som slås mot bortre stolpen där vi helt tappat markeringen på en av deras gubbar som från nära håll kan sätta en volleybredsida i mål till 0-1.

Vi byter då ut Koller och sätter in Hampus som får göra debut i A-laget när vi försöker forcera framåt.

Lite senare kommer även Jonte in istället för Herman.

Det närmaste vi kommer en kvittering är när DD sätter bollen i mål men det blir bortdömt för offside.


Så vi förlorar sista matchen med 0-1 efter en medioker och oinspirerad insats. Kändes tråkigt efter matchen att vi inte kunde bjuda till bättre.

Nu har vi en B-lagsmatch kvar innan vi stänger säsongen.


Matchfakta:

Öckerö IF - Mölnlycke IF   0-1 (0-0)

0-1 74min

Fjärde raka segern för B-laget
2017-09-25 23:22

I söndags hade vi bortamatch med B-laget. Efter några återbud så var vi en 13 man stark men väldigt ung trupp som åkte till Krokängsplan för möte med Eriksberg.

Med en medelålder på 17,5 år såg laget ut som följer:


Ali---Ralle,John.A,Gröndahl,Arnesson---Noah,Ture,Hampus---Jonte,DD,Jack

Avb: Linus.B,Mohamed


Vi kommer igång fint med spelet från början. Ligger rätt och samlat i försvarsspelet och har ett vårdat passningsspel när vi har bollen kryddat med fin fart i anfallen när vi väljer att gå framåt.

Det dröjer bara knappt 10min innan vi tar ledningen när Hampus fint vinner bollen på mitten och med en härlig yttersida frispelar Jonte som inte gör något misstag utan placerar in 0-1 bredvid målvakten.

Strax efter är Jonte nära att näta igen när han rinner igenom och lyfter bollen över målvakten och nickar mot mål men en back hinner ner och tar undan bollen.

Andra halvan av första halvlek spelar vi riktigt bra och skapar chanser på löpande band. Det enda man var missnöjd med var effektiviteten.

Ralle spelar fram DD med en fin boll i djupled och han i sin tur spelar in till Jonte som avslutar i straffområdet men målvakten räddar.

DD rycker sig till ett friläge från halva plan och chippar över målvakten men tyvärr även över ribban.

Efter ett fint anfall får DD ett nytt läge framspelad av Jonte men han blir hårt uppvaktad i skottögonblicket och målvakten kan rädda.

Noah spelar fri Jonte men avslutet sitter i gaveln.

Ralle sätter sedan ett hårt skott i samma gavel efter framspelning av Jonte.

DD vänder snyggt bort sin back på mittplan och sätter fram bollen perfekt till Jonte som blir fri med målvakten men den senare går återigen vinnande ur duellen.

Till slut knappa 10min innan paus kommer så äntligen 0-2 målet och då är det en lång utspark från Ali som studsar förbi både Jonte och två av deras backar och DD är där och vinner en närkamp och sprintar sig till ett friläge där han drar målvakten och lägger in bollen i mål.

Vi fortsätter skapa i slutet på halvleken då Ralle sätter en fin crossboll till Jack som tar med sig bollen in i straffområdet och avslutar utanför.

Ralle slår sen en bra hörna som Gröndahl kommer högst på men nickar strax över ribban.


2-0 ledning i paus som borde vart ett par mål större med tanke på alla missade chanser.

Bakåt släpper vi till väldigt lite i första halvlek där Ali och backlinjen spelar väldigt stabilt.

Vi byter in våra avbytare i paus, Linus ersätter Arnesson som vänsterback och Mohamed kommer in istället för Jack på topp.


I andra halvlek fortsätter vi att vara det dominerande laget men skapar inte fullt lika mycket chanser som i första.

Helt dött är det dock inte och dryga kvarten in sätter Jonte ett fint inspel till DD i straffområdet men skottet går över.

Med 20min kvar spelar vi upp ett riktigt fint anfall hela vägen nerifrån egen planhalva upp till offensivt straffområde där DD släpper iväg en perfekt passning till Jonte som kommer i fart men sätter bollen klockrent i stolpen.

Med 20min kvar kommer Arnesson in igen istället för Hampus, han tar vänsterbacksplatsen igen och Linus flyttar upp på mittfältet.

Jack kommer också in igen istället för Jonte på topp.

Med kvarten kvar slår Ralle en hörna som dimper ner framför mål där Gröndahl håller sig framme och trycker in bollen i nättaket till 0-3.

Även nästa hörna ett par minuter senare resulterar då Jack slår den fint på bortre stolpen och Noah nickar in bollen i krysset till 0-4.

Med fem minuter kvar rullar vi upp motståndarna och Ture serverar DD ett friläge som han förvaltar genom att än en gång runda målvakten och sätta 0-5.

Sista målet kommer till efter ett fint genomspel till DD på vänsterkanten som sätter ett hårt inspel till Mohamed som avslutar direkt i undersidan av ribban och ner innanför mållinjen, osäker på om domaren uppfattade att bollen är inne nickar han för säkerhets skulle in "returen" i mål och fastställer därmed slutresultatet till 0-6.


