Välkommen till Öckerö IF damseniorer och damjuniorer

En riktig kämpainsats !
2018-01-21 22:26
Idag åkte vi till Lundbystrand hallen med vetskapen att de skulle bli betydligt tuffare än sist.
Vi startade matchen i ett rasande tempo där man undrade hur länge vi skulle orka.
Utdelningen efter våran tokoffensiv kom efter ca 10 min Lisa sätter 0-1 efter en styrning av en Eriksbergs tjej
Gött ! Vi ångar på och kommer i flera två mot ett läge, de är bara en storspelande Eriksberg målvakt som sätter stopp för både två å tre mål till.
Eriksbergs kvitterar efter lite missförstånd i försvarsarbetet.
Sen får de även göra 2-1 trots att vi är de klart bättre laget.
Våra anfalls par gör livet riktigt svårt för Eriksberg och Klara å Ida väggar snyggt 2-2 Ida !
Viktigt mål i 19 matchminuten, Eriksberg hinner knappt göra avspel innan vi snor bollen å sätter 2-3 genom Alva.
Pausvila och vi vill mycket mer, känner att vi kan ännu bättre.
Andra halvlek startar med samma härliga offensiv, tyvärr åker Lisa på sitt andra gula och vi får spela 1 kort i 2 min.
Lisa som f.ö gjorde en makalös insats med ständiga rörelse å fantastisk spelförståelse !
Här tar Eriksberg över matchen och vi blir lite krampaktiga i vårat spel.
Vi kommer bara upp i enstaka anfall och Ida tog rekord i överstegfinter, jag tror jag räkna till 8?!
Vi pressas hårt av Eriksberg men Jessica är på tårna !
Ida gör en fin soloraid och sätter 2-4! Klockan står på min 28 och de är lång tid kvar.
Frida tar stort ansvar för att hålla ihop laget och vi gör de bra men de lyckas ändå göra 3-4 i min 32
De blev några svettiga sista minuter men vi klarar av pressen å Jessica får i sista minuten göra en benparad.
Du är grym Jessica!
Tack tjejer för uppvisningen !

Storvinst mot Virgo!
2018-01-19 22:01
Laddade inför match.
Efter att matchen skjutits upp från tidigare vecka så var det äntligen dags.
Idag tog vi emot Virgo i Hedenhallen. Det var lite nervöst inför matchen pga. långt uppehåll men vi var taggade till tänderna.

Vi inledde matchen i ett högt tempo och hade mycket boll de första minuterna. Det var flera bra chanser innan Jansson tillslut dundrade in bollen i 6:e minuten. Virgo tog avsparken och vi snodde bollen snabbt och 30 sekunder senare slog Frida in 2-0.
Då släppte det och vi kunde slappna av och spela vårt spel, hålla i bollen och våga börja om och ha tålamod. Evelina blir framspelad och slår in 3-0 i 9:e minuten.
Efter bra rörelse så slår Fille en perfekt långboll på Lisa som står uppe vid målvakten och blir tacklad bakifrån och får straff. Fille går upp och tar den. Hon sätter den stenhårt lite till vänster, målvakten hann inte reagera. 4-0 i 17:e minuten. Nu försöker Virgo pressa lite och får sitt första skott på mål. De håller dock inte så länge för vi har väldigt bra rörelse och håller säkert ihop det till halvlek.

Halvlek och vi pratar om att våga röra oss mer och byta positioner. Våga ta fler skott.

Vi rivstartar andra halvlek med att Liv lämnar backen och gör exakt det vi pratat om, hon sticker upp och slår snyggt in 5-0 i efter 25 sekunder! Jansson är på G och tvekar inte när hon får chansen och gör 6-0 i 22:e minuten. Vi trummar på bra och hjälper varandra och skapar ytor för varandra. Efter mycket kämpande och mycket kamp får Evelina göra sitt andra mål i matchen, i den 26:e minuten. Inte långt därefter gör Frida också sitt andra mål i minut 27.

Vi spelar runt och Fille får chans att gå upp flera gånger från backen, Klara lyckas flera gånger finta upp Virgo spelarna på läktaren. På backen håller Sanna och Liv stabilt djup och gör sig hela tiden spelbara. Lisa gör sig hela tiden spelbar och är omöjlig att hänga med för Virgo, detta gör att det öppnas upp och Fille tar chansen och fintar sig förbi 3 spelare innan hon ensam lägger in den. 9-0 i 34:e minuten. Så snyggt!

Efter flera bra chanser och stabilt försvar avslutar Frida målfesten med ett Hattrick! 10-0 i 38:e minuten.

Gött jobbat idag tjejer!
Och tack till Jossan som fixar med allt praktiskt runt omkring! Sen får vi inte glömma vårt härliga sekretariat med Sebbe och Malin som gör en stabil insats. Även den fantastiska publiken! Vilken kväll!

Nu laddar vi om för match på Söndag igen borta mot Eriksberg.

Nu kör vi, 2018!
2018-01-11 21:25
Anders "Spanarn" & Jocke
Nytt år och nya möjligheter!

Vi har inlett det nya året med två bra träningar med många närvarande tjejer. Vi fick även en rolig överraskning, vi har fått ett nytt tillskott i ledarstaben!
Vi välkomnar Anders "Spanarn" till truppen! Han har en gedigen bakgrund i Öckerö IF och kan mycket om fotboll. Han kommer stötta Jocke och Morgan under våren och vi ser fram emot många roliga träningar!

Sedan rullar det även på med Futsal där Öckerö inlett starkt innan jul med 3 vinster och en förlust. Nästa match är nästa Fredag den 19/1.