Väldigt fint genomförd match av vårt unga B-lag. Alla stod för fina insatser men extra plus idag går till:

Gröndahl som vann allt i luften där bak och det var en hel del långbollar från framförallt Eriksbergs målvakt.

01:orna Ture och Hampus dominerade det centrala mittfältet med hjälp av Noah som född 99 fick stå för rutinen i den lagdelen.

Linus.B gjorde debut i B-laget och stod för ett fint inhopp i andra halvlek.


Matchfakta:

Eriksbergs IF B - Öckerö IF B   0-6 (0-2)

0-1 8min Jonatan Adielsson (Hampus Nilsson)

0-2 36min Daniel "DD" Larsson (Ali Alijani)

0-3 75min Andreas Gröndahl (Rasmus Sundqvist)

0-4 79min Noah Boney (Jack Ahlberg Karlsson)

0-5 85min Daniel "DD" Larsson (Ture Widerstrand)

0-6 88min Mohamed Rezayi (Daniel "DD" Larsson)

1-1 i höstderbyt
2017-09-25 02:16

I lördags var det dags för årets sista derby när vi åkte till Björkö för match.

Laget:

Koffe---Murr,John.A,Koller,Fredde---Krille,Herman,Matte---Larsson,Fernando,DD

Avb: Simon,Nystedt,Erik,Ralle

 

Björkö bjud på en riktig höstmatta till plan som gjorde det ordentligt tungsprunget för spelarna. Vi börjar matchen bra första 10 minuterna och förlägger i stort sett allt spel på Björkös planhalva.

Bästa chansen att ta ledningen har vi efter 5min då Fredde slår ett inlägg som Matte nickar i ribban och ut.

Istället får Björkö en frispark en bit in på vår planhalva efter knappa 10min, den slås in i straffområdet där en av deras spelare med ryggen mot mål kan nickskarva bollen i en båge in i bortre hörnet för 1-0 till Björkö.

Efter målet så tar Björkö över initiativet i matchen. Vi är inte alls kompakta i vårt press-spel vilket gör att Björkö kan spela sig igenom mittfältet på ett alltför lätt sätt.

Murr har problem med ljumsken och tvingas till byte efter halva första halvlek. Nystedt kommer då in som högerback.

Chanser är det dock ont om i det öppna spelet men Björkö fortsätter att vara farliga på sina fasta situationer. Efter 20min slår dem en frispark som nästan skulle kunna vara en repris på 1-0 målet men denna gång tar bollen i stolpen.

Strax efter har dem en ny frispark som blir farlig men den nickas över från fritt läge.

 

1-0 till Björkö i paus och vi är inte alls nöjda med spelet. Vi pratar om att bli mycket mer kompakta i press-spelet och inte jaga en och en samt att vi ska bli lite hetare i närkampspelet.Framåt vill vi ha mer löpningar och spel i djupled för att få Björkös backlinje att jobba felvända.

Vi gör också vårt andra byte i paus då Erik kommer in istället för Larsson.Erik in som def.mf bredvid Krille, Herman upp som off.mf och Matte flyttar upp på topp. 

Man ser direkt en nivåhöjning från våran sida i andra halvlek. Erik vinner mycket andrabollar på mitten och vi får längre anfall på deras planhalva vilket trycker tillbaka Björkö mer och mer.


 1. Efter knappa 10min får vi en hörna som Krille slår bra och Fernando når högst och nickar in 1-1.

  Halvleken fortsätter sedan med oss som spelförande och Björkö som kontrar.

  Chanserna är fortsatt få, det är mest lägen som kunde blivit något men rinner ut i sanden för båda lagen.

  Med kvarten kvar får John.A byta med vadproblem och Simon ersätter som mittback.

  Med 5min kvar får Björkö till en riktigt bra omställning där dom kommer med hög fart och spelar upp ett riktigt mönsteranfall som avslutas med ett inlägg från höger som nickas i ribbans ovansida och över.

  I näst sista minuten får vi en riktigt bra chans att avgöra då Koller bryter fram och slår ett inlägg mot bortre ytan i straffområdet där DD nickar bollen förbi målvakten som ser ut att stå på fel ben men lyckas slänga sig och tippa bollen till hörna i sista stund.

   

  Matchen slutar 1-1 och med tanke på att vi hade varsin halvlek i matchen får det anses rättvist.

  Indviduellt var det stabilt på killarna överlag utan att glänsa.

  Bäst betyg till Fredde som redde ut ett par svåra situationer på ett mkt bra sätt samt till Erik vars inhopp i paus verkligen höjde oss idag.

   Matchfakta:

 2. IFK Björkö - Öckerö IF   1-1 (1-0)

 3. 1-0 9min

 4. 1-1 53min Fernando Martins (Christian Karlsson)

Oavgjort igen
2017-09-17 23:44

Igår gästades vi av Velebit hemma på Prästängen. Sen förra matchen utgick Murr och Jonte ur truppen och in kom istället Eken och Nystedt.

 

Laget:

Koffe---Simonsson,John.A,Koller,Fredde---Krille,Erik,Matte---Larsson,Fernando,DD

Avb: Eken,Ralle,Noah,Herman,Nystedt

 

Vi startar matchen bra och får direkt ett stort övertag på ett segt och trögstartat Velebit. Första chansen kommer efter att Larsson lyfter fram bollen till Matte som precis hinner före målvakten men avslutet når aldrig fram till målet.

Efter knappa 10min har vi ett inkast i höjd med deras straffområde, bollen ramlar ner utanför straffområdet där DD vinner den och vänder runt och avslutar med ett fint högerskott som sitter intill stolpen och vi leder med 1-0.

Några minuter senare kommer vi i ett nytt bra anfall där vi kommer runt på högerkanten och Matte slår ett fint inlägg som DD nickar ner till Larsson som lägger upp bollen för Erik framför mål men skottet blockeras och går utanför.

Strax efter slår Matte ett nytt inlägg från höger, denna gången nickar Larsson ner bollen till DD som vänder bort sista backen men avslutar tyvärr denna gången utanför stolpen.

Efter 20min gör vi det vi pratat om att absolut inte göra innan matchen nämligen slarva i uppspelsfasen och Velebit snor bollen av oss och spelar sig igenom till ett avslutsläge som sitter stolpe in.

Efter kvitteringen höjer sig Velebit markant och vi känns lite oförberedda på detta. Vi har fortfarande mycket boll men tappar den för ofta och har då ingen balans vilket ger Velebit fina kontringslägen.

Dom har en hörna som skarvas mot bortre stolpen där dom nickar den i utsidan stolpen.

10min före paus kommer dom igenom vårt försvar lite för lätt och deras spelare rundar Koffe men kommer ur vinkel och inspelet framför mål kan vi ta undan genom John.A och Fredde.

Några minuter senare har vi ett nytt bolltapp som leder till en farlig omställning för Velebit där dom får ett friläge som dock rullas utanför.

Starx innan paus kommer Velebit runt på högerkanten och ett inspel hittar en av deras spelare som får på ett bra skott men Koffe är med och räddar.


1-1 i paus efter en halvlek där vi var klart bättre i första delen och klart sämre i den andra.

Vi pratar om att vi måste gå ut och höja nivån på en rad olika områden i andra halvlek om vi ska ta hem denna matchen.


Dock så startar den andra halvlek precis som den första slutade med att Velebit får en fin omställning på oss där ett inspel skarvas strax utanför stolpen.

Strax efter är det istället vi som får till en omställning där Larsson lägger fram en fin boll till Erik som avslutar men målvakten klarar.

Sen har vi en bra chans på en frispark utifrån som Simonsson slår med bra fart till Koller som nickar strax utanför stolpen.

10min in på andra kommer vi ett snabbt anfall där Larsson tar emot bra och lämnar över bollen till Fernando som kommer i hög fart och sätter ett fint instick till DD som kommer fri i straffområdet och försöker dra målvakten som dock följer med fint och räddar.

En kvart in på andra halvlek gör vi första bytet då Nystedt ersätter Larsson på topp. Strax efter tar Velebit ledningen efter att en av deras spelare kört döende svanen vid straffområdeslinjen och domaren belönar det med en minst sagt billig frispark som deras kille snyggt drar över muren och in i mål till 1-2.

Vi gör då ytterligare ett byte då Herman kommer in på mittfältet istället för en haltande Matte.

Herman kommer in med pigga ben och efter bara ett par minuter på plan kommer han fram på vänsterkanten och slår ett perfekt inlägg till Fernando som snyggt nickar bollen i mål till 2-2.

I mitten på halvleken kommer Eken in som mittback istället för John.A

Med tjugo minuter kvar har Velebit en hörna som dom slår snabbt och vi är inte riktigt på plats i markeringen vid bortre stolpen där deras spelare får fritt läge på volley men bollen går utanför.

Med 10min kvar kommer Ralle in som vänsterback istället för Fredde.

Ingen av lagen lyckas vaska fram ett segermål på den sista tiden och matchen slutar 2-2.


Efter de första 15-20min då vi dominerade stort och Velebit var väldigt tröga så tycker jag inte vi riktigt får till vårat spel som vi vill i dagens match. Vi kändes lite för bekväma för att ta den där sista löpningen både offensivt och defensivt.

Vi fortsätter på den inslagna vägen med oavgjorda matcher då vi nu vunnit en och spelat tre oavgjorda på de fyra senaste seriematcherna.

Bäst betyg i dagens match till Matte som skapade mycket innan han tvingades byta samt till Herman som gjorde ett fint inhopp.


Matchfakta:

Öckerö IF - KF Velebit   2-2 (1-1)

1-0 8min Daniel "DD" Larsson

1-1 19min

1-2 62min

2-2 66min Fernando Martins (Herman Malmcrona)

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